keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

believe you can and you're halfway there

Nopeasti on taas viikko vierähtänyt ja sitä ollaankin jo heinäkuun puolella! Viikkoon on sisältynyt töitä, töitä ja töitä talleilun ohella, mutta onneksi perjantaina on pitkästä aikaa vapaapäivä. Kenttäkin ehti olemaan pari päivää todella hyvä ja päästiin vähän hyppäilemäänkin Fauskin kanssa. Ei kyllä säiden perusteella uskoisi, että eletään heinäkuussa.. Onneksi tuo ainainen sade taitaa viikonloppuna vihdoin tulla päätökseen ja päästään nauttimaan taas kunnon kesäkeleistä.

Kävelyllä viime maanantaina, astetta isompi lenkkeilykaveri!

Viime viikon alku oli maastoilupainoitteinen, mutta torstaina päästiin vihdoin jälleen kentälle ja ihan hyppäämäänkin. Tehtäväksi kehkeytyi kolmoissarja lävistäjälle, jota olinkin jo pitkään halunnut hypätä. Luulin jo saavani pitkästä aikaa kunnon matskua blogiin, kun kamerankin mukaani otin, mutta arvatkaapa vaan unohdinko akun kotiin.. :D Eipä siinä muu auttanut kun kuvailla pari videota kännykällä - onneksi silläkin sai ihan HD-laatuista videota. Henni alkuverkkaili poitsun ja hyppäili tehtävää jonkun aikaa molempiin suuntiin kunnes itse nousin Fasun kyytiin. Kokonaisuudessaan hyppelyt menivät ihan hyvin muutamia pudotuksia lukuunottamatta. Jätkä oli ainakin taas hirrveän innoissaan!Perjantaina oli esteiden jälkeinen eteen-alas palauttelupäivä, tai ainakin tarkoitus oli, mutta energinen F oli toista mieltä. Tuli hiukan kiire töihinkin, kun Helka oli muutaman kerran karkuteillä laitsalta ja metsästelin sitä kissojen ja koirien kanssa ympäriinsä. Lauantaina päätin edellispäivän perusteella juoksuttaa Fasun liinassa ennen ratsastusta ja se osoittautuikin oikein hyväksi valinnaksi. Otin kaikki askellajit liinassa läpi molempiin suuntiin jonka jälkeen nousin kyytiin ja alettiin työskennellä käynnissä. Poni oli alusta asti paljon maltillisempi ja kaikinpuolin parempi, että kevyempi ratsastaa. Innostuttiin loppuverkat menemään kaulanarulla, kun Hennikin kaulanaruili Helkan kanssa. Ja oikein hienosti meni! Santeri napsi muuten meistä muutamat kuvat, mutta laittelen ne ensi postaukseen kun saan ne :)

Sunnuntaina Mari liikuttelikin Fasun, kun itse lähdin heti töiden jälkeen käymään iskällä. Mari oli käynyt myös aiemmin samalla viikolla liikuttelemassa Fasun, kun itse olin töissä ja kuulemma tykkäsi jätkästä kovasti. Muistaakseni viime maaliskuussa Mari oli käynyt viimeeksi Fasuilemassa ja sitä ennen viime vuoden puolella. Hän lupautui nyt auttelemaan Fasun liikutuksessa silloin tällöin aina tarpeen mukaan! No onneksi itsellänikin helpottuu kohta töiden suhteen, kun reilun kuukauden päästä alkaa loma. Can't wait!

Mari & Fasu 2013 alkuvuodesta

Maanantaina käytiin Fauskin kanssa heittämässä jälleen vähän pidempi maasto. Alkuun kiipeiltiin hiukan lähistöllä ja otettiin alkuverkat hiekkatiellä, jonka jälkeen suunnattiin vähän kauemmas seikkailemaan. Muutamaan otteeseen päästiin baanailemaan ihan kunnollakin ja kyllä oli ponilla (epäilemättä kuskillakin) hauskaa! Käytiin matkan varrella meidänkin pihassa kääntymässä, josta jatkettiin sitten matkaa keskustaan ja käytiinkin ihan kunnolla cityponeilemassa lopuksi. Hienosti Fasu käyttäytyi kyllä liikenteessä, eikä juurikaan säikkynyt mitään, vaikka muutamat sateenvarjot aluksi vähän jännittivätkin. Loppuverkat käytiin vielä venyttelemässä hiekkatiellä, jonka jälkeen suunnaattiin takaisin talliin.Tiistaina Sanna kävi Fasuilemassa ja koutsasinkin parivaljakkoa hiukan hiekkatiellä. Sää ei oikein (taaskaan) suosinut meitä, mutta mitäpä pienistä! Poitsu oli aika energinen, eikä olisi oikein malttanut keskittyä työntekoon kunnolla. Siirtymisten, väistöjen ja avojen avulla saatiin Fasua hiukan paremmin kuulolle ja kävin vielä itse selässä ottamassa kaikki askellajit läpi. Loppua kohden herra tuntuikin jo paljon paremmalta. Vaihdettiin vielä niin, että Sanna tuli poitsun kyytiin ja käytiin kävelemässä pitkät loppukäynnit maastossa. Huomenna jatketaan ja tarkoituksena olisi mennä kavaletteja hiekkatiellä.


Lauantaina/sunnuntaina olisi tarkoitus päästä hyppäämään kentälle kunnolla, jos nuo ilmat nyt tuosta tosiaan paranevat. Todennäköisesti hyppäillään jotain rataa tmv. Ja seuraavaan postaukseen tulossa sitten paljon paremmin kuvia, että videoita! Nyt taidan suunnata suosiolla nukkumaan, että jaksaa taas aamulla :)

6 kommenttia:

 1. hevosellahan ei sais mennä kävelytietä pitkin koska hevonen lasketaan ajoneuvoksi... tyhmää eikös

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä siitä ole mitään meille tullut :) Monesti poliisit tulleet lenkillä vastaan ja välillä juteltukin heidän kanssaan, korkeintaan kysyneet että onko kaikki ok.

   Poista
 2. Ootteko menossa 13.7 sinne Kotkan Kilparatsastajien alueskaboihin, Valkealassako ne nyt oli? Tiiätkö yhtään millanen paikka se on?

  VastaaPoista
 3. Mitä sun istunnalle on tapahtunut? Ennen se oli tosi siisti ja nyt noissa kolmessa viimesimmässä kuvassa könötät kuin jauhosäkki..

  VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)