keskiviikko 4. kesäkuuta 2014

kuluneen viikon kuulumisia & uusi tulokas! (paljon kuvia)

Huhhuh, jo on taas viikko nopeasti vierähtänyt! Piti jo toissayönä kirjoitella, mutta väsymys vei voiton kuten viime yönäkin.. Viikonloppuna juhlittiin minun ylppäreitä ja töissäkin on oltu nyt melkein joka päivä. Päiväohjelmani koostuu tällä hetkellä lähinnä työt - tallille - nukkumaan, näillä mennään. Ehkäpä sitten elokuun lopussa lomailen hetken kun työsoppari päättyy, kun en aio tänä vuonna vielä opiskeluja jatkaa.

Oho! Niitä onkin nyt neljä.. ;D

Keskiviikko ja torstai vierähtivät Fasun kanssa maastoilun merkeissä. Tiia ja Henni olivat käyneet taas keskiviikkona raviradalla pyörähtämässä. Helka oli kuulemma ollut taas vähän liiankin täpinöissään, kun taas Viki oli oikea viilipytty, jos tuohon pikkuneitiin vertasi. Keskiviikon maastosta löytykin Sports Tracker yhteenveto tuossa alhaalla muutaman kuvan kera, vajaa 10km lenkki tulikin heitettyä! Torstaina Tiia tuli Vikin kanssa meidän kaveriksi maastoilemaan ja silloinkin tuli tehtyä n. 10km lenkki.





Perjantaina Tiia oli käynyt kevyesti hölkkäilemässä Fasun kanssa, kun en kerennyt tallille yo-valmisteluiltani. Vikille hän oli käynyt hakemassa sovitukseen koulupenkin, joka olikin osoittautunut oikein hyväksi ja jäikin nyt heti Vikille käyttöön. Henni ja Tiia olivat illemmalla kouluilleet Vikin, sekä Helkan kanssa kentällä ja satula oli vaikuttanut selästä käsinkin hyvälle.  Lauantaina juhlittiinkin minun ylppäreitä ja Fasukin sai pitkästä aikaa viettää vapaapäivää. Emma oli käynyt kuvailemassa Tiian ja Hennin kouluiluja ja pidemmittä puheitta laittelenkin muutamisen kuvan parivaljakon treeneistä alas.








Sunnuntaina Vikillä ja Helkalla olikin vuorossa hyppypäivä ja Sanna kävikin kuvailemassa estetreenejä. Tiia olikin rakennellut aiemmin päivällä pienen radan, jota hyppäsivät sitten Hennin kanssa. Kokonaisuudessaan hyppelyt olivat menneet hyvin, pienempiä esteitä ei oikein kumpikaan ponski ollut ottanut tosissaan ja esteiden kasvaessa keskittyivät paremmin. Lopuksi kaksikko oli hypännyt hetken aikaa yksittäistä okseria pitkällä sivulla, jota pikkuhiljaa nostivat hyvien hyppyjen jälkeen. Henni oli Helkan kanssa hypännyt korkeimmillaan metriä ja Tiia Vikin kanssa 120cm, joka on myös molempien uusi yhteinen ennätys.

Oli tullut pieniä erimielisyyksiä suunnasta ja Tiia pyllähtikin sitten maahan.. :D







Fasun liikuttelin ilman satulaa kentällä ja energiaa löytyi vähän liikaakin eilisen vapaapäivän johdosta. Tehtiin ihan perustyöskentelyä kaikissa askellajeissa ja väistöillä, siirtymisillä sekä avoilla yritin saada ponia paremmin kuulolle ja keskittymään. Heikki kuvaili meitä ja sai ihan hyviä kuvia vaikkei pahemmin olekaan kuvaillut. Hypättiin lopuksi hetken aikaa pientä innaritehtävää, joka sujui oikein mallikkaasti. Ponikin malttoi (ihme kyllä) ja loppua kohden poitsu olikin paljon parempi. Otettinkin lopuksi suitset pois ja hölkkäiltiin hetki pelkällä kaulanarulla - rentous ja rauhallisuuskin löytyi sieltä!


Se iänikuinen _ulkokäsi_, mur mur!










Tiistaina Sanna oli taas kuvailemassa, mutta olin ehtinyt jo kouluilla Fasun kanssa niin meistä ei löydy ollenkaan matskua. Poitsu oli kyllä kaikinpuolin tosi jees; kulki hyvin omalla moottorillaan eteen, sekä kuunteli hyvin ja oli kevyt ratsastaa. Laukassa työstettiin taas vastalaukkoja ja lisäksi tehtiin paljon siirtymisiä sekä askellajien välillä että sisällä. Tiia ja Helkan uusi liikuttaja Lina olivat menneet Helkan ja Vikin kentällä, molemmilla ihan kevyen treenin edellispäivän hyppelyjen jäljiltä.

Juoksutin hetken Fasua ennen ratsastusta - lisää liikuntaa, josko saataisiin masua pienemmäksi!








Tiistaina talliin saapui neljäs kaviokas, kun Hennin ja Tiian poni Laila muutti Juhalle aamulla. Kyseessä on siis -00 syntynyt risteytysponitamma, joka tämän vuoden alussa siirtyi Hennin ja Tiian omistukseen. Lailan muutto on ollut tiedossa jo pidempään, mutta ei haluttu hiiskua asiasta enempää ennenkuin se oli täysin varmaa. Lailalle oltiin rakennettu oma karsina ja hyvin poni näyttikin kotiutuvan uuteen kotiinsa. Kolmikkokin otti uuden tulokkaan yllättävän hyvin vastaan. Kirjoittelen tulevaisuudessa varmaan myös jotain Lailankin kuulumisia, erityisesti jos sattuu tuoretta matskua tulemaan ponista! Hennikin herätteli blogiaan eloon ja täältä voikin käydä kurkkimassa Hennin blogin.









Töistä päästyäni lähdin Fasun kanssa lenkille ja otettiin aluksi hiekkatiellä kaikki askellajit läpi. Jo alusta alkaen poitsu oli hyväntuntuinen ja avuilla, eikä meidän tarvinnut kauaksi aikaa jäädäkään siihen pyörimään. Käytiin lähistöltä laukkailemassa muutamia hiekkasuoria, sekä kiipeiltiin mäkiä ja muutenkin laitettiin hetkeksi aivot narikkaan. Kauheaa kyytiä poni kyllä laukkapätkillä painoi - pakko lähteä raviradalle joku päivä tuon kanssa kunnolla baanailemaan! Pitkät loppukäynnit käveltiin maastossa jonka päälle venyteltiin vielä eteen-alas loppuravit hiekkatiellä. Ja kyllähän tuosta ihan mukavan pituinen lenkki tulikin!


Hiukan myöhemmin käytiin porukalla lähimaastoissa kävelemässä, otin Fasunkin mukaan ettei jätkän tarvinnut yksin jäädä talliin kököttämään. Tiia käveli Vikin kanssa, Henni Lailan, minä Fasun ja Emma Helkan kanssa. Sanna oli taas kameran kanssa mukana, joten muutamia kivoja kuviakin saatiin koko poppoosta! Ja ihan mallikkaasti kaikki neljä käyttäytyivätkin.






Pidemmittä puheitta onkin hyvä lopetella tähän, kun silmätkään ei meinaa enää auki pysyä. Kuvia tuli taas valtavasti, etenkin kun joka päivä on ollut nyt kuvaaja, mutta eipähän pidä ainakaan valittaa.. ;D Sunnuntaina suunnataan Tiian kanssa hyppäämään seura 80cm ja 90cm, silloin viimeistään uutta postausta kehiin ellen innostu julkaisemaan jotain yo-kuvamatskua täällä sitä ennen!

Mitäs tykkäsitte postauksesta, oliko kuvia jo aivan liian paljon..?

11 kommenttia:

  1. Tää postaus oli tosi hyvä ja sellanen jota tekee mieli lukea! Sä pystyt kirjottamaan postauksia niin että pysyt aiheessa etkä höpöttele ylimääräisiä :)
    Tykkään tosi paljon blogistasi ja poneista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa kuulla, että pidit! :) Ja suurkiitokset sinulle kommentistasi.

      Poista
  2. Minusta ois ainaki hyvä jos et kirjottas Lailast mitää tänne blogii. Nyt jo alkaa tuntuu, että kirjotat liian monesta hevosesta, jonka syystä postaukset käyvät tylsiksi ja pitkäveteisiksi. Parasta olisi jos keskittyisit pelkkään Fasuun, koska ethän sinä edes puuhaa muiden kanssa mitään? Jos olen oikein ymmärtänyt? Tiialla ja Hennillähän on omatkin blogit joista voi muiden kuulumisia lukea?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En juurikaan pahemmin puuhastele Vikin, Lailan tai Helkan kanssa mitään, mutta mielelläni olen Helkasta ja Vikistä edelleen kirjoitellut niin kuin 2011 kun blogin aloitin. Silloinhan Ellalla tai Elinalla ei ollut blogeja, joten tilanne on nykyään eri kun Henniltä ja Tiialta löytyy molemmilta omat blogit :) Lailasta en varmaan liiemmin kirjoittelisikaan, juurikin sen takia, että postaukset venyisivät vieläkin pidemmäksi ja kävisivät varmasti juurikin tylsiksi. Etenkin kun Henni kirjoittelee Lailan kuulumisia blogiinsa. Pitää nyt katsoa jos ponista jotain silloin tällöin julkaisisin lähinnä vain kuvien muodossa tjsp.. :) Syksymmällä blogi muuttuu tosin vain minun ja Fasun blogiksi, joten näillä mennään siihen asti. Mutta paljon kiitoksia kommentista!

      Poista
  3. Postaus oli juuri sopivan pitunen ja oli kiva että paljon kuvia:) miten vikin ja helkan liikutus jatkossa menee kun heillä on nyt oma poni laila?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla! :) Lina käy liikuttelemassa Helkaa aina silloin tällöin, Tiia liikuttelee Viksun ihan normaalisti. Suuret kiitokset sinulle vielä kommentistasi!

      Poista
    2. Ihan yhtälailla niinkuin tähänkin asti :D mikäs tässä muuttuu

      Poista
  4. Tosi mukava blogi, johon kirjoitat todella sujuvaa tekstiä ja kuviakin on paljon!:) olisi mukava kuulla sun ja fasun alusta, missä teillä oli vaikeuksia ja miten päädyit ostamaan fasun ym.. tässä vain ehdotus sillä olen blogisi uusi lukija ja olet saattanut tälläisen jo tehdä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia kommentistasi ja mukavaa, että blogi on mieluinen! :) Ei olisi kyllä yhtään hullumpi idea, Ella taitaa tosin muistaa noita alkuaikoja minua paremmin (ei suinkaan huono muisti..) pitäisikin Ellalta kysellä ja lueskella vanhaa päiväkirjaa niin niiden pohjalta olisi helpompi kirjoitellakin! Voisin yhdistää sen tekstin Fasun ja miun 3-vuotisvideon yhteyteen jahka saan sen joku päivä valmiiksi :) Kiitoksia vielä!

      Poista
  5. Tosi hyvä postaus ja juuri sopivasti kaikkea:)

    VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)