keskiviikko 18. syyskuuta 2013

ladies polo team

Sunnuntain suunnitelmat eivät onnistuneetkaan, kun Fasun toinen etukenkä oli napsahtanut keskeltä poikki (?!) Äh, menee niin hermo noitten kenkien kanssa - kengättömänä oli niiin paljon helpompaa. Fasuhan on ollut miulla pääosin kengättä, mutta nyt viimeeksi poni oli kuluttanut sen verran kavioitaan, että halusin lyödä sen kenkään. En tiedä, kyllähän se varmaan nyt pystyisi jo ilman kenkiä olemaan, mutta ehkä kuitenkin on parempi pitää se kengässä. Fasu kuitenkin kuluttaa sen verran paljon ja poni on nyt tuntunut kokonaisuudessaan paljon paremmalta kenkien kanssa, eikä aro ollenkaan maastossa.

Seuraavaksi päästäänkin kengittäjiin. Soittelin ekan kerran meidän omalle kengittäjälle jo toissaviikolla ja sain sovittua kengityksen 3 viikon päähän.. Helka ja Viki nyt menee ihan helposti, kun ovat kengättä, mutta Fasulle piti saada joku toinen kenkääjä aiemmin. Alunperin toisen kengittäjän piti tulla lauantaina, joka siirtyi tosin vielä maanantaille. Maanantainenkaan ei kylläkään onnistunut, kun kys. kengittäjällä oli selkä sen verran huonossa kunnossa. No eikun uusia kengittäjiä etsimään. Onneksi tavoitin yhden, jonka olisi nyt tarkoitus torstaina tulla.. Ja saatiin tosiaan otettua onneksi se katkennut kenkä jalasta pois, joten Fasu on nyt ollut pari päivää kolmikenkäisenä. Poitsulle pitää varmaan katsoa jotain erikoiskengitystä, kun poni kulutti nyt kuudessa viikossa toisen etukenkänsä puhki. Toisen puolen etukenkä on vielä ihan hyvännäköinen, ei lähellekään niin kulunut kuin tämä toinen oli.

Helkalla on väliaikaisesti tuollainen 'ikkuna' kunnes Juha saa laitettua ritilän oveen!

Sunnuntaina oli tarkoituksena lähteä erääseen uuteen paikkaan hyppäämään ja lopuksi käymään sänkkärillä. Olin jo aivan innoissani, kun kerrankin olisin päässyt sänkkärille, kun olen niin pitkään halunnut! Ihan miun tuuria tälläinen, että tuli nyt viime tipassa kenkien kanssa säätöä. No luojan kiitos, ettei sunnuntaina olleet kisat, olisi ehkä hiukan enemmän pistänyt ärsyttämään.. :D Tiia sitten hyppäsi Vikin kanssa kotikentällä ja mie ratsastin Fasun sitä ennen ilman satulaa.

Fasulta napattiin se haljennut kenkä pois, joten joudutaan olemaan kolmikenkäsenä nyt torstaihin asti. Poni liikkuu kuitenkin ihan normaalisti, eikä aro, joten olen liikutellut poitsua suht normaalisti. Sunnuntaina kouluiltiin aluksi kentällä ja poni oli alusta saakka superhyvä, rento ja liikkui hyvin omalla moottorillaan. Mielenvirkistykseksi otin muutaman hypyn kentällä oleville pikkuesteille ja ai, että kun ponin ilme kirkastui! Fasu oli ihan innoissaan päästessään vähän hyppämään, riemu tosin loppui vähän liian lyhyeen, kun en montaa hyppyä ottanut. Siirryttiin loppuajaksi pellolle, jossa otin vielä kaikki askellajit läpi ja hyppäsin muutaman kerran ojankin. Fasu ei meinannut pysyä nahkoissaan ja pomppi innosta ojien jälkeenkin.. :D Toisella oli pikkasen hauskaa - hupsu Fasu! Saatiin ympyrällä tosi mageeta ravia ja pyynnöstä poni tuli myös hyvin takaisin ja oli kaikinpuolin ihanan herkkä ratsastaa.

Reilun vuoden vanhoja peltokoulukuvia, en tykkää jättää kuvattomaksi.. :)



Tiialle ja Vikille suunnittelin kentällä olleista neljästä esteistä 7 hypyn suhteellisen simppelin radan sisältäen muutaman suhteutetun linjan. Tiia meni jo edeltä alkuverkkailemaan Viksua miun jäädessä talliin hoitamaan Fasu pois liikutuksen jäljiltä. Kentälle tullessani rakentelin radan valmiiksi, jonka jälkeen Tiia otti pikkupystylle muutamat alkuverkkahypyt ja tuli hetken aikaa suhteutettua linjaa. Aloitettiin radan hyppääminen ~80cm korkeudesta, jota Tiia tuli muutaman kerran, kunnes nostin radan ~90cm korkeuteen. Lopuksi Tiia tuli vielä tehtävää, missä okserit olivat metrisiä. Kokonaisuudessaan hyppelyt sujuivat ihan hyvin, Viki hyppäsi varmasti ja innoissaan. Paikat eivät tosin aina ihan käyneet, jonka seurauksena tuli muutamia pudotuksia, mutta sitä lukuunottamatta ihan hyvät treenit! Helka sai tosiaan sunnuntaina viettää vapaapäivää, kun Henni ei kerennyt enää illemmalla tallille, kun hänen piti lähteä koululle.





Maanantaina Sofia tuli taas Helkailemaan ja päätin pitää kaksikolle estetreenit, kun Helka ei päässyt viime viikolla ollenkaan hyppäämään. Sofia alkuverkkaili Helkan kaikissa askellajeissa ja mie huutelin välillä ohjeita. Sofia tuli muutaman kerran myös ravi- ja laukkapuomit molempiin suuntiin ennen kuin alkoi ottamaan verkkahyppyjä pikkuristikolle. Sen jälkeen katsottiin vielä suhteutetut linjat kuntoon, jonka jälkeen Sofia alkoi tulemaan rataa. Sofia hyppäsi samaa tehtävää kuin mitä Tiia Vikin kanssa sunnuntaina, mutta vain esteet 1-5. Rata oli korkeudeltaan ~55cm ja lopuksi nostin linjan okserin 65cm'n. Kokonaisuudessaan parivaljakolla sujui tosi hyvin, ottaen huomioon, että Sofia hyppäsi ekaa kertaa kunnolla Helksulla. Jouduin muistuttelemaan mm. jalasta, ettei alapohje pääse heilahtamaan, sekä riittävästä myötäyksestä, mutta tosi hyvin Sofia kyllä pärjäsi ponin kanssa! Pudotuksiakaan ei tullut kuin muutama hassu, kun paikka ei ihan osunut, joten ei yhtään hullummin :)






Helkan hypytyksen jälkeen liikuteltiin Roosan kanssa Viki ja Fasu kentällä. Roosa palautteli Viksun edellispäivän hyppyjen jäljiltä, ratsasteli siis kaikissa askellajeissa vain rennosti eteen-alas vajaa puolisen tuntia. Roosa kävi viemässä sen jälkeen neidin talliin ja palasi kentälle ottamaan muutaman kuvan miusta ja Fasusta. Fasun kanssa tehtiin lähinnä vain perusasioita, kuten väistöjä, avoja ja sulkuja, että sain selän kunnolla käyttöön ja ponin paremmin avuille. Kokonaisuudessaan poitsu oli ihan jees, ei tosin niin hyvä kuin edellisenä päivänä. Laukoissa tehtiin muutamia vastalaukkoja ja Roosaa odotellessani tein ravi-laukkatehtävää, jossa tulin aina lävistäjät laukassa (ilman vaihtoa) ja lyhyet sivut ravissa. Fasu otti pienet kierrokset tehtävästä, mutta rauhoittui onneksi aika pian ja saatiin muutamat hyvät pätkät! Roosan tultua otin kaikki askellajit suht pikaisesti läpi, jonka jälkeen venyteltiin eteen-alas ravit. Roosa kuvaili muutamat videot, kun kuvat eivät onnistuneet, kun oli sen verran hämärää.

Hieno F!

Tiistaina Roosa ja Sofia ratsastelivat Vikin ja Helkan samaan aikaan kentällä. Helkalla oli vähän possuilupäivä ja jouduin itsekin käymään nopeasti poninviikareen selässä. Sofia on kuitenkin sen verran pieni, varsinkin kun Helka rupeaa vahvaksi, ettei hän pysty paljoa siellä tekemään.. :D Huutelin Sofialle ohjeita ja loppua kohden Helka menikin tosi kivasti ja possuilut jäivät sikseen! Minun oli tarkoitus kuvailla myös Roosaa ja Vikiä, mutta Roosa lähti pellolle kouluilemaan ja kuvailin silloin juuri kentällä Sofiaa. Roosan mukaan Viki oli ollut kuulemma tosi hyvä, että rento ja miellyttävä ratsastaa.

.. Arvaa mikä







Itse en liikuttanutkaan Fasua tiistaina muuten mitä nyt nopeasti lopuksi selässä käväisin. Marko ja Jenni tosiaan tulivat ratsastamaan Fasulla, Markokin pääsi nyt ensimmäistä kertaa harjailemaan ja varustamaan hevosta ja ensimmäistä kertaa ratsaille (jos ei nyt jotain ikivanhaa ponitalutusta lasketa). Neuvottiin vähän apuja sen sellaista ja sitten Marko pääsikin itsenäisesti kävelemään kentälle ja hakemaan vähän tuntumaa. Harjoitus- että kevyt ravikin luonnistui yllättävän hyvin, Marko ravaili itsenäisesti kenttää ympäri ja teki muutamia kaarevia linjojakin oikein sujuvasti. Laukkojen ajaksi menin vierelle juoksemaan ja tosi hyvin saatiin myös laukat nousemaan! Kokonaisuudessaan meni kyllä yllättävän hyvin, ensi viikolla sitten todennäköisesti uudestaan. Jenni meni myös hetken Fasulla - otti kaikki askellajit läpi ja muutaman kerran hyppäsi pikkukavaletinkin. Fasu tosin lähti kuin tykinkuula tajuttuaan pääsevänsä hyppämään.. :D Hämäryyden takia ei saatu juurikaan kuvia, mutta tässä muutama Jennin ottama.

Fasu oli kyllä niin huvittava, kun toinen oli aluksi kauhusta jäykkänä. Markokun meni Fasua tarhasta hakemaan niin poni vain puhisi ja meinasi melkein lähteä livahkaankin.. Tallissa poni pikkuhiljaa alkoi rentoutumaan, ratsastaessakin oli aluksi kuin rautakanki, mutta loppujen lopuksi poni jölkötteli menemään oikein tyytyväisen näköisenä! Fasu tosiaan on vähän arka uusia ihmisiä (etenkin miespuolisia) kohtaan.

Huovassakin lukee oikein Ladies Polo Team.. ;D

Alkukäyntejä

Torstaina tosiaan kengittäjä ja perjantaina Fasun kanssa pitkästä aikaa estevalkkaan, jee!

Tähän lopuksi on vielä pakko vielä ihmetellä, että lukeeko kuinka moni edes tätä blogia? Katsoja/kommentti/tykkäysmäärään vedoten ei juuri kukaan, vaikka rekisteröityneitä lukijoitakin näyttää olevan päälle 650.. :( Näen kuitenkin aika paljon vaivaa blogin eteen ja yritän tehdä postauksista mahdollisimman mieluisia kuvilla ja videoilla, sekä käytän aina useita tunteja yhden postauksen eteen. Tähänkin upposi kolmisen tuntia. Harmittaa ja turhauttaa vain, kun en tunnu saavan juuri minkäänlaista vastakaikua.
Teidän aktiivisuutenne motivoi kuitenkin minua pitämään tätä blogia aktiivisena ja ylipäätänsä postailemaan tänne. Joten heitelkääpäs nyt ihmeessä sitä kommenttia, tai klikatkaa edes "tykkäsin" nappia - pieni vaiva teille mutta sitäkin isompi asia minulle :) Kiitokset jo etukäteen! Kaikenlaisia toiveita ja parannusehdotuksia otan enemmän kuin mielelläni vastaan, saapi ehdotella!


Seuraavina erikoispostauksina tulossa tallilla pyörivistä ihmisistä esittelyä ja Fasun varustepostaus tulee ensi kuun alussa, kun saan kokeet ja kirjoitukset pois alta! Kysymyspostauskaan ei olisi varmaan pahitteeksi..? Jenna1penna-youtubekanavallekin on tulossa pari uutta videota nyt kirjoitusten jälkeen :)

22 kommenttia:

  1. Mulla meni sillon aikoja sitten ihan ohi, mutta miks Ella ei käy enää ratsastamassa Vikillä? :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ella tosiaan joutui lopettamaan ratsastuksen fysioterapeutin kiellon takia, kun selkä ei enää kestänyt.. :/

      Poista
  2. Mä ainakin luen sun postaukset aina! :D Mut ois kiva jos tekisit enemmän erilasia postauksia, ei aina näitä samoja missä luettelet mitä teitte minäkin viikonpäivänä. Ja on tosi kiva kun teillä on näin paljon kuvia! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että postauksia tulee luettua :) Jees, voisinkin kehitellä nyt lähiaikoina jonkun vähän erilaisemman postauksen! Mutta paljon kiitoksia siulle kommentistasi =)

      Poista
  3. Tämä on tosi hyvä blogi, mutta en muista ikinä kommentoida :D teillä on hienoa kun hepat on irti käytävällä ja teet Fasun kanssa maastakäsittelyä = moni tuommoisen ponin omistaja vain ratsastaisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurkiitokset kommentistasi! :) Itse pidän maastakäsintyöskentelyä todella tärkeänä, sitä ei pitäisi kenenkään unohtaa. Hevosen hyvä käsiteltävyys helpottaa niin paljon asioita ja on paljon miellyttävämpää työskennellä ihmistä kunnioittavan ja ihmiseen luottavan hevosen kanssa. Fasu on onneksi ollut alusta saakka suhteellisen helppo ja hyvä käsitellä.

      Poista
  4. onko tuo helkan panssari väärinpäin vai kuuluuko sen olla noin? :o kunhan ihmettelin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan oikein päin on, kun nuo vyössä olevat soljet osoittavat eteenpäin :)

      Poista
  5. :3 ladies polo team ♥ markost tulee viel ponipoika!

    VastaaPoista
  6. Palautetta annoinkin jo tuolla blogiarvonnassa, mutta jatketaan vielä. :D Olen huomannut että oma lukemisinto tätä blogia kohtaan on lopahtanut jossain välissä. Tuntuu että postaukset ovat tungettu aina todella täyteen asiaa (esim. yhden viikon liikutukset + kisat). Itseä ei haittaisi jos joku "normaalipäivä" jäisi joskus selostamatta, mukavampi on pysyä ajantasalla kun saa lukea aina silloin tällöin tulevia postauksia mitä NYT tapahtunut, ei viikko sitten. Teillä on niin paljon menoa ja meininkiä, tulee paljon sekä videoita että epäilen sen tukahduttavan kaikki lukijat.

    Teillä on kyllä niin paljon ihania varusteita ja superponit että minä kyllä jaksan lukea jokaisen postauksen. Olenkin oikein Helka-fani! Jos jotain lisää tähän blogiin kaipailisin niin enemmän omia mielipiteitä esille, olisi kiva myös lukea miten hoidatte jalat liikutuksen jälkeen yms. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta, että usein postaukset venyvät kooltaan älyttömän pitkiksi! Itse olen aika huono päivittelemään blogia ilman ajankohtaisia matskuja ja silloin saattaakin viikon kuulumiset kertyä yhteen postaukseen. Olen nyt lähiaikoina yrittänyt aika pintapuolisesti selittää päivän tapahtumat, jos siltä päivältä ei löydy ollenkaan matskuja. Pitäisi keksiä vähän monipuolisempia päivityksiä, sekä päivitellä myös useammin! Ainakaan se ei nyt lähiaikoina onnistu koulun takia, mutta nyt ensi kuussa koulun helpottuessa hirveästi pystyn toteuttelemaan paremmin erilaisia postauksia.

      Mutta kiva kuulla, että blogi on kuitenkin mieluinen ja paljon kiitoksia sinulle mukavasta kommentistasi! :)

      Poista
  7. Mulla on Stolle ollu kengättä pitkän aikaa, talvella tosin oli jonkunaikaa hokkikengät takasissa ja "lenkkarit" etusissa nastoilla. Serenalla on pakko pitää kenkiä takasissa, kun se hiihtää takasil niin paljo et kaviot kuluu ihan liikaa, kenkien kanssa pysyy kulutus aisoissa.
    Hyvä, että tulee esittelyä henkilöistä, meinaa mennä ihan sekasin, kun niin moni teidän kanssa siellä käy :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jees, pitää nyt katsoa mihin tulokseen tämä uusi kengittäjä tulee Fasun kengityksen suhteen.. :) Haha, juu esittelyä onkin toivottu sen verran, että mielelläni sellaisen toteutankin! Ja suurkiitokset siulle kommentistasi :)

      Poista
  8. Minä luen! Tosin postaukset on niin pitkiä että en usein jaksa ihan kokonaan lukea, selailen kuvia ja joskus videoita. Olisi kivempi jos muokkaisit kuviin esim kontrastia, ettei ne olisi niin tasaisen harmaita. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin päivitellä nyt useammin, kunhan saan koulujutut tässä kuussa pois alta, niin postaukset eivät venyisi niin pitkiksi :) Photofiltrellä muokkaan lähes aina kuviin lisää kontrastia ja usein myös gamma korjausta, kun en ole saanut yli vuoteen Gimp'ä toimimaan.. Olen monesti yrittänyt asentaa uusiksi sen ym., mutta en vaan saa sitä toimimaan.. :/ Mutta suuret kiitokset kommentistasi!

      Poista
  9. Kyllä tätä varmaan useampikin lukee :) Itsekin luen, mutta kun mulla on niin paljon blogeja luettavana ettei aina kaikkea jaksa. Ehkä blogisi kaipaisi välillä jotakin erikoista? Videopostauksia? Muita erikoispostauksia? Sellaiset olisi kivoja, ja voisivat lisätä lukijamäärääkin ;)

    Blogisi on muuten todella mahtava! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että blogi on ollut mieluinen :') Pitääkin nyt ensi kuussa katsoa miten erikoispostaukset yms. vaikuttaisivat blogiin! Ja paljon kiitoksia siulle vielä kommentistasi =)

      Poista
  10. Vähän toi Helkan ratsastaja näyttää pieneltä, kun on tottunu isompaan Helkan selässä. Mutta varmaan kivempi Helkallekkin, että välillä näin ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, Sofia näyttää kyllä yllättävän pieneltä siellä selässä.. :)

      Poista
  11. minä luen aina uudet postaukset kokonaan , eikä ikinä ole tullut semmoista tunnetta että ei jaksa lukea liian tylsää.. Vaan sinulla on mahtava blogi! ja on tosi kiva seurailla teidän touhuiluja :) erikoispostaukset olisivat kivoja! olisi kiva saada joku uusi epäonnistumis video teidän menoista tmv. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että olet tykännyt! :) Jees, ensi kuussa olisi tarkoitus alkaa enemmän toteuttelemaan noita erikoispostauksia, kun koulun puolesta helpottaa! Mutta paljon kiitoksia siulle vielä kommentistasi!

      Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)