maanantai 9. syyskuuta 2013

I'll be thinking about you (kuluneen viikon päivitys!)

Laittelen tähän alkuun nyt tiistailta muutaman kuvan, kun kouluiltiin Sofian kanssa Helkalla ja Fasulla. Roosa napsi miusta ja Fasusta muutaman kuvan, sekä Sofian kaveri kuvaili myös minua, että Sofiaa.

Sofiasta minulla ei valitettavasti ole enempää kuvia, nämäkin nappasin fb'stä.




Pieni väriero kuvissa, miten voikaan olla..


Keskiviikkona Helka sai viettää vapaapäivää - Fasun ja Vikin kanssa tehtiin pieni puomi/kavalettitreeni. Laitoin meille toiselle pitkälle sivulle kolmen kavaletin innarin ja toiselle pitkälle sivulle yhden yksittäisen puomin. Tehtiin suhteellisen nopeat alkuverkat, Roosa tuli hetken ympyrällä ravissa puomia, jonka jälkeen tultiin muutamisen kerran innareita molempiin suuntiin. Fasun kanssa saatiin tulla tosi pienesti sisään - olipahan ponilla ainakin tekemistä, kun ei voinut vain kaahottaa läpi. Molempien jalat nousivat silti tosi hyvin, vaikkei väli nyt kovin optimaalinen molemmille ollutkaan. Käytiin myös pellolla pyörähtämässä, jossa hypättiin Roosan kanssa siellä oleva pikkurata muutaman kerran. Fasu oli aivan innoissaan, kun ei ollut tänä kesänä vielä päässytkään kotipellolle hyppäämään. Olisi kiva kyllä hypätä pellolla vähän paremmin, jos nyt vielä ehtisi. Siirryttiin pellolta kentälle suoraan loppuverkkailemaan ponit, ei menty siis kovin kauaa.


Peltohyppyjä toukokuulta 2011 arkistojen kätköistä.. :D




Torstaina Sanna tuli ratsastamaan Fasulla ja ratsastivat Roosan kanssa samaan aikaan kentällä. Henni huuteli vuoron perään kaksikolle ohjeita ja mie räpsin joitain kuvia. Sannalla ja Fasulla sujui yllättävän hyvin näin ensimmäiseksi ratsastuskerraksi ja Sanna pääsi menemään lopuksi muutaman kerran laukkapuomejakin, joista yllätys yllätys Fasu innostui. Myös käynti- ja raviväistöt onnistuivat suht hyvin! Helkan Henni ratsasti ilman satulaa pikaisesti läpi ja pikkuneiti oli kuulemma tosi kiva, vaikkakin vähän yli-innokas. Hienoa liikettä ainakin Helkasta lähti, jos ei muuta!







Perjantaina
olikin vuorossa Helkan ja Hennin hypytys! Keksin parivaljakolle aika yksinkertaisen tehtävän sisältäen innarin, sarjan, sekä yksittäisen pystyn. Aloitettiin taas ihan pikkukorkeuksista hakien hyviä, että sujuvia ratoja ja nostettiin vähitellen hyvien hyppyjen jälkeen. Kokonaisuudessaan treenit sujuivat ihan hyvin ja Helka pikkuhiljaa alkoi reipastumaan hyppyjen myötä. Muutamia pudotuksia kylläkin tuli, kun poni ei viitsinyt nostaa koipiaan, sekä yksi kieltokin sarjan väliin, kun Henni unohti täysin ratsastaa ja paikka olisi jäänyt tosi kauas. Korkeimmillaan radan okseri oli 70cm ja pysty ~65cm. Henni tuli lopuksi vielä sarjan okseria, sekä pystyä isompana ja molemmat olivat korkeimmillaan 85cm.


Huomatkaa Hennin uusi paita, joka oli muuten -70% alessa!




Hennin loppuverkkailessa Helkaa me lähdettiin Tiian kanssa harjailemaan Vikiä ja Fasua ja lähdettiin maastakäsin kävelylle ponskien kanssa. Mentiin noin puolen tunnin lenkki, käveltiin lähialueilla ja molemmat käyttäytyivät täysin asiallisesti - ei sen ihmeempiä!


Lauantaina Tiialla ja Hennillä oli Jennan valmennus kotikentällä. Lainasin Hennille Fasua valmennukseen ja itse pidin tallivapaan päivän. Olivat ensimmäisen puolituntisen menneet koulua, jonka jälkeen hypänneet vähäsen loppuajan, pääosin ihan vain kontrollitehtäviä. Tiian blogista löytynee kattavempi selitys valmennuksen kulusta, tehtävistä yms., käykäähän lukaisemassa! Hennikin kirjoittelee varmaan lähiaikoina valmennuksesta blogiinsa, kannattaa käydä kurkkimassa tarkempia analyyseja. Kokonaisuudessaan molemmilla meni kuitenkin ihan hyvin, mitä nyt Fasu oli ollut vähän jännittynyt ja turhankin innokas välillä. Helkan Henni ratsasteli kevyesti palautellen vajaa puolisen tuntia ja poni oli ollut jälleen vähän villi!







Sunnuntaina menin ennen Tiiaa tallille putsailemaan karsinoita ja laittelemaan muutenkin iltatallia valmiiksi. Aloin sen jälkeen varustamaan Fasua ratsastusta varten ja pian Tiia ilmestyikin tallille ja suunnattiin sitten kentälle. Tarkoituksena oli hypätä Fasun kanssa hiukan, kun viimeeksi olin selästä käsin ponilla hypännyt kisoissa parisen viikkoa sitten. Eilinen valmennuskaan ei mitenkään kovin rankka ollut, joten ajattelin hypätä ponin kanssa pientä 4 esteen tehtävää. Alkuverkkojen jälkeen tulin muutaman kerran 80cm radan, jonka jälkeen Tiia nosti esteet 90cm ja sen jälkeen vielä metriin. Poni oli kokonaisuudessaan tosi hyvä ratsastaa, pidätteet meni läpi, eikä yhtäkään pudotusta tai mitenkään huonoa paikkaakaan esteille tullut. Ei hyppäilty sen enempää, muuten kuin otin muutamat loppuverkkahypyt pikkupystylle ja sen jälkeen verkkailin poitsun eteen-alas. Ratsastukseen ei mennytkään kuin vähän päälle puolisen tuntia, mitä sitä pidempään menemään, jos poni on super!



Tiia lähti talliin laittelemaan Viksua kuntoon minun loppuverkkaillessa ja lähtikin melkein heti tamman kanssa kentälle, kun tultiin Fasun kanssa talliin. Laittelin arnikat selkään, kylmäsin jalat, sekä venyttelin Fasun, jonka jälkeen nappasin Helkan liinan päähän ja suunnattiin mekin kentälle. Juoksutin ponia n. vartin kentän toisessa päädyssä Tiian kouluillessa Vikin kanssa kevyesti ilman satulaa toisessa päädyssä. Odoteltiin hetki Helkan kanssa, että Tiia sai loppuverkkailtua Viksun ja suunnattiin sitten talliin. Helkan ja Vikin venyttely, jonka jälkeen käytävän lakaisu ja sitten enää iltaruoat nenän alle!

Ensi viikolla suunnataan Fasun kanssa keskiviikkona tai torstaina estevalmennukseen ja loppuviikon Henni saakin liikutella poitsua, kun ajattelin uhrata elämäni biologialle! Tosiaan kirjoitukset ovat nyt viikon päästä ja olen vasta ensimmäisen kirjan puolivälissä (vielä 4½ kirjaa lukematta..) Ehkä olisi pitänyt aloittaa silloin kesällä, niin kuin suunnittelin, mutta minkäs sille nyt enää teet tässä vaiheessa.. :D

8 kommenttia:

  1. oon niin kade jenna sun istunnalle!! >:(

    VastaaPoista
  2. Ihanat varusteet tuossa Hennin ja Fasun kuvassa, niin sävysävyyn! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, niin on! :) Fasu vaan näyttää vähän hupsulta, kun en oo yhtään tottunut, että sillä on lakki päässä!

      Poista
  3. Ihana postaus. Oispa mullakin hevonen... <3 Fasu on tosi söpö. Helkalla on kyllä todella uskomaton ponnistus, niin pieneksi poniksi ja kulkee muutenkin niin ihanan näköisesti ja oikein päin. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia kommentistasi! :) En minäkään olisi pari vuotta sitten uskonut, että joskus vielä omistaisin Fasun, mutta niin ne asiat muuttuu. Toivottavasti sinullekin tulee mahdollisuus omaan hevoseen :)

      Poista
  4. Henni ei myötää Helkalla yhtään, eikä aluksi Fasullakaan. En ihmettele että poni protestoi. Tiia käyttää rajusti kannusta. Tiia on myös tuossa ristikolla ponnistusvaiheessa Vikin etujalkojen päällä.

    Muuten teillä näyttää olevan hyvät istunnat. :) Ja yksi kysymys, miksi hyppäätte aina metrisiä?

    tv. ihmettelijä


    ps tsemppiä teille jatkoon! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Helkalle riittää vähän pienempikin myötäys, toki isommilla esteillä sitten vähän isompi :) Fasu on aika tarkka myötäyksen kanssa, loppua kohti Henni näyttikin myötäävän enemmän. Viki tarvitsee paljon tukea laukkansa kanssa ja valmentaja varmasti sanonutkin noista. En osaa tarkemmin sanoa, kun itse en ollut valmennusta seuraamassa ja olen nähnyt vain nuo videokoosteet. Hypätään kesällä enemmän isompia, talvella tulee olosuhteiden pakosta ja muutenkin enemmänkin taukoa koko treenaamiseen, sekä samalla myös hyppylomaa. Mutta kiitokset sinulle kommentistasi! :)

      Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)