maanantai 16. heinäkuuta 2012

anna mun olla syypää sun hymyyn

Keskiviikkona Vikillä ja Helkalla oli vapaat ja itse kouluilin Fasun kanssa koulusatulalla kentällä. Oli ihan outoa mennä pitkästä aikaa satulalla, on niin paljon helpompaa vaan mennä ilman satulaa :D En mitään ihmeellisyyksiä keskiviikkona tehnyt, vaan keskityin pääosin omaan istuntaani. Ravi oli aikamoista puurtamista, lopuksi muutama ihan hyvä pätkä. Laukkaan olin kuitenkin supertyytyväinen, se pyöri hyvin ja ponikin tuntui pitkästä aikaa tosi hyvältä laukassa! Torstaina jatkui samalla teemalla ratsastus, eli kouluilua satulan kanssa. Pieniä turhautumisia omaan istuntaan, mutta poni oli mukava ja rento. Ella kouluili miun kanssa samaan aikaan kentällä Vikillä, jonka jälkeen kävi liikuttamassa Helkan kentällä.

Joku vanha huhtikuinen kuva meistä.. :D

Perjantaina Elina tuli pitkästä aikaa tallille ja liikutettiin kolmestaan ponskit pellolla ilman satuloita. Fasu oli tosi energinen, mutta silti mukavan herkkä edestä. Alkuverkkojen jälkeen käytiin Ellan kanssa hakemassa muutama tolppa ja puomi kentältä ja väsättiin niistä 55cm pikkupysty. Tultiin sitä kaikki kolme molempiin suuntiin muutamisen kerran. Sen jälkeen nostin pystyn 70cm'ksi, jota tultiin myös muutamisen kerran. Elina ja Helka lopettivat hyppäämisen siihen, mie nostelin estettä muutamisen kerran, joka oli korkeimmillaan 110cm.

Viki ja Fasu menivät molemmat tosi hyvin ja molemmilla oli tosi hauskaa (niin poneilla kuin kuskeilla) Fasu aina sekosi joka hypyn jälkeen, teki pikkupomppuja ja nakkeli päätään ylös alas ja sivulta toiselle.. :D Ennen estettä meinasi muutamisen kerran lievästi sanottuna räjähtää käsiin, mutta jäi kuitenkin tosi hyvin odottamaan ennen estettä jopa kolmipaloilla. Muutaman kerran poni lähti tosin vähän turhankin räjähtävällä voimalla eteen, jonka seurauksena käytiin vähän esteen seassa. Fasu oli kyllä ihan höpsö ja sillä oli vissiin "pikkasen" hauskaa! Loppuverkkaristikollekaan ei voinut yhtään ylimääräistä päästää tai oltaisiin oltu pellon toisessa päässä ennen kuin oisin ehtinyt edes huomatakkaan. Vikikin hyppäsi tosi hyvin ottaen huomioon, ettei Ella ollut pitkään aikaan hyppinyt tamman kanssa.

Viime vuoden keväältä, Elina & Helka 90-95cm

Viime vuoden toukokuulta, joku ~115cm?


Viime kesältä, 110cm

Lauantaina Ella juoksutti Vikiä aluksi hetken pellolla liinassa, jonka jälkeen päästettiin Viksu spurttailemaan irtona kentälle. Ella innostui käymään vielä selässä ratsastelemassa ilman kamoja ja otinkin parivaljakosta muutaman kuvan ja videon :)




Tällä pellolla ollaan nyt lähiaikoina ratsasteltu :)










Ellan kypärättömyydestä EI TARVITSE tulla valittamaan, kiitos. En jaksa asiaa enempää puida, Ellan vanhemmille se on kuitenkin ihan ok ja itse siis käytän kypärää. Se on jokaisen oma valinta mitä omalla pääkopallaan tekee. En jaksa julkaista kommentteja koskien ym. asiaa.












Vikin jälkeen liikutettiin Ellan kanssa Fasu ja Helka. Mentiin molemmat ilman satuloita pellolla, mutta Ella lähti siitä hetken kuluttua Helkan kanssa kentälle. Fasua lähinnä olisi kiinnostanut kaikki muu kuin kouluileminen, vilkuili välillä tallin pihaan ja välillä kentälle päin. Yritin vain keksiä ponille mahdollisimman paljon tekemistä, että keskittyisi enemmän hommiinsa. Ei kyllä oma mielenkiintokaan koulutuuppailuun mitenkään kovin hyvä ollut, mutta loppua kohti meno alkoi olla jo aika siedettävää. Innostuin pellolla myös tekemään vähän vaihtoja ja vastalaukkoja, jotka onnistuivat hyvin. Kokonaisuudessaan oli ihan jees treeni!



Sunnuntaina Erika tuli Helkailemaan ja jäi meille samalla yöksi. Mentiin kaikki kolmestaan ilman satuloita käyntipainoitteinen maasto ja tehtiin joku reilu 5 km'n lenkki. Ei lähdetty suoraan poluille, vaan kierrettiin vähän :D Fasu oli ollut koko lenkin ihan menopäällä ja Helkaa, sekä Vikiäkin alkoi pikkuhiljaa pelkkä käveleminen ärsyttämään.

Ajateltiin sitten loppulenkistä ottaa yhteen mäkeen hissukseen ravia, mutta Viki päättikin ampaista edellä täyteen laukkaan ja tietystikin Fasu ja Helka perässä.
Karjasin melkein heti Fasulle SEIS, nappasin edestä kiinni ja poni pysähtyi melkein samalla sekunnilla. Jäi tosin paikalleen steppaamaan, kun Viki oli menossa jo melkein mäen päällä. Ihmeen hyvin ponin jarru kuitenkin toimi kolmipaloilla, vaikka F oli ihan menossa Vikin perään. Helkakin pysähtyi nätisti meidän viereen. Loppulenkki menikin rauhoitellessa kierroksia keränneitä poneja. Fasun käyntivaihde katosi hetkeksi _ihan kokonaan_, poju ei osannut omasta mielestään muuta kuin tipsuttaa paikallaan ravia, jos häntä pyysi hidastamaan ravista käyntiin. Lopulta Fasu rauhoittui onneksi kävelemään. Ollaan nimittäin samaisella mäellä yleensä päästelty kovaakin menemään, ettei ihmekkään kun "tylsän kävelemisen" jälkeen tuollein ampasivat :D



Meidän yksi hyvä laukkasuora on pilattu tuollaisilla sairaan isoilla kivillä?!

Ärsyttää tällä hetkellä niin hirveesti nää Suomen kesäsäät, jos näitä nyt voi edes semmoisiksi kutsua! Sadetta, sadetta ja vielä vähän lisää sadetta. Lämpötilakin alle +20'ssä koko ajan.. Kenttää ei pysty käyttämään taas hetkeen, kun se ei ehdi missään välissä edes kuivamaan. Cr-valkkakin taas siirtyy siirtymistään, kun ei viitsi sitä varten maneesia varata. Pieni idea estevalkoista ja valmentajasta on jo pitkään ollut mietinnän alla, jahka käyn kerran itse hyppimässä maneesilla pitää idea pistää toteutukseen. Siitä myöhemmin lisää!

Ensi viikolla ollaankin menossa keskiviikkona ja torstaina maneesiin, toisena päivänä hyppäämään Vikin ja Fasun kanssa ja toisena hypytetään Erika ja Helka. Toivottavasti se Fasun estepenkki tulisi sieltä levityksestä ensi viikon alussa. Ella ei pääse 29.7. oleviin estekisoihin, mutta luultavasti lähtään sinne Erikan kanssa kahdestaan Fasulla ja Helkalla :)


Loppuun vielä Janitasta ja Santusta vuosivideo:



Osallistuin arvontaan täällä! :)

4 kommenttia:

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)