maanantai 12. marraskuuta 2012

hieno poni, mutta typerä kuski!

Perjantaina ja lauantaina liikutin molempina päivinä Fasun kevyesti ilman satulaa. Perjantaina palauteltiin edellisen päivän hyppytreenien takia. En pystynyt menemään muualla kuin hiekkatiellä, eikä siinäkään voinut ottaa yhtään laukkaa. Ravityöskentelyt tehtiin puolipitkällä ohjalla eteen-alas venytellen ja käynnissä keskityin taivutteluun ja rentouteen.

Lauantaina
ehdin tallille vasta vähän vaille 8 töiden jälkeen ja lähdinkin pikimmiten lenkille Fasun kanssa. Ei tosin kauaa siellä viihdytty, kun räntää/vettä alkoi satamaan ja maa oli ihan jäässä, enkä pystynyt tekemään oikein mitään. Pääosin sitten käveltiin, mutta muutaman lyhyehkön ravipätkänkin otin. Sen jälkeen putsailtiin Roosan kanssa kamoja kisoja varten ja alettiin joskus puol 10 aikoihin vielä klippaamaan Fasua, kun Ella ei viimeeksi ollut ehtinyt klipata ponia ihan kokonaan. Mie sitten ensimmäistä kertaa klippasin - ja, no aika mielenkiintoista oli kyllä. No oishan siitä voinut huonompikin tulla.. :D
Sunnuntaina olikin vuorossa Haminassa alue-esteet Fasun kanssa ja Roosa lähti miulle kisahoitajaksi (kiitos ♥) Oltiin ihan hyvissä ajoin paikalla, Roosa siinä talutteli Fasua kun mie kävin kävelemässä rataa ja katselemassa muutamia suorituksia.

80cm verkassa poni aluksi ihan omituinen, jännittynyt ja lisäksi tosi energisen tuntuinen. Ensimmäiset verkkahypyt olivat ihan katastrofeja, en osaa sanoa tarkalleen mitä niissä kävi, muttei Fasu koskaan ennen tuollaisia hyppyjä ole tehnyt. Sain molempiin suuntiin kuitenkin lopulta hyvät hypyt ja jäätiin sitten odottelemaan meidän lähtövuoroa (ts. kävelemään pihalle)

Alku meni ihan hyvin, kolmosesteellä onnistuin hukkaamaan jalustimen (?!), mutta sain sen onneksi nopeasti takaisin. 4 & 5 meni niin ja näin, seuraava linja onneksi paremmin. Ennen sarjaa joku ihan älytön ravirikko, itse sarja kuitenkin ok. Uusinta meni sitten ihan hyvin ja tuplanolla sieltä tuli, sekä kakkossija samalla. Kokonaisuudessaan en ollut kuitenkaan kovin tyytyväinen. Pidätteet menivät täysin kuuroille korville ja poni lähestulkoon kuskasi/juoksi koko radan läpi, sekä itse säädin milloin mitäkin. Ei mistään parhaimmasta päästä siis..
Ennen 90cm'ä otin pihalla kaikki askellajit läpi ja keskusteltiin jarrujen toiminnasta. Poni alkoi rentoutumaan ja 90cm'n verkkakin sujui paljon paljon paremmin, kun Fasu oli juossut ylimääräiset energiansa edellisessä luokassa pois. Mitä nyt poni vähän aina innostui verkkahyppyjen jälkeen, mutta jarrut sentäs toimivat. Rata itsessään oli ihan jees, mitä nyt menin idioottina hukkaamaan uudestaan jalustimen.. Tällä kertaa jotenkin ihmeellisesti ykkösesteen päällä - enkä saanut sitä edes takaisin jalkaan radan aikana, vaikka kuinka yritin?! Päätin lopulta, että antaa sitten olla, eihän tässä oo kun muutama este enää jäljelläkään. Rata oli kokonaisuudessaan paljon siistimpi kuin edellinen, vaikkakin ärsyttää ihan suunnattomasti tuo jalustimen kadottaminen. Miten ihmeessä onnistuinkaan, tai no ehkäpä parin viikon univelatkin saattaa vaikuttaa :D Tavoitteena oli kuitenkin tasainen, sujuva ja puhdas rata sijoituksesta viis, mutta kaikeksi yllätykseksi voitettiinkin koko luokka.


Nyt odotellaan vain lumien tuloa, että päästäisiin kunnolla kotona treenailemaan. Santtu tulee varmaankin kuun lopussa taas valmentamaan tännepäin ja päästäänkin sitten "kiusaamaan" ponia kontrolliharjoituksilla! Tai ehkä meidän pitäisi vaan suosiolla vaihtaa lajia kiitolaukkakilpailuihin. Torstain maneesihyppelöissäkin toinen malttoi niin nätisti, mutta kisatilanteessa olikin jo ihan plasmat sekaisin, hupsu poni.. :D Viikonloppuna mennään luultavemmin itsenäisesti hyppimään maneesille, ellen löydä meille jostain estevalkkaa.

80cm 2/19, 90cm 1/22

PSPS. Arvonta päättyy tänään klo. 20.00 !

2 kommenttia:

  1. Hienosti meni teilllä kisat <3 helkalle terkkuja ! yritän tulla mahdollisimman pian !

    VastaaPoista
  2. Kiitoskiitos ♥ Jees ja paljon terkkuja takaisin! ;D

    VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)