keskiviikko 21. toukokuuta 2014

we can dream about it - or we can go out and make it happen

Piti jo viikonloppuna päivitellä blogi, mutta kuvamateriaalit olisivat jääneet sen verran onnettomiksi, ettei ollut juurikaan inspiraatiota kirjoitella lähes kuvatonta postausta. Sanna kävi kuitenkin sunnuntaina ja tänään tiistaina kuvailemassa, joten nyt saadaan taas mukavasti täytettä postaukseen!


Keskiviikkona suunnattiin kolmikon kanssa maastoilemaan ja käytiin myös meidän uittopaikalla kahlailemassa. Matkan varrelta baanattiin yksi metsä/peltolenkkikin ja ai että ponskeilla oli taas hauskaa! Kaikki menevät kyllä veteenkin nykyään niin mallikkaasti, ettei voi olla kuin ylpeä. Torstaina Tiia ja Henni kävivät Helkan ja Vikin kanssa raviradalla pyörähtämässä, siellä ainakin menoa ja meininkiä riitti.. :D Fasun kanssa oli suunnitelmissa kouluilua/pientä hyppäämistä, joten ajattelin sitten meneväni perjantaina raviradalle, kun kuvaajankin saisin silloin. Jouduin ratsastamaan Fasun hiekkatiellä, kun kenttä oli ottanut nokkiinsa huonoista ilmoista. Poitsu oli kyllä kaikinpuolin super, että miellyttävä ja kevyt ratsastaa! Lopuksi hypättiin vielä jonkin aikaa molempiin suuntiin yksittäistä estettä, joka meni oikein jees.
Perjantaina oli tosiaan tarkoitus lähteä Fasun kanssa raviradalle, mutta tajusinpas, että ravirata meneekin aikasemmin perjantaisin kiinni.. Heikin piti tosiaan tulla meidän mukaan ja kuvailemaan, mutta jouduttiin vaihtamaan suunnitelmaa ja lähdettiinkin sitten heittämään n. tunnin lenkki. Käytiin meidän pihassakin moikkaamassa äitiäni ja kerättiin kyllä kiitettävästi katseita, kun suhteellisen lähellä keskustaa käppäiltiin jokusen aikaa! Lopuksi mentiin vain hiekkateitä pitkin, jossa sain otettua muutamat pätkät ravia ja laukkaa. Tiia liikutteli Vikin satulan kanssa kaulanarulla kevyesti hiekkatiellä ja Henni oli Helkan kanssa mennyt aluksi pellolla, jonka jälkeen hiekkatiellä hetken aikaa.


Lauantaina Tiia oli kouluillut kevyesti Viksun kanssa tarkoituksena saada hevonen hyvin tuntumalle ja pyöreäksi. Itse pääsin seitsemältä töistä ja suuntasin sitten suoraan tallille tekemään Fasun hommat valmiiksi ja liikuttelemaan poitsun. Ratsastettiin Hennin kanssa samaan aikaan ja päädyttiin kentälle aluksi kouluilemaan ja sen jälkeen "pelleiltiin" ponien kanssa hetkisen aikaa ilman satuloita. Kun oltiin otettu kaikki askellajit tuntumalla läpi innostuttiin leikkimään hevosten kanssa hippaa ja käytiin pelloilla myös vähän rallittelemassa ja hypättiin muutama ojakin samalla. Loppuverkoissa Fasu oli taasen tosi miellyttävä ja rento ratsastaa, vaikka välissä pääsi innostumaan vähän liiaksikin.. ;D

Sunnuntaina olin lähes tulkoon koko päivän töissä, joten Tiia ja Henni lupautuivat hoitamaan Fasun liikutuksen ja iltatallin. Vikin ja Helkan kanssa olivat hypänneet kentällä, Tiia korkeimmillaan n. 95cm rataa ja Henni n. 85cm rataa ja molemmilla oli mennyt oikein kivasti! Videota ei tällä kertaa treeneistä ole, mutta kuvia senkin edestä. Kaikki kuvat tosiaan © Sanna Telkkinen, kiitos!Fasu tosiaan pääsi sunnuntaina irtojuoksemaan ja tällä kertaa poitsu juoksenteli oikein nätisti (vähän laiskahkosti kuulemma) ja pysyi aitojen sisäpuolellakin!

Hieno poika ♥

Maanantaina Tiia ja Henni olivat aiemmin käyneet päivällä Helkan ja Vikin kanssa uimassa ja miekin päätin käydä Fasun kanssa vähän pulahtamassa, kun oli niin tukalan kuuma päiväkin! Henna tuli koiransa Jamin kanssa meidän mukaan, mutta Jami ei oikein Fasusta tykännyt ja haukkui aika paljon.. :D Jami ei uskaltanut kovin hyvin tulla samaan aikaan veteenkään, vaikka oltiin suhteellisen kaukana. Fasu ei onneksi korvaansa lotkauttanutkaan, oli vaan innoissaan päästessään vähän polskimaan ja viilentymään. Instagramiin laittelin muutaman videoklipinkin, kannattaa käydä seurailemassa jos kiinnostaa!Tiistaina päästiin Fasun kanssa taas "pitkästä aikaa" kentälle yhdessä hyppäilemään. Ja Sanna oli tosiaan meitä kuvailemassa - kiitokset! Viime viikolla kunnon hyppäilyt jäi huonojen kelien takia välistä ja sitä edellisellä viikolla Henni hyppäsi Fasun kanssa, kun itse olin kipeänä.. En kuitenkaan mitään rankkoja estetreenejä tehnyt, kun sää oli taas kerran sen verran kuuma. Rakentelin meille 5 hypyn (sis. sarjan) pikkuradan ja aloitettiin alkuverkkojen ja pienten verkkahyppyjen jälkeen n. 75cm radasta.


Fasu oli alkuverkoista lähtien miellyttävä ratsastaa, eikä häslännyt turhia, mutta kuumui kuitenkin sopivasti esteistä. Sain ratsastettua aika hyvin paikat esteille, poni malttoi ja pidätteetkin menivät hyvin läpi. Pudotuksiakaan ei tullut kuin yksi, kun tultiin liian kovaa ja pitkänä sarjalle, jonka seurauksena b-osalle kolahti. Täysin kuskin moka siis. Korkeimmillaan hypättiin n. 90-100cm rataa pari kertaa, siitä isommaksi en viitsinyt enää nostaa, kun ponikin oli sen verran hikinen. Kaikinpuolin mukavat estetreenit, mutta ainut mikä jäi häiritsemään on tuo minun jalka, joka heilahtaa lähes aina oikeaan suuntaan hypätessä. Vasen jalka on ihan hyvin molempiin suuntiin, eikä oikea jalkakaan vasempaan suuntaan heilahda niin merkittävästi. Ärsyttävää.. Selkeää treenin puutetta siis, joten ensi viikolla voisi treeneihin iskeä vaikka jumppasarjan, jossa voisi keskittyä tuohon jalan heilahtamiseen. Niin ja kokeilemisen arvoinen saattaisi olla myös sen jalustimen sitominen paalinnarulla satulavyöhön, mutta katsoo sitä sitten!


^ Sanna kuvaili meistä muutaman videonkin, videolla toiseksi viimeinen ratamme!

Ratsastuksen jälkeen Fasu pääsi viilentymään hetkeksi vesiletkun alle, jonka jälkeen venyttelin poitsun ja laittelin kylmäsavet jalkoihin, sekä arnikaa selkään. Sen jälkeen poni pääsi tarhailemaan, tosin yksin, kun Henni ja Tiia lähtivät Helkan ja Vikin kanssa lenkille. Tarkoituksena oli lähteä käymään uimassa ja lähdin mukaan kuvailemaankin, mutta ukkonen yllättikin meidät juurikun oltiin uittopaikalla. Eipä siinä muu sitten auttanut kuin kääntyä takaisinpäin, mutta ainakin pieni maastolenkki tuli tehtyä. Paluumatkalla ei kuulunut kuin muutaman kerran jyrinää ja vähän tihutti, joten ei ihan ukkoskuuron alle onneksi jouduttu.
Lauantaina Tiia ja Henni lähtevät Vikin ja Helkan kanssa hyppäämään harjoituskisoihin, harmikseni en pääse mukaan, kun olen lähes koko päivän taas töissä.. Sunnuntaina Lahdessa on tosiaan ne alue/seuraesteet, mutta huomasinpas tuossa maanantaina, että oma lisenssini ei ole voimassa. Olin luullut, että se päivittyy automaattisesti jäsenmaksun maksettua.. Toivottavasti lisenssi päivittyisi huomisen aikana kipaan tai vaihtoehtoisesti pitää hankkia hetkeksi seuralisenssi, jos sen päivän aikana ehdin saamaan.. Tarkoituksena oli hypätä seura 80cm ja alue 90cm, mutta joudutaan tyytymään todennäköisesti seuraluokkaan, jos siihenkään päästään! Harmittaa ihan älyttömästi, kun vihdoin oltaisiin päästy tämän kauden ensimmäisiin kisoihin.. Mutta ei voi mitään, oma moka ja huonoa tuuria taas riittää..

Viime vuoden seura 90cm, voitto!

Kommenttiboksissa on ollut hiljaiseloa jo hirmu pitkään.. Jaksaako muuten kukaan lukea näitä postauksia/lukeeko kukaan edes näitä? On hiukan turhauttavaa kirjoitella blogiin ja uhrata sen eteen monia monia tuntia (ja kalliita yöunia), jos ei saa lukijoilta juurikaan vastakaikua. Teidän aktiivisuutenne motivoi hurjasti kuitenkin minua kirjoittelemaan tänne ja pienikin kommentti merkitsee minulle paljon. Joten heitelkääpäs nyt ihmeessä sitä kommenttia, kiitoksia paljon jo etukäteen! :) Saapi myös ehdotella kaikenlaisia erikoispostauksia, parannuksia jne., niitä pyrin toteuttelemaan toivomusten mukaan. Kysymyspostaukseen vastaukset tulossa, kunhan saadaan edes tarpeeksi kysymyksiä kasaan!

22 kommenttia:

 1. Kivoja kuvia ja muutenkin hyvä postaus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia sinulle kommentistasi! :') Mukavaa, että pidit!

   Poista
 2. Mä ainakin luen :) Tosin tälläset postaukset, missä vaan listataan mitä viikon aikana on tehty, on aika tylsiä, joten sä voisit tehdä jotain erikoispostauksia joskus :D Esim. talliesittely, videopostaus, päiväni kuvina, toivekuvapostaus, teidän kehitys...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkiitokset kommentistasi! =) Tallista löytyy pieni esittelyvideo, joka on tosin ihan kiitettävän vanha, mutta eipä tuolla ole juurikaan mikään muuttunutkaan! Videopostaus tallipäivästä ja päiväni kuvina toteutuksen alle :) Fasusta ja minusta tulossa se 3-vuotispostaus jahka saan meidän videon valmiiksi.. Matskua löytyy erittäin paljon nyt tältä kolmen vuoden ajalta ja kauhean vaikeaa karsia sieltä lähes kaikki pois.. Mutta kiitokset sinulle vielä :)

   Poista
 3. Kyllä itse ainakin luen, mutta tällä puhelimella on niin ikävä kommentoida :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että kiinnostusta löytyy ja paljon kiitoksia kommentistasi :) Niin no puhelimella se onkin vähän hankalempaa :/

   Poista
 4. Oon lukenu jokasen postauksen, mutta aina ei vaa tajua kommentoida :D mut superkiva ja ihana blogi, huomaa että panostat tähän! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että blogi on mieluinen :') Ja paljon kiitoksia sinulle kommentistasi!

   Poista
 5. Täällä yksi epäaktiivinen kirjoittelija, mutta kaikki postaukset lukeva lukija. :D Tykkään hirveästi lukea blogiasi kun kerrot aina monipuolisesti kaikesta ja olen niin kade teidän maastoihin, meilläpäin kun on vain pari hassua tylsää reittiä ja teillä näyttää olevan mäkiä ja uittopaikkaa ja mitä vielä...!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkiitokset sinulle kommentistasi! =) Ihanaa, että kiinnostusta löytyy ja blogi on mieluisa. Vaikka ollaankin melkein ihan keskustan tuntumassa niin meiltä löytyy kyllä yllättävän hyvin maastopätkiä, mäkiä ja pari uittopaikkaakin suht läheltä :)

   Poista
 6. Nää sun postaukset on tosi kivoja ja niitä lukee mielellään! :) olisi kiva saada tallin esittelypostaus tai myday kuvina tai videona c:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia ja mukavaa, että pidät! :') Tallin vanhan esittelyvideon linkitin ylemmäs yhteen vastaukseeni, myday kuvina ei olisi yhtään hassumpi idea jahka sopiva päivä löytyy, kun töitäkin on nyt aika paljon lähiaikoina!

   Poista
 7. kyllä itse ainakin luen :) kivoja tekstejä kirjoitat! Käykö teillä kotona koskaan valmentajia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla! :) Vähään aikaan ei ole käynyt, lähitallilla oli tarkoitus jatkaa estevalkoissa käymistä, mutta siellä olikin toiminta loppunut.. Pitää katsoa, jos vaikka löytyisi joku hyvä valmentaja, joka pystyisi käymään tuossa meillä tmv.. :) Suuret kiitokset sinulle vielä!

   Poista
 8. Mie ainakin luen jokaisen postauksen ja katselen videot/kuvat. :) Mitään parannusehdotuksia ei ole!

  VastaaPoista
 9. Todella kiva blogi!:))luen jokaisen postauksen aina:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suurkiitokset kommentistasi ja mukava kuulla, että pidät! =)

   Poista
 10. Minä ainakin luen mielelläni postauksiasi ! MyDay ois kuvina tosi kiva :) Ja sulla on muutenki tosi kiva blogi ja luen aina joka postauksen alusta loppuun ! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees, myday kuvina olisi kyllä mukava toteuttaakin! Nyt lähiaikoina on tosin niin paljon kaikkea (yo juhlatkin ensi viikolla), että saattaa mennä ensi kuun puolelle. Mutta paljon kiitoksia sinulle kommentistasi! :)

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)