perjantai 18. toukokuuta 2012

Got one life, just live it, just live it

Maanantaina kaikilla kolmella ponskilla oli kevyt palautteleva päivä kentällä. Tiistaina kuvailin, kun Ella ja Viksu kouluilivat kentällä. Ella teki aika nopsakan treenin, jonka jälkeen kävi tallissa vaihtamassa Vikin varustuksen pelkkään kaulanauhaan. Ella meni sitten hetken ilman varusteita kentällä ja otti lopuksi muutaman hypynkin. Lopuksi Viksu pääsi vielä juoksentelemaan kentälle vapaana. Vikin liikutuksen jälkeen ratsastettiin Helka ja Fasu ilman satuloita kentällä. Ella piti miulle siinä ohella tuntia ja ihan mukavia tehtäviä sai meille keksittyä! :) Fasu oli ihan hyvä ratsastaa, parani kokoajan vain loppua kohden ja saatiin paljon kivoja pätkiä. Tuli kyllä kauhea hinku koulu- ja CR-tunneille (estetuntien lisäksi)!











Keskiviikkona hypättiinkin pitkästä aikaa kotona. Tiistaina oltiin Ellan kanssa väsäilty pikkurata kentälle, joka oli tarkoituksella aika yksinkertainen. Aluksi hypytettiin Erika ja Helka, joiden treenit sujuivat hyvin :) Poni oli aika energinen, hyppäsi hyvin, eikä pahemmin possuillutkaan! Korkeimmillaan esterata oli ~80-85cm.

Seuraavaksi olikin Fasun ja Vikin vuoro. Aloitettiin alkuverkkahyppyjen jälkeen hyppääminen jostain 70-80cm korkeudesta. Nostettiin muistaakseni pari kertaa rataa ja toisen nostokerran jälkeen rata oli reilu 90cm korkea. Tultiin molemmat se muutaman kerran, jonka jälkeen nostettiin esteitä miulle ja Fasulle. Ella tuli ennen esteiden korotusta muutaman radan Fasulla. Viimeinen rata oli ~100-110cm, jonka tulin Fasun kanssa kaksi kertaa. Lopuksi hyppäsin vielä pari kertaa sarjaa, jonka takaosa oli 115cm. Huomasinpas muuten, että ei nostettu kertaakaan sarjan etuosaa, oho.. :D No ensi kerralla sitten!

Molempien heppojen osalta treenit sujuivat hyvin. Pienemmillä esteillä sähläiltiin Fasun kanssa enemmän, mutta estekorkeuden kasvaessa poni alkoi olemaan enemmän kuulolla ja saatiin parempia hyppyjä ja ratakokonaisuuksia. Kaiken kaikkiaan oli kyllä hyvät treenit ja oli niin mukava hypätä pitkästä aikaa kotona :) Estekooste venähtikin muuten aika pitkäksi.



Kävin muuten tiistaina ostamassa Fasulle toisen parin kylmäyssuojia, että saadaan samaan aikaan sekä etusiin, että takasiin. On muuten osoittautuneet tosi hyviksi, jalat oli tosi viileät suojien oton jälkeen! :)

Torstaina oli kyllä ihan törkeän hautova ilma. Ella pesikin Helkan, jonka jälkeen kävi maastakäsin ponin kanssa kävelemässä ja otti kuulemma yhden pidemmän juoksupätkänkin! Vähän myöhemmin lähdettiin Vikin ja Fasun kanssa kohti uittopaikkaa. Otettiin muutama kevyt laukkapätkäkin ennen perille pääsyä ja molemmille ponskeille ehti tulla hikikin matkan aikana. Ella kävi sitten pari kertaa pulahtamassa Vikin, sekä Fasun kanssa, jotka molemmat menivät heti suosiolla veteen - taisi olla niilläkin kuuma! Itse olen ollut viime viikonlopusta kipeänä, joten en viitsinyt palelluttaa itseäni, kun vesi ei nyt vielä niin lämmintä ole.



Sunnuntaina onkin sitten taas kilpailut Vikillä ja Fasulla. Hypätään siis molemmat pelkkä 80cm luokka. Niin ja toivokaahan sitä kisapäivän postauksen tyyliä (kaikki videolle vai pelkät radat videolle vai mitä), jos siis jonkin sorttisen kisapostauksen haluatte..? Yleisestikin kommentti on enemmän kuin tervetullutta, tietenkin hyvän maun rajoissa :) Kaikkia toivepostauksiakin saa ihmeessä ehdotella! Uusi arvonta lähestyy koko ajan, Fasun varustepostauksestakin on osa tehty, sekä yksi muu erikoispostaus on työn alla. Ja kiitokset kaikille meijän lukijoille ♥

Paljastan varmaan kisojen jälkeen sen yllärin koskien meidän kesäämme! Annettakoon vielä se vihje, että kys. juttu ei alunperin liittynyt suoranaisesti Vikiin, Fasuun tai Helkaan... ;D

18 kommenttia:

  1. tee kisavideopostaus joka alkaa jo aamulla! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ehdotuksestasi, pistän harkintaan! :) Ja kaikille tässä samalla tiedoksi, että julkaisen kommentit yleensä kännykästäni, jolla en pysty tänne kommentoimaan takaisin. Sen takia vastaus voi aina jonkin aikaa kestää kommentin julkaisemisen jälkeen :)

      Poista
  2. Nii, että siin kisapostauksessa voi olla tarkemmin esitelty se varusteet kisoihi..? Ja siihi erikoispostaus jutskaa voi olla semmone et sie kirjotat postauksen Fasuna! :D Kässäätsä? Siis kirjottelet Fasuna kaikkee mitä nyt on päivän mittää tapahtunu. Olisko hyvä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm, voishan noi tavarat vaikka esitelläkin :) Haha, joo kyl mie tajusin ja pistetää ehdotus korvan taakse!

      Poista
  3. Ihanan kesäisiä kuvia :) tehkää videopostauksena kisapäivästä postausta, ne on kivoja!

    VastaaPoista
  4. Tuo video ei äsken jostain syystä näkynyt puhelimella mut sain katottua sen sit. Herrajumala tolla ponilla on vieterit persiissä :D hyppää paremmin ku meikän putte :p hyvin jaksoi kattoa tuon videon :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha :D Kiva kuulla, ettei video venähtänyt kuitenkaan liian pitkäksi!

      Poista
  5. siinä vaiheessa kun hevosella ei osu jalat pohjaan on ehdottomasti ratsastajat tultava selästä pois, hevosen vierelle uimaan!!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me yleensä tehdään niin, että sitten kun hevonen oikeasti ui niin päästetään ihmisen ja hevosen selän väliin vettä eli ns. kellutaan siinä päällä :D

      Poista
  6. Miten ootte hei aina kylmännyt noi suojat? Pakkasessako ja kuin kauan ootte pitäny siellä? Ostin just omalle hepalle tollaset ja ne ei tuntunu ees oikein kylmiltä silloinkaan kun otin ne pakkasesta saati sitten hevosen jaloissa :)
    Niin ja pelkät radat videolle + tuo fasun silmin kirjottaminen tuntu kyllä aika hauskalta idealta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan pakkasessa joo :) No meillä ehti olemaan pari päivää ennen kuin tuli käyttöön. Kyllä ne ainakin tuollaisen pakastusajan jälkeen tuntuivat tosi kylmiltä ja hevosen jalatkin oli hyvän vilpoiset suojien oton jälkeen :) Kiitokset sinulle ehdotuksestasi! :)

      Poista
  7. ihana uittovideo :D ja niin, mä kattelisin mielelläni koko kisapäivästä videopostausta jos olisi tekstitys! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Haha ja Fasu kyllä tykkäsi, kun pääsi pitkästä aikaa pulikoimaan! :') Juu, tietysti tekstityksen kera!

      Poista
  8. kiva postaus, ja tosi hyvin hyppelette :). tehkää kisoista videopostaus ihan aamusta asti, se olisi tosi kiva kattoa! ja onnea kisoihin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset kommentistasi, kiva että pidit! :) Juu pistetään harkintaan!

      Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)