tiistai 23. huhtikuuta 2013

eilisen kuvasaldoa ja tämän päivän maastoilua!

Eilen Henni tuli miun kanssa tallille ja liikuteltiin kaikki kolme ponskia kentällä, aloittaen Fasusta. Ulkona oli niin lämmin ja ihana sää, että harjailin ponin ulkona ja suuntasimme sitten pitkästä pitkästä aikaa kentälle. Kenttä tosiaan oli (vielä) eilen ihan hyvässä kunnossa ja siinä sai hyvin otettua kaikki askellajit läpi ja keskiympyrällä pystyi Viksun kanssa hyppäämään estettäkin.

Tein Fasulla noin puolentunnin kevyen treenin, joka sisälsi aika paljon väistöjä ja taivutteluja. Työskentelin aluksi käynnissä molempiin suuntiin taivutellen vuorotellen sisään ja ulos, niin että Fasu taipui kunnolla koko rungostaan. Otin mukaan muutamia väistöjä, jota oltiin tehty joskus Nancyn kouluvalkassa, niin sain Fasun selän liikkumaan paremmin. Käyntityöskentelyn jälkeen venyteltiin ravissa molempiin suuntiin eteen-alas venyttäen, jonka jälkeen työstin hetken ravia hieman korkeammassa työskentelymuodossa. Laukat venyteltiin pääosin eteen-alas, enkä vaatinut ponilta mitään sen ihmeempiä. Henni käväisi loppupuolella poitsun selässä ottamassa käyntiä ja ravia, jonka jälkeen mie verkkailin vielä Fasun ravissa eteen-alas.


Kauhea istuntavamma kuskilla näissä, outs - pahoittelen!

Fasun ratsastuksen jälkeen olikin sitten Helkan vuoro. Henni ratsasti ponin kevyesti ~½h ja Helka oli kyllä taasen varsinainen jäärä! Ponin keskittymiskyky oli aika olematon, työskentelyä enemmän Helkaa kiinnosti kentän ulkopuolella tapahtuvat asiat. Aluksi poni oli aika hidas avuille, mutta siirtymisillä Henni sai Helkaa hiukan reaktiivisemmaksi ja ylipäätänsä myös reippaammaksi. Loppua kohti paranikin huomattavasti!

Viimeiseksi muttei vähäisemmäksi liikuteltiin Viki. Päätettiin ottaa tamman kanssa muutamia hyppyjä, kun kentälläkin pystyi menemään. Edellisen kerran tamma olikin hypännyt kunnolla kisoissa kolme viikkoa sitten, joten oli korkea aikakin päästä pomppimaan! Alkuverkkailin Viksun aika pikaisesti, otin kaikki askellajit läpi ja taivuttelin huolellisesti. Tultiin aluksi muutaman kerran laukkapuomit molempiin suuntiin, jonka jälkeen alettiin hyppäämään pikkupystyä. Viki oli ihan onnessaan päästessään hyppäämään; tamma imi innokkaasti esteelle ja muutaman kerran teki myös ihme venymisiä ja kanipomppuja. Vaihdettiin puolessa välin ratsastajaa ja Henni hyppäsikin Viksulla hetken, jonka jälkeen loppuverkkaili tamman. Viki
hyppäsi kyllä kokonaisuudessaan tosi hyvin, eikä tuntunut lainkaan epävarmalta! Pysyteltiin aika matalissa korkeuksissa, kun tammalla ei pahemmin hyppyrutiinia ole tällä hetkellä takana, mielummin otetaan siis vähän varman päälle :) Henni hyppäsi korkeimmillaan 90cm, joka meni vielä ihan vettä vaan. Tästä onkin hyvä jatkaa treenejä!Ai kauhea näitä myötäyksiä..
Tästä näkee hyvin kuinka Viki välillä loikki :D


Tänään
käytiin Roosan kanssa maastoilemassa noin tunti Vikillä ja Fasulla. Pyörittiin aluksi ihan lähimaastoissa ja kiipeiltiin mäkiä käynnissä ja ravissa, jonka jälkeen käytiin kävelemässä vähän kauempana. Muutama laukkakelpoinen hiekkatie/polku sattui sopivasti matkan varrelle, joten päästiin vähän ottamaan laukkaakin, mutta pääosin käppäiltiin. Kiipeiltiin vielä hetki tallin vieressä olevia mäkiä ja sitten loppuverkkailtiin ponskit tallin vieressä olevalla hiekkatiellä.

Fasu oli kyllä ihan sekaisin tänään, ei pysynyt nahkoissaan sitten ollenkaan.. :D Fasu sekosi aina mäissä, jarrut hukkuivat matkan varrelle ja poni senkun pomppi, loikki ja nakkeli niskojaan aivan innoissaan. Oli kuskilla vähän haastetta pysyä kyydissä ilman satulaa! Hurautettiin Fasun lempimäki ylös ihan älyttömän kovaa (...) pomppien samalla kuin superpallo konsanaan - olin jo ihan varma että lennän kuin leppäkeihäs, mutta pysyinkin ihmeen kaupalla kyydissä. Olisi kyllä ollut kuvaajalla tarvetta, ainakin meistä olisi saanut niin loistavaa materiaalia. No, yritäppäs sitten ADHD-ponin kanssa tuuppailla, kun ponin keskittyminen on ihan pyöreät 0 ja Fasu flippaa minkä vain kerkeää. Pikkuhiljaa poitsu alkoi onneksi rauhoittumaan (miljoonien väistöjen, peruutusten & siirtymisten jälkeen) vaikka siitäkin asiasta sai vääntää ties kuinka kauan. Lopuksi Fasu oli ihan hyvä ratsastaa - se alkoi loppuverkoissa jo tuntua melkein eri ponilta kuin siltä ADHD'lta mitä aluksi oli.


Laittelen tähän joulukuussa -11 kuvatun vanhan blogikoosteen, jossa näkyy joitakin mäkiä ja polkuja missä tänäänkin mentiin. Fasun suosikki on siis tuo mäki, jota tultiin videolla esteen jälkeen.Erika tulee huomenna Kouvolaan ja tarkoitus olisi iltapäivällä lähteä Helkan ja Fasun kanssa raviradalle rallittelemaan. Roosa lupautui vielä kuvailemaan, joten materiaalia olisi luvassa huomiselta! Iltapäivälle on luvattu hyvää ilmaakin, toivottavasti tuo ennuste nyt vain pitää.

(LOPPUKEVENNYS - PALJON PALJON ONNEA ROOSA 18V!!)

8 kommenttia:

 1. Minkä asetuksen sä pistät tohon sportrackeriin, ku ridaat? (Esim. Hiihto, kävely jne.) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Laitan aina tuon "Muu1". Miun edellisessä kännykässä sai vielä noita nimiäkin muokattua jostain, niin silloin laitoin ratsastuksen jonkun kohdan nimeksi :)

   Poista
 2. Eikä! :D ootsä kyl vaa niin ihana Jenna! :)

  VastaaPoista
 3. hei käytät vissiin sports trackerii (?) niin mietin vaan et miten siinä voi ottaa aina tollasen kuvan (siis niinkuin screen shotin) siitä reitistä ym. :DD ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Sports Trackeria käytän. Miulla on ihan perus Samsungin Galaxy S ja siinä screenshotin saa painamalla ensin takaisinpäin näppäintä ja sitten tuota "keskinäppäintä". Riippuu toki ihan kännykästä, että mistä sen saa. Kannattaa etsiä googlesta! :)

   Poista
 4. Heei säku käytät just tuota sports trackeria, niin... Ootko kirjautunut sinne jotenkin kun se sulla toimii.. Mulla ei näytä mitään tietoja..:D (kiva jos osaat vastata, vaikkei tästä nyt mitään selvääkään saa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo mielestäni kyllä kirjautunut siihen, että miulla ainakin toimii ilman kirjautumistakin. Oletko varma, että siulla on GPS päällä ja netti toimii?

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)