maanantai 22. huhtikuuta 2013

estevalmennusta, rallittelua, tippumisia ym!

Maanantaina eläinlääkäri kävi aamupäivällä rokottamassa Helkan ja Fasun. Illemmalla kävin Fasun kanssa maastakäsin tekemässä pienen 10min kävelylenkin lähimaastoissa. Tiistaina kaikki kolme saivat viettää vapaapäivän. Keskiviikkona Roosa tuli miun kanssa tallille ja käytiin käppäilemässä ilman satuloita Fasun ja Vikin kanssa lähimaastoissa. Torstaina käytiin Roosan kanssa tunnin maastossa Viksulla ja Fasulla. Mentiin aika kevyesti; pääosin käveltiin, mutta laukattiin myös muutama pikkupätkä. Lopuksi otettiin muutama hyppy tallin viereisellä hiekkatiellä, jossa oli ~50cm pysty. Fasu oli aivan onnesta soikeana ja jarrut oli taas miltein olemattomat. Roosa onnistui tippumaan Vikiltä kerran, kun Viki jäi paikalleen capriolettemaan, mutta onneksi oli pehmeä lasku lumipenkkaan, eikä Roosaa sattunut. Miekin meinasin kerran tippua Fasulta esteen jälkeen, kun poni alkoi pomppimaan hidastuksessa ja lähti yht'äkkiä sivulle. Roikuin jo ihan toisella kyljellä ja puoliksi kaulalla, mutta sain kuin sainkin vedettyä itseni käsivoimilla takaisin selkään Fasun pysähdyttyä!




Tilasin muuten tälläisen HV Polon huovan Fasulle synttärilahjaksi!

Perjantaina kävin päivällä ratsastamassa Fasun ja lähdettiin lähimaastoihin seikkailemaan. Polut alkavat pikkuhiljaa jo olla ihan hyvässä kunnossa paikoitellen, niin pystyy ottamaan jo reippaampaakin pätkää. Fasu oli ihan innoissaan päästessään rallittelemaan ja heitti ilopukinkin kesken laukkapätkän ja muutenkin vähän pomppi.. :D Kännykkä sekoili taas jotain niin ihan alkua ei tuossa "reittikoosteessa" ole.



Tiia ja Henni kävivät iltapäivällä liikuttelemassa Vikin ja Helkan, sekä tekivät samalla iltatallin. Alkuverkkojen jälkeen hyppäsivät tallin viereisellä hiekkatiellä pientä 50cm pystyä. Hypyt sujuivat kuulemma molemmilta pääosin hyvin, mitä nyt Viki vähän kuumui ja Henni putosi kerran Helkalta ponin vedettyä pään alas ja ampaistua sivulle esteen jälkeen. Hyppyjen jälkeen kaksikko kävi vielä maastossa päästelemässä ja sen jälkeen loppuverkkailivat ponskit. Mie järkkäilin leffa"illan" meillä ja katseltiin aamu 7 asti elokuvia :)

Oikein edustava kaverikuva miusta ja Veerasta..


Lauantaina Erika tuli Kouvolaan Helkailemaan ja lähdettiin tallille joskus viiden aikaan. Tiia olikin juuri ratsastamassa Vikiä, kun mentiin tallille. Lähdettiin Fasun ja Helkan kanssa kohti "koirankoulutuskenttää" ja mentiin siinä ihan kevyesti, kaikki askellajit läpi -periaatteella. Fasun keskittyminen oli aika nollassa - poni saattoi kesken ravailujen yhtäkkiä vaan alkaa nakkelemaan päätään ja oli muutenkin aika ADHD.. :D


Koirankoulutuskentälle oikopolkua mentäessä pitää hypätä pienen ojan yli ja sitä ennen on tuollainen pieni kukkula (ao. videolla ollaan tulossa poispäin) Oltiin menossa takaisin tallille päin ja Fasu innostui tuon ojan aikana ja veti kauhean loikan juuri tuon kukkulan päällä. Tuli vähän ponille yllätyksenä kun olikin vähän tavallista isompi pudotus.. Pitää pyytää joku kuvaamaan joku päivä, jos vaikka saataisiin tallennettua noita Fasun sekoiluja. Alla oleva video on kuvattu kolme vuotta sitten ja siinähän on tosiaan minä ja Filly.




Tota videota etsiessä löytyi kyllä kaikkea muutakin kivaa arkistojen kätköistä! Tuli pari print screeniä samalla napattua vanhoista videoista, laitettakoon ne tähän väliin.

Minä&Viki 2010

Ella&Filly 2010

Sunnuntaina
oltiin Erikan kanssa Fasulla ja Helkalla Santun estevalmennuksessa. Ei saatu harmiksemme ketään kuvaamaan, mutta otettiin Erikan kanssa toisistamme loppuradat videolle.

Valmennus meni kokonaisuudessaan ihan hyvin meillä. Fasu jaksoi jopa paikoitellen malttaa, mitä nyt välillä vähän sähelsi - ihan tyypillistä Fasua.. Verkkailtiin aluksi aika itsenäisesti, otettiin kaikki askellajit läpi ja samalla Santtu huuteli meille ohjeita.


Alettiin tulemaan yo. tehtävää niin, että tultiin päädystä pitkälle sivulle ravissa kolme puomia, kaarto oikealle, laukannosto, kaarto vasemmalle, laukkapuomi, kaarto vasemmalle, raviin, kaarto oikealle kolmen puomin yli ja takaisin päätyyn. Santtu sanoi, että Fasulle ainakin hyvä tehtävä, kun joutuu vähän malttamaan! Loppua kohti tehtävä meni oikein hyvin, vaikka aluksi se olikin molemmilla vähän säheltämistä. Helka oli vaihteeksi taas patalaiska, eikä suostunut nostamaan edes laukkaa.. :D


Käveltiin vähän aikaa ja sen jälkeen tultiin pitkällä sivulla olevaa pystyä suoralla linjalla ja esteen jälkeen tuli heti pysähdys pysyen linjalla. Oikeaan suuntaan tehtävä sujui meiltä kuin vettä vaan, vasemmassa suunnassa Fasu lähti valumaan esteen jälkeen aina oikeaan reunaan. Korjattiin valumista aina väistämällä vastakkaiseen suuntaan. Seuraavassa tehtävässä meidän piti hypätä kokorataleikkaalla oleva pysty ja jatkaa siitä toiselle kokorataleikkaalla olevalle pystylle. Tässä ideana oli saada hyvät tiet ja tulla ihan keskelle estettä, sekä meillä ehdottomasti malttaa. Tämä tehtävä sujui meiltä ihan hyvin.


Lopuksi tultiin vielä pientä 4 esteen rataa, joista löytyykin molemmista videot. Ensimmäisessä radassa ei ollut mitään ihmeellisempää, toisessa radassa onnistuin
sössimään yhden kaarteen, jonka seurauksena tuli huono tie, että hyppy esteelle ja esteen jälkeen ihme sähellystä. Tultiin sitten vielä uudestaan kaksi viimeistä estettä ja tällä kertaa onnistuin säätämään viimeiselle esteelle jotain, jonka seurauksena siihen tuli vähän huono hyppy, joten tultiin vielä okseri uudestaan. Ja viimeisellä kerralla se menikin hyvin. Kokonaisuudessaan radat menivät ihan hyvin, nyt vaan jatketaan treenailuja ja toivottavasti saadaan pian omakin kenttä käyttöön! Erikan blogista kannattaa lukea tarkempia analyyseja heidän menostaan, kun en viitsi tähän kaikkea kopioida.





Tallille takaisin päästyämme hoidettiin ponit pois ja vietiin ne vielä pariksi tunniksi tarhailemaan. Mie lähdin ratsastamaan Vikillä koirankoulutuskentälle ja Erika tuli kuvailemaan meitä. Ratsastin Vikin kevyesti ~½h, otin kaikki askellajit läpi ja taivuttelin huolellisesti molempiin suuntiin. Tamma oli ihan mukava ratsastaa etenkin loppua kohti. Tallille palattuamme teimme Erikan kanssa iltatallin ja lähdimme puoli 8 aikoihin takaisin meille.






En todellakaan tiedä (enkä välttämättä haluakkaan tietää) mitä nuo taustalla olevat "söherrykset" ovat.




Ensi sunnuntaina piti olla seuraesteet, mutta nekin on nyt siirrytty, joten mennään joko itsenäisesti hyppäämään sunnuntaina tai sitten menen ehkä Henkan estevalkkaan pitkästä aikaa. Alustavasti on suunnitelmissa ollut, että lähdettäisiin keskiviikkona Erikan kanssa Fasulla ja Helkalla raviradalle kruisailemaan ja Roosa tulisi kuvaamaan, mutta katsoo nyt mitä silloin keksiikään! :)

6 kommenttia:

  1. Mäkin meinasin tippuu eilen tollaselta Fasun näköseltä ponilta ku laukassa teki sellase äkki käännökse, lensin kaulalle ihan siihe sivulle ja sit vaa vedin itteni takasi!:Dd

    VastaaPoista
  2. Hieno postaus ;) Noi print creen kuvat on ihanat :D

    VastaaPoista
  3. Eikö Ella käy enää tallilla ollenkaan? :O

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ella ei valitettavasti pysty/voi ratsastaa selkänsä takia ja hänellä on
      ihan fysioterapeutiltakin ratsastuskielto :/

      Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)