perjantai 26. huhtikuuta 2013

raviradalla baanailua, aurinkoisia päiviä ja innokkaita poneja!

Alkuviikosta olikin niin aurinkoisia ja lämpimiä päiviä, nyt taas vaihteeksi sitten sataa..

Keskiviikkona
Erika tuli taasen Helkailemaan ja suuntana olikin tällä kertaa ravirata! Saatiin Roosakin kuvaajaksi, joten luvassa onkin kuvia ja videoita baanailusta.

Raviradalle ei ole kovin pitkä matka tallilta, joten kauaa ei sinne kestänyt köpötellä. Erika oli Helkalla ensimmäistä kertaa raviradalla ja ehdinkin sitä jo "pelotella" Helkan possuiluista.. :D Helka käyttäytyi kuitenkin odotettua paremmin, vaikkakin se yritti pari kertaa karata porteista ja muutenkin vähän possuili ja loikki. Fasu oli taas ihan elementissään päästessään baanailemaan - meinasi tosin pari kertaa jarrut hukkua. Molemmat ponit olivat kyllä niin innoissaan menossa, Helkastakaan ei näytä virta loppuvan koskaan!
Helka tosiaan yritti parikin kertaa käydä piehtaroimaan, mutta eipäs onnistunutkaan!Tallille takaisin päästyämme hoidimme ponit pois; laitoin Fasulle kylmäsavet jalkoihin, arnikaa selkää ja venyttelin leivillä sivuille ja alas. Meillä on käytössä W-kylmäsavi, joka sisältää myös MSM'ää ja mielelläni sitä käytän, vaikka meiltä löytyisi ihan kylmäyssuojatkin. Roosa lähti liikuttelemaan Vikin tallin viereiselle hiekkatielle ja Erika kävikin kaksikosta muutaman kuvan nappaamassa.


Eilen lähdin tallille heti kolmen jälkeen liikuttamaan Fasun. Harjasin ja varustin ponin taas ulkona, kun oli niin mukava sää. Ratsastin noin puolisen tuntia kentällä ilman satulaa kevyesti palautellen eilisen jäljiltä. Aluksi poni oli vähän jäykkä, mikä ei tosiaan ollut mikään ihmekkään, mutta alkoi pian pikkuhiljaa vertyä ja notkistua. Taivuttelin käynnissä ja ravissa vuorotellen vähän liioitellusti sisään ja ulos, sekä tein muutamia väistöjä ja siirtymisiä. Laukat otin puolipitkällä ohjalla ja lopuksi venyteltiin vielä eteen-alas laukassa ja ravissa. Fasu oli kyllä oikein kevyt ja miellyttävä ratsastaa etenkin loppua kohden!

Roosa kävi iltapäivällä liikuttelemassa Vikin ja teki samalla iltatallin, kun mie olin hygieniapassitestissä (meni muuten aika varmasti läpi!) Roosa oli ratsastanut Vikillä vajaan tunnin kentällä ja käynyt lisäksi kävelemässä alku- ja loppukäynnit maastossa. Tamma oli kuulemma mennyt paljon paremmin kuin eilen ja oli ollut huomattavasti rennompikin kuin mitä edellisellä ratsastuskerralla.Tänään lähdin jo päivällä tallille ratsastamaan Fasun, että ehtisin menemään vielä kentällä, kun iltapäiväksi oli luvattu sadetta. Kun olin saanut ponin harjattua ja varustettua suuntasimmekin peltojen kautta kentälle.

Aloiteltiin ihan käyntityöskentelystä, jossa tavoitteena oli saada aktiivinen ja rento käynti. Tein mahdollisimman paljon kaarevia uria ja taivuttelin huolellisesti, niin että Fasu taipui hyvin koko rungostaan. Ravissa jatkettiin samoilla periaatteilla, mutta lisäsin mukaan myös muutamia siirtymisiä ja väistöjä. Fasu oli sopivan energinen ratsastaa, taas mukavan herkkä avuille ja kevyt ratsastaa. Laukkaa ei olla pahemmin lähiaikoina työstetty kunnolla, joten keskityin aluksi vain huolelliseen taipumiseen ja siihen, että laukka pyörisi kunnolla ja siinä olisi hyvä rytmi. Lopuksi tein muutamia vastalaukkoja kiemurauralla ja kokosin laukkaa hetkeksi melkein äärirajoille. Ponin laukka on kyllä huomattavasti parantunut siitä mitä se oli ihan aluksi ja nykyään sitä pystyy jo hyvin säätelemään ilman että koko paketti levähtää.

Hetken käveltyämme tein meille pienen innaritehtävän toiselle sivulle kahdesta puomista ja yhdestä kavaletista ja tulin sitä muutaman kerran molempiin suuntiin. Fasu oli mielissään päästessään hiukan pomppimaan, mutta ponin harmiksi laitoin välit tarkoituksella aika lyhyiksi, jotta Fasu joutuisi malttamaan. Tehtävä onnistui tosi hyvin, poitsu malttoi ihan superisti ja kuski oli vähintään näääin ylpeä ponista! Tulin lopuksi pelkkää kavalettia molemmista suunnista muutaman kerran, jonka jälkeen loppuverkkailin Fasun.

Henni ja Tiia liikuttelevat Viksun ja Helkan nyt iltapäivällä ja mie lähden tästä kohta puolin niiden seuraksi tallille ja teen samalla iltatallin. Sunnuntaiksi pitääkin varailla maneesi, kun lähtään taas Hennin kanssa pomppimaan Helkalla ja Fasulla - pitääkin siis samalla metsästää jostain meille kuvaaja! :)

8 kommenttia:

 1. Raviradalla meno onkin varmasti ihan toista kun vaikkapa maastossa. Voi ihan vapaasti päästellä niin hevosilta kuin itseltäänkin höyryt ulos. Ihan mahtavat puitteet teillä siis siellä! (: Ja kivoja kuvia ja videoita ootte saanut sieltä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, näinpä! Lisäksi tilaa on paljon, eikä tarvitse heti olla jarruttelemassa ja radan pohjakin on hyvä. Hyvää vaihtelua tuo ravirata kyllä tuo ja ponitkin ovat ihan mielissään! Vaikka talli sijaitseekin aika keskustan tuntumassa (keskustaan ~1km) on maastopolkuja silti meidän käyttöön ihan riittämiin, vaikkei tietysti mitään kunnon pitkiä hiekkateitä olekaan :) Mutta paljon kiitoksia siulle kommentistasi ja mukava kuulla, että pidit!

   Poista
 2. Mun on ollu tarkotus monest mennä raviradalle omieni kans, mut en o viel menny, meil onneks on tääl hyvii teitä laukkaamiseen,ni ei o pakkokaa mennä, mut ehkä viel joskus :)
  Kiva postaus taas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps! Meillä kun tuo ravirata on aika naapurissa ja se on ehkä ainut paikka missä pystyy oikeasti kunnolla baanaamaan niin tulee siellä aina silloin tällöin käytyä :) Varsinkin näin keväisin, jos kenttä/pellot eivät ole vielä kovin hyvässä kunnossa ja poneilla on hirveästi patoutunutta virtaa. Kiva, että pidit ja paljon kiitoksia kommentistasi!

   Poista
 3. vuokraatteko/varaatteko raviradan vai menettekö vain? joudutteko maksamaan siitä? Meillä päin joutuu maksamaan ja varaamaan jo paljonpaljon aikasemmin ennen ku on menossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kouvolan ravirataa ei tarvitse etukäteen varata, eikä siitä tarvitse maksaa, joten mennään vain silloin kun tahdotaan :)

   Poista
 4. Miksi Ella ei liikuta vikiä? Kiva postsus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ella ei valitettavasti pysty/voi ratsastaa selkänsä takia ja hänellä on
   ihan fysioterapeutiltakin ratsastuskielto :/ Mutta kiva, että pidit ja paljon kiitoksia kommentistasi!

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)