torstai 26. helmikuuta 2015

pientä kuulumispostausta ja tulevasta pari sanaa!

Ei mennyt kyllä ihan viime viikko putkeen ja sen takia myös bloggailuunkin tuli pieni viivästys. Keskiviikkona oli tosiaan tarkoitus testailla uutta estesatulaa, mutta hyvä että pääsin edes tallille ollenkaan kun auto hajosi.. Onneksi pääsin sitten Maijan kyydillä tallille ja pois niin pääsin hoitamaan Fasun iltahommelit ja liikuttamaan ponin. Hyppäily tosiaan jäi, mutta kouluiltiin maneesissa ja poni oli kaikinpuolin tosi miellyttävä, sekä kevyt ratsastaa. Torstaina sain Saaralta kyydin tallille ja päätin testailla uutta estepenkkiä, joka istuikin ponille tosi hyvin. Hyppäiltiin vähän suhteutettua linjaa, korkeimmillaan jälkimmäinen pysty oli päälle metrin paikkeilla. Hypyt sujuivat kokonaisuudessaan tosi hyvin, poni hyppäsi innolla ja satula tuntui ainakin näin pikaisesti ihan hyvältä, vaikka tosiaan oli aavistuksen pieni minulle. Onhan tuo toki tyhjääkin parempi, päästään taas treenailemaan kunnolla ja ponillehan se istuu kuin nakutettu. Ja löytyyhän meiltä myös koulupenkki, joka on enemmällä käytöllä ja nyt voin rauhassa etsiä sopivampaa satulaa, jos jostain sattuisi sellainen löytymään. Mutta kyllä me tuollakin nyt pärjätään ainakin väliaikaisesti!

Muutama julkaisematon kuva reilun parin viikon takaa!Perjantaina Maarit oli käynyt Fasun kanssa maastossa n. 45min käppäilemässä kyläteitä pitkin. Olivat kaksi kertaa kohdanneet lumiaurankin, joka oli ponin mielestä ollut huurrjan pelottava! Lauantaiksi kysyin Annikaa avuksi ponin liikutukseen yms., kun minun piti keretä jo ennen kolmea töihin. En saanut keneltäkään kyytejä, kun kukaan ei ollut menossa tallille siihen aikoihin, että olisin enää töihin kerennyt. Onneksi Annikalle sopi aika lyhyelläkin varoitusajalla ja mielellään hän kävi Fasun liikuttamassa. Olivat kouluilleet maneesissa ja poni oli ollut Annikan mukaan tosi kiva, vaikkakin alkuun oli vähän höyrynnyt laukoissa. Sunnuntaina piti tosiaan olla ne koulukilpailut, mutta ne jouduttiin perumaan kentän huonon kunnon vuoksi. Uusi yritys myöhemmin! Jouduin pitämään Fasulle vapaapäivän, kun kyytien kanssa oli hankaluuksia ja piti taas keretä ajoissa töihin.. Iina onneksi tarjoutui putsailemaan Fasun boxin ja laittoi myös ruoat samalla. Maanantaina Annika kävi taas auttelemassa, kun en olisi taaskaan saanut kyytiä niin, että olisin vielä töihin kerennyt. Alkuun oli juoksuttanut ponin ja sen jälkeen kouluillut n. 40min maneesissa. Edellisen päivän vapaaseen nähden poitsu oli ollut yllättävänkin rauhallinen ja fiksu - hieno Fasu!


Viime viikon juoksutuksesta muutama lisäkuva - toisella pikkasen hauskaa!

Tiistaina olikin auto saatu vihdoin korjailtua ajokuntoon ja auton saatuani kerkesin käydä tallilla nopeasti ennen töitä. Hieman turhauttavaa olikin olla autottomana! Alunperin oli tarkoitus alkuun irtojuoksuttaa ja vähän hypäyttääkin Fasu maneesissa, mutta suunnitelmiin tulikin pienoinen muutos. Oltiin jo matkalla maneesiin, kun Liisa päästi Sakun juuri irtojuoksemaan kentälle ja kysyinkin sitten, voinko päästää Fasun kentälle myös. Ja voi sitä riemun määrää! Hyvin molemmat herrat ottivat ensikohtaamisen, rallittivat sulassa sovussa menemään kuin vanhat kaverukset konsanaan. Saku veti armotonta pukkilaukkaa ja Fasu painoi häntä tötteröllä kuin mikäkin arabi menemään. Liisa jäi kentälle taluttelemaan loppukäyntejä ja me siirryttiin Fauskin kanssa hetkeksi maneesiin ottamaan askellajit läpi.

Muutaman huonon kännykkäkuvan sain otettua, ajoitukset sun muut eivät nyt ihan onnistuneet, mutta parempi kuin ei mitään. Näköjään pitäisi aina olla kamera varmuuden vuoksi mukana.

Alkuhaistelut...

... ja sitten menoksi!


Fasu oli kova ohittelemaan.. :D Aina jos se jäi Sakun perään niin heti piti painaa ohi!

"Pitkästä" aikaa taas ratsailla ♥ (tai siltä se tuntui)

Keskiviikkona
mentiin aluksi n. puolisen tuntia sänkkärillä ja ponilla oli taas hirmu hauskaa. Lunta oli ainakin puolet vähemmän kuin mitä viime kerralla, äkkiä ne lumet näköjään sitten hupenee, höh.. No päästiin myö onneksi vielä vähän kahlailemaan! Sänkkäriltä mentiin vielä maneesiin, jossa aloiteltiin käyntityöskentelyllä molempiin suuntiin ja venyteltiin sitten hetki ravissa ja laukassa. Fasu tuntui alusta asti hirmu mukavalle ratsastaa, oli sopivan energinen ja liikkui omalla moottorilla hyvin eteen ja samalla myös kevyt avuille ja jaksoi hyvin keskittyä työntekoon. Laitoin hiukan uran sisäpuolelle S-kirjaimen kohdalle kavaletin, jota tultiin aluksi pitkällä linjalla laukassa mahdollisimman rauhassa. Poni malttoikin yllättävän hyvin, ei alkanut yhtään höösäämään ja sain ratsastettua huolelliset tiet ennen ja jälkeen kavaletin.


Ihanaa, että päivät pidentyvät kovaa vauhtia! Tämäkin kuvattu n. kuuden maissa ja hyvin näki vielä.

Sen jälkeen tultiin muutaman kerran kavalettia laukassa loivalla kiemurauralla eli uralta ns. väistettiin kavaletille ja hypyn jälkeen väistettiin takaisin uralle. Ensimmäisen kerran tehtiin samaista tehtävää 2012 vuoden alussa estevalkassa ja sen jälkeen olenkin hyödyntänyt tehtävää usein. Tulee ratsastettua täsmälliset tiet alusta loppuun, ponikin joutuu malttamaan ja samalla tulee myös pientä vastalaukkatreeniä. En tullut kuin ihan muutamisen kerran molempiin suuntaan, kun poni oli alusta asti super. Tosi hyvin malttoi ja kokosi, ei häseltänyt yhtään ja saatiin tehtyä oikein siistit tiet. Kuinka pienestä loppujen lopuksi voikaan tulla niin iloiseksi! Muistan kuinka tuskaa tälläinenkin tehtävä oli vuosia sitten, kun laukka rikkoutui herkästi kootessa (oli muutenkin tosi huonosti säädeltävissä) ja poni kaahotti vain lapa edellä menemään. Työskenneltiin vielä hetken laukassa ympyrällä tehden temponmuutoksia, jonka jälkeen venyteltiin pitkään eteen-alas. Kerrassaan oikeat hyvänmielen treenit, tyytyväinen kuski ja tyytyväinen poni!

Haha, pakko oli julkaista vielä tämäkin kuva - F näyttää nii hölmölle! Kännykällä saa joo hyviä kuvia :D

Loppuun vielä muutama asia tulevasta! Fasun passi tosiaan hukkui ja uusi on Virosta saatu tilalle, mutta vielä puuttuu ne rokotukset sieltä, että pääsisi kilpailemaan.. Olin viime viikolla yhteydessä eläinlääkäriin, joka on vuosien aikana rokotellut ponia ja selvittelee nyt asiaa. Ei viitsisi uudestaan lähteä alottamaan rokotuksia alusta, kun kunnossa kumminkin ovat. Toivottavasti saadaan nyt asiaan pian selvyttä.. Kova hinku olisi nimittäin jo kilpailemaan - Harjussa olisi ollut kuukauden päästä estekisat ja Iina meitä kyselikin mukaan, mutta varmaan kaatuu rokotuksiin meidän lähtö.. Tosin jännittää myös miten F tulee käyttäytymään kopissa kun ollaan yleensä pidetty rutiinia lastauksessa ja lastailtu pahimpina aikoina päivittäin, ettei kopissa olo olisi niin kauheaa. Nyt Fasu on viimeeksi ollut kopissa silloin kuin muutettiin (heinäkuun loppu), kun ei ole mahdollisuutta lastailla ilman autoa ja ilman koppia.. Mutta mihkäs teet! Aina keväisin kopissa olo on ollut hankalaa, kun talvisin on tullut liikuttua niin vähän, että rutiini on kadonnut. Ollaan jouduttu treenailemaan keväisin sitten kopissa oloa lähes päivittäin viikkojen ajan ja kesän myötä se sitten onkin hävinnyt ja Fasu matkustaa kuin tatti, kun rutiinia on taas tullut kulkemiseen. Vähän jännittää tulevat reissut, kun en tiedä yhtään mitä poitsu mahtaakaan taas tuumata. 4.4. ollaan ainakin menossa aluekisoihin tähän lähistölle!

Sitten vähän isompi uutinen. Tallissa vaihtuu tosiaan kuun vaihteessa yrittäjä ja muutoksia on tulossa esim. tarhaukseen. Hevoset pääsevät tarhailemaan keskenään, eli Fasu saa vihdoin ja viimein tarhakaverin, jee! Uusia tulokkaitakin on varmaan tulossa talliin kun muutamia on lähtenyt pois - Fasun lisäksi sinne jää nyt 4 hevosta. Ties mitä kevät tuokaan nyt tullessaan, avoimin mielin kohti tulevaa. Uusi tallinpitäjä on tosin minulle entuudestaan jo tuttu, joten kovin suuri muutos ei kuitenkaan ole kyseessä.


Nyt perjantaina meillä on Ellun estevalkka, mutta harmikseni en saanut ketään meitä kuvaamaan kun valmennus on jo yhdeksältä aamulla. No ensi viikon hypyistä saatte sitten enemmän matskua :) Torstaina ja sunnuntaina Maarit liikuttelee Fasun, ehkä myös lauantaina kun itse pääsen pitkästä aikaa lähtemään Kouvolassa käymään, kun sattui kaksi vapaapäivää viikonlopuksi. Palaillaan!

Kesä ja kisat ♥

Fiilistelin vanhoja videoita ja aatella että meillä tulee pian Fasun kanssa 4-vuotta täyteen! Hui, aika menee kyllä nopeaan. Alla oleva video on julkaistu 11.05.2011, ponikin oli paljon tummempi vielä tuolloin. Pitääkin varmaan kohta alkaa työstämään 4-vuotisvideota meistä (ts. etsimään jo biisiä)

2 kommenttia:

  1. Tosiaan, kovasti olette kehittyneet! Kiva että Fasu pääsee tarhailemaan kaverin kanssa, tuosta Sakustahan saisi varmaan saada kivan tarhakamun. Saisiko muuten jossain vaiheessa maastoiluvideoita- ja -kuvia? Niistä tulee aina niin kiva mieli kun Fasu kiitää innoissaan :D Myös maastakäsittely- ja ilman varusteita/kaulanaru postaukset ovat kivoja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, Sakusta saisi kyllä esimerkiksi hyvän tarhakaverin, pitää nyt katsoa miten uusi tallinpitäjä on suunnitellut tarhaukset :) Joo, kunhan pohjat paranee ja pääsee taas kunnolla maastoilemaan niin tulossa kunnon matskua sitten myös maastoilusta! Kaulanarulla ei olla hetkeen mentykään, pitää katsoa jos tässä lähiaikoina kerkeisi joku kuvailemaan! Kiitoksia paljon kommentistasi =)

      Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)