lauantai 22. joulukuuta 2012

joululoma ja enää kaksi yötä jouluun! (+ hbd ella!)

Tulihan se loma sieltä - nopeammin kuin odotinkaan! Yöunet ovat jääneet taas kiitettävän lyhyiksi ja kaikenlisäksi olen ollut ihan jumissa 7 koululiikkatunnin takia - olo ollut aamuisin kun jyrän alle jääneellä. Tottunut mihinkään ylimääräiseen kuntoiluun.. :D


Kyyhkyläiset :')

Aloitettiin Fasun kanssa tämä viikko ihan leppoisasti. Maanantaina ja tiistaina kävin ilman satulaa ponin kanssa käppäilemässä ~20min molempina päivinä auratulla hiekkatiellä, ettei ponin tarvinnut mennä edes hankeen pohruamaan. Keskiviikkona meillä lukion kakkosilla oli pakollinen teatteriretki Helsinkiin, jossa vierähtikin koko päivä. Olin vasta 11 aikoihin illalla kotona ja alettiin reippaina sitten Roosan kanssa vielä leipomaan joululahjoja, kun Roosa jäi meille yöksi. Nukkumaan päästiin vasta joskus kahden-kolmen aikoihin (ja seuraavana päivänä heti aamusta 4h liikuntaa!) Eli Ella siis hoiti keskiviikkona iltatallin.


Torstaina ratsastin Fasun kentällä ilman satulaa Walker-loimen kanssa. Tehtiin aika paljon käyntityöskentelyä ja pääosin menin keskiympyrällä, jonka voi ao. kartasta huomatakkin. Taivuttelin ponia huolellisesti molempiin suuntiin, välillä liioitellusti sisään ja ulos. Tein myös aika paljon käynti-ravi -siirtymisiä, sekä pysähdyksiä ja peruutuksia. Laukat otin ihan kevyesti teemalla pari ympyrää molempiin suuntiin, niin että sain laukan pyörimään ja ponin varmasti rennoksi. Ravailtiin lopuksi aika pitkään eteen-alas ja poni oli oikein tyytyväinen!


Perjantaina kouluiltiin Fasun kanssa kentällä koulupenkin (ja Helkan villaloimen) kera. Meinasin lähteä ilman satulaa taas liikenteeseen, mutta otinpas itseäni niskasta kiinni ja laitoin koulupenkin - joka ei ollutkaan yhtään hullumpi päätös! Menen todella paljon ilman satulaa, (lähes aina) lukuunottamatta kunnon koulutuuppeja, estetreenejä tai maastoa. Minusta se on vaan niin paljon rennompaa ja mukavempaa, sekä huonoimpina päivinä saan Fasun paljon paremmin läpi ilman satulaa kuin satulalla. Lupasin kyllä itselleni, että tänä talvena ratsastan paljon enemmän satulalla kuin viime vuonna - yritetään pysyä päätöksessä.



Perjantain treeni koostui lähinnä siirtymisistä, taivutteluista, sekä muutamista väistöistä ja avoista. Fasu tuntui jo aluksi tosi hyvältä, että herkältä ratsastaa ja sitä se kyllä olikin koko ajan. Käytiin "valloittamassa" kentän molemmat lumettuneet päädyt, joihin tehtiin pääty-ympyrän kokoiset urat. Fasu kulki hyvin omalla moottorillaan ja oli todella kevyt ratsastaa. Keskityin enemmän laukkatyöskentelyyn kuin edellisenä päivänä ja laukan lähtiessä kunnolla rullaamaan laukka tuntui paikoitellen tosi hyvältä! Alkuaikoina ponin laukka oli laadultaan tosi kehnoa, kokoamisasteista puhumattakaan, mutta nykyään Fasun laukkaa saa aika hyvin säädeltyä ilman, että se rikkoutuu. Ponillahan on toisessa takasessa kinnerpatti, joka varmasti vähän jäykistää liikkeitä. Onneksi talvella pystyy hyödyntämään kätevästi tuota lunta, eli hankeen vaan laukkaamaan niin johan pikkuhiljaa laukkakin paranee!


Tänään olikin Ellan synttärit (hbd Ella! ♥) ja iltapäivällä kävin pyörähtämässä kakkukahveilla. Myöhemmin illalla lähdin tallille ja päätin tänään irtojuoksuttaa vaihteeksi kaikki kolme tarhassa. Helkalla oli vaihteeksi taas jalkojen tilalla vieterit ja pikkuponi pomppi kuin kumipallo konsanaan.. :D Harmikun pimeä tulee niin aikasin näin talvisin, etten saa ajankohtaisia kuvia kuin harvemmin. Tänään olisi nimittäin saanut loistavia otoksia noista kolmesta! Irtojuoksutuksen jälkeen kävin Fasun kanssa pelloilla hangessa käppäilemässä ~10min ilman satulaa, jonka jälkeen olikin sitten iltatallin loppuunteko!

Mie, Elina, Henna & Ella


Äh ja harmikseni jouduin valitettavasti perumaan huomisen estevalkan.. No eipähän tarvitse ainakaan mennä syväjäätymään huomenna tuonne -17 asteen pakkaseen ja pikkuhyppylomakin tekee Fasulle varmasti ihan hyvää :) Saas tosin nähdä omistetaanko me jarruja seuraavalla hyppykerralla.. Vuoden vaihteen jälkeen onkin tarkoitus laittaa toteutukseen pitkäaikainen suunnitelmani (ps. en malta odottaa) - siitä sitten lähempänä infoa!

Mitä mieltä olette kännykkäkuvista ja noista Sports Trackerin kuvista? Hyvä vai huono?


Nyt loman aikana ehdin kuvailemaankin valosan aikaa, joten luvassa onkin joku päivä ihan ajankohtaista materiaalia. Erikakin on tulossa ensi viikolla Helkailemaan ja suunniteltiin alustavasti vähän videopostausta. Ja Roosakin saattaa vielä lomalla tulla vierailulle tallille!



Katseltiin tuossa yksi päivä Roosan kanssa vanhoja tubevideoitani ja voisinkin tähän loppuun linkata ensimmäisen tekemäni videon Helkasta, josta löytyy matskua 2009-2010 vuosilta - on siitäkin kasvanut jo niin iso tyttö ♥ Voisinkin ottaa tavoitteeksi, että loman aikana väkerrän uuden Fasu-videon lopulta valmiiksi ja voisinpahan samalla tekaista Helkastakin jonkun kivan koostevideon vuosien varrelta! Miltäs tämä kuulostaisi?



Ja hui - teitä rekisteröityneitä lukijoita näyttää kertyneen jo melkein 600 kappaletta! Suurkiitokset teille jokaikiselle, lupaan järjestää jotain kivaa teidän päänne menoksi - ainakin tammikuussa arvotaan seuraavaksi, joten muistakaas pysyä aktiivisina :)

6 kommenttia:

 1. hieno postaus ;) Ellalle synttäriterkkuja ♥ En matlta odottaa, kun pääsen helkailemaan piiiiitkästä aikaa <3 kohta meilläki on jo vuosipäivä :o ja tee uusia videoita ja iha paras toi helkan video :)<3 katoin sen jo ykspäivä ku selailin sun muitkii videoit ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Danke schön Erika ♥ Jep, Helkalla on jo tosi kova ikävä - se kuiskas tänää miulle ): Joo pitääkin alkaa väkertämään!

   Poista
 2. Haha, taitaa Helka olla kova tiputtaan selästä ja tuittu luonteinen :D

  Mieki oon menny paljo ilman satulaa, etenki tänä vuonna ja mun hepat tuntuu toimivan paljo paremmin just ilman satulaa ja siks on tosi kiva mennä ja etenki näil pakkasil on hyvä, ku lämmittää itteää jonku verran,ku istuu lämpösen selän päällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, se osaa kyllä olla sellainen jästipää kun sille päälle sattuu :D Jeps, näinpä! Mutta suurkiitokset siulle kommentistasi!

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)