lauantai 17. marraskuuta 2012

hyvän mielen ratsastuksia (pikkupostaus)

Fasu on ollut koko viikon tosi mukava ratsastaa, jonka voi varmaankin jo otsikosta arvata. Maastoilupainoitteisesti ollaan edelleenkin menty, kun kentällä ei ole pystynyt yli kuukauteen kunnolla menemään. Äh, tulispa nyt jo äkkiä ne lumet!

Yksi lempparikuvani Fillystä ♥ (sivupalkin TOP5-listasta löytyy Fillystä postaus)

Maanantaina ratsastin Fasun palauttelevasti hiekkasuoralla koulupenkin kera. Alkukäyntien jälkeen alettiin ravailla suoraa edestakaisin puolipitkällä ohjalla, jonka jälkeen otin hetken laukkaa kevyessä istunnassa. Välikäyntien jälkeen ravailtiin vielä hetki, jonka jälkeen lähdettiin käppäilemään takaisin tallia kohti. Tiistaina olikin vähän pakkasta, jonka seurauksena hiekkasuora oli sen verran kova, ettei siinä pystynyt menemään. Tyydyinkin sitten ratsastelemaan tallille vievän hiekkatien reunassa, joka oli onneksi aika pehmeä. Laukkaa en ottanut kuin ihan pikkupätkät molempiin suuntiin, pääosin siis käveltiin.

Maanantain ratsastuksesta Sports Tracker sovelluksen tekemä yhteenveto:Muistinkin, että olin tuollaisen pehmusteen joskus ostanut!Muutama "laadukas" kännykkäkuva

Keskiviikkona käytiin aluksi Fasun kanssa hiekkasuoralla spurttailemassa ja poni oli aivan onnesta soikeana päästessään rallittelemaan! Kävi yksi läheltä-piti-tilannekin, kun oltiin laukkaamassa yhtä mäkeä ylös ja poni yht'äkkiä säikähti läheisellä tiellä hurjastelevia mopoja (joita en siinä vaiheessa edes nähnyt/kuullut) Tultiinkin mäki sitten harvinaisen tyylikkäästi, että vauhdikkaasti ylös ja lensin kaikessa rytäkössä kyljellekin. Mäen päällä sain onneksi Fasun jotakuinkin hidastettua ja samalla huomasin kohtisuoraa tulevan mopolauman, joista ensimmäinen mopo oli ihan parin metrin päässä. En ehtinyt oikein mitään muuta tekemään kuin rauhottelemaan äänellä totaalisen järkyttynyttä Fasua. Mopoilijatkaan eivät ehtineet hidastaa, kun nopeasti sivutieltä ilmestyttiin ja oli ihan pimeää. Vauhtiakin niillä oli varmasti 60km/h (kys. tie vielä kielletty moottoriliikenneeltä), mutta onneksi ei käynyt mitään.

Välikohtauksen jälkeen laukkailin ja ravailin vielä hetken hiekkasuoralla (mutta jätin suosiolla mäen väliin) Käveltiin pitkät välikäynnit, jonka jälkeen kouluiltiin vielä hetki tallin vieressä olevalla hiekkatiellä. Otin siinä kaikki askellajit läpi ja Fasu oli kyllä tosi hyvä ja miellyttävä ratsastaa. Mutta kyllä sen huomaa, ettei olla päästy kunnolla kouluilemaan pitkään aikaan :/ Vikillä ja Helkalla oli alkuviikko vapaata, kun Ella oli kipeänä.
Torstaina mie kakkukahvittelin synttäreideni kunniaksi ja Ella hoitikin iltatallin, sekä ratsasti myös kaikki kolme pellolla. Perjantaina Ella kävi päivällä liikuttamassa Vikin hiekkatiellä ja samalla teki iltatallin iltaruokia vaille valmiiksi. Fasun kanssa kouluilin ilman satulaa tallin viereisellä hiekkatiellä ja käytiin alku- ja loppukäynnit kävelemässä maastossa. Saatiin Teppokin hetkeksi mukaan laukkojen aikana ja sieltä pimeydestä se välillä melkein suoraan ponin jalkoihin säntäilikin (...) Fasu tietenkin säikähteli, että mikä ihme mörkö sieltä hyökkäilee ja koko homma levisikin aina hetkeksi käsiin. Muutoin meni kyllä kaikinpuolin oikein hyvin; poni oli tosi kevyt ja herkkä ratsastaa, sekä keskittyi hyvin työntekoon.Vastahan Teppo oli näin pieni?!

Tänään menin suoraa töistä tallille, jossa Ella olikin tehnyt Viksun ja Helkan hommat valmiiksi. Ella piti Kävin Fasun kanssa kävelemässä lähimaastoissa ~15min ilman satulaa riimuilla, jonka jälkeen tein iltatallin loppuun. Huomenna tuleekin jo sitten uutta postausta blogiin, kun mennään maneesiin vaihtelun vuoksi irtohypyttämään Viki ja Fasu.

Onko nuo Sports Tracker-sovelluksen kuvat ratsastuksesta ihan turhia?
(nuo kalorimäärät eivät sitten pidä paikkaansa)

6 kommenttia:

  1. Mun mielestä noi sports tracker kuvat on just kivoja :) Mistä sen muuten saa puhelimeen? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset kommentistasi! :) Latasin sen Samsungin play-kaupasta ja Nokiaan kys. sovelluksen saa Ovi-kaupasta.

      Poista
  2. Tuo Sports Trakker tuntuu niin kivalle sovellukselle, et iteki latasin sen puhelimeeni, täytyy kokeilla sitä seuraavaks, ku lähtee lenkille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, on kyllä oikein hyödyllinen sovellus! Tulee käytettyä itsekin välillä pyöräily- ja kävelymatkoilla :)

      Poista
  3. Mun mielestä tosta sports tracker jutusta on kiva kattoo että miten pitkän lenkin ootte käyny, ja varsinki toi matka (: Eli ei ole turha : D

    VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)