maanantai 17. kesäkuuta 2013

vierähtäneen viikon kuulumisia (mm. kisaviikonloppu!)

Tiistaina Tiia meni ennen minua tallille liikuttamaan Helkan ja ratsasti ponin suht kevyesti ilman satulaa hiekkatiellä n. puolisen tuntia. Vikin ja Fasun kanssa käytiin seikkailemassa maastoissa n. 9km lenkki ja aikaa siihen kului reilu tunti. Pääosin käveltiin, mutta muutamia pätkiä ravia ja laukkaakin otettiin mukaan. Miulla ois ollut hieno Sports Trackerin karttakin siitä lenkistä, mutta se poistui kun jouduin alustamaan kännykän muistin.. :/ Keskiviikkona laitoin Fasulle ihan koulupenkin ja kouluiltiin tallin viereisellä hiekkatiellä. Siinä ei tosin pysty kovin monipuolisesti menemään, kun pitää kulkea ns. samaa ympyrää, mutta ajaa kyllä ihan tarpeeksi hyvin asiansa, kun kenttä on huonossa kunnossa sateiden jäljiltä. Tein sitten paljon taivutteluja, väistöjä, sekä siirtymisiä askellajien sisällä ja välissä. Fasu oli ihan super hyvä, tasainen ja todella kevyt ratsastaa - en edes muista milloin se olisi ollut oikein näin erityisen hyvä! Tiia kouluili vähän myöhemmin myöskin Vikin kanssa hiekkatiellä ja mie juoksutin Fasun liikutuksen jälkeen pellolla Helkan liinassa.



Torstaina Helkalla oli vapaa ja Tiian kanssa lähdettiin kouluilemaan Vikillä ja Fasulla "koirankoulutuskentälle", joka on siis vanha hiekkakenttä mikä on toiminut ennen koirankoulutuskenttänä. Siinä pystyy paljon paremmin menemään kuin hiekkatiellä, eikä ole edes kovin kaukanakaan. Molemmilla ponskeilla oli vähän keskittyminen aluksi hakusessa ja ylimääräistä energiaakin löytyi ihan kiitettävästi, mutta loppua kohti alkoi sujumaan paljon paremmin. Perjantaina Erika tuli Kouvolaan ja aluksi oli tarkoituksena hypyttää Erika ja Helka kunnolla, mutta jouduttiin vaihtamaan vähän suunnitelmaa, kun kenttä ei ollut kovin hyvässä. Ratsastettiin kaikki kolme hiekkatiellä ja Erika otti siinä sivussa muutaman pompunkin Helkalla. Me mentiin Tiian kanssa ihan vain kevyesti kaikki askellajit läpi -periaatteella viikonlopun kisoja silmällä pitäen.





Lauantaina suunnattiin tallille joskus seiskan pintaan Tiian ja Erikan kanssa, jossa pakkailtiin rauhassa auto ja puunattiin Viki ja Fasu kisakuntoon. Matkaan päästiinkin jo lähtemään vähän suunniteltua aiemmin ja kisapaikalla oltiin vähän ennen 9 - tällä kertaa ainakin ajoissa, kun kisat alkoivat vasta klo 10. Tiian iskä oli meille siis kuskina, kun Juha oli KymiGP'ssä ja vetoautona toimi nyt poikkeuksellisesti Tiian porukoiden asuntoauto, jossa taittui kyllä matkat mukavasti (mm. korttipelejä pelaillen).

Tiia hyppäsi Vikin kanssa seura 70cm luokan, arvosteluna siinä oli Clear Round (eli kaikki puhtaan radan saaneet palkitaan). Viki on kisoissa paljon kuumempi ratsastaa kuin kotona, eikä Tiia saanut pidätteitä kunnolla radalla läpi. Sen takia tuli muutama vastalaukkakin, mutta Viki yleensä korjailee niitä itsekin. Tavoitteena oli kuitenkin puhdas rata, joka sieltä tulikin ja saldona yksi punavalkoinen rusetti!




© Fanni Snellman


Ao. videossa on Tiian&Vikin molempien päivien kisaradat peräkkäin!



Fasun kanssa startattiin lauantaina alue 80cm ja 90cm. 80cm verkassa poni oli ihan hyväntuntuinen ja hyvillä mielin lähdettiin kyllä radalle. Radassa ei mitään sen ihmeellisempää ole, aika sujuva ja suht tyytyväinen olin radan jälkeen - poni oli kyllä hyvä! Muutaman kerran tuli vähän huono paikka, mutta Fasu kiltisti pelasti. Lopputuloksena oli siis 0/0vp ja sijoituttiin ajan perusteella neljänsiksi, eli oltiin vissiinkin 4/37.


Tämä ja 2 seuraavaa © Fanni Snellman








90cm verkassa poni tuntui jo vähän väsähtäneemmältä ja hiukan vahvemmalta, mutta verkkahypyt sujuivat kuitenkin tosi kivasti ja lähdin ihan hyvin mielin radalle. Radalla en tiedä mitä sitten tapahtui koko pakalle, oliko poni ja kuski vielä nukuksissa pitkän odottelun jälkeen vai mitä(?) Ykkönen meni vielä ihan puhtaasti, mutta seuraavalta linjalta tuli kaksi puomia alas, vaikka paikat olivat molemmille kyllä ihan hyvät. Myöhemmin otettiin vielä sarjan tokalta osalta puomi mukaan, kun tultiin siihen vähän liian kovaa ja poni pääsi liian pitkäksi. Muuten kyllä vähän hämmästelin, että missä mättää, kun Fasu yleensä _todella_ harvoin tiputtaa, jos en itse onnistu sössimään jotain. Toki poni oli joutunut luokkien välissä odottelemaan aika pitkään ja seisoskelemaankin, sekä olihan meillä puolen vuoden kisatauokin tässä välissä ja lisäksi kuljetukset ovat Fasulle aika stressaavia, varsinkaan kun poni ei ole vähään aikaan kulkenut traikulla. No aina ei voi onnistua!

90cm'stä yksi videolta otettu kuva, en jaksanut latailla koko rataa

Sunnuntaina startattiin tallin pihasta kahdeksan maissa ja oltiin taas yhtä ajoissa kisapaikalla. No mieluiten liian ajoissa, kun liian myöhään ja matkoihin kannattaakin aina varata kaiken varuiksi ylimääräistä aikaa, jos jotain sattuukin matkan varrella - koskaan ei nimittäin tiedä! Erika ei päässyt valitettavasti sunnuntaina mukaan, mutta Henni lähti onneksi meitä auttelemaan ja sunnuntaina Juhakin pääsi kuskiksi.

Tiia hyppäsi Vikin kanssa seura 70cm luokan, joka ainakin omaan silmääni oli ehkä vähän parempi kuin lauantain, mutta Tiia itse taisi pitää enemmän lauantain radasta. Kannattaa ihmeessä käydä kurkkimassa myös Tiian ja Vikin blogiin, josta löytyy tarkempia analyyseja kisoista. Tuloksena oli kuitenkin jälleen puhdas rata ja toinen ruusuke viikonlopulta kotiin viemisiksi - kokonaisuudessaan siis hyvin meni!



BOJOING


(ja aikaisemmasta videosta, jonka linkkasin ylemmäs löytyykin myös sunnuntain rata)

Lähdin vähän varautuneesti verkkaamaan eilisen 90cm jäljiltä, mutta poni tuntuikin täysin normaalilta itseltään ja hyvin mielin lähtiin taas radalle. Rataan olen taas suht tyytyväinen, poni hyppäsi kyllä hyvin ja kääntyikin myös aika hyvin, vaikken mitään hurjia käännöksiä tehnytkään. Eiköhän siinä kuitenkin käynyt niin, että uusinnan vika putosi, kun tein siihen vähän huonon tien ja ei kyllä joo yhtään harmittanut (huomaa sarkasmi!) Aikani puolesta olisin sijoittunut toiseksi ja ilman pudotusta olisin voittanut myös 80cm osakilpailun, kun 80cm't olivat vielä osakilpailuluokkia. No poniin ei voi kuitenkaan olla muuta kuin nääin tyytyväinen!

90cm'ssä tavoitteena oli ihan vain ja ainoastaan nollarata, ponikin tuntui verkassa hyvältä ja sopivan terävältä. Rata meni kokonaisuudessaan ihan kivasti, ei tullut mitään suurempia töppäilyjä, mutta harmittavasti kuitenkin sarjan eka osa tippui. Jäin liikaa varmistelemaan, että mahdutaan varmasti hyvin sarjan väliin ja toin ehkä hitusen liian lähelle, no sekin oli taas täysin miun vika. Poni suoriutui kuitenkin viikonlopusta mallikkaasti ja ehkä tämä tästä, kun kuski oppii joskus ratsastamaan - ensi kisoja taas odotellessa!



Nappasin videolta yhden kuvan, kun en ole vielä saanut sunnuntailta mitään kuvia.



Kisat olivat kyllä hyvin järjestetyt ja toimivat ja oli kyllä mukava kilpailla paikassa, jossa homma pelittää! Takaisin tallille päästyämme laitoimme Vikille ja Fasulle kylmäyssuojat jalkoihin, arnikaa selkää ja lopuksi vielä venyteltiin leivillä molemmat ennen kuin päästettiin ponskit laitsalle ja tilailtiin ruokaa. Syömisen jälkeen haettiin Helka ja Henni laittelikin ponin valmiiksi ratsastusta varten, jonka jälkeen suunnattiin kentälle.

Helka oli ihan ADHD-tapaus, kuten edellisenäkin päivänä, kun Henni oli liikuttanut ponin lauantaina. Päivän tavoitteena oli tehdä Helkalle hikitreeni, kun poni on päässyt lähiaikoina aika helpolla ja siitä onkin aikaa, kun poni on ratsastettu ihan hikeen asti! Alkuverkkojen jälkeen Henni kävi hetken pellolla baanailemassa ja me rakenneltiin Tiian kanssa kentälle muutama pikkutehtävä. Aloitettiin innari - 1 laukka - pysty - 1 laukka - innari tehtävällä, joka sujui kokonaisuudessaan tosi kivasti. Nostettiin vähitellen hyvien hyppyjen jälkeen pystyä, joka oli lopulta korkeimmillaan 90cm - eikä tehnyt edes tiukkaa Helkalle. Tässä vaiheessa poni ei ollut edes juurikaan hikinen ja seuraavana tehtävänä oli kahdella kavaletilla kääntämisharjoituksia, jotka sujuivat etenkin loppua kohti tosi kivasti! Kyllä se Helkakin osaa kääntyä vaikka pennin ympäri.. ;D Tehtiin lopuksi vielä tynnyriratsastus -tehtävää, jonka jälkeen Henni otti vielä kevyesti askellajit läpi ja loppuverkkaili sitten ponin eteen-alas. Kyllä oli kaiken tämän jälkeen ponilla lopulta hikikin - tavoite saavutettu!







Maanantain ja tiistain olenkin itse iltavuorossa, mutta Henni lupautu hoitamaan iltatallin niinä päivinä ja halusi liikutella samalla myös Fasun. Mari on tulossa varmaan tiistaina pitkästä aikaa kouluilemaan Vikin kanssa ja lainailen varmaan Hennille ja Marille tiistaiksi kameraa tallille niin saataisiin siitä blogiinkin vähän matskua. Torstaina suuntaammekin Tiian ja Hennan kanssa Tallinnaan, jolloin Henni liikuttelee kaikki ponskit ja tekee myös iltatallin samalla. Viikonlopuksi kaavailin estevalmennusta miulle ja Fasulle, tekisi kyllä niin hyvää meille! Ensi viikolla päästään varmaan myös sinne kouluvalmennukseenkin, jes :)


Ja lisää kisakuvia julkaisen blogissa, kunhan saan niitä jostain! Bannerinkin pitäisi lähiaikoina vaihtua, mukava päästä päivittelemään vähän blogin ilmettä.

10 kommenttia:

  1. Kiva postaus:) tätä blogia on aina tosi kiva lukea, kun aina on tekstiä,videoita ja kuvia! Mukava on myös se että on eri poneista juttua.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukava kuulla, että pidät ja paljon kiitoksia siulle kommentistasi! :)

      Poista
  2. Mulla on videolla toi teidän 90cm rata, ja kuvia muuten vaan kaikista ;) salakuvailin teitä vähän kun seisoitte siellä katsomon reunalla ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja paljon kiitoksia kuvista, selailen niitä illemmalla tarkemmin kun pääsen töistä! :)

      Poista
  3. blogisi on valittu kuukauden blogi ehdokkaaksi, onneksi olkoon!
    http://lillivoitto.blogspot.fi/2013/06/kuukauden-blogi-tulokset-ja-uusi.html

    VastaaPoista
  4. Viki on upee ja voi kun videon mukaan sen kans on tapahtunut huima kehitys!:) Fasu ja muut ovat kans varsin hienoja tapauksia!(:
    ääni teille Tiian äänestyksessä sekä lukijaksi liityn heti koneelle päästyäni!
    jos kiinnostaa kurkata myös meidän hepat niin klikkaamalla mun nimimerkkiä löytyy mun blogi!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suurkiitokset siulle kommentistasi ja paljon kiitoksia äänestäsi! Jep, Viki ja Tiia ovat menneet kyllä paljon eteenpäin siitä, mikä oli lähtöpiste :) Yritin käydä katsomassa, mutta blogger ilmoittaa, että profiiliasi ei ole saatavilla :/

      Poista
  5. eikö ella kirjota kirjoita enään tähän blogiin ???

    VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)