sunnuntai 16. joulukuuta 2012

kiirettä piisaa! ... ja niin luntakin

Huhhuh, kiirettä ja väsymystä piisaa! Tässä jaksossa 8 kurssia (joista liikka&kuvis jaettu tosin puoliksi, kun jatkuvat ensi jaksossakin) eli 35 viikkotuntia, kun joka päivä 8-15. Koulun jälkeen hetken huilaus, jonka jälkeen sitten tallille ratsastamaan ja tekemään iltatalli, jossa vierähtää joku 2-3 tuntia. Kotona olen yleensä puol 8 - puol 9 välillä ja ajattelin vielä reipastuakkin ja alkaa tekemään läksyjä (enkä ostaa valmiiksi tehtyjä kirjoja...) joten niiden parissa humahtaakin joku tunti.. Lisäksi olen viikolla ihan superväsynyt, kun en saa nukkua arkisin yhtenäkään päivänä pitkään - no onneksi kohta joululoma ♥ Siitäkin tosin menee 3 päivää töissä ja kahtena päivänä kevyt herätys ennen viittä.. :)

Fasun uusi loimi tuli! Kylmyyttä odotellessa..^Ja Börjesiltä tuli tilailtua seuraavanlainen suojasetti, joka Vikiltä löytyykin jo. Pysyvät nimittäin hyvin hangessa - toisinkuin tarrasuojat, jotka aukeilevat ja tippuvat.

Maanantaina kouluilin Fasun kanssa kentällä ja käytiin myös aluksi ja lopuksi pelloilla käppäilemässä. Molempien keskittyminen oli vähän toista luokkaa ja pellolla taisi vilistää joku kettukin (jäljistä päätellen) ja Fasu kokoajan vilkuilikin pellolle päin ja muutaman kerran säpsähtikin. Itse jatkoin normaalia ratsastusta, kuin mitään ei olisi tapahtunut ja yritin keksiä mahdollisimman paljon tehtävää ponille. Käynnissä tein muutamia väistöjä ja avoja, sekä taivuttelin liioitellusti ulos ja sisään. Ravissa ja laukassa keskityin pääosin rentouteen, laukassa erityisesti siihen, että laukka pyörisi hyvin. Tiistaina Fasu sai "aivot narikkaan" -päivän ja käytiin hömpsyttelemässä pääosin pelloilla. Ralliteltiin laukassa peltoja ympäri kymmenkunta kertaa molempiin suuntiin ja poni oli aivan innoissaan! Kentällä kävin lopuksi ottamassa kaikki askellajit läpi ja poni oli tosi hyvä.^Kumpi yo. kartoista on kivempi? :)

Keskiviikkona Roosa tuli miun seuraksi tallille, kun Ella oli vielä kipeänä. Käytiin ratsastamassa Fasu kentällä ja Roosakin pääsi kokeilemaan! Heillä meni oikein kivasti :) Harmikun pimeä tulee jo niin aikaisin, niin ei saatu mitään kuvamatskua.. Tein viime Nancyn valkassa tehtyjä asioita ja laukassa keskityin taas rentouteen ja laukan pyörivyyteen. Torstaina liikutettiin Ellan kanssa Fasu ja Viki samaan aikaan ja Helkakin pääsi hetkeksi juoksemaan meidän perässä irtona pellolla (mistään ei siis pääse karkaamaan) Poni vetelikin kunnon kyytiä ja kävi välillä kentällä irrottelemassa täyttä pukkilaukkaa - kyllä naurettiin :D Ella meni kentälle tuuppimaan Vikin kanssa Juhan haettua Helkan. Mie rallittelin hetkisen aikaa pelloilla ja menin lopuksi itsekin kentälle ottamaan kaikki askellajit läpi ja loppuverkkailemaan.


Fasun hauska kohta toisessa kyljessä, mihin poni on alkanut jo kovasti kasvattaa takaisin karvaa.. :D Tosiaan tuo kohta klipattiin samalla missä muutkin.

Roosa kesyttämässä heinäpaalia!

*rapsuti rapsuti*

Perjantaina
Roosa tuli reippaana tallityttönä tallille ja tekikin iltatallin melkein valmiiksi sillä välin kun juoksutin Fasun liinassa pellolla. Poni oli taas niin ihanan helppo juoksuttaa ja pääsikin kunnolla kahlailemaan koskemattomaan hankeen - kyllä sitä oltiin niin iloista poikaa! Loppukäynnit käytiin kävelemässä vielä lähimaastoissa. Lauantaina Kia (kiiiitos♥) kävi tekemässä iltatallin kun miulla oli niin kipeä olo, eikä Ellakaan pystynyt liikkumaan superkipeän selkänsä takia, joka vetää aina kylmän tullessa ihan lukkoon :/

Sunnuntaina kävin Fasun kanssa maneesissa hyppäilemässä pientä jumppasarjaa. Poni tuntui vapaapäivän jäljiltä hiukan jäykähköltä, joten pidettiin estekorkeus matalana ja alku- ja loppuverkkailin Fasun huolellisesti. Hyppäämisen jälkeen heitin satulan pois ja otin kaikki askellajit kevyesti läpi ja annoin ponin venyttää laukassa ja ravissa eteen-alas. Myöhemmin iltapäivällä Ella kävi kouluilemassa Viksun kanssa kentällä ja tamma oli kuulemma super!

Tekaisin nopeasti muutamasta klipistä pikkukoosteen (kiitos Tiialle kuvauksesta!):Ensi viikon sunnuntaina olisikin Fasun kanssa estevalmennus ja toivottavasti saisin jonkun kuvaajan messiin! Ja Fasun loimista tulossa erikoispostaus lähipäivinä :)

6 kommenttia:

 1. Hihi, voi Fasun mahakarvat xd Hyvin pompppaaa ;)

  VastaaPoista
 2. mistä oot ostanu ton fasun panssarin ? (: etin nimittäin omalle ponille jostain jotain hyvää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ht.netin markkinoilta joskus bongasin :) Prestige -merkkinen tämä siis ja muistaakseni maksoin siitä nopealla kaupalla 140e, oli joku 8x käytetty. Olen kyllä tykännyt kovasti!

   Poista
  2. Voi Fasun mahaa... x) Ja mun mielestä kivempi kartta on ylempi :))

   Poista
 3. http://essijavallu.blogspot.fi/2012/12/luukku19.html :)

  VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)