sunnuntai 23. joulukuuta 2012

erikoispostaus Fasun loimista!

Miulta toivottiin postausta Fasun loimista, joten päätin toteuttaa sen nyt tähän väliin. Lomalla on enemmän aikaa kirjoitella näin öisin (tätäkin kirjoittaessa kello näyttää 2.30), kun voi sitten aamulla nukkua puolille päiville. Mikäs tässä, kun samalla kuuntelen melkein 1½h kestävää Bassoradion tekemää haastattelua tubesta viime viikolta.

Nopealla laskulla loimia on tällä hetkellä
~20 kappaletta, enemmän ja vähemmän tarpeellisia kappaleita. Kokonaisuudessaan Fasulle on varmaan lähemmäs 30 loimea ostettu, mutta osa niistä on löytänyt paikkansa jo ajat sitten roskakorista.

Kuvasin osan näistä loimista melkein vuosi sitten varustepostaukseen, jota ei sitten koskaan tullutkaan (siinäpäs yksi postausidea lisää toteutettavaksi loman aikana) Sen jälkeen ostetuista loimista ei löydy hyviä kuvia ja saattaa jäädä vielä muutama loimi pois.





Best On Horsen fleeceloimia on ehtinyt kertyä ainakin 4 kappaletta, ehkä hintansa vuoksi kun ovat niin älyttömän halpoja (halvin 15e). Kestävyyden puolesta en voi kuitenkaan paljon hyvää puhua, näistäkin kaksi ensimmäistä on jo käyttökelvottomia. Muutoin olen loimista kyllä tykännyt, paitsi tämä ylin oli vaan todella ohut (vanhaa mallistoa?), mutta ainakin tämän hetkinen BOH'n loimi on mukavan paksu ja istuukin tosi hyvin Fasun päälle.



Agrimarketista viime vuonna ostettu Horzen ohut fleeceloimi, joka on ajanut hyvin asiansa. Muistaakseni maksoi silloin jotain 25e. Loimi ei pääse ryntäiden kohdalta hankaamaankaan
edessä olevan liukkaan kankaan ansiosta, josta erityisesti olen pitänyt tässä loimessa!









Kolme ensimmäistä fleeceä ostin joskus Fillylle ja ne jäivät sitten minulle Fillyn lähdettyä takaisin omistajalleen. Kaikki ovat olleet ihan kelpo loimia ja ajaneet kuivatusloimen virkaa hyvin. Alimmaisen Horse Comfortin loimen ostin Tanjan Ratsutilasta joskus vuosi sitten ja on ehdottomasti suosikkini Fasun fleeceloimista. Hintaa tällä oli silloin vähän alle 40e alessa. Loimi on tosi hyväntuntuista ja paksua fleeceä, sekä kaikenlisäksi vielä tosi kivannäköinen ja istuu Fasun päälle kuin nakutettu.




Sininen on Robin Hoodista muinoin ostettu merkitön villaloimi, ollut tosi vähällä(/ei millään) käytöllä. Lisäksi se oli kutistunut itsestään ja on nykyään Fasulle aika nafti. Alempi kaulakappalainen villaloimi on Tanjan Ratsutilasta samaan aikaan yo. fleecen kanssa tilattu, hintaa tällä oli silloin 50e alennettuna. Odotin loimen olevan vielä paksumpi, on nimittäin aika ohut, mutta eipä se nyt niin tarkkaa ole. Loimi on kuitenkin toiminut hyvin kuivausloimena ja on vielä aika lämmin, vaikka onkin aika ohut. Lisäksi pidän kovasti siitä, että loimessa on vuokrattu liukas kaulaosa, joka ei hankaa harjaa piloille.




Ylempi on erittäin lämmin 500g Eskadronin sisätoppa mahaläpällä. Viime vuonna oli tarjouksessa satasella Suomen Ratsutarvikeessa niin tuli sitten tilattua Vikille, sekä Fasulle. Oiskohan ollut muutaman kerran viime talvena päällä kunnon paukkupakkasilla, ei siis kovin ahkerassa käytössä. On kuitenkin tosi kivannäköinen Fasun päällä ja istuu myös hyvin. Alempi turkoosi on 220g'n Eskadronin sisätoppis, kuvastakin päätellen jo elämää nähnyt. Tämä talvi taitaa olla loimen kolmas käyttövuosi, mutta uskollisesti se edelleen palvelee! Tykkään kaikesta tässä loimessa, ollut kyllä täyden kympin loimi :)



300g'n Horse Comfortin sisätoppis, joka tilattu vähän aikaa sitten kovemmille pakkasille. Tallin lämpötila pysynyt kyllä tähän asti aika lämpimänä, ettei tarvetta tälle ole ainakaan vielä ollut. Ollut siis sovituksen verran Fasun päällä, mutta vaikutti kyllä tosi hyvältä loimelta, materiaali liukasta likaa hylkivää ja lisäksi istui hyvin pojun päälle. Näin jälkikäteen ajatellen 200g'n kaulakappaleinen sisätoppa olisi ollut parempi investointi - no ei ainakaan tarvitse tänä talvena pelätä, että paukkupakkanen pääsisi yllättämään!




Seuraavaksi vuorossa ikivanha Horzen Walker-loimi, Vikille ostettu joskus 08-09 vuonna. Ella lahjoitti tämän aikoinaan Fillyn käyttöön, joten siirtyi Fillyn lähdettyä Fasulle. Loimessa muistaakseni 150-200g täyte ja tätä tulee käytettyä lähinnä ilman satulaa ratsasteluissa kylmemmillä ilmoilla. Loimen muotoilun ansiosta lavat saavat enemmän liikkumisvapautta, joten tämän kanssa pystyy ihan hyvin ratsastelemaan.



Ylempi on Finntackin sadeloimi, enkä kuollakseni muista miten se on meille edes päätynyt. Fasun mukana tullut "sadeloimi" ei muistaakseni pitänyt lainkaan vettä, että oiskohan tämä ostettu jostain käytettynä sen tilalle. Loimi piti kyllä hyvin vettä, mutta ei ollut kovin kestävä ja tuo häntäläppäkin siitä irtosi jossain vaiheessa. Viime huhtikuussa ostin Tampereen hevosmessuilta tämän Rain Busterin sinipunaisen sadeloimen, josta olen kovasti tykännyt! Loimi istuu Fasulle tosi hyvin, pitää vettä ja on vielä tosi kivannäköinen. Hintaa muistaakseni oli 60e kaulakappaleen kanssa kun vähän vielä tingin ;D




300g Horcelta viime vuonna ostettu lämmin ulkotoppa. Oli alennuksessa vielä 68e ja on ollut kyllä tosi hyvä ostos noinkin halvaksi! Ainut mistä en pidä on tuo kaulakappale, joka vähän falskaa, niinkuin alimmaisesta kuvasta huomaakin. Muutoin on ollut kyllä hyvä käyttöloimi kaikinpuolin ja kieltämättä aika hauskanvärinenkin.


Viime kesäksi tuli hankittua Jacsonin hyönteisloimi, kun mäkäräiset söivät Fasun ihan verille. Poistomyynnissä oli puoleen hintaan, eli hinnaksi jäi 50e. Kuvastakin saattaa näkyä, että on hiukan reilumman kokoinen loimi, mutta ajaa silti hyvin asiansa. Ponikin on paljon tyytyväisemmän oloinen, kun ei tarvi kokoajan pyöriä ötököitä karkuun.



Ratsastusloimena meillä toimii Bucasin tälläinen sininen loimi, joka tuli ostettua vuoden alussa vajaalla 40e'lla facebookin markkinoilta. Halpa ja hyvä ostos näin kiteytettynä.



Horseprolta ostettu BR'n coolerloimi, joka osoittautui meille aikamoiseksi teltaksi.. :D Loimi pitää lihakset hyvin lämpimänä, sekä kuivattaa tehokkaasti ja onkin näppärä heittää selkään ratsastuksen jälkeen. Vähäisellä käytöllä tämä on ollut kokonsa takia, lähinnä olen heittänyt maneesin jälkeen päälle kuljetuksen ajaksi. Hitsikun oisi vähän pienempi niin olisi ihan perfecto! Oisin muuten myynnyt tämän, mutta oli viime talven aikana ruostunut :/

Fasu käyttää 135-145cm kokoisia loimia, riippuen loimesta. Pääasiassa tilaan kuitenkin 135cm loimia, jotka useimmiten ovat osoittautuneet meille ihan sopiviksi. Itselleni on tärkeää, että Fasu käyttää oikeankokoisia loimia, jotka eivät ole epämukavia tai hierrä. Eihän sitä itsekään olisi kiva liikkua epäsopivissa ja/tai epämiellyttävissä vaatteissa. Talvisin tulee vielä käytettyä loimien kanssa lapasuojaa, joka estää karvan kulumista.

Täältä
linkistä löytyy loimen sovitukseen apua, sekä muutamia tyypillisimpiä loimen sovitukseen liittyviä ongelmia, kannattaa käydä lukaisemassa!


En tykkää yhtään "lörpöttävistä" kaulakappaleista, joten pakko mainita tähän väliin, että tuossa Vikin ulkotopassa on tosi hyvä kaulakappale! Eikä muuten lörpötä mihinkään suuntaan.

Mitäs piditte postauksesta, oliko ihan tarpeellinen?

Seuraavaksi tulossa erikoispostauksia Fasun menneisyydestä, sekä kuluneesta vuodesta ja ensi vuoden tavoitteista. Myös varustepostausta alan pikkuhiljaa toteuttelemaan!

6 kommenttia:

  1. tosi kiva postaus , innolla odotan seuraavia erikoispostauksia!:)

    VastaaPoista
  2. paaaaljon loimia :o Hienoja ;) Pidin kovasti tästä ja odotan innolla noita seuraavia erikoispostauksia !

    VastaaPoista
  3. Tosi kiva postaus! Mulla on omillani tosi vähän loimia, verrattun sun loimiin :D Kummallakin sadeloimet, tammalla toppis, kun on niin palelevaa tyyppiä,sit molemmilla horse comfortin fullneck fleeceloimet, sattuivat sitten vielä olemaan saman väriset, vaikka ostin ihan eri ihmisiltä ne :D
    Ja parit normit fleeceloimet, parista pitäisi kyllä päästä eroon, kun ei ole tarvetta niin monelle fleecelle. Käytätkö muuten ollenkaan heijastinratsastusloimee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia kommentistasi ja mukava kuulla, että pidit! :) Haha, joo noita on kyllä kertynyt vähän liikaakin ja silti jaksan kuolailla ihania uusia loimia.. :D Ei meillä ole heijastinratsastusloimea, mutta muita heijastimia kyllä senkin edestä niin ratsastajalle kuin ratsulle. Löytyy kaikenmaailman suitsi-, jalustin-, bootsi-, ohja-, jalka- yms. heijastimia ja itse laitamme usein heijastinliivit :)

      Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)