maanantai 23. heinäkuuta 2012

just let the rhythm come and set you free

Torstaina mentiin Erikan kanssa ilman satuloita Fasulla ja Helkalla. Mentiin aluksi jonkin aikaa pellolla, jossa otettiin kaikki askellajit läpi. Erika myös otti muutaman hypyn Helkan kanssa pellolla olevalle pystylle, joka oli korkeimmillaan 80cm. Hypyt menivät tosi hyvin ja poni vain leijaili kevyesti yli, hieno poni! Lähdettiin siitä hetkeksi lähimaastoihin kiipeilemään, jonka jälkeen mentiin ponskien laitsalle spurttailemaan. Helka pysyi yllättävän hyvin meidän rinnalla - kyllä se kovaakin pääsee, jos vain tahtoo ;D Laitsarallittelujen jälkeen Erika meni loppuverkkailemaan Helkan pellolle ja mie menin vielä hetkeksi Fasun kanssa kentälle. Kentällä otin hetken laukkaa ja ravia molempiin suuntiin, jonka jälkeen venyteltiin eteen-alas ravissa. Fasu oli oikein hyvä ja miellytävä ratsastaa :) Ja Vikillä oli vapari, kun Ella oli vielä kipeä.Teppo se vaan kasvaa päivä päivältä!

Perjantaina Fasulle tuli kokeiluun uudet kuolaimet esteille (fullcheek waterfordit) ja haettiin myös pojan estepenkki postista, kun se oli tullut vihdoin viimein levityksestä. Laittelinkin "täydet estekamat" Fasulle perjantaina ja samalla testasin myös uusia kuolaimia. Ella kouluili samaan aikaan Vikillä ja mentiin molemmat pellolla. Fasu tuntui ihan hyvältä uusilla kuolaimilla ja otin myös muutaman hypyn pystylle, joka oli korkeimmillaan metrin. Vikin liikutuksen jälkeen Ella teki Helkan kanssa nopeahkon treenin pellolla, poni meni kuulemma tosi hyvin!

Lauantaina lähdettiin Erikan kanssa maneesille Fasun ja Helkan kanssa. Olin suunnitellut meille kunnon esteradan, mutta maneesissa olevan traktorin takia rata ei olisi mahtunut sinne :/ Nopeasti keksittiin sitten Erikan kanssa joku yksinkertainen tehtävä, kun meidän vuorommekin oli jo alkanut. Alkuverkkojen jälkeen Erika tuli muutaman kerran 60cm'n radan, jonka miekin menin kerran Fasulla. Sen jälkeen nostin esteet 70cm'n ja tultiin se korkeus molemmat muutaman kerran ratana. Erika lopetti siihen hyppäämisen Helkan kanssa ja mie nostin itselleni rataa kaksi kertaa, viimeisen radan korkeus oli n. metri :)

Helka oli vähän tahmea, mutta hyppäsi kaikesta huolimatta hyvin. Poni myös vähän pelleili traktorin puoleisessa päädyssä ja yhdessä kulmassa, sekä heitti muutamat pukitkin. Maneesissa oli tosin ihan sairaan kuuma, ettei ihmekkään, jos Helka-neitiä ei huvittanut liikkua :D Fasu meni hyvin, vaikkakin oli vähän ehkä turhankin vahva edestä. Nyt ei tosin heittänyt ainakaan ontoksi edestä, mutta pidätteet menivät välillä kuuroille korville. Pitää miettiä vielä tätä kuolainvalintaa esteille - Ella haluaa tosin vielä kokeilla näitä maneesissa.Ella tuuppi myöhemmin iltapäivästä Vikin kentällä ja mie napsin parivaljakosta muutamia kuvia. Lopuksi Ella halusi mennä hetken kaulanauhalla ja Viki menikin oikein hyvin :)

Vikiä kutitti ♥Sunnuntaina ratsastin Fasun kevyesti ilman satulaa pellolla - palautteleva treeni maneesihyppelön jälkeen. Poju sai mennä kokoajan pidemmällä ohjalla ja laukat tehtiin eteen-alas venyttäen, Fasu vaikutti oikein tyytyväiseltä :) Ella kouluili samaan aikaan Vikin kanssa kentällä ja saakin nyt pitkästä aikaa itse kertoa ratsastuksesta:

"Tänään tein aluksi Vikin kanssa käynnissä väistöjä, jotka onnistuivat hyvin ötököistä huolimatta. Ravissa tehtiin paljon ympyröitä molempiin suuntiin ja mentiin myös kahdeksikkoa niin kauan, että Viki rentoutui täysin. Sitten siirryin laukkaan, jota pyöritin aluksi molempiin suuntiin niin kauan, että se pyöri hyvin ja hevonen oli rento ja pyöreä. Sen jälkeen työskenneltiin hetki ravissa, joka onnistui superisti. Ja eteen-alas ravien jälkeen mentiin talliin :) Kokonaisuudessaan Viki oli superhyvä tänään!"


Ella liikutti Vikin ratsastuksen jälkeen Helkan kentällä ilman satulaa ja poni oli kuulemma oikein hyvä! Oma moottorikin löytyi ponilta suurimmaksi osaksi ajasta.

4 kommenttia:

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)