perjantai 6. maaliskuuta 2015

That's how a superhero learns to fly

Perjantain estevalkka peruuntuikin kaikeksi harmiksi kun Iina oli kipeänä. En myöskään saanut kyytejä tallille kun alunperin Iinan kyydillä piti mennä ja minun piti keretä jo ennen yhtä töihin, eikä kukaan ollut aamupäivällä tallille menossa.. Onneksi Jenna lupautui juoksuttamaan ponin ja hoitamaan sen karsinan putsauksen ym. jutut niin ei ihan pulaan jääty. Lauantaina Annika oli käynyt ponin kanssa kouluilemassa ja oikein kivasti oli taas mennyt - Fasu oli kuulemma ollut ihan mahtava! Sunnuntaina Maarit oli käynyt Fasun kanssa maastoilemassa, jonka jälkeen oli vielä hetken mennyt maneesissa.

Kävin viikonloppuna kuvailemassa Roosan hevosta Frodoa! Kyseessä siis -11 syntynyt lv-r.
Maanantaina käytiin Fasun kanssa aluksi pyörähtämässä sänkkärillä ja kylläpäs oli muuten lumet vähentynyt aika paljonkin viime kerrasta.. Eipä sitä oikeen kahlaamiseksi enää kutsutukkaan.. No hirveän hauskaa oli joka tapauksessa, vähän meinasi välillä jarrut hukkua, mutta mitäpä pienistä! Otettiin tosiaan pellolla kaikki askellajit läpi, jonka jälkeen siirryttiin vielä hetkeksi maneesin puolelle. Alkuun ei olisi oikein peltoilun jälkeen kouluilu Fasua pahemmin kiinnostanut, mutta vaan paljon tekemistä ponille niin johan loppua kohden meno parani huomattavasti. Tiistaina kouluiltiin sitten ihan kunnolla maneesissa, alkuun työskenneltiin pitkään käynnissä tehden pääosin avo- ja sulkutaivutuksia, sekä pohkeenväistöjä. Poitsu oli alusta asti tosi miellyttävä ratsastaa, kevyt ja herkkä avuille ja keskittyi hyvin töiden tekoon. Ravissa jatkettiin samalla linjalla, laukassa keskityin vaan ratsastamaan laukan hyvin pyöriväksi ja saamaan takajalat hyvin rungon alle. Tehtiin tosin muutamia avotaivutuksia myös laukassa, sekä temponmuutoksia, jotka sujuivat ihan hyvin! Ja lopuksi venyteltiin tuttuun tapaan eteen-alas loppuravit.^ Reilun kolmen viikon ero, höh. Kunnon hangessa on niin paljon kivempi mennä! Aika vähälle jäi sitten tämän talven hankitreenit, miun puolesta ois talvi voinut kyllä vielä hetken jatkua.

Keskiviikkona Jenna tuli kokeilemaan ponia ja mentiin maneesiin kouluilemaan, kun kenttä ei ole missään järin hyvässä kunnossa tälläisillä keleillä. Poni oli kokonaisuudessaan ihan jees, paikoitellen tuli Jennan kanssa ihan hyviäkin pätkiä, laukoissa tosin löytyy treenattavaa enemmän. Itse menin lopuksi käymään selässä, otin kaikki askellajit läpi ja loppua kohden poni tuntuikin aika kivalta ja rennolta ratsastaa! Pyysin Jennaa ottamaan meistä videonkin, laitan sen tähän alas näkyville. Älkäähän olko liian kriittisiä.. :D


Ponia vähän kutitutti!
Jalka välillä vähän seilaa, hups. Kouluvalkkoja taas odotellessa!


Vähän piti käydä nuuhkimassa.. :D Fasu pääseekin jo huomenna Sakun kanssa samaan tarhaan, jee!Torstaina otettiin vähän hyppyjä alle ennen sunnuntaista estevalkkaa, että poni pysyisi sitten nahkoissaan kun viime viikolla jäi hypyt kokonaan välistä. Jenna käveli alkukäyntejä ja vähän ravaili sillä välin kun mie rakentelin meille estetehtävää. Olin suunnitellut meille erilaisen tehtävän, mutta kun maneesissa oli porukkaa niin en olisi mahtunut sitä mitenkään hyppäämään, joten lennosta vaihdettiin toiseen tehtävään! Estepenkkikin pääsi nyt parempaan testiin ja oikein hyvältä tuntui - ponikin liikkui, sekä hyppäsi oikein mielellään. Tosi pienet tuethan tuossa on jos edelliseen vertaa, mutta ei se mitenkään häirinnyt ja saahan tuohon satulasepällä laitatettua isommat tuet jos joskus niin tahtoo.


Tehtävähän on tuttu, ehdottomasti yleisin estetehtävä mitä tulee hypättyä. Alkuverkoissa Fasu oli vielä ihan rauhallinen kuin viilipytty, mutta johan vaihtui ääni kelloon kun päästiin vähän hyppäämisen makuun! Alkuun tultiin aika pitkään pikkuesteitä, tultiin mm. ristikkoa ympyrällä ja haettiin kontrollia - yllättävän hyvin poni malttoikin, vaikka innokas olikin. Lopulta alettiin tulla tehtävää eli tultiin aluksi suhteutettu linja ja perään kaareva linja. Nostettiin esteitä vain pari kertaa ja korkeimmillaan okseri oli n. 95cm. Okserin jälkeen tuli aina pieni kiire saada poni takaisin kontrolliin, jouduinkin pari kertaa tekemään ympyrän okserin jälkeen, että päästiin hyvin kavaletille. Iina huutelikin lopuksi muutamia ohjeita, kun sattui olemaan samaan aikaa maneesissa ja vika kerta menikin ihan hyvin kun ratsastin kunnolla loppuun asti. Piti vain muistaa ottaa enemmän tilaa okserin jälkeen ja poni nopeammin kontrolliin. Yleisesti jäi oikein hyvä fiilis hypyistä, yhtäkään pudotustakaan ei tullut ja F hyppäsi oikein hyvin ja innoissaan!


Huomenna Maarit käy Fasuilemassa ja lauantaina todennäköisesti heitetään pieni maastolenkki tai keksitään muuta suhteellisen rentoa. Sunnuntaina on tosin Ellun estevalkka, ettei kuitenkaan liian lällyä päivää uskalla edellisenä päivänä pitää. Ollaan muuten edellisen kerran oltu
Ehrnroothin estevalkassa 04.12.2013, että ihan ehkä korkea aikakin päästä valvovan silmän alle hyppäämään! Kouluvalkoissa on tultu käytyä kyllä senkin edestä, mutta kyllä sen huomaakin kun ollaan nyt enemmän koulupuoleen panostettu.

Palaillaan siispä viimeistään maanantaina uuden postauksen merkeissä! Todennäköisesti haluatte varmaan, että jätän valkkavideoon äänet kuten nyt aiemmin olenkin tehnyt?

2 kommenttia:

  1. Eikö kannattais noin hyvälle hevoselle ottaa hyvä ratsastajakin? Jenna ei taia ihan hommaasa osata:'D
    Mut tosi kiva postaus jälleen kerran, jään mielenkiinnolla seurailemaan tuleviakin postauksia!

    VastaaPoista
  2. Ihan hyvin niillä meni, tekemällä oppii ;D Kiva, että pidit ja paljon kiitoksia!

    VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)