maanantai 30. syyskuuta 2013

täällä taas! (mm. länkkäridebyytti)

Tosiaan päälle viikko aikaa edellisestä postauksesta, kun en ole missään välissä yksinkertaisesti vain ehtinyt päivittelemään tänne. Tällä viikolla miulla oli tiistaina, keskiviikkona ja torstaina koeviikon puolesta kokeet ja perjantaiksi vielä kaiken kukkuraksi terveystiedon kirjoitukset. Tunnollisena ja reippaana oppilaana jätin suurimman osan kirjoituksiin lukemisesta viimeiseen iltaan - ai miten niin kesälomalla piti jo valmistautua kirjoituksiin..? No tuohon lukemiseen nähden kirjoitukset menivät omasta mielestäni yllättävän hyvin ja koe oli helpompi kuin mitä odotin. Koulu jatkuu vasta torstaina ja seuraava jakso on älyttömän helppo, joten ehdin paljon paremmin nyt jatkossa päivittelemään blogia :)

Yritän nyt vähän tiivistellä tätä ettei venähtäisi niin pitkäksi. Videokoosteetkin ovat nyt suht lyhyet!Viime sunnuntaina Henni ja Tiia kävivät Vikin ja Helkan kanssa maneesilla hyppelemässä. Poikkeuksellisesti lähdettiinkin eri maneesille, kuin missä yleensä käymme. Hyvä saada välillä harjoitusta uusista paikoista, varsinkin kun Helkan kanssa ei olla käyty muualla hyppäämässä pitkään pitkään aikaan. Kopissa Viki oli purrut Helkaa monesta kohtaa niin päästä kuin kaulastakin, muutamalla pintanaarmulla selvittiin. Helka ei onneksi myöskään aristanut haavoja, eikä ne jääneet myöskään ilkeästi suitsien alle. Takastulomatkalle laitettiinkin Viki lyhyempään naruun ja Helkakin sai nyt matkustaa ihan rauhassa. Viki ei ollut juuri moksiskaan uudesta paikasta, Helka tosin sitäkin enemmän sitten jännitti ja jumitteli, mutta loppua kohden paremmin. Lopuksi Tiia ja Henni kävivät vielä päästelemässä sänkkärillä, oli kyllä poneilla hauskaa!


Maanantaina Tiia ja Henni hoitivat kolmikon liikutukset - Fasun ja Vikin olivat juoksuttaneet kentällä, jonka jälkeen menneet hetken kaulanaruilla. Helkan Henni oli ratsastanut palauttelevasti ilman satulaa hiekkatiellä. Tiistaina käytiin porukalla Roosan ja Sofian kanssa maastoilemassa ja siitä on tulossa parempi postaus erikseen lähiaikoina! Keskiviikkona Helka ja Viki saivat viettää vapaapäivää, Fasu sen sijaan pääsi taas leikkimään tuntiponia, kun Jenni ja Marko tulivat ratsastamaan. Markolla sujui Fasun kanssa oikein hyvin, mitä nyt poni oli vähän liian energinen. Muutamat hyvät laukannostotkin sai itsenäisesti nostettua! Torstaina Henni ja Sofia liikuttelivat Helkan ja Fasun, kun itse luin kirjoituksiin.. Vikillä taisi vissiinkin olla toinen vapaa. Perjantaina Henni hyppäsi Helkan kanssa vähän kentällä, siitäkin tulossa varmaan matskua myöhemmin, kun ne joskus saan. Tiia hölkötteli Viksun kevyesti
Hennin kanssa samaan aikaan kentällä. Ja myöhemmin Henni kävi vielä maastakäsinlenkillä Fasun kanssa, siitä muutama kuva alla.


Lauantaina suunnattiin Tiian kanssa maneesiin hyppäilemään Vikillä ja Fasulla. Aikaisemmin päivällä Henni oli käynyt ajamassa Helkan ja poni oli käyttäytynyt kuulemma todella asiallisesti, hieno Helksu! Keksin minulle ja Tiialle yksinkertaisen neljän esteen tehtävän, sisältäen suoran ja kaarevan linjan. Molemmilla oli kyllä älyttömästi virtaa, saatiinkin aluksi vähän baanailla poneista ylimääräisiä höyryjä pihalle. Fasu on varsinkin ollut nyt kauhea energiapommi, kun ilmat ovat viilentyneet. No ehkäpä se tuosta rauhottuu.. Ainakin toivottavasti! Hyppäilyt menivät kokonaisuudessaan tosi jees, korkeimmillaan mentiin n. 95-100cm tehtävää. Meille ei tullut pudotuksia ollenkaan, Tiiallekin vain yksi. Itse en ollut aina kovin skarppina, varsinkin vikan linjan lähestymiset olivat paikoitellen vähän jänniä, mutta itse hypyt sujuivat hyvin.


Sunnuntaina olikin vuorossa lännenratsastuksen harjoituskisat lähitallilla, johon Tiia ja Henni osallistuivat Vikillä ja Helkalla. Alunperin suunnittelin meneväni Fasunkin kanssa ihan vain kokeilemaan, mutta päädyin sitten lopulta apukädeksi ja kuvaajaksi. No seuraavaksi jos sattuu lähelle vastaavanlaiset kisat niin mekin debytoidaan Fasun kanssa länkkärikisat!

Helka osallistui
Western Horsemanship, walk & jog, sekä Trail, walk & jog - luokkiin. Viki osallistui Trailin lisäksi myös Barrel Race'n eli tynnyriratsastukseen. Western horsemanship-luokassa ratsukot ratsastivat sekä yksilö- että ryhmäohjelman. Arvostelun kohteena oli ratsastaja, hänen asentonsa ja kyky hallita hevosta. Trail on lännenratsastuksen "esteluokka", tosin esteiden yli ei kuitenkaan hypätä. Suoritettavia esteitä voivat ovat mm. portit (tässä luokassa oli portin avaaminen), puomien ylitykset, sillat, peruutusesteet jne. Siinä arvioitiin mm. hevosen suoriutumista radasta ja ratsukon yhteistyötä. Barrel Race on aikaratsastusluokka, jossa ratsukko kiertävät kolme tynnyriä apilanmuotoisella radalla ja nopeimman ajan saannut siis voittaa. Lisää tietoa luokista löytyy mm. täältä. Tiian blogista löytyy myös paremmat selitykset Tiian luokista, sekä myös piirrustus tuosta trail-radasta!Helka sijoittui molemmissa luokissaan kolmanneksi! Tiialta ja Vikiltä jäi trailissa sidepass (ns. jyrkkä pohkeenväistö suoraan sivulle) suorittamatta, kun Viki alkoi siinä vain keulimaan.. :D Kaikkialla muualla tamma teki kyllä hyvät sidepassit, mutta itse kilpailutilanteessa ei sitten tehnytkään. Tiia ja Viki sijoittuivat siinä viimeisiksi, kun sidepass'n suorittamatta jättäminen rokotti niin paljon pisteistä. Tynnyriratsastuksessa Tiia kaahasi voittoon 5 sekunnin erolla toiseksi sijoittuneeseen. Kokonaisuudessa oli kyllä mukava tapahtuma, rento ilmapiiri ja kokemuksiahan me lähdettiin vaan hakemaan! Tähän hätään ei ole radoilta kuvia, mutta julkaisen niitä blogissa, kunhan niitä saan.
Tänään ratsastelin Vikin palauttelevasti eteen-alas kentällä, jonka jälkeen lähdettiin Hennin kanssa heittämään pikku maastolenkki Fasulla ja Helkalla. Alku- ja loppuverkkailtiin hiekkatiellä molemmat ponskit ja välissä käytiin baanailemassa lähistöllä olevalla hiekkasuoralla.

Nyt viikonloppuna onkin lauantaina, että sunnuntaina vuorossa estekilpailut, joihin Tiian kanssa osallistumme Vikillä ja Fasulla. Lauantaina käydään hyppäämässä yhdet luokat lähitallilla ja sunnuntaina suuntaamme seuramestaruuskisoihin Anjalaan. Tiia ei tosin pääse kilpailemaan mestaruuksista, kun kuuluu eri seuraan kun minä. 10.10. tulee satulansovittaja käymään tallilla katsomassa Fasun estepenkkiä, kun minusta on lähiaikoina alkanut tuntumaan, että satula on nykyään vähän epäsopiva. Nyt saadaan ainakin varmuus asiaan! 7.10. miun oli tarkoitus osallistua Henrik Ehrnroothin estevalmennuksiin, mutta koska ollaan viikonloppuna kisoissa niin pääsen vasta seuraavaan estevalkkaan osallistumaan.


Lähiaikoina on siis odotettavissa erikoispostauksia paristakin eri aiheesta. Työn alla on lisäksi muutama video youtubeen jenna1penna-kanavalle, sinnekin tulossa siis päivitystä piakkoin!

3 kommenttia:

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)