lauantai 21. syyskuuta 2013

maastoilua, lainahevosia, estevalmennusta ym! (+ arvonnan tulos!)

Seuramestaruudetkin ovat nyt parin viikon päästä! Viime seuramestaruuksista tämä (hieno asento kuskilla!)

Vielä reilu viikko syyskuuta jäljellä ja mie oon kyllä niin iloinen, kun kuukausi vihdoin vaihtuu! Koulukin helpottuu aivan älyttömästi, esimerkiksi tiistaisin miulla on koulua vain 13.15-14.30 ja keskiviikkoisin, että perjantaisin pääsen jo yhdeltä. Ensi kuusta alkaen pystyn panostamaan enemmän blogiin ja vuorossa onkin enemmän erikoispostauksia ja mahdollisesti kaikkea muuta kivaa! Ainut mikä tulee verottamaan on syksyn huonot ilmat ja jo aikaisin tuleva pimeys, jonka takia ei saada kuvailtua ihan niin hyvin. Ja sitten kun maa jäätyy niin ei pystytä oikein missään ratsastamaan, kun kaikkialla on ihan kivikovaa. Pitää vain varailla ja käydä aktiivisesti maneesilla, niin eiköhän se siitä. Onneksi ei ole vielä tämän hetken murhe!

Olin muuten unohtanut viime postauksesta Helkan & Sofian hyppykoosteen:Keskiviikkona suunnattiin Roosan kanssa maastoon Vikillä ja Fasulla. Matkan varrella käytiin koirankoulutuskentällä ottamassa pikaisesti kaikki askellajit läpi ja innostuttiin siinä jonkun aikaa tekemään laukanvaihtojakin. Fasun mielestä vaihdot olivat niin hauskoja, että niissä piti innostua loikkimaan ja välillä olikin peräpää aika kevyenä vaihdoissa. Jatkettiin matkaa ja käveltii jonkin aikaa, kunnes tultiin yhdelle hyvälle hiekkatielle, joka "huipentuu" isoon ylämäkeen. Itseasiassa sama mäki, jonka jälkeen kaaduttiin Fasun kanssa laukasta asfaltille pari vuotta sitten, kun poni lähti käsistä. Vähän varauksella tulee kyllä sitä laukattua, eikä kovin usein edes käydä siellä, mutta nykyään poni hidastaa kyllä hyvissä ajoin. Hienot piffipaffit Fasu muuten esitteli, kun kuumui pikkasen laukkapätkän jälkeen. Loppumatka vissiinkin vain käveltiin pääosin, muutamaa pikku ravipätkää lukuunottamatta. Käveltiin meidän talonkin ohi ja äiti tuli moikkaamaan ponskeja, jotka saivat sokerikorppuja tuliaisiksi.. :D
Torstaina vuorattiin Roosan kanssa Viki ja Fasu kauhealla läjällä heijastimia, kun alunperin suunnittelimme tekevämme jonkun maastolenkin. Päädyttiin kuitenkin kentälle, kun se oli yllättävän hyvässä kunnossa ja mentiin kentällä joku vajaa puolisen tuntia. Otettiin kevyesti kaikki askellajit läpi, niin että saatiin molemmat hyväntuntuisiksi. Fasun kanssa otin laukkatyöskentelyn jälkeen vain suoraan eteen-alas ravit seuraavan päivän estevalkkaa ajatellen. Ja ettei me ihan turhaan heijastimia laitettu niin käytiin kävelemässä loppukäynnit maastossa. Pitääkin ottaa ensi kerralla meidän varustuksesta kuva!

Nuo ohjaheijastimet ovat kyllä hyvät! (vanha kuva)

Perjantaina
Miisa laittoi miulle yllättäen viestiä ja kysyi olisinko päässyt liikuttamaan hänen kahta hevostaan. Miisa oli tippunut toissapäivänä ja hänellä oli käsi kantositeessä, jonka takia Miisa ei itse pystynyt ratsastamaan. Otin koulusta viimeisen tunnin vapaaksi ja lähdin Miisaa auttelemaan.

Paikan päällä haettiin Laku ja Visco sisälle talliin ja aloin siinä harjailemaan ja varustamaan Lakua, jonka jälkeen siirryttiin maneesiin. En ole mennyt yli puoleentoista vuoteen muilla hevosilla kuin Fasulla (ja mitä nyt Vikillä/Helkalla silloin tällöin), joten aluksi olin kieltämättä aika hukassa. Fasun kanssa kun kaikki on jotenkin niin yksinkertaista ja tiedän tasan tarkkaan mitä tehdä milloinkin - pitäisi tosiaan ehkä ratsastella useimminkin muilla hevosilla. Kokoeroon oli hiukan totuttelemista niin säkäkorkeudessa kuin liikkeissäkin ja Lakua piti muutenkin paljon vahvemmin ratsastaa kuin mitä Fasua. Laku jää Miisan mukaan helposti vain "leijumaan" paikalleen, joten liike piti suunnata enemmän eteen kuin ylös ja muutenkin koko hevonen piti saada aktiiviseksi ja selkää käyttöön. Loppua kohti sujui kyllä ihan hyvin ainakin nyt näin ensimmäiseksi ratsastuskerraksi. Latasin teille pienen koosteen Lakun ratsasteluista, antakaa vähän armoa sitten.. :DLakun jälkeen olikin vuorossa Visco, jota Miisa mainosti vielä helpommaksi kuin Laku. No todellisuudessa minun kohdalla oli ehkä toisinpäin. Visco oli vielä erilaisempi ratsastaa kuin Laku, enkä päässyt oikein sisälle sen hevosen ratsastettavuuteen, mutta hetkittäin tuli myös ihan hyviäkin pätkiä! Mutta oli kyllä ihan mielenkiintoista päästä ratsastamaan muillakin kuin Fasulla ja Miisalle kiitokset hevoslainasta :)


"Tutun ja turvallisen" Fasun selkään pääsin myöhemmin iltapäivällä, kun meillä oli pitkästä aikaa Henkan estevalkka. Verkkailtiin pääosin itsenäisesti kaikissa askellajeissa ja alettiin sitten tulemaan ravipuomeja. Sen jälkeen otettiin mukaan raviristikkohypyt ja ne sujuivat ihan jees! Tultiin sitten molempiin suuntiin viistopuomeja laukassa, jotka osoittautuivat meille hiukan ongelmallisiksi. Fasu oli vähän turhankin hätäinen ja laukka oli vähän liian jännittynyttä ja tikittävää, eikä askeleetkaan aina ihan käyneet puomeille. Saatiin kuitenkin molempiin suuntiin lopulta muutamat hyvät pätkät ja kyllä se pieni rentous ja malttaminen sieltä myös pikkuhiljaa alkoi löytymään.
Lopuksi tultiin muutamaa eri rataa ja esteet nousivat kaksi kertaa. Kerran onnistuin sössimään oikein tyylikkäästi lähestymisen esteelle, tultiin sitten aivan liian pohjaan ja napattiin lankku mukaan. Aloitettiin alusta, kuski kunnolla hereille ja seuraava rata sujui sitten hyvin! Poni jäi paikoittellen ihan hyvin malttamaankin ja sain ratsastettua suhteellisen hyvät paikat kaikille esteille. Latasin nyt ratavideot erikseen, tästäkin tosin puuttuu vissiin 2 videota - en laittanut niitä, ettei liian pitkäksi venähtäisi.Viki sai perjantaina vapaapäivän, mutta Helkalle ei viitsitty kolmatta vapaata pitää putkeen, kun Henni ei päässytkään tallille. Tiia kävi sitten ponin kanssa hiekkatiellä pyörähtämässä vajaa puolisen tuntia, otti kaikki askellajit läpi, kiipeili pari mäkeä ja kävi vähän laukkailemassa yhdellä suoralla. Ihan hyvin oli kuulemma poninviikareen kanssa mennyt, vaikka Helka oli vähän yrittänyt possuillakin!

Huomenna Fasulla kevyt eteen-alas palauttelu ja sunnuntaina luultavemmin Henni liikuttelee poitsun. Vikillä ja Helkalla pitäisi hypätä nyt viikonloppuna, mitä ei ainakaan meidän kentällä voi tehdä sateiden takia, pitää katsoa nyt saako maneesin varatuksi tmv! Blogiarvontakin päättyi nyt keskiviikkona ja harmillisen vähän osallistujia oli tällä kertaa. Voittajan arvoin puolueettomasti netissä olevalla arvontakoneella ja voittajaksi selviytyi Auri (otan sinuun pian yhteyttä!) Onnea voittajalle :)

Innostuttiin torstaina kokeilemaan eri "haasteita".. Saa nähdä kehtaanko mitään näistä julkistaa.. :D

PS. Kertokaahan saanko enää mistään Suomesta tätä huopaa / kellään ylimääräisenä?! *tahtoo*Mutta nyt se on lähdettävä nukkumaan, kun kellokin on jo noin paljon!

3 kommenttia:

  1. Missä tallilla ne KJR:n kisat on? :)

    VastaaPoista
  2. Oho, ikinä en oo voittanu minkäänlaisessa arvonnassa! Tulee kyllä tarpeeseen tuo, varsinkin jos sattuis löytymään vinkkejä kuskin vinoudelle ja könötykselle.. :D

    VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)