torstai 22. toukokuuta 2014

blogi 3 vuotta! - 22.05.2014

Tänään 22.05. juhlitaan tosiaan blogin kolmevuotissynttäreitä, wuhuu! Hassua kuvitella että jo kolmen vuoden ajan on tullut tänne kirjoiteltua - äkkiä se aika kyllä kuluu. Paljon on kolmen vuoden aikana tapahtunut ja asiat muuttuneet, mutta tässä sitä edelleen ollaan :) Pakko muuten ihan mielenkiinnosta kysyä, että löytyyköhän enää lukijoiden joukosta ketään kuka olisi alusta asti meidän touhuja seuraillut..?

Tästä tosiaan kaikki alunperin lähti n. 300 bloggausta sitten. Nyt kolmen vuoden aikana lukijoita on meille kertynyt yhteensä päälle 660 - ihan huikeaa! Jo sadan lukijan etappi oli aikoinaan ihan mieletön saavutus puhumattakaan tämän hetkisestä tilanteesta. Tahdonkin kovasti kiittää jokaista meidän lukijaa, etenkin viime postaukseen tuli taas ihanasti kommentteja - kiitoksia paljon siitä! Sivun katseluja koko aikana on kertynyt yhteensä 156 618 ja eniten blogiin on päädytty youtubekäyttäjäni kautta, toiseksi eniten googlen kautta ja kolmanneksi eniten bloglovinin kautta. Blogin omalle youtubekanavalle on kertynyt kolmen vuoden sisään liki 300 blogikoostetta ja tilaajiakin kanavalle on eksynyt vähän päälle 100 kappaletta.


Blogin ensimmäinen banneri, yksinkertainen on kaunista vai miten se oli.. :D

Mitä suurempia muutoksia on nyt vuosien mittaan tapahtunut? Päällimmäisinä tulee tietenkin mieleen ns. "ratsastajamuutokset". Vanhat lukijat saattavat vielä muistaa Ellan ja Elinan, jotka olivat käyneet aktiivisesti tallilla vuodesta 2008 lähtien. 2011 loppupuolella Elina joutui vähentämään tallilla käymistään ja Helkan hoitamista muiden harrastusten, sekä koulunkäynnin takia. Erika alkoi Elinan sijasta vuokraamaan/hoitamaan Helkaa virallisesti 26.12.2011 lähtien. Hän joutui lopettamaan kuitenkin Helkan vuokraamisen 2013 kesän lopussa lähtiessään opiskelemaan Asikkalaan hevosalaa.


Ellan selkä alkoi vähitellen oireilemaan entistä pahemmin ja lääkärin määräyksestä hän joutui lopulta vuoden 2013 alussa kokonaan ratsastuskieltoon. Itse olin myös 2013 alkuvuodesta pitkään kipeänä, sekä myös ratsastuskiellossa ja pyysinkin Henniä välillä hoitamaan iltatalleja. Henni alkoikin 2013 tammikuusta vuokraamaan/hoitamaan Helkaa ja Tiia puolestaan tuli helmikuun puolella mukaan kuvioihin kun hän oli kerran Hennin mukana tallilla käymässä ja ihastui Vikiin. Vikillä ei ollut liikuttajaa Ellan ratsastuskiellon vuoksi, joten Tiia alkoi neitiä vuokraamaan ja tässä sitä tosiaan nyt ollaan!

Mielenpainuvimpia muistoja matkan varrelta? Heti ensimmäiseksi tulee mieleen Tarhakallion reissu 2012 vuodelta, kun oltiin Ellan kanssa leiri-isosina siellä kahdella leirillä ja otettiin kolmikkokin mukaan. Ponskit saivat asua pihatossa koko ajan ja olivat kyllä tyytyväisen oloisia ja sopeutuvatkin erittäin nopeasti! Helka osallistui eniten leiritunneille, sekä Fasu ja Vikikin muutamalle. 2011 juuri samana päivänä kun koulut alkoivat onnistuttiin kaatumaan Fasun kanssa laukasta asfaltille kyljelteen niin että jäin alle. Ponilta tosiaan katosi jarrut ja hiekkatie päättyikin lopulta asfaltiksi, jossa meiltä lähti jalat alta.. 2011 käytettiin myös Fasu klinikalla, kun saatiin eläinlääkäriltä kaviokuume epäily mitä ei onneksi kylläkään ollut. Toisesta takasesta löytyi tosin kinnerpatti, joka ei ollut ihan kokonaan luutunut, mutta eipä se ole tähän päivään asti onneksi oireillut *koputtaa puuta*. 2012 päästiin Fasun kanssa ensimmäistä kertaa starttamaan aluetasolla ja ihan hyvää menestystä sieltä on tullutkin! :) Myös Tiian ja Vikin kisaura on mennyt todella hienosti - esimerkiksi tänäkin vuonna heillä on takanaan 5 starttia, joista 2 sijoitusta ja 2 voittoa!


Lopuksi vielä muutama hakusana mitä kautta blogiin on päädytty: all these ups and downs (yleisin), jenna ja fasu (toiseksi yleisin), ferrari kassarist (kolmanneksi yleisin) ja neljänneksi yleisin kipsi(?). Seuraavaksi löytyykin erilaisia muunnoksia blogin nimestä mm. all these goes ups and downs. Listaan on mukaan päässyt vielä vesitrampoliini ja pitkään siellä oli mukana myös shetlanninponi hyppää. Hauskin hakusana minkä muistan on ehdottomasti mursunräpylä, jota kautta blogiin eksyttiin parikin kertaa.. :D

Fasu on ainakin vaalentunut hirveästi nyt vuosien aikana!

Laittelin nyt muutaman kuvan 2011 alkukesästä tähän loppuun!


Itse olin tänään lähes koko päivän töissä ja tarkoituksena oli mennä töiden jälkeen tallille, mutta Henni kyselikin voisiko liikutella Fasun. Helkallekin löytyi tänään uusi liikuttaja, siitä lisää sitten ensi postaukseen. Lauantaina Hennillä ja Tiialla onkin harkkaestekisat Helkan ja Vikin kanssa. Valitettavasti sunnuntain kisat jäävät nyt kokonaan välistä.. Seuraavat kisat ovat viimeistään sitten 14-15.6. Kotkan alue-esteet - toivottavasti saan vaan ne päivät vapaaksi.. Harmittaa tietenkin hirveästi, kun ei olla Fasun kanssa päästy tällä kaudella vielä yhtiinkään kisoihin, mutta ei voi mitään.. Tuleehan noita kisoja aina!

Ajatus ei oikein kulkenut kauhean väsymyksen vuoksi melkein ollenkaan, pahoittelen. Halusin kuitenkin välttämättä kirjoitella teille edes jonkinlaisen erikoispostauksen, onhan sentään "kolmivuotisetappi" saavutettu :) Voisin piakkoin toteuttaa toivekuvapostauksen mikäli tulee vain tarpeeksi ehdotuksia!

2 kommenttia:

 1. Ihan super blogi! Aina oon jaksanu lukea alusta loppuun, kuvat tosi hyviä ja hyvä laatuisia sekä useat videot ovat plussaa. Teijän blogia olen seuraillut jo reilut kaksi vuotta, ja edelleen top 3:sessa! :)

  www.mustatlihapullat.blogspot.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia sinulle kommentistasi ja ihana kuulla että blogi on mieluinen! :')

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)