torstai 27. joulukuuta 2012

lomailua, kuvailua ++ Helka&Erika vuotisvideo!

Helkalla & Erikalla tuli 1 vuosi täyteen viime tapaninpäivänä 26.12!

Tässä kahden tunnin yöunien jälkeen silmät ristissä bloggailen, kun puoli 5 aamulla soi herätyskello töihin.. Eikä tietenkään viisaina osattu Hennan kanssa käydä ajoissa nukkumaan - no tyhmästä päästä kärsii koko kroppa.. :D Ensi yönä sitten nukutaan!

Sunnuntaina ratsastin Fasulla ilman satulaa pellolla ja kentällä. Alkukäynnit käytiin kävelemässä naapurin pellolla, joka otettiin nyt pitkästä aikaa takaisin käyttöön. Kesän aikana Juha tasoitti pellon ja kylvi siihen ensi vuodeksi heinää, jonka takia ei oltu päästy menemään
siinä vähään aikaan. Kävelyjen jälkeen käytiin piipahtamassa kentällä, jossa verryttelin vielä ponin huolellisesti molempiin suuntiin ja sitten lähtiinkin valloittamaan peltoja! Menin pellollakin pääosin ympyröillä, kuten ao. kuvasta näkyy, mutta muutaman kerran otettiin vähän reippaampaa laukkapätkää peltosuoralla. Fasu oli taasen todella miellyttävä, että kevyt ratsastaa ja toinen oli ihan innoissaan päästessään vähän hankeilemaan.Maanantaina
koitti jouluaatto, jolloin julkaisinkin joulun toivotus -postauksen muutaman kuvan kera. Ella ei päässyt tekemään iltatallia, kun oli sukuloimassa, mutta onneksi itselläni ei ollut kummoisimpia menoja. Käytiin Fasun kanssa hölkkäilemässä "lumenkaatopaikan" tiellä, kun se oli aatoksi rauhoittunut liikenteeltä. Pääosin taivuttelin, sekä väistättelin ponia käynnissä ja tehtiin oikein hienoja siksak-väistöjä tien sivusta sivuun.. :D Ravailin muutaman lyhyehkön pätkän rennosti ja laukat otettiin puolipitkällä ohjalla eteen-alas venyttäen. Poni olisi kyllä mielummin hanattanut tuhatta ja sataa, mutta pysyi ihmeen hyvin nahkoissaan!

Joulun kunniaksi kaikki saivat herkkuja melkein enemmän kuin laki salli. Juhan äiti oli ostanut kaikille kolmelle omat karkkipussit ja iltaruokien sekaan ponskit saivat vielä oikein isot punaiset jouluomenat. Kyllä oli niin tyytyväistä sakkia tallissa! ♥


Lisää nameja näin kiltille tontulle!?

Tiistaina Erika tuli pitkästä aikaa Helkailemaan ja jäi meille samalla yöksi. Käytiin kolmestaan Ellan ja Erikan kanssa pelloilla pääosin käppäilemässä ilman satuloita - Erika tosin otti myös vähän ravia ja laukkaakin - Helka oli ihan liekeissä! Meinasin muuten kerran tippua, kun Fasu säikähti kuollakseen Helkan pärskähdystä ja otti äkkilähdön, enkä ollut yhtään varautunut mihinkään sellaiseen toimintaan?! Hienon liikeradan sain ainakin selässä tehtyä, jos ei muuta! Illalla aloiteltiinkin Erikan kanssa tekemään Helkan & Erikan vuotisvideota.

Keskiviikkona lähdettiin aamupäivästä Erikan kanssa tallille, että ehtisin valosan aikaa kuvailemaan parivaljakkoa ja hyviä kuvia saatiinkin!

Erikan blogista: "Mentiin aluksi kentälle verkkailemaan ja Helka oli alusta asti aika hyvän tuntuinen. Otettiin kentällä kaikki askellajit ja suunnattiin siitä pellolle. Laukkailtiin ja ravailtiin pellolla ja poni oli ihan innoissaan (mä olin varmaa vielä enemmän innoissani :D)! Otettiin pari hyppyä pellolla ja kentälläkin lopuksi ja Helka hyppäsi superhyvin lukuunottamatta paria mun mokaa. Laukkasin ja ravasin vielä loppuun tuntumalla kentällä, kunnes alotin loppuravit. Helka oli tänään superhyvä ja yhteistyökykyinen ja jäi hyvä fiilis ratsastuksesta ♥"Veikattiin Erikan kanssa että ois ollut -5, meni vähän mönkään.. :DMyöhemmin illalla kävin käppäilemässä Fasun kanssa ~20min riimuilla. Fasu nimittäin vähän aristaa toista takareittään, joten otetaan varman päälle ja kävellään vain pari päivää, jonka jälkeen katsotaan mihin suuntaan jalka menee. Luultavasti pitää soitella hieroja käymään. Tänään jatketaan kävelylinjalla ja sen lisäksi juoksutan Helkan liinassa, ettei jää seisomaan :)

Ja loppuun vielä Erikasta ja Helkasta vuotisvideo:Aloittelin muuten viikon alussa Fasustakin kunnon videota ja se on jonaika hyvällä mallilla!

22 kommenttia:

 1. mikset laita noita kuvia suuremmiksi :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Netti on ollut pari päivää ihan älyhidas, jonka takia en jaksanut suurempia alkaa kikkailemaan ja leikkimään koodeilla :/ Kuvat ovat tällä hetkellä kuvakooltaan "suuria", mutta "erittäin suurina" menevät sitten tekstikentän yli aika reippaasti, joten pitäisi sitten koodeista säätää/muokata koneella kuvat sopivankokoisiksi/leventää ulkoasu. Laittelen tuonne sivupalkkiin äänestyksen kuvien kohtalosta! :)

   Poista
 2. Onnee nyt sit vuoden kunniaks:)
  Teillä on mukava blogi.
  www.larijasuvi.blogspot.fi

  VastaaPoista
 3. hihi, helka on hieno noissa tiistain kuvissa ja videoissa :')♥

  VastaaPoista
 4. Hauskan näköstä,ku Helka on nii matala, ja lunta paljon :D
  Kivat videot :) Jos haluut kertoo, ni mil maneesil käytte hyppää?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, eikös! Käydään Ratsukeltin maneesissa hyppäilemässä silloin tällöin. Mutta paljon kiitoksia siulle kommentistasi! :)

   Poista
 5. Viiiiiiitsit miten söpö Viki oli tonttulakki päässään <3 + ihania kuvia Erikasta & Helkasta. Onnea Erikalle ja Helkalle!

  VastaaPoista
 6. Tosi kiva blogi, jään kyllä seuraileen! :)

  http://pokerijaelli.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 7. Kauanko Helkaa on nyt ratsastettu ? Ja eikö se nyt ole 5 vai 6 vuotias? Tosi taitava ikäisekseen ja kunnon tykki! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joku pari vuotta, aluksi tietysti harvemmin ja nyt on ollut esim. tämän vuoden (varsinkin lopun) suhteellisen vähäisellä käytöllä verrattuna viime vuoteen. Helka on -07 syntynyt. Kiitokset kommentistasi! :)

   Poista
 8. Todella suloinen poni :)

  VastaaPoista
 9. mikä toi ohjelma on mikä sun kännykäs on ku näkee ton reitin pituuden yms? :)

  VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)