sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

lauantain hevosmessut, tämän päivän maneesipomppuja ym!

Torstaina ratsastettiin kaikki kolme kevyesti kentällä. Mari tuli taas liikuttelemaan Viksua, joten otin muutamia kuvia Marin ja Hennin ratsastuksesta. Mari meni Vikin kanssa pääosin käyntiä, mutta otti myös muutamia lyhyitä ravipätkiä. Henni työsti Helkan kanssa pysähdys-ravisiirtymisiä tarkoituksena saada poni reaktiivisemmaksi ja lopulta siirtymiset sujuivatkin tosi hyvin! Hennin ja Marin ratsastuksen jälkeen ratsastin Fasun kevyesti ~15min ilman satulaa kentällä. Taivuttelin ponin huolellisesti molempiin suuntiin ja tein myös muutamia väistöjä ja siirtymisiä. Kentällä ei tosiaan mitään ihmeellisyyksiä pysty tällä hetkellä edes tekemään, kun on sen verran huonossa kunnossa.
Huomaa Henni & Helka vas. yläkulma!

Perjantaina Helka ja Viki saivat viettää vapaapäivää. Fasun kanssa käytiin kentällä tekemässä vajaan puolen tunnin treeni, sisältäen paljon siirtymisiä ja väistöjä. Poni oli todella mukava että kevyt ratsastaa ja keskittyi myös hyvin - super Fasu! Lauantaina Tiia hoiti iltatallin ja liikutti samalla kaikki kolme ponskia kevyesti. Me oltiin Roosan kanssa Tampereen hevosmessuilla, jossa vierähtikin melkein koko päivä! Väkeä oli edellisiin vuosiin verrattuna enemmän, mutta näytösten aikana pystyi hyvin kiertelemään kaupat läpi. Mitään erikoista ei kyllä tänä vuonna löytynyt, Eskan harjakassi 29e ja Helkalle riimut 21,50e. Ja yksi huopa meni suoraan nenän edestä (olisi pitänyt olla nopeampi...) noo tilaan sen jostain nettikaupasta jahka löydän! Oltiin Kouvolassa takaisin puoli 8 aikoihin ja meille päästyämme aloimme laittautua meidän koulun 2. luokan lukiolaisten järkkäämiin juhliin. Oli kyllä varsin mukava päivä :)Edustuskuva..
Tänään lähdettiin iltapäivällä Fasun ja Helkan kanssa maneesille pomppimaan. Maneesissa oli meille valmiina jumppis, jonka lisäksi Tiia ja Roosa rakensivat yksittäisen pystyn. Korkeimmillaan Henni hyppäsi Helkan kanssa 85cm ja Henni onnistui myös tippumaan kerran Helkan kieltäessä esteelle.. :D Fasu oli ihan überinnokas, jarruista ei melkein tietoakaan ja poni sekosi lähes aina esteen jälkeen! Muutamassa videossa ehtii näkyäkkin ponin ilopomput ja päänviskelyt, hupsu Fasu. Jumppiksen päässä oleva okseri oli korkeimmillaan 115cm ja yksittäinen pysty oli ~95cm. Kokonaisuudessaan oli hyvät treenit!


10 kommenttia:

 1. kiva videoo !! :)

  animaaal.blogspot.fi

  VastaaPoista
 2. TOSI KIVA VIDEO!!:)

  VastaaPoista
 3. Ootte nääiiiin upeita Fasun kanssa! ♥ Ja ihana Helka..! :D

  VastaaPoista
 4. Keitä kaikkia siellä tallilla käy tällä hetkellä, ja ovatko heillä jotkin tietyt päivät milloin käyvät siellä? Onko teille milloin kilpailuja seuraavaksi tiedossa ja kuka menee kenelläkin? :) Sulla on tosi kiva blogi ja nämä ponit on ihania! Mä en ymmärrä miten toi poni hyvvää noin isoja ja Fasukin(? -valkoinen poni) menee kanssa tosi kivasti :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole mitään tiettyjä päiviä sovittu :) Helkaa liikuttelee Henni ja Erika. Henni on yleensä viikot koulussa, joten Henni pääosin viikonloppuisin ja Erika arkena, ainakun pääsee tulemaan Kouvolaan. Vikiä liikuttelee pääosin Roosa ja Tiia (Mari on nyt käynyt pari kertaa ja tulee kyllä ratsastelemaan Viksua pyynnöstä, jos kerkeää yms) Tiiakin on viikot koulussa, joten Roosa liikuttelee arkena ja Tiia viikonloppuna. Fasua liikuttelee pääsääntöisesti vain minä, mutta jos en pysty ponia liikuttamaan pyydän jonkun muun.

   Seuraavat kilpailut 28.04, eli parin viikon päästä. Ainakin mie meen Fasulla joko 70 & 80 tai 80 & 90. Tuo 70 on kyllä meille naurettavan pieni, mutta olisi ainakin kevyt aloitus kaudelle. Ei olla kyllä hirveämmin päästy treenaamaan, jonka takia 90 tuntuu vähän liian isolta näin heti alkuun.. Vaikkei se kyllä Fasulle olisi mikään "ongelma", mutta kuskille.. :D Helka hyppää ainakin Erikan kanssa jonkun luokan, mahdollisesti myös Hennin kanssa. Vikistä en osaa vielä sanoa, kun sillä ei ole hypätty viimeeksi kuin viime kisoissa ja Vikin kanssa pitäisi ehdottomasti päästä treenaamaan ja hyppäämään säännöllisesti.

   Mutta paljon kiitoksia siulle kommentistasi ja mukava kuulla, että blogi on mieluinen! :)

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)