tiistai 27. toukokuuta 2014

the reason why I'm smiling at the start of the day

Perjantaina lähdettiin hellepäivän kunniaksi koko porukan kanssa uimaan! Santeri tuli meitä kuvailemaan ja saatiinkin pitkästä aikaa kaikista vähän uittokuvia ja jokunen videokin. Kolmikko oli jälleen mielissään päästessään polskimaan ja viilentymään, mikä ei ole kyllä mikään ihmekään, kun sen verran kuuma taasen oli. Fasukin mennä viipotti kauheata tahtia eteenpäin korvat tötteröllä - melkein kuin toiselle kasvaisi aina evät vedessä, haha. On se kyllä ihanaa, kun on noin hyvä uittopaikka käytössä ja vieläpä lähellä :)


Tuli vähän erimielisyyksiä suunnasta ja F päätti ratkaista sen sitten näin.. :DLauantaina kävin liikuttelemassa Fauskin aamupäivällä ennen töihin lähtöäni. Menin kentällä reilu puolisen tuntia ilman satulaa ihan vain "kaikki askellajit läpi" -periaatteella ja poni oli kyllä kaikinpuolin tosi miellyttävä, että kevyt ratsastaa. Hirveän kuuma oli jo yhdeksän jälkeenkin, joten ratsastuksen jälkeen Fasu pääsikin hetkeksi viilentymään vesiletkun alle ja siitä sitten tarhailemaan. Hennillä ja Tiialla oli tosiaan harkkaestekisat ja ehdinkin tallilla hetken aikaa heitä näkemään ja tsempit toivottelemaan.

Henni tosiaan starttasi Helkan kanssa 50-60cm ja 70-80cm. Henni ei olekaan aikaisemmin startannut Helkalla kuin kerran koulupuolella ja molempien yhteisistä kisoista olikin jo vuosi vierähtänyt. 50-60cm meni parivaljakolta muuten oikein hyvin, mutta Henni unohti uusinnassa radan, josta tuli 4vp. Kuitenkin 0/4vp tuloksella kaksikko ylsi toiselle sijalle! 70-80cm luokan perusrata meni puhtaasti, uusinnassa tuli kaksi töppäystä kun poni alkoi jurnuttaa.. :D Mutta kaikista päästiin lopulta yli ja 0/hyl suorituksella Henni sijoittui kuitenkin neljännelle sijalle! Ei ollenkaan huonosti näillä treeneillä!Tiia starttasi Vikin kanssa 70-80cm, sekä ensimmäisen 90cm luokkansa (jos ei aiempaa 80cm AM5 luokan uusintaa lasketa). Pienempi rata sujui ihan ok, neiti oli kuulemma vähän liian energinen, eivätkä paikat meinanneet oikein käydä välillä. Puhtaan perusradan johdosta kaksikko pääsi uusintaan ja lopputuloksena olikin 0/0vp ja 1. sija! 90cm'n perusrata sujui kuskin mukaan hiukan paremmin ja siitäkin parivaljakko sai puhtaan ja pääsi uusintaan. Uusinnassa tuli kuitenkin yksi kielto, kun Tiia jäi kurvissa ottamaan liikaa vauhtia pois, eikä askel enää sopinut. Loppu-uusinta meni kuitenkin puhtaasti ja tuloksena siis 0/4vp, joka kuitenkin riitti tässäkin luokassa voittoon!


Tiian blogista lainaan: "
Tässä vielä videolla molempien luokkien perusradat. Kameran muistikorteista onnistui aina uusinnan aikana loppumaan tila, joten koska en halua laittaa pätkäistyä uusintaa, ajattelin laittaa edes pelkät perusradat."

Ja Fasu oli taas jälleen kerran väläyttänyt ja yllättänyt.. En tiedä onko helle sekoittanut mokoman päänupin vai mikä ihme siihen on mennyt :D Laitoin tosiaan Fasun eri tarhaan kuin missä kolmikko päivisin tarhailee, kun tässä toisessa tarhassa sattui olemaan enemmän syötävää. Fasukun oli nähnyt trailerin saapuvan pihaan niin poni olikin reippaana hypännyt aidan yli ja jäänyt keskelle pihaa nököttämään ja huutamaan takaisin saapuville kavereilleen.. Tämän vuoden puolella tuo poninviikare on karkaillut enemmän kuin aiempina vuosina yhteensä, mistähän lie nyt keksinyt tuon aitojen yli hyppimisen.

Henni olikin jo aiemmin viikolla kysellyt voisiko liikutella sunnuntaina Fasun, joten Henni sai liikutella poitsun silloin. Oli kuulemma kouluillut kentällä ja aluksi poitsu oli ollut järkevä, kunnes oli alkanut hiukan kuumumaan ja muuttunut hiukan vahvaksi ratsastaa. Helkalla ja Vikillä oli sunnuntaina vuorostaan palautteleva päivä kisojen jäljiltä. Tänään maanantaina Henni ja Tiia olivat hömpsötelleet Viksun ja Helkan kanssa ilman satuloita tarhassa. Fasukin oli jälleen (...) karannut toisesta tarhasta (no eihän siellä yksin viihdy?!) ja pääsi lopulta samaan tarhaan, jossa oli kuulemma hölkkäillyt vuorotellen Helkan ja Vikin perässä. Myöhemmin töitteni jälkeen hyppäiltiin vähän Hennin kanssa Fasulla ilman satulaa kentällä. Loppuviikoksi oli luvattu sen verran huonoa ilmaa ja muutenkin olen ylppäreiden takia kiireinen, että näin parhaimmaksi hyppäillä tämän viikon hyppäilyt tänään. Kokonaisuudessaan meni kyllä oikein hyvin, superhieno F!

Tiia pääsi ottamaan loppuverkkahypyt poitsulla!^Henni&Fasu 120cm ilman satulaa video

Kello olikin jo vajaa yhdeksän kun Fasun kanssa pääsimme takaisin tallille. Henni venyttely jätkän porkkanoilla ja laiteltiin vielä kylmäsavet jalkoihin ja arnikaa selkään. 8pv olisi Haminassa seuraesteet, jos nyt vihdoin ja viimein päästäisiin Fasun kanssa korkkaamaan kisakausi, kun minullakin sattuu olemaan silloin vapaa. Viimeistään silloin hyppäillään seuraavan kerran poitsun kanssa ellen ensi viikolla hyppää jotain pientä jumppaa tmv, mutta sitä ehtii sitten myöhemminkin miettimään! Hennin fb'stä ryöstetty huonolaatuinen kuva, mutta onhan tuo toki parempi kun ei mitään. Lina, Helkan uusi liikuttaja kävi tosiaan ponia torstaina kokeilemassa ja molemmat vaikuttivat hirmutyytyväisiltä. Tulossa parempia kuvia, sekä enemmän tietoa myöhemmin!

Pakko muuten näin loppuun hehkuttaa keskiviikkoista ratsastusta, josta en blogiin ollut kirjoittanutkaan. Liikuttelin Fasun tosiaan pelkällä kaulanauhalla ja jäi kyllä tosi tosi hyvä fiilis ratsastuksesta. Tehtiin käynnissä ja ravissa väistöjä, sekä avoja ja sulkuja, jotka kaikki sujuivat hienosti! Eivät ne tietenkään mitenkään tyylipuhtaita ole, mutta minulle riittää vallanmainiosti, että poitsu kuitenkin yrittää parhaansa mukaan. Laukassa tehtiin onnistuneesti vastalaukkoja kiemuraurilla ja käytiin pelloillakin baanailemassa ja hypättiin me muutama ojakin samalla. Innostuin myös ottamaan pellolla kaikki askellajit läpi ympyrällä, siinäkin F keskittyi hyvin, oli mukavan rento ja yritti kaikinpuolin kyllä miellyttää kuskia. Melkein yhtälailla kaikki onnistuu niin varusteitta kuin varusteiden kanssa, on se kyllä hieno tunne :) Harmikun ei ollut kuvaajaa, mutta ensi kerralla pitääkin pyytää joku, että saadaan tuoretta matskua!

Laitetaan nyt tähän loppuun vielä viime elokuulta vanha kooste:People say it's just a horse. That horse is my bestfriend, a teacher and the best thing that has ever happened to me. It's not just a horse. This horse is reason why i wake up everyday. Take it away, and take my passion, my life and me ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)