sunnuntai 13. toukokuuta 2012

turn the music up to the maximum (mm. kisapostaus!)

Torstaina pidettiin Vikille ja Fasulle rento ja palautteleva päivä. Menin Fasulla kaikki askellajit läpi rennosti pellolla, jonka jälkeen käytiin hetki kentällä tekemässä maastakäsin-juttuja, kuten seurailemisia ja kunnioitusharjoituksia. Ne sujuivat hyvin ja F seurasikin kuin pieni koiranpentu konsanaan! Ella teki Viksun kanssa rennon maastolenkin :)

Perjantaina Ella kävi päivällä ratsastamassa Vikin. Oli käynyt maastoilemassa Vikin kanssa ja totuttanut tammaa sen uusiin lenkkareihin. Erika tuli viikonlopuksi Ellalle, joten käytiin myöhemmin iltapäivällä Erikan kanssa liikuttamassa Fasu ja Helka.

Lähdettiin maastoilemaan molemmat ilman satuloita. Aluksi kiipeiltiin lähimaastoissa olevia pikkumäkiä, sekä mentiin muutaman kerran puomikasa tallin vieressä olevalla hiekkatiellä. Lopuksi mentiin vähän kauempana olevalle hiekkasuoralle, jota rundattiin muutaman kerran edestakaisin. Innostuttiin molemmat lopuksi siinä tekemään myös muutamia vaihtoja, jotka sujui molemmilta ponskeilta tosi hyvin! Mentiin muutaman kerran suoraa vielä ravissa, jonka jälkeen käveltiin takaisin tallin viereiselle hiekkatielle, jossa loppuverkkailtiin ympyröillä molemmat ponskit. Helkalle ja Fasulle olikin ehtinyt tulemaan ihan kunnolla hiki!

Muutama kuva tältä päivältä (sunnuntai) tähän väliin!


Lauantaina oli sateinen sää, mutta onneksi sade lakkasi vähäksi aikaa ja ehdittiin juuri liikuttaa ponskit ennen kuin sade jatkui. Mie menin Fasun kanssa sillä "vanhalla koirankoulutuskentällä". Otin nopsakasti kaikki askellajit läpi ja varmistin, että poni on hyvin avuilla. Fasu oli jälleen kerran todella miellyttävä ratsastaa, mukavan kevyt edestä ja kulki hyvin omalla moottorillaan. Menin reilu puolisen tuntia. Erika ja Ella lähtivät Vikin ja Helkan kanssa läheiselle hiekkasuoralle, jossa olivat myös menneet kevyen treenin.

Tänään olikin vuorossa harjoituestekilpailut. Erika starttasi Helkan kanssa luokassa 50-60cm ja me mentiin Ellan kanssa molemmat Vikillä ja Fasulla 70 & 80cm.

Ella & Erika halus selittää videolle, voin varottaa jo etukäteen.. Pikkasen väsynyttä sakkia!

(Haha ja voi apua mikä jäi tohon "alkukuvaksi" .. :D)Huomatkaa Fasun uudet suitset! (+ jalustinhihnat & panssari)


Itse olen tyytyväinen Fasuun tämän päivän osalta! Radat eivät olleet mikään tyylipuhtain suoritus, mutta itse hypyt onnistuivat hyvin. Ennen maneesin verkkaa verkkailin Fasun kentällä, jossa se oli mukavan rauhallinen ja (vielä) avuilla. Maneesin verkassa poju alkoi sitten enemmän innostumaan ja kuumumaan. 70cm tuo eka käännös vähän levisi käsiin ja sarjan jälkeen tuli kuskille lievä muistikatkos.. En tiedä minne olin menossa, kun yht'äkkiä tajusin että este olikin tuolla. Se linja jäi todella rumaksi, mutta ainakin ensi radalla muistin minne pitää sarjan jälkeen mennä! 70cm oltiin Fasun kanssa 2/10, Ella oli kolmas.

80cm perusrata oli tarkoitus mennä vähän rauhallisemmin ja siistimmin. Sain pariin otteeseen vähän rauhoitella Fasua, joka olisi mielellään juossut pää viidentenä jalkana. Perusrataan kuitenkin olen tosi tyytyväinen! Poni hyppäsi mukavan terävästi, otti aika hyvin pidätteet läpi yms :) Uusinta oli sitten mitä oli. Ei ollut ihan apujen läpi ja kurvit plörähti taas käsiin. Kuitenkin poniin olen tosi tyytyväinen. Ihan hyvin olisin varmaan voinut sen 90cm mennä, mutta ensi kisoissa sitten! 80cm oltiin 2/10, Ella 1/10.

Nämä © Tiia Haarala, kiitos!
Jos joltain löytynee meistä kuvia, niin saapi ilmottautua alas! Ensi viikolla olisi tarkoitus mennä hyppäämään viikolla Suursuon ulkokentälle ja sunnuntaina 20pv onkin sitten seuraestekilpailut Valkealassa, jossa Viki ja Fasu menee molemmat pelkän 80cm. Saa ja PITÄÄKIN toivoa kisapäivän postaustyyppi. Videolle radat, selitys tekstinä vai miten?

Ja uusi blogiarvonta lähestyy pikkuhiljaa! ;D Ja millohan mie kerron teille sen yllärin...?

8 kommenttia:

 1. 1. nauroin tolle ellan ilmeelle tossa videon lopussa
  2. otin noi mun ja helkan kuvat nii laittelen omaa blogiin? :)
  3. hienot ponit ♥
  4. videoPOOOSTAUS
  5. älä kerro ikinä ylläriä en haluu tietää ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, joo-o.. :D Ota vaan ja ponit oli joo hienoja ♥ Muuten hyvä mut tiiät jo!

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Haha, kiitti! ;D Pitäs viel löytää oikeen värinen martingaali 5-piste kiinnityksel ♥

   Poista
 3. vaikka ellan hevonen onkin nopea ja hyppää, eivät he oikein esiinny edukseen radoilla tuommoisella kaahottamisella..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mm, Viki käy vielä kauheilla kierroksilla kisoissa :D Mutta uusinnassa on ratsastettava yleensä myös aikaa, jos mielii sijoittua.

   Poista
 4. entäs perusradalla?

  VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)