torstai 6. joulukuuta 2012

talven ekat tippumiset (& hyvää itsenäisyyspäivää!)

Hyvää itsenäisyyspäivää kaikille! (Helka 2v vissiinkin tässä)

Maanantaina
käytiin Fasun kanssa lähimaastoissa ~½h palauttelevasti hölkkäilemässä
Walker-loimen kera ja otin kevyesti kaikki askellajit läpi. Myöhemmin iltapäivällä Ella klippasi Vikin puoliksi päätä, jalkoja ja "ylälinjaa" lukuunottamatta (alla olevan kuvan tyylisesti). Pitääkin muuten nappasta viikonloppuna teille kuva lopputuloksesta.


Tiistaina
vedettiin pellolla Roosan kanssa Fasulla pulkkaa - mie olin kuskina ja Roosa pulkassa. Pulkkailu sujui hyvin, mitä nyt Fasu muutamat pukit veti ja Roosakin pysyi loppujen lopuksi aika hyvin kyydissä! Myöhemmin mentiin Ellan kanssa Vikillä ja Helkalla pelloilla ilman satuloita - siitä ei kyllä hyvää seurannut.. :D Ella itseasiassa meni jo edeltäkäsin pellolle ja me kipiteltiin Helkan kanssa sitten perään, kun olin saannut Fasun mökin putsattua.

Laukannostoissa se riemu vasta repesikin, tai no Viki oli itseasiassa alussa aika nätisti, mutta tämä pikkutermiitti!? En edes voinut uskoa, että Helka pääsisi noinkin kovaa sen pienillä jaloillaan :D Helka veteli kunnon sonniloikkia ja pikkupukkeja melkein joka askeleella ja hyppi ja pomppi milloin pää ryntäissä ja milloin ihan alhaalla. Mie roikuin kahdella kädellä harjasta kiinni ja yritin kaikinvoimin pysyä pomppivan kumipallon kyydissä, mutta arvatenkin sieltä kaksi kertaa alas tupsahdin. Viki vetäisi kunnon pukit kesken laukkasuoran ja Ella lensi sieltä Vikin kaulalle (joka oli alhaalla) ja Viki vetäisi sitten pään ylös ja Ella lensi hienosti pari metriä voltin kera. Mie olin saanut juuri Helkaa edes vähän hidastettua niin eiköhän Viki vedä täyttä laukkaa meistä ohi ja poni lähtee kauheeta kyytiä perään.. Mie yritin kaikkeni, että oisin saannu Helkan hidastamaan ja Viki vetää vielä edessä täydessä laukalla kohti tallia. En tiedä miten, mutta sain ponin hidastettua juuri ennen siltaa ja hyppäsin äkkiä kyydistä pois. Kävin hakemassa Vikin tallin edestä takaisin Ellalle ja hetken mentyämme vietiin kaksikko sekoilemaan laitsalle. Ehkä mä pysyn vaan Fasussa, se on paljon turvallisempi.. :D

Viime vuodelta lyhyt pulkkailukooste:



Viimevuotinen pulkkailukomitea Ella, Elina & mie



?

Keskiviikkona Henna tuli meidän kanssa tallille ja käytiin pelloilla pääosin käppäilemässä Helkan, Vikin ja Fasun kanssa. Pidettiin Hennalle pikainen ratsastuksen ABC (pari kertaa ennen selässä ollut) ja muutamia ravipätkiäkin kaksikko otti. Päästettiin Viki ja Fasu hetkeksi kentälle irtona spurttailemaan ja voi sitä riemun määrää! Molemmat ponskit juoksivat innoissaan hännät soihtuina ympäri kenttää. Helkaa ei voinut päästää mukaan iloittelemaan, kun tuo pikkutuholainen ei pysy kentän aitojen sisäpuolella minuuttiakaan.

Tilasin Fasulle tämmöisen HC'n 300g sisätoppiksen kovemmille pakkasille!

Torstaina olikin itsenäisyyspäivän kunniaksi vapaa ja suunnattiin Roosan kanssa tallille valosan aikaan, että saataisiin jotain kuvailtua. Pääosin menin kentällä, jossa otin kaikki askellajit läpi ja hyppäsin muutamisen kerran pikkuristikkoakin molempiin suuntiin. Käytiin myös pellolla vähän hanattelemassa ja lopuksi tein kentällä maastakäsin harjoituksia ja menin vielä hetken myös "kaulanauhalla". Fasu oli oikein hieno poika :')




Tämä viikko taukoillaan nyt muuten hyppelyistä - ehkä sunnuntaina saatan mennä kentällä puomijuttuja, jos siltä tuntuu. Ensi viikonlopulle yritän ehkä hommailla estevalmennuksen tai sitten käydään Ellan kanssa ihan vaan itsenäisesti pomppimassa, tiedä sitä vielä. Mutta viimeistään kahden viikon päästä päästään estevalkkailemaan Fasun kanssa, kun Santtu tulee pitkästä aikaa taas Kouvolaan valmentelemaan - jesjes! Siitä tulikin mieleen, että pitäisi muuten huomenna soitella kengittäjälle, että tulisi vuolemaan ponskien kaviot.


12 kommenttia:

  1. Pisti kyllä pakolla naurattamaan tuo kun kirjoitit kuinka lensitte helkan ja vikin selästä :D!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, joo-o! :D Ois kyllä pitänyt saada taltioitua kaikki videolle, ois tullut ainakin hienoa matskua! No pitää joku päivä ottaa uusiksi ja katsoa jos uskaltaisin vielä tehdä "itsemurhaiskun" hangessa Vikin kanssa - se ei nimittäin ole koskaan päättynyt kovinkaan hyvin :D

      Poista
  2. Haha, ja kaikki valittaa ku mie en Helkan selässä pysy :D! Voi ei, voin vaan kuvitella teiät siel pellolla xD Fasu näyttää hyvältä tos alimmas videos :)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahha :D Se oli kyl aika tyylikästä toimintaa! Ihan hyvä se on ottaen huomioon ettei olla kouluiltu kunnolla juuri nimeksikään.. :D

      Poista
  3. http://arvaamattomasti.blogspot.fi/2012/12/niin-kovin-surullista-kun-ei-haudallasi.html haastetta :)

    VastaaPoista
  4. menipäs Fasu hyvin tos maastakäsin harjoittelusta ::)
    ja Fasu muutenki näytti tosi hyvältä ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, ihan hyvin joo kun viimeeksi ollaan noita NH-juttuja treenailtu joskus kesällä :) Paljon kiitoksia siulle kommentistasi! :')

      Poista
  5. mistä oot tilannu ton HC'n sisätoppiksen, olen pitkään etsinyt samanlaista enkä ole löytänyt mistään just tota 300g kaulakappaleellista! :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo miekin etsin sitä tovin, mutta löysin sitten kaksi loimea poistomyynnistä Suomen Ratsutarvikkeen sivuilta ja juuri sopivasti toinen niistä oli oikeankokoinen. Ei näkynyt enää sivuilla, joten toinenkin taisi sitten mennä. Ei oikein löydy mistään enää tuota 300g, vaan 200g jokapuolella :/ Jostain nettikaupasta löysin 165 kokoisen samanlaisen.

      Poista
  6. Teillä kun näyttää noita loimia olevan joka lähtöön niin olisiko mahdollista näin joulukuun kunniaksi saada niistä erikoispostaus? Erityisesti käyttökokemukset erilaisista loimista kiinnostavat :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha, joo onhan näitä kertynyt.. :D Voisin kyllä Fasun loimista jonkunnäköisen postauksen tekaista viikon sisään!

      Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)