tiistai 3. helmikuuta 2015

If you can dream it you can do it

Pari päivää ollut kyllä niin hirveä keli, että tuli ihan kauhea ikävä kesää!

Viime maanantaina oli tarkotus pitää ponille kevyt juoksutuspäivä liinassa/irtona, mutta suunnitelmiin tulikin yhtäkkiä pieni este kun autolla ei pystynytkään ajamaan. Onneksi Saara tarjoutui putsaamaan Fasun karsinan ja laittelemaan ruoat pojalle, ettei ihan pulaan jääty! Tiistaina poni oli edelliseen vapaapäivän jäljiltä enemmän ja vähemmän energinen ja keskittymiskyky oli melkein ihan nollissa. Hyvin taas muistui mieleen, että miksen pidä niitä vapaapäiviä kuin lähes pakon edestä. Fasua kävi kokeilemassa myös eräs vuokraajaehdokas ja kaksikolla meni kaikinpuolin hyvin olosuhteisiin nähden. Oli kyllä vähän virtaisa poni! Vuokraajakokelaan lähdettyä jäätiin ponin kanssa vielä reiluksi puoleksi tunniksi kentälle keskustelemaan muun muassa siitä saako juosta kaikkia apuja vastaan ja "onko ihan pakko jos ei tahdo?!" Loppua kohden alkoi pahimmat höyrytkin olla jo päästelty ja Fasukin alkoi pikkuhiljaa tuntua paljon paremmalta.

Keskiviikkona Maarit oli liikutellut poitsun kentällä ja kuulemma parivaljakolla oli sujunut hyvin. Torstaina Fasu pääsi purkamaan kunnolla ylimääräiset energiansa, kun päästin ponin maneesiin rallittamaan - ja voi sitä riemun määrää! Tekee kyllä hirveän hyvää Fasulle päästä välillä heittämään aivot narikkaan ja rallittamaan sielunsa kyllyydestä - ehkä tila voisi olla isompi, mutta onhan tuokin tyhjää parempi. Rakentelin taas toiselle sivulle yksittäisen pystyn, jota F innoissaan pomppi edestakaisin. Korkeimmillaan este taisi olla n. metrin paikkeilla ja tosi kivoja hyppyjä poni kyllä teki! Loppuun muutama loppuverkkahyppy pienelle ristikolle, jonka jälkeen menin vielä itse kyytiin ottamaan kaikki askellajit läpi. Fasu oli kaikinpuolin tosi miellyttävä ja kevyt ratsastaa, eikä tiistaisesta häsläyksestä ei ollut tietoakaan vaan nyt poni tuntui heti alusta alkaen sille mille pitäisikin! Lopuksi venyteltiin tuttuun tapaan eteen-alas ravit ja käveltiin pitkät loppukäynnit.Perjantaina päästiin Samin ja Saaran kanssa maastoilemaan ja ponit pääsivätkin välillä tarpomaan kunnolla hankeen, kun polut olivat hiukan lumen peitossa. Hyvää treeniä vaan! Aika paljon käveltiin, mutta otettiin myös muutamat ravipätkät ja yksi pieni pätkä laukkaakin. Aikaa maastossa vierähti n. 40min ja päätin vielä hetkeksi suunnata sänkkärin kautta kentälle, kun pohjatkin olivat sen verran hyväkuntoiset. Sänkkärillä käytiin ottamassa ihan vain muutama laukkailupätkä, jonka jälkeen mentiin kentälle vielä hetkeksi hölkkäilemään. Lauantaina mentiin ponin kanssa reilu puolisen tuntia ilman satulaa ja virittelin meille muutamat viuhkapuomit kentälle, joita tultiin ravissa, että laukassa muutamisen kerran molempiin suuntiin - vähän piti kyllä puomeistakin innostua! Fasu ei ottanut mitään koiskeita hirveästä tuulesta (vaikka kaverit siellä välillä pomppivatkin) ja olikin kokonaisuudessaan jälleen tosi kivanoloinen ratsastaa.


Sunnuntaina Maarit oli käynyt taasen liikuttelemassa poitsun ja olivat menneet pääosin kentällä. Ihan perustyöskentelyä, mm. kaarevia uria, väistöjä, temponmuutoksia ja sulkutaivutuksia. Luntakin oli tullut taas sen verran, että joutui poitsu vähän kahlailemaankin. Maanantaina pääsin pitkästä aikaa näkemään Erikaakin - hän nimittäin tuli nyt muutamaksi päiväksi meille Lappeenrantaan kyläilemään! Alkupäivä meni kauppoja kierrellessä ja neljän jälkeen suunnattiin Erikan kanssa tallille. Meillä oli vuorossa myös iltatallin teko, joten aloitettiin hevosten hakemisella ja heinien jakamisella. Erika tarjoutuikin putsailemaan Fasun karsinan ja mie laittelin poitsun sitten sillä välin valmiiksi ratsastusta varten.

Erika meni ensin ja hänen alkuverkkaillessa kehittelin meille jonkinmoisen estetehtävän maneesiin. Poitsu "vähän" innostui päästessään hyppäämään, mutta pikkuhiljaa Erika löysi oikeat nappulat ponin ratsastamiseen ja välillä tulikin oikein kivoja hyppyjä! Kokeiltiin tosiaan koulusatulalla hyppäämistä, kun meillä ei vielä(kään) estesatulaa ole. Hiukan oli outoa hypätä koulupenkillä, mutta ei se huonoimmastakaan päästä ollut - itse nimittäin ajattelin, että siitä ei kyllä tule yhtikäs mitään.. :D Ei se videolla tosin näyttänyt niin pahalta miltä se selästä käsin tuntui. Itse kävin Erikan jälkeen ottamassa vielä muutamiset hypyt, joiden jälkeen tultiin muutama pienempi loppuverkkahyppy. Kokonaisuudessaan hypyt sujuivat oikein hyvin, poni hyppäsi innokkaasti, eikä yhtäkään pudotustakaan tullut! Talliin päästyämme Erika alkoi lakaisemaan käytäviä sillä välin kun hoidin Fauskin pois (venyttely, jalkojen kylmäys yms.) Loppuun vielä iltaruokien jako ja sitten päästiinkin (melkein) lähtemään, kunnes jäätiin tallin pihaan jumiin (eikä oltu edes ainoita..) Lopulta selvittiin ilman hinausapua, kun auto saatiin työntämällä liikkeelle. Jotain hyvää pienestä autosta siis!
Erikan & Fasun hyppykooste:Jennan & Fasun hyppykooste:Huomenna (tai no tänään) on vuorossa vähän pulkkailua pitkästä aikaa ja keskiviikkona pidetään varmaan ihan kouluilupäivä. Tämän kuun lopussa talli järjestää seurakoulukilpailut - pitäisiköhän nyt debytoida meidän ensimmäiset koulukisat vaivai.. No sitä kerkiää vielä miettiä (ja jänistää), ei vaan pitää katsoa sattuuko työvuorot jos uskaltaisi vihdoin ja viimein kouluradallakin näyttäytyä. Kai myö pieniin oman tallin seurakoulukisoihin nyt uskalletaan! Nyt kun päästiin puhumaan kisoista niin pitää sitä vähän fiilistellä vanhoilla kisakuvilla, kun niitäkään en ole pahemmin pitkään aikaan laittanut. Palaillaan pian :)


Tämä on kyllä ehdottomasti yksi suosikkikisakuvistani!


8 kommenttia:

 1. Onko tuolla tallilla vain puolipäivätarhaus? Ja miksi juoksuttelet niin usein (viikottain?), hevoselle olisi varmaan paljon mukavempaa ja hyödyllisempää käydä sitten vaikka maastossa kävelemässä ja hölkkäämässä? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä hetkellä hevoset menevät 8-9 aikaan ulos ja sisälle tulevat n. 6 maissa. Kyllä me myös maastoillaan aina mahdollisuuksien mukaan, mutta mitään kunnon rallimaastoja ei tällä hetkellä ole, joten poni saa parhaiten purettua ylimääräiset pöllövirtansa maneesissa riekkumalla, jonka olen kyllä huomannut oikein toimivaksi ratkaisuksi :) Kyllä viikottain Fasu pääsee juoksemaan joko irtona tai liinassa, sekin on mukavaa vaihtelua ratsastuksen ohella.

   Poista
  2. Mutta on se silti tavallaan turhaa, sillä ponihan voi halutessaan rallittaa kaverin kanssa isossa tarhassa jos huvittaa riehua :)

   Poista
  3. Fasu tosiaan tarhaa yksin tällä hetkellä, mikä varmaan vaikuttaa tuohon energian määrään, mutta no can do! Ensi kuussa ehkä asiaan tulossa muutosta, toivotaan parasta.. :) Kyllä vaikka F tarhasi kavereiden kanssa niin juoksuttelin sitä liinassa/irtona kuten nytkin.

   Poista
 2. Onko tuolla maneesissa lunta vai katsoinko väärin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On, kun jostain kohdista puuttuu pressut :D

   Poista
  2. No niimpäs näkyi puuttuvan, kun uudestaan katseli :D Hieno poni sinulla :)

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)