keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

'cause boy you're amazing, just the way you are

Perjantaina kävin taasen etsimässä Fasun kadonnutta lenkkaria yli tunnin, mutta tuloksetta.. Sen jälkeen lähtiin Ellan kanssa Vikillä ja Fasulla kentälle. Mentiin molemmat ilman satuloita, Ella kaulanauhalla ja mie suitsilla. Viivi tuli viikonlopuksi Ellalle ja tuli meitin kanssa tallillekin. Viivi kävi taluttelemassa Helkaa lähimaastoissa sillä välin kun me ratsastettiin :) Tein Fasun kanssa aika nopean treenin, kaikki askellajit läpi. Tarkemmin en muista mitä tehtiin. Lauantaiksi vuokrasin Fasun Viiville. Itse on ollut tallilla kuin käymässä päivällä sen verran, että haettiin heinää. Viivi meni Fasulla ilman satulaa ja poika oli ollut kuulemma aluksi ihan järkyttävä. Ella oli joutunut käymään selässä läpiratsastamassa Fasun, josta ei kuulemma meinannut tulla aluksi mitään. Loppua kohti oli kuitenkin parempi ja Viivikin pääsi lopulta menemään Fasulla. Myöhemmin Ella ja Viivi irtojuoksuttivat Helkan ja Vikin.

Teposta muutama kuva viime viikolta :)



Sunnuntaina Vikillä ja Helkalla oli vapaapäivä. Fasun kanssa menin aluksi kentälle kouluilemaan, jonka jälkeen rakensin toiselle sivulle kolmen kavaletin jumppasarjan. Johan Fasu syttyi kun tajusi pääsevänsä hiukan pomppimaan ja iloisesti korvat tötteröllä meni :) Menin jumppasarjaa jonkin aikaa molempiin suuntiin, jonka jälkeen lähdettiin niitetylle pikkupeltopräntille laukkailemaan. Juha oli parkkeerannut traktorin pellon toiselle sivulle, jota tietenkin Fasu pelkäsi kuollakseen. Oiskohan ollut viime keskiviikko, kun Juha säikäytti pojun:

Oltiin silloin menemässä kentälle ja Juha ajeli kentän viereisellä pellolla traktorilla. Fasu katsoi jo kaukaa ihan järkyttyneenä ja oli ihan varuillaan, kun lähestyttiin traktoria. Siinä oli perässä vielä jonkinlainen niittotsydeemi, joka heilui ylös ja alas, sekä piti kauheaa kolinaa. Juha ajoi traktorin parkkiin siihen lähelle ja oltiin menossa juuri Fasun kanssa "nuuskimaan" sitä. Päästiin ehkä parin metrin päähän, kun Juha teki jotain sille niittojutulle, joka sitten teki aika ison liikkeen ylös alas. Olin just antanut vähän pidempää ohjaa Fasulle, että se ylettäytyy nuuskimaan ja ei tullut mieleenkään, että Juha oisi tehnyt noin :D No siitä ampastiin sitten silmänräpäyksessä täysiä sivulle takaisin talliin päin ja mie siitä lensin Fasun jalkoihin, kun en yhtään ollut varautunut mihinkään tuollaiseen. Vähän sattui jalkaan ja siihen tuli kiva pitkä mustelma, mutta käytiin selkään päästyäni heti tutkimassa traktoria.

Laukattiin nyt sunnuntaina pääty-ympyrällä niin että traktori jäi ympyrän toiselle puolikkaalle. Aluksi se oli aivan järkyttävää, mutta ympyrä ympyrältä Fasu rentoutui ja lakkasi lopulta kiihyttämästä ja jännittymästä traktorin kohdalla. Kun vaihdettiin suuntaan niin saatiin aika hyviä spurtteja traktorin kohdalla, mutta pikkuhiljaa siihenkin suuntaan Fasu rentoutui. Tehtiin muutamat vaihdot pellolla, jonka jälkeen lähtiin lähimaastoon kiipeilemään ja laukkailemaan. Maastosta tultuamme käytiin vielä hevosten laitsalla laukkailemassa pitkää suoraa edestakaisin ja Fasu oli aivan innoissaan! :') Menin siitä sitten kentälle loppuverkkailemaan pojun, joka oli _ihan_ hiestä litimärkä. Pääsikin sitten heti pesulle, kun päästiin talliin - ja kyllä tykkäsi! Tämmöinen monipuolinen tehopäivä ;D


Tässä joku viimevuotinen kuva traktorista & heinäkuormasta :D

Maanantaina kouluiltiin Ellan kanssa ilman satuloita Vikin ja Fasun kanssa kentällä. Vikikin sai pitkästä aikaa jo suitset päähän. Fasu tuntui laukassa ihan superilta, kunhan sain sen aluksi kunnolla pyörittämään sitä. Viki oli Ellan mukaan superhyvä viime aikaiseen toimintaan nähden (vapaapäiviä & kaulanauhailua) Vikin liikutuksen jälkeen Ella kävi vielä Helkan kanssa kentällä kouluilemassa jonkun puolisen tuntia. Helka oli kuulemma ihan mukava!  

Tiistaina Erika tuli taasen Kouvolaan ja käytiin aluksi ottamassa miusta ja Fasusta muutamia yhteiskuvia. Fasulla ei ollut hetkeen ollut oikeasti rentoa päivää, joten päädyin kuvailujen jälkeen menemään pojun kanssa pelkällä kaulanauhalla kentällä. Joskus kuukausi sitten ennen leirille lähtöä menin viimeeksi Fasulla kaulanauhalla. Sitä ennen joskus viime vuonna pari kertaa, joten tämä taisi olla neljäs kerta kaulanauhan kanssa.

06.04.11, F näyttää ihan hassulle :D ♥

10.07.12, Korva vähän huonosti ja peppu likainen, mutta pikainen kuva :D






Nöpsy tykkää rapsutuksist ♥


Fasu oli oikein kiva, rento, kuunteli hyvin ja oli oikein mielissään päästessään jölköttelemään kaulanauhan kanssa. Hyppäsin muutaman kerran kentällä olevan "pikkupölkyn", jonka jälkeen Erika rakensi meille esteen toiselle sivulle. Tulin sitä muutaman kerran toiseen suuntaan ja korkeimmillaan se taisi olla 85cm. Sen jälkeen tehtiin maastakäsin seurailuharjoituksia, jotka eivät tulleet videolle, kun akku loppui :/





Fasun ratsastuksen jälkeen Erika laittoi Helkan valmiiksi ja lähti hetkeksi ponin kanssa kentälle. Meidän aikataulu oli aika kiireinen Elinan synttäreiden takia ja Erika meni ponilla ehkä ~20min. Otti kuitenkin kaikki askellajit läpi ja Helka ainakin näytti paikoitellen tosi kivalta! Yritin ottaa kännykällä jotain kuvia, mutta jalka-asennot eivät sattuneet yhteenkään ravikuvaan hyvin. Laukkakuvistakaan ei onnistunut jalka-asentojen osalta kuin muutama :/





En vissii ihan aatellu noita biisin sanoja, kun laitoin vaan jonkun - mutta meni jo! Ja päätin, etten lähde nyt lauantaina niihin estekisoihin. Ensinnäkin ilmoittautumispäivä meni jo, eikä ole varmuutta saanko satulaa edes tällä viikolla takaisin levityksestä.

4 kommenttia:

  1. Fasu on jotenkin ihanan tyytyväisen näköinen kaulanarulla ratsastaessasi :) Kiva postaus + kuvat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, oli kyllä tosi mukavaa vaihtelua molemmille! :) Ehkäpä pitäisikin nyt vähän useammin mennä kaulanauhalla. Suurkiitokset kommentistasi ja mukava kuulla, että postaus miellytti! :)

      Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)