perjantai 9. toukokuuta 2014

you're starting to shine cause what you've got is gold

Maanantaina lähdettiinkin kolmistaan Hennin ja Tiian kanssa heittämään kunnon maasto ponskien kanssa. Melkein kaksi ja puolituntia reissussa vierähtikin, ratsastettiin tosiaan Tiialle ja takaisin - mukavat päälle 15km kertyi matkaakin! Onneksi ei ollut hirveästi asfalttiteitä vaan päästiin hiekkapolkuja ja metsäpolkuja pitkin. Pääosin käveltiin, mutta muutama reippaampi ravi ja laukkapätkäkin tuli otettua. Sää ei ollut kyllä mistään parhaimmasta päästä (nimimerkillä tiistaista asti kipeänä), räntää satoi alusta alkaen, tosin loppua kohden onneksi vähän väheni. Pysähdyttiin Tiialle joksikin aikaa, jossa kolmikko sai kuivat loimet hetkeksi, sekä herkkuja ja Henni ja Tiia kävivät vaihtamaan kuivempaa vaatetusta päälle.
Tiistaina Sanna kävi taas Fasuilemassa ja mentiin suosiolla hiekkatiellä, kun epäilin kentän "ottaneen nokkiinsa" huonoista säistä, vaikka loppupeleissä se taisi olla yllättävän hyvä, kun Tiia oli käynyt katsomassa. Poitsu oli alusta saakka suht rauhallinen ja rento, malttoi hyvin keskittyä töiden tekoon, eikä pahemmin kiirehtinyt turhia. Sanna kommentoikin Fasun tuntuneen tosi kivalta, parhaimmalta tähän astisista ratsastuskerroista. Kaksikko otti kaikki askellajit läpi, teki hiukan ravissa ja käynnissä väistöjä, sekä avoja ja lopuksi hyppäsivät muutaman kerran pikkupystyä molempiin suuntiin.Yllättävän hyvin vielä F1 erottuu vaikka klippauksesta on jo se puolisen vuotta.. :D Kaukaa se ei tosin pahemmin erotu.

Tiia oli käynyt Vikinkin liikuttelemassa hiekkatiellä ja tehnyt aika kevyen treenin neidin kanssa. Vikin liikutuksen jälkeen Tiia lähti vielä ratsastamaan Helkan ja lähdinkin kuvailemaan parivaljakon menoa.


Keskiviikkona käytiin Fauskin kanssa heittämässä rento n. puolen tunnin lenkki ilman satulaa. Kiipeiltiin hetken aikaa aluksi lähistöllä olevia mäkiä, jonka jälkeen otin hiekkatiellä kevyesti eteen-alas venytellen ravia ja laukkaa. Poitsu oli super alusta alkaen ja mukavan rento, sekä venytteli mielellään. Kävin tallissa vaihtamassa riimut suitsien tilalle ja suunnattiin hetkeksi kentälle maastakäsin seurailemaan mitä Tiia ja Henni touhuavat. Henni ohjasajoi Helkaa ja Tiia kouluili Vikin kanssa. Helkan ohjasajo meni todella hyvin - kyllä huomasi että poni ainakin tykkää ohjasajamisesta! Helkan ja Viksun liikutuksen jälkeen Tiia ja Henni kävivät ottamassa kaksikolta varusteet pois ja tulivat syöttelemään myös Vikiä ja Helkaa vähäksi aikaa. Päästettiin kolmikko hetkeksi laitsalle vapaaksi ja siitäkös riemu vasta repesikin!Hienosti poitsu poseerasi!Pahoittelen, että tämän postauksen videot ovat kuvattu kännykällä ja myöskin osa kuvista. Mutta ihan siedettävän laatuisiahan ne kuitenkin ovat..? Videonkin saa HD-laatuiseksi :)

Torstaina liikuteltiin Tiian kanssa samoihin aikoihin Viki ja Fasu kentällä. Tiia teki suht kevyen treenin Viksulla ilman satulaa ja innostuin parivaljakosta kuvailemaan muutaman klipinkin blogia varten. Kännykässä oli tosin päällä mystinen videovalo, joka saattoi ehkä vähän vaikuttaa laatuun, mutta pikkuvikoja.. :D Fasun kanssa tehtiin myös kevyt koulutreeni ja poni oli ihan jees, vaikka flunssa vähän rajoitti ratsastajaa. Tehtiin käynnissä, sekä ravissa paljon väistöjä ja taivutteluita, että sain poitsun keskittymään töiden tekoon ja selkää samalla paremmin töihin. Oikeaan, eli meidän molempien vaikeampaan suuntaan olin tarkkana, että poni kulki suorilla urilla suoraan, eikä päässyt poikittelemaan. Vaikeamman, eli juuri tämän oikean laukankin sain ratsastettua hyväntuntuiseksi ja hyvillä mielin venyteltiinkin lopuksi eteen-alas.
Nea joutui lopettamaan Helkalla käynnin ajanpuutteen vuoksi, jonka takia Helkalle onkin nyt etsinnässä uusi liikuttaja. Toivottavasti Helkalle löytyisi oikeanlainen ihminen pian, joka pystyisi ponin kanssa touhuamaan. Henni tottakai liikuttelee ja hoitaa edelleen Helkaa, mutta Hennikin on yleensä arkipäivät nykyään töissä. Harmikun itse olen kasvanut jo kauan kauan sitten tuosta pikkuponimitasta ohi.. :D

Itse olenkin tosiaan perjantain ja lauantain koko päivän töissä ja Tiia hoitaa silloin iltatallin. Fasun ehdin toki käydä liikuttelemassa ennen töitä molempina päivinä, sekä siivoilemassa karsinan ja tekemässä muut ponin jutut valmiiksi. Sunnuntaina suunnataan sitten
pitkästä aikaa hyppäilemään Tiian kanssa Vikillä ja Fasulla maneesiin, palaillaan siis sunnuntain jälkeen maneesipostauksen merkeissä!

Herättelin jenna1penna -tubekanavaa henkiin videolla, jonka tein Jennalle tämän pyynnöstä. Työn alla onkin seuraavaksi mm. Fasun 3-vuotisvideo, Vikin ja Tiian 1-vuotisvideo ja Helkasta ja Erikasta jonkinlainen "jäähyväisvideo". Myöskin uutta epäonnistumisvideota on toivottu, edellistä videota onkin katsottu lähes 40 000 kertaa ja sillä on melkein 700 peukkuakin, wow! Kunhan saan tarpeeksi matskua kasaan niin mielelläni tekisin kyllä jatko-osan tuolle (eli jos joltain löytyy epäonnistumismatskua, videoita/kuvia niin lähetelkää ihmeessä miun s-postiin, laittelen nimet kyllä tulevaan videoon esille!)
Laittelen nyt tähän loppuun vielä sen epäonnistumisvideonkin:

13 kommenttia:

 1. Miten etsitte Helkalle vuokraajaa? ;) Saanko kysyä että miksi Neea lopetti? Ja joutuuko Helkalla käynneistä maksaa? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan tutuilta kyselty ja fb'ssä on myös muutama ilmoitus :) Nea lopetti ajanpuutteen takia. Raha-asioista en puhu blogin puolella.

   Poista
 2. Haha ihana toi epäonnistumisvideo :'D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, mahtavia klippejä kyllä sain ihmisiltä =) Kiva, että pidit!

   Poista
 3. Miksi Fasulla on vuokraaja? kun kerran itse olet kuitenki aina tallilla mukaan ku toi Sanna käy? Millä perusteella otit Fasulla vuokraajan? :) fasun paino/pituusraja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanna kävi kerran joskus viime vuonna ratsastamassa Fauskilla ja siitä se on sitten lähtenyt.. :D En oikein osaa vastata, en varsinaisesti ole koskaan etsinyt Fasulle vuokraajaa. Paino/pituusraja satunnaiseen ratsasteluun joku max. n. 175-180cm ja n. 80kg. Riippuen tietenkin miten hallitsee kroppansa, miksei painavempikin jos on osaava ratsastaja :)

   Poista
  2. Mutta miksi hän siis käy ratsastamassa Fasuu, jos sinä oot aina mukaan ku Sanna käy? Mikset ratsasta sitä ite vaa annat jonku osaamattomamman ratsastaa sil?!?!?!

   Poista
  3. Miksipä ei, eihän se nyt tuosta herranjumala piloillekaan mene :D Olen ihan mielelläni mukana kuvailemassa ja neuvomassa Sannaa, ei se minua millään tasolla haittaa, että "joudun" olemaan mukana. Joka ratsastuskerta heillä on mennyt vain paremmin ja itse pystyn heti huutelemaan neuvoja, kun vierestä seuraan. Eihän sitä kehity muuta kuin ratsastamalla, kaikki me ollaan oltu yhtälailla aloittelijoita joskus.. :) Sanna on kuitenkin jo suhteellisen pitkään harrastanut ratsastusta ja mielellään oppii lisää. Itsekin olen tosin sen henk. kohtaisesti huomannut, että tuntsareilla köpöttelemällä ei kovin pitkälle pötkitä (pahoittelen yleistystä, älkää takertuko siihen!) Itse ainakin pääsin kehittymään paljon paremmin ensimmäisen oman ylläpitohevosen kautta.. :)

   Ja esimerkiksi Henni tai Tiia tarvittaessa pystyy välillä Fasua liikuttelemaan, jos itse en tallille pääse. Muistan kun itse olin Sannan ikäinen niin olin hirveän innoissani, jos minulle tarjoutui pienikin mahdollisuus päästä ratsastamaan tai edes mukaan tallille. Miksipä en soisi tälläistä mahdollisuutta nyt jollekulle toiselle.. :) Pienikin asia voi olla jollekin paljon suurempi kuin sitä uskoisikaan. Ihan hyvin voin vuokrata Fasua kerran (pariin) viikkoon, mitä nyt Sanna silloin tällöin pääsee poitsulla ratsastelemaan. Ei se minulta ole pois, saan kuitenkin ratsastella Fasulla muutoin niin paljon kuin sielu sietää, joten päivä sinne tai tänne.

   Tämä Sannan vuokrausjuttukin on nyt väliaikaista, kun ollaan syksyllä Fasun kanssa vaihtamassa maisemaa opiskelujeni takia. Silloin tosin etsinnässä ihan vakituinen mieluiten täysikäinen vuokraaja/puolylläpitäjä, mutta siitä ei sen enempää vielä tänne blogin puolelle. En ajatellut muutenkaan vielä vähään aikaan tätä tänne paljastaa, mutta tuskinpa se nyt täällä kommenttikentässä tullaan kovinkaan huomatuksi.

   Poista
 4. Tutkin tuota sub youtube kanavaa ja löysin sieltä new forest tamma empusta (V.K. Empire) ponista klippejä ja mietin satutko tietämään missä se nyt asuu?(tykkäsin empusta kun se oli keltissä! <3)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo sieltä löytyykin Empusta aika vanhoja klippejä.. :) En valitettavasti kyllä osaa sanoa missäpäin Emppu tällä hetkellä asuu.

   Poista
  2. Emppu asuu tällä hetkellä jossakin päin Valkealaa/Selänpäätä (?).. En oo kyllä ihan varma, mutta Anniina Nokkasen ponina nykyään :)

   Poista
 5. Minkä tasoinen tuo sanna on?

  VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)