tiistai 25. kesäkuuta 2013

you and me, we'd run away to be wherever our adventure awaits

Eilen Tiia ja Henni menivät vähän ennen minua tallille tekemään iltatallia valmiiksi ja laittelemaan Helkaa ja Vikiä kuntoon ratsastusta varten. Molemmat kouluilivat kentällä, Henni Helkalla ilman satulaa ja Viksulle lainailin taasen Fasun koulupenkkiä. Henniä ja Helkaa varten laittelin toiselle pitkälle sivulle viuhkapuomit, jotta saataisiin ponin takajalkoja paremmin mukaan ja muutenkin tekee kyllä hyvää Helkalle. Hennin mukaan poni oli tosi jees ratsastaa; kevyt kädelle, herkkä pohkeelle ja kulki myös hyvin omalla moottorillaan eteenpäin. Pitää kyllä ottaa myös Fasun kanssa joku päivä treenin alle viuhkapuomit - tosi kätevää, kun ei tarvitse alkaa puomeja siirtelemään, mutta silti voi tulla välillä energisemmin ja välillä taas ihan koottuna.

















Henni lähti aikaisemmin Helkan kanssa talliin, mutta kävi sitä ennen hetken pyörähtämässä Vikin selässä (yo. kuva) Tiian kanssa siirryttiin työskentelemään toiseen pääty-ympyrään, jossa huutelin samalla kaksikolle ohjeita kuvauksen ohella. Tiia otti kaikki askellajit läpi molempiin suuntiin ja kokonaisuudessa meni hyvin ja tamma tuntuikin Tiian mukaan myös hyvältä, että miellyttävältä ratsastaa. Käykäähän ihmeessä kurkkimassa tarkemmat analyysit ratsastuksesta Tiian & Vikin blogista, mikäli kiinnostaa!










Fasun ratsastin palauttelevasti eteen-alas venytellen vajaa puolisen tuntia kentällä. Fasu oli kyllä hiukan eri mieltä asiasta, normaali höyrypää itsensä, eikä rento hölköttely meinannut oikein maittaa jätkälle.


Tänään lähdettiin Tiian kanssa Fasulla ja Vikillä maastoilemaan, kun lähiaikoina maastoilu on jäänyt vähän vähemmälle. Tosin välillä saattaa olla viikkoja, jolloin maastoillaan ainakin kolmena päivänä ja välillä taas saattaa olla viikko, jolloin ei maastoilla ollenkaan. Pelkälle kentällekään ei jäädä tosin junnaamaan, vaan ratsastetaan silloin tällöin esim. tallin viereisellä hiekkatiellä, "koirankoulutuskentällä" tai pelloilla tai vaikkapa irtojuoksutetaan hevosia tai muuten liikutetaan vaihtelevasti. Ja syksyisin ja keväisin tietenkin maastoillaan enemmin (jopa tulee maastoiltua ihan päivittäin), kun kenttä/pellot ovat huonossa kunnossa, ellei jopa täysin käyttökelvottomat. Pyritään kuitenkin pitämään ainakin yksi kunnon maastoilupäivä viikossa näin kesäsinkin, se tekee hevosille pelkästään hyvää ja itse olen ainakin ehdottomasti monipuolisen liikutuksen kannalla. Fasu nyt tarvitseekin kerran viikkoon "aivot narikkaan" -päivän, että pysyy nahkoissaan.

Heitettiin n. 10km lenkki (Sports Tracker sekosi kesken matkan, joten ette valitettavasti taaskaan saa yhteenvetoa lenkistä :/) ja aikaa vierähti ~1h 15min. Käytiin myös toisella uittopaikalla, missä ei tänä vuonna ollakkaan käyty, kahluuttelemassa ponskeja ja sen jälkeen seikkailtiin metiköissä. Muutama hyvä laukkasuorakin sattui matkan varrelle ja kyllä oli ponskit niin mielissään päästessään vähän irroittelemaan!




Ai kamala, kun on puhdas poni - pesu kutsuu kyllä huomenna!



Sillä välin ku me oltiin maastossa Henni puuhaili tallissa Helksun kanssa. Oli kuulemma hetken juoksuttanut kentällä ponia liinassa, jonka jälkeen oli tehnyt ihan perus kunnioitusharjoituksia. Helka oli yrittänyt vähän isotellakin ja aluksi Henni oli joutunut hetken keskustelemaan ponin kanssa siitä, että kumpi mahtoi ollakkaan pomo. Loppujen lopuksi Helka kuitenkin tajusi paikkansa ja oli kuulemma niin nöyrää tyttöä!

Ja Henni opetti ponille uuden tempunkin, mahtaakohan joku arvata mikä temppu on kyseessä..? ;D


Huomenna liikutellaan Viki ja Fasu kevyesti ilman satuloita, kun keskiviikkona olisi tarkoitus mennä tuttujen tallille pitämään kunnon kisatyyppiset estetreenit, jos nyt ilmat vaan suosivat! Vaihtoehtoisesti treenit siirtyvät sitten perjantaille, mutta toivonmukaan keskiviikkona on hyvä sää. Loppuviikosta miulla ja Tiialla pitäisi olla CR-valkka, sekin riippuu ihan nyt vaan säistä ja kentän kunnosta, jos sataa paljon. Toivotaan parasta!



^ Hain vihdoin ja viimein Helkan uudet estesuitset postista, mutta kuten kuvasta saattaa jo arvatakin, suitset olivat liian isot ponille. Muuten olisivat olleet ihan hyvätkin, mutta tuo turpis oli aivan jumalattoman iso, tuon pienemmäksi sitä ei edes saa. Meinattiin Vikille jättää nuo suitset, mutta tajuttiin, ettei nuo poskihihnat riitä mihinkään (kuvassa ovat ekoissa rei'issä) Että kertokaahan minkä ihmeen mutanttieläimen päähän nuo ovat oikein suunniteltu? En vaan yksinkertaisesti tajua noita suitsia?! Ymmärrys ei kyllä enää riitä.. :D

Ja suurkiitokset kaikille, jotka linkkasivat bloginsa! Alan käymään blogeja lähiaikoina läpi ja sunnuntaihin mennessä tulee erillinen postaus, jossa selviää myös ne kaksi onnekasta, jotka voittivat blogiarvostelun.

2 kommenttia:

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)