tiistai 11. kesäkuuta 2013

Fasulla kävi tuuri kun väriä jaettiin!

Otsikko viittaa siihen kun juteltiin kengittäjän kanssa jotain, että mahtaa Helkalla olla hellepäivinä kuuma kun on musta.. :D Onneksi Fasulla sentäs kävi tuuri, kun väriä jaettiin niin eipähän ole ponilla niin kuuma kesäisin, haha. Enivei kirjoiteltavaa on kertynyt taas viiden päivän ajalta, mutten ole vain yksinkertaisesti ehtinyt aikaisemmin päivittelemään, kun nyt töissäkin kaiken muun lisäksi olen. Vuorokauteen lisää tunteja kiitos!

Torstaina käytiin Erikan kanssa jo päivällä tallilla, kun Erikan oli tarkoitus liikuttaa poni ennen Jaalaan lähtöä. Suunnitelmiin tuli kuitenkin pieni muutos, kun haluttiin illalla lähteä vielä uimaan, joten Erika jäi vielä meille yhdeksi yöksi. Erikan piti tuuppailla kunnolla Helkan kanssa kentällä, mutta läkähdyttävän kuumuuden takia oikein kumpikaan ei osannut keskittyä ja ponikin oli alusta saakka juntturalla päällä ja älyttömän tahmea. Ei sitten lähdetty tekemään sen ihmeempiä - perus kaikki askellajit läpi ja lopetus heti hyvään pätkään. Kuten Erika kirjoittikin, että välillä pitää olla niitä huonoja päiviä, että niistä hyvistä voi nauttia enemmän.






Helkan ratsastuksen jälkeen lähdettiin takaisin meille pariksi tunniksi ja myöhemmin iltapäivällä mentiin Tiian kyydillä tallille. Laiteltiin Fasu ja Viki valmiiksi ja lainasin muuten Vikille Fasun koulupenkkiä, kun se istuu myös Vikin selkään hyvin. Pääsi Tiiakin menemään kerrankin Viksun kanssa koulupenkillä! Mentiin vähän reilu puolisen tuntia kentällä ja molemmat ponskit olivat kyllä kokonaisuudessaan hyviä, että kevyitä ratsastaa.










Perjantaina maastoiltiin kolmestaan Tiian ja Hennin kanssa, kun kenttä oli mennyt rankan sateen vuoksi huonoon kuntoon. Mentiin aluksi hiekkatiellä kaikki askellajit läpi, jonka jälkeen käytiin laukkaamassa edes takaisin se "uusi hiekkasuora", joka vasta vähän aikaa sitten löydettiin. Käveltiin siitä takaisin hiekkasuoralle, jossa otettiin vielä kaikki askellajit nopsakasti ja sen jälkeen loppuverkkailtiin eteen-alas. Lauantaina Henni kävi päivällä sillä välin tallilla, kun mie olin töissä. Henni liikutteli Viksun kevyesti ilman satulaa kentällä ja Helkan kanssa kävivät kahdestaan uimassa! Uittopaikalle on kuitenkin jonkun verran matkaa ja sitä voi pitää jonkinlaisena saavutuksena, jos pääsee Helkan kanssa edes perille. Helkakun tunnetusti suostuu aika huonosti ilman kavereita maastoilemaan, ellei pyöri sitten ihan lähimaastoissa. Pienestä juntturoinnista huolimatta matkat oli Hennin mukaan mennyt kuitenkin hyvin! Henni oli reippaana tehnyt iltatallinkin ruokia vaille valmiiksi, ettei miun tarvinnut sitten enää illemmalla tehdä juuri mitään. Fasun ratsastin kevyesti hiekkatiellä riimuilla ja poni toimi lähestulkoon yhtä hyvin kuin suitsilla, ei mitään sen erikoisempaa. Hieno Fasu!

Lainasin Hennille sunnuntaiksi miun kameraa Miehikkälän orivarsatapahtumaa varten :)




Sunnuntaina
hyppäiltiin Fasun ja Vikin kanssa. Hyppäsin ensiksi Fasulla ja tehtävä oli sama mitä Tiia ja Erikakin hyppäsivät viime viikolla. Aloitettiin ~80cm radasta, jonka jälkeen nostettiin 90cm radaksi ja kerran sen tultuani nostettiin esteet metriin. Poni oli kokonaisuudessaan perushyvä ratsastaa ja hypytkin sujui tosi kivasti. Yksi pudotus taisi tulla, mutta sekin oli kuskin oma virhe. Lopuksi Henni kävi ottamassa muutaman hypyn ja Tiiakin pääsi kokeilemaan hetkeksi Fasua, kun ei ponilla ole aikaisemmin hypännyt. Fasu vähän yllätti Tiian okserilla ja lähti kaukaa ja Tiia sitten lopulta sieltä tyylikkäästi muksahtikin alas.. :D




Ei jaksettu alkaa vaihtamaan tehtävää, joten Tiia hyppäsi Vikillä nyt samaa tehtävää kuin viime kerrallakin - no ei se niin justiinsa ole! Alkukorkeus oli ~75cm, josta nosteltiin pikkuhiljaa ja lopuksi Tiia tulikin Vikin kanssa 95cm rataa. Meno alkaakin kaksikolla olemaan nykyään paljon varmempaa, nyt ei tullut yhtään kieltoakaan, vaikka tämä taisi olla ratakorkeutena korkein Tiialla ja Vikillä tähän asti. Lopuksi Tiia hyppäsi vielä muutaman kerran yksittäistä okseria, joka oli korkeimmillaan 110cm. Tosi hyvin meni siis yleisesti, varsinkin kun Viki on ollut etenkin oksereilla tosi epävarma. Nyt ei ollut epävarmuudesta tietoakaan!







Helkalla oli sunnuntaina "melkein vapaa" (vai miksikös tuota nyt voi oikein kutsua?) Henni ratsasti hetken ponilla riimuilla samaan aikaan kun mie alkuverkkailin Fasua. Muutoin poni sai seurustella Maken ja Hennin kanssa sillä välin kun me Tiian kanssa ratsasteltiin Viki ja Fasu. Iltatallin jälkeen lähdettiin viemään Makke ja Henni Asikkalaan, kun raukoilla oli vielä yksi viikko koulua! Onnistuttiin muuten paluumatkalla kääntymään Tiian kanssa väärästä kohtaa ja löysimme itsemme yht'äkkiä Heinolan keskustasta.. :D






Eilen Helkalla oli vapaa ja Fasulla, sekä Vikillä oli estetreenien jälkeinen palauttelupäivä. Liikutin Fasun ilman satulaa kentällä ja menin noin puolisen tuntia. Käveltiin aluksi pitkään ja tein käynnissä avo- ja sulkutaivutuksia, muutamia pohkeenväistöjä ja taivuttelin liioitellusti ulos ja sisään. Ravissa jatkoin taivutteluilla ja tein mahdollisimman paljon myöskin kaarevia uria. Laukat otin aika kevyesti puolipitkällä ohjalla mennen ja lopuksi venyteltiin laukassakin kunnolla eteen-alas ennen kuin ravailtiin eteen-alas loppuravit. Fasu oli erittäin hyvä, herkkä ja rento ratsastaa - poni ois ollut ihan tuuppailu fiiliksillä! Harmikun tänään ja yöllä on satanut niin kauheasti niin en tiedä milloin päästään seuraavaksi kunnolla kouluilemaan kentällä.. Menee varmaan jo ensi viikkoon kentän pohjan takia.

Lauantaina ja sunnuntaina lähdetäänkin Tiian kanssa hyppäämään Kotkan aluekisoihin. Tiia tosin menee Vikin kanssa molempina päivinä 70cm seuraluokat. Itse hyppään Fasun kanssa lauantaina alue 80cm ja 90cm ja sunnuntaina varmaan pelkän 80cm (osakilpailuluokka). Huh, meillä on ponin kanssa ehtinyt kulua jo puoli vuotta viime kisoista - mitenhän tässä tulee käymään?! Viime vuonna Kotkassa tein itse molemmilla radoilla ihan typerät virheet ja tultiin esim. aivan liian kovaa sarjalle, ettei siihen voinut edes mitenkään mahtua ja sen takia molemmilta radoilta tuli silloin pudotukset. No toivotaan, että ratsastan vähän fiksummin nyt tänä viikonloppuna ja otin opikseni viime vuoden töppäilyistä! Ponihan on aina ollut tosi super :)

Viime vuoden Kotka kisoista vielä muutama kuva tähän loppuun!



Olen muuten lähiaikoina harkinnut Instagram-tunnuksen tekemistä ja saattaisinkin sellaisen tehdä, mikäli tarpeeksi kiinnostusta löytyy. Sinne päivittelisin varmaan ihan päivittäinkin ja suht paljon (aika paljon myös ei-hevosaiheisia luultavasti..) mutta miltäs tälläinen kuulostaisi ja löytyisikö kiinnostusta?

10 kommenttia:

  1. joo instragram olis kiva, ite varmasti seurailisin :)

    VastaaPoista
  2. mun mielest näissä postauksissa on liikaa tekstiä, enkä ole ikinä jaksanut lukea tekstiä loppuun. Tämä on harmi, sillä vaikutat tosi lahjakkaalta tytöltä, jolla on hyviä kuvia! :)

    Jotkut erikoispostauksetkin olisi kivoja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä totta, että varsinkin näissä useamman päivän postauksissa postaus venyy aika pitkäksi.. :/ Juu, Fasun varustepostaus on ainakin tulossa! Ja suurkiitokset siulle kommentistasi :)

      Poista
  3. Ei tuo valkoisuus kyllä mikään siunaus ole, yli puolet sen värisistä sairastuvat kimosyöpään/kantavat geeniä :-/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, tiedän.. :/ Mutta tarkoitinkin tuossa asiayhteydessä.

      Poista
  4. itse en suoraan sanottuna ymmärrä tuota Instagram- juttua, mutta jokainen tavallaan. Täältä siis yksi ei kiinnostusta- ääni asialle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, en minäkään ole pahemmin siihen perehtynyt, mutta vaikuttaa suht kätevältä kun otan loppujen lopuksi kännykällä aika paljon kuvia ihan päivittäinkin. Mutta kiitokset kommentistasi! :)

      Poista
  5. Mä oon tulossa huomenna kuvaamaan noita kisoja! lauantaina kerkeen kattoa noi luokat missä sä meet, ja sunnuntaina sitten ne kaks ekaa luokkaa ;) taino pitää nyt kattoo että oonko pidempäänki ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noni! Jos siulta löytyy kuvia niin lähetteleppäs ihmeessä, jos viitsit! :)

      Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)