keskiviikko 4. helmikuuta 2015

talvipäivien riemua (paljon kuvia!)

Innostuin postailemaan teille jo näin pian kun uutta matskuakin on kertynyt eiliseltä ja tältä päivältä ihan kiitettävästi. Erika tosiaan lähti tänään iltapäivällä takaisin Kouvolaan ja on kyllä mukavat kolme päivää takana, vaikka tosi nopeasti menikin. Kesää odotellessa, kun Erika pääsee taas vierailulle!


Eilen tosiaan (kuten kuvasta voikin jo päätellä) pitkästä aikaa vedettiin Fasulla pulkkaa ja hirmu hauskaa kyllä oli! Viime kerran Fasu olikin ollut pulkan edessä 2013 joulukuussa - eli jo olikin korkea aika vähän pulkkailla. Käytiin maanantaina ostamassa meille pulkka ja tiistaina suunnattiin kolmen aikoihin tallille Erikan ja Riinan kanssa. Tallin pihalla viriteltiin pulkka perään, tosin se viritelmä ei kauaa kestänyt kun pulkan oma naru antoi periksi. No suunnitelma b eli pulkassa olijan kätösiin vaan naru ja hyvin onnistui niinkin. Riina ja Erika olivat vuorotellen pulkan kyydissä, osan loppumatkasta olivat samaan aikaankin. Fasu oli hirveän innoissaan, jarrut vaan välillä vähän toimivat pienellä viiveellä, mutta lopulta saatiin muutama hyvä, että hallittu laukkapätkäkin. Loppumatkan poni sai käppäillä ilman pulkkaa ja kävin vielä kentällä vähän taivuttelemassa ja ottamassa kaikki askellajit läpi. Kävin tallissa nappaamassa varusteet pois ja heittämässä loimen niskaan, jonka jälkeen käveltiin vielä pieni lenkki lähimaastossa ja kylmäiltiin hetki sänkkärin umpihangessa jalkoja.Tänään suunnattiin tallille yhden aikoihin ja otettiin alkuun muutamat yhteiskuvat Fasusta ja Erikasta, sekä Fasusta uusi rakennekuva. Vähän on poni kyllä pyöristynyt kun vaikka kesään vertaa, kunnon möhkäle.. :D Erika laitteli Fasun kuntoon ja temppuili sen kanssa sillä välin kun mie putsailin poitsun karsinan. Lopulta päästiinkin sitten lähtemään maneesia kohti, kun kentällä oli vähän liian paljon lunta.

Laitetaan nyt tähän vielä 07.07.14 otettu rakennekuva vertailuksi

Vuorossa oli kevyt taivuttelutreeni vastapainoksi lähipäivien reippailuille. Alkuun käveltiin pitkät alkukäynnit, jonka jälkeen työskenneltiin käynnissä tehden mm. muutamia väistöjä, avo- ja sulkutaivutuksia. Sen jälkeen venyteltiin ravissa eteen-alas molempiin suuntiin ja otin myös hetken laukkaa puolipitkällä ohjalla, että poni sai venyttää kaulaansa. Lopuksi otin pienet pätkät tuntumalla ravia tehden avotaivutukset pitkille sivuille ja vähän työstettiin vielä laukkaa. Fasu oli kaikinpuolin kyllä todella miellyttävä ja kevyt ratsastaa, sekä kulki hyvin omalla moottorillaan eteenpäin.Erika kävi vielä hetken selässä ottamassa molempiin suuntiin tuntumalla ravia ja teki muutamat väistötkin, joiden jälkeen venytteli ponin eteen-alas. Erika tykkäsi ponista kovasti ja kehuikin Fasua miellyttävän herkäksi ja kevyeksi ratsastaa - sitä se kyllä parhaimmillaan onkin! Käytiin maastossa vielä käppäilemässä loppukäynnit, jonka jälkeen suunnattiin takaisin tallille.Fasulle tulee aina ratsastaessa tuollainen söpö keskijakaus!

Pieni klippi Erikasta & Fasusta:Kyllä vierähti kolme (vapaa)päivää nopeasti, se olisi sitten taas huomenna töihin. Lisää tälläisiä päiviä, kiitos! Ja Maarit liikuttelee poitsun tällä viikolla nyt huomenna, sekä lauantaina.

Olisi mukava kuulla palautetta postauksesta, mitäs piditte? :)

16 kommenttia:

 1. Jestas toi poni on lihava. Kannattais alkaa kattoon ruuan ja liikunnan suhdetta ennenku jalat rasittuu

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha :D Itseasiassa olen seurannut jo vuosien ajan Fn painoa/mahan ympärystä ja viimeeksi kun tänään mittasin niin näytti lähes samaa lukemaa kuin kesällä, että eipä ole kyllä lihonut. Massaa se on saanut aika paljon etenkin kaulaan ja peppuun, toki selkäänkin, sen takia saattaa näyttää lihoneelta. Kylkiluut tuntuu helposti :) Ruuan ja liikunnan suhteesta sen verran, että F liikkuu päivittäin ja monipuolisesti, pari kertaa viikossa ainakin rankemmin ja kevyitä päiviä sopivassa suhteessa. Ruokana ei syö edes minimimäärää, joka on Peacemakerilla 500kg hevoselle 3l/pv vaan syö alle 2l/pv ja siihen kivennäislisän.

   Poista
 2. Tää oli kiva postaus! Tosi ihania kuvia ja toi pulkkaratsastusvideo oli hieno! Fasu kulkee niin nätisti <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukava kuulla, että postaus oli mieluinen ja paljon kiitoksia siulle kommentistasi! :')

   Poista
 3. Ihanan paljon kuvii ja videoit :--) !!

  VastaaPoista
 4. Olipa kiva postaus, kun paljon kuvia ja videoita! Pulkkaratsastus on kyllä niin hauskaa:D ratsastatte molemmat hienosti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, että postaus oli mieleesi ja suurkiitokset kommentistasi! :) Jep, niin on!

   Poista
 5. Tosi ihania kuvia ! Fasu on kyllä tosi hyvässä kunnossa, meette tosi taitavasti:) tsempit jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia siulle kivasta kommentistasi ja ihanaa, että pidit! :')

   Poista
 6. Tosi kivat videot ja kuvat! Ja superkiva blogi sulla, kahlasin monta postausta läpi, uusi lukija ilmoittautuu!:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva kuulla, että blogi miellytti ja suuret kiitokset! =)

   Poista
 7. Ihana toi kun Fasulla on korva loimen sisässä:'D ja tosi kivoja videoita ja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, jep! Naureskelin samaa :D Mukavaa, että pidit ja paljon kiitoksia siulle! :')

   Poista
 8. Haha, onhan toi Fasu aika tankki! :D No joo, siinä olet kyllä oikeessa, että on saanu massaa tosi paljon takamuksee ja kaulaan, sekä myös selän alueelle. Mahtaako satula olla enää sopiva? XD Siksikin saattaa näyttää kihavammalta, juin kesäkuvassa, koska jalat ovat osittain lumessa, joka hämää jalkojen pituutta ja maha näyttää suuremmalta. Ei se poni lihonut oo ainakaan paljon, massaa on vaan tullut yllättävän pljon, joka kertoo hyvin tehdystä työstä! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ohan se joo aika pönäkkä kun vertaa vanhoihin rakennekuviin, mutta massaa on tosiaan tullut.. :D Satulahan on ollut vasta reilu 4kk (mikä ei tosin poissulje sitä etteikö se voisi olla jo epäsopiva), mutta ollaan kyllä sopivuutta seurailtu ja istuu edelleen hyvin. Kiitoksia kommentistasi!

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)