sunnuntai 9. joulukuuta 2012

äänivideo, vanhoja kuvia, pieni haaste yms!

Perjantaina juoksutin Fasun pitkästä aikaa liinassa - ihan hyvää vaihtelua meille molemmille! Fasu on kyllä niin mukavan helppo juoksuttaa, ainakin kun vertaa Helkaan, jota saa olla melkein koko ajan patistelemassa eteenpäin. Viki ja Helka viettivät vapaata perjantaina. Lauantaina kouluiltiin Ellan kanssa Viksulla ja Fasulla. Fasu oli ihan hyvä ottaen huomioon ettei todellakaan olla lähiaikoina päästy kunnolla kouluilemaan. Tätä viikkoa ennen kentällä oli päässyt ratsastamaan viimeeksi lokakuun puolessa välissä, mutta kerran käytiin tuona aikana kouluilemassa maneesilla. Mentiin Fasun kanssa ihan yksinkertaisen kaavan mukaan, muutamia käynti- ja raviväistöjä, avoa ja kaikki askellajit läpi. Poni oli herkkä ja miellyttävä ratsastaa, sekä kulki hyvin omalla moottorillaan eteen. Kuski tosin koki pieniä tuskastumisen tunteita lähinnä oman istuntansa kanssa, joten pitääkin ottaa CR-valkkuun yhteyttä!

Muistinpas napata Viksusta ne klippauskuvat:Miut soitettiinkin nyt sunnuntaiksi töihin, joten Ella hoitaa tämän päivän iltatallin ja liikuttaa ehkä Fasun jos kerkiää. 22pv olisi miulla ja Fasulla ainakin estevalkka ja mietinkin tässä ottaisinko vielä 26pv toisen ennenkuin valkku lähtee Kouvolasta. Toisena päivänä voisi toki pitää kouluvalkan, mutta pitääpäs funtsia että mites tekisi!

Äänivideota tehdessä tuli kajottua melkein vuoden vanhoihin matskuihin ja tulikin samalla huomattua, että Fasu on saanut aika paljon massaa ja pyöristynytkin alkuvuodesta. Pitäisikin napata joku päivä uusi rakennekuva ja verrata edelliseen.

Älkää kuolko.. Eka ilman satulaa koulukuva viime talvelta joka tuli vastaan :D
Ja lopuksi pieni haaste, jonka sain sekä Emmiltä, että Maisalta - kiitokset molemmille!

Säännöt:
Vastaa kaikkiin kysymyksiin (10)
Haasta 4 blogia (haastan kaikki halukkaat)

1. Miksi aloitit blogin pitämisen?
Miulta oli pariin otteeseen toivottu blogia youtubevideoideni yhteydessä (alkuvuosi 2011) ja teinkin sitten vielä jenna1penna -tubekäyttäjälleni videon, jossa kyselin kiinnostusta blogia kohtaan ja tässä sitä nyt ollaan :)

2. Oletko kilpaillut / millä tasolla kilpailet?

Tämä vuosi oli miun ensimmäinen "kunnon" kisakausi esteillä. Koulupuolella en ole uskaltautunut starttamaan vielä kertaakaan, mutta tämä korjattanee (ehkä) ensi vuonna! Ensimmäiset estekisani starttasin 6/2010 entisen ylläpitohevoseni Fillyn kanssa, luokkina 60cm & 70cm ja kaikeksi yllätykseksi napattiin vielä voitot molemmista luokista! Fasun kanssa olen startannut aluetasolla korkeimmillaan 90cm ja harjoitus/seuratasolla 90-100cm.

3. Kuinka kauan olet ratsastanut?
Hmm, sanoisimpa että n. 8-9 vuotta. Vuoteen 2010 asti ratsastin kerran viikkoon "epätavoitteellisesti" paikallisella ratsastuskoululla ja satunnaisesti ratsastelin myös tuttujen hevosilla. 2009 vuokrattiin parisen kuukautta kaverin kanssa erään yksityistallin kahta heppaa muutaman kerran viikossa, mutta sekin lopulta jäi. Joskus alkuaikoina miulla taisi olla joku reilu ½ vuoden taukokin kokonaan hevosista.

-05

-05

-07

-09

-09

-09

4. Koulu vai esteet?
Tämä on varmaan arvattavissakin.. ;D Ehdottomasti esteet, jos pitää näiden kahden väliltä valita! Ei kouluratsastuksessakaan mitään vikaa ole, mutta esteet vetävät kyllä meikäläistä enemmän puoleensa. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita, jes!

5. Valmennus vai kilpailut?
Aika paha, mutta ehkäpä mielummin valmennus. Tykkään nimittäin olla valvovan silmän alla, kun saa palautetta ratsastuksestaan ja pääsee myös kehittymään.

6. Poni vai hevonen? Perustele.
Tää on kyllä aika fifty-fifty, riippuu tosin ihan missä mielessä. Ponit ovat kyllä niin suloisia ja persoonallisia, mutta jos ostomielessä pitäisi valita niin ehdottomasti hevonen. Fasu on onneksi ihan ponikoon rajalla, ellei jopa vähän ylikin ja vieläpä vankka rakenteeltaan, niin en onneksi kovin isolta selkään näytä.7. Onko sinulla ollut hoito-, vuokra- tai omaa hevosta?
Ratsastuskouluaikoina oli sekä hoito- että vuokrahevosia ja nyt Fasu.

8. Oletko hypännyt maastoesteitä?
Mitään kunnon kunnon maastoesteitä en ole vielä päässyt hyppäämään (ensi kesää odotellessa!) mutta jotain omaväkertämiä maastoesteitä on tullut hypittyä.


9. Lempi hevosrotusi?
Miulla ei ole mitään suosikkihevosrotua, joka olisi ehdottomasti ylitse muiden. Mutta ihan pienestä saakka olen ihaillut norjanvuonohevosia - ne on vaan niin valloittavia ♥

© Flick/arkland_swe

10. Korkein hyppäämäsi este?
Joku 130cm Fillyn kanssa.


En ehdi enempää teidän riemuksenne tai kauhuksenne vanhoja kuvia etsimään kun kellokin näyttää uhkaavasti jo kolmea.. Mutta nyt lopuksi väsäämäni äänivideo.. :D... ja pari vuotta sitten tekemäni äänivideo:

6 kommenttia:

 1. eikää :D toi äänivideo xdxdxd hienoo :D:DD must ja helkast kaikki epäonnistumiset (y)oot söpö nois -05 ratsastuskuvissa <3

  VastaaPoista
 2. Noi äänivideot oli hyvii :DD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vähän mie kyllä epäilin, että jaksaako kukaan edes katsoa.. :D

   Poista
 3. Helka on pahizzz! xD Vähänkö söpö tos ekas videos ku Helka pukitellee♥ Ja muute repesin aika pahasti teille! xD

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha jep! ;D Joo meidän jutut on välillä (tai siis aina) vähän omaa luokkaansa.. :D

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)