keskiviikko 11. helmikuuta 2015

hyvän mielen treenailuja, aurinkoisia kelejä ja ponipojat ratsailla!


Perjantaina suunnattiin Fasun kanssa aluksi kentälle vähän alkuverkkailemaan ja ottamaan kaikki askellajit läpi. Ilmakin suosi meitä, oli mukavan lämmin ja aurinkokin paistoi pitkästä aikaa! Kentältä siirryttiin hetkeksi sänkkärille pääosin käppäilemään, mutta otettiin myös vähän ravia ja yksi pieni pätkä laukkaa. Olipas ihanan tunnelmallista auringonlaskussa kahlailla menemään koskemattomassa hangessa, ja Fasukin oli aivan innoissaan. Harmi vaan kun ei ollut kuvaajaa (sekin asia tosin korjaantui tänään!) Siirryttiin aika pian sänkkäriltä maneesiin, jossa otin hetken ravia ja laukkaa ja venyteltiin sitten eteen-alas loppuravit. Lauantaina Maarit oli käynyt Saaran ja Samin kanssa käyntimaastossa. Ponit olivat joutuneet välillä kunnolla kahlailemaankin, kun lunta oli paikoitellen ollut ihan kiitettävästi! Fasu oli ollut kuulemma aika energinen ja innokas maastossa, joten loppumatkan olivat kävelleet Samin perässä, jolloin F oli rauhoittunut.


Sunnuntaina olikin vuorostaan astetta huonompi keli ja voimakkaita tuulenpuuskia tuli vähän väliä. Kentällä yrittelin vähän taivutella Fasun kanssa, mutta keskittyminen oli huonoa, poni oli aika vahva ratsastaa ja järjetön tuuli ei yhtään helpottanut asiaa. Käytiin hetki Iinan ja Maijan kanssa sänkkärillä kahlailemassa, jos se olisi vähän kuumakallea rauhoittanut, mutta päinvastoin.. :D Palailtiin takaisin kentälle ja kunhan poni oli vähän rauhoittunut taivuteltiin vielä hetki ravissa, jonka jälkeen venyteltiin eteen-alas. Loppua kohden poni alkoikin hiljattain tuntua vähän paremmalta ja kevyemmältä ratsastaa.

Maanantaina
lähdettiin Saaran ja Samin kanssa maastoilemaan ja heitettiinkin reilu tunnin/8.5km lenkki. Onneksi sää oli kohentunut paljonkin eilisestä ja loppumatkasta paistoi aurinkokin eikä tuulesta ollut tietoakaan. Saara kävi näyttämässä meille rannan, jossa kesäisin pääsee sitten uittamaan. Jäälle ei uskallettu, kun on sen verran ollut lämpöisiä kelejä nytten ja koskaan aiemmin ei olla jäällä menty, joten jätettiin se ihan suosiolla välistä. Ehkä sitten joku talvi sinnekin uskaltaa. Hiekkatiet olivat kyllä tosi hyvässä kunnossa niin päästiin ottamaan aika paljon ravia ja muutamat pätkät laukkaakin. Ponit käyttäytyivät tosi asiallisesti, vaikkakin intoa löytyi! Traktorikaan ei aiheuttanut mitään ongelmia, vaikka aikaisemmin siitä olisi saatu aika isokin ongelma aikaan. Kävin vielä maaston jälkeen maneesissa vähän venyttelemässä laukassa sekä ravissa ja poni oli kaiken kaikkiaan tosi miellyttävän tuntuinen ratsastaa.
Tiistaina oli vuorossa hiukan hyppelyjä yhdistettynä pieneen hankitreeniin. Heikki tuli meitä kuvailemaan ja mukaan lähti myös Atte, joka on nyt pidempään jo halunnut tulla kokeilemaan ratsastusta. Heti alkuun käytiin hakemassa Fasu tarhasta, kerroin siinä samalla Atelle ihan perusasioita ja hän saikin taluttaa poitsun talliin. Tallissa alettiin harjailemaan ponia Aten kanssa Heikin siivoillessa Fasun boxia. Ja esiteltiin myös Fasun kanssa meidän temppuja! Taisi hevospelkokin kadota kokonaan, kun F käyttäytyi kuin mallioppilas konsanaan ja seisoskeli kuin tatti paikoillaan. Ponikaan ei muuten yhtään jännittänyt, ihme kumma, kun yleensä Fasu on ainakin vähän varuillaan kun ihan uusi tyyppi ilmaantuu paikalle.Siirryttiin siitä pikkuhiljaa maneesille päin, jossa alkukäynnit käveltyäni alettiin poitsun kanssa venyttelemään eteen-alas ravissa. Otin myös hetken laukkaa hiukan pidemmällä ohjalla, että F sai venytellä kaulaansa, jonka jälkeen siirryttiin työstämään käyntiä ja ravia. Tehtiin muutamat avotaivuttelut ja väistöt aluksi käynnissä molempiin suuntiin ja jatkettiin siitä ravissa samalla tehtävällä. Laukassa tehtiin muutamia temponmuutoksia, sekä vaihtoja, jotka sujuivat molemmat oikein näppärästi! Fasu olikin alusta alkaen tosi mukava ja kevyt ratsastaa, sekä sopivan energinen. Heikki pääsikin selkään kävelemään välikäynnit sillä välin kun mie rakentelin meille muutaman esteen maneesiin.Tehtäväksi muodostui tällä kertaa ihan simppeli kahdeksikko (yllä havainnollistava kuva), jossa hyppäsin alkuun pystyn ja sen jälkeen tulin perään okserin. Fasu innostui kyllä heti tajutessaan pääsemään hyppäämään ja vähän jouduttiin taas keskustelemaan alkuun hieman jarruista. Okserin jälkeenkin tuli välillä söpöjä pään nakkeluja ja minipomppuja, toisella oli vähän hauskaa! Ei hypätty loppupeleissä paljoa, nostettiin muutamisen kerran esteitä ja korkeimmillaan tultiin n. 90cm tehtävää. Okseria tulin vielä lopuksi muutaman kerran pelkästään ja sillä korkeutta oli n. 105cm. Kokonaisuudessaan poitsu teki oikein hyviä hyppyjä, tosin kuski onnistui pari kertaan söhlimään ponnistuspaikan turhan lähelle, jolloin otettiin muutama puomi alas. Mutta muuten oikein onnistuneet hyppelyt!
Hetken käveltyämme suunnattiin sänkkärille, jossa käytiin räpsimässä muutamat kuvat meistä! Ihanaa, että sääennuste piti kerrankin paikkansa niin saatiin mukavan aurinkoisia kuvia, kun lähiviikkojen kuvat on ollut yleensä aika synkemmän puoleisia.. Fasu oli taas haljeta innosta päästessään vähän ravailemaan ja laukkailemaan pellolle, eikä olisi malttanut millään huilia välissä! Muutaman kerran tultiin sänkkäri puolesta välistä ylös, jonka jälkeen otettiin ympyrällä vähän ravia ja laukkaa ja sitten siirryttiin takaisin maneesiin. Sen verran rankkaa kuitenkin tuo kahlailu hangessa, ettei kovin kauaa siellä viitsi mennä (vaikka tuolla poninviikareella energiaa tuntuukin loputtomiin riittävän.. :D)
Maneesissa Atte pääsikin vuorostaan selkään kävelemään ja laitoin Fasulle satulan, ettei liian pelottavaksi mennyt! Taluttelin kaksikkoa maneesia ympäri, otettiin tosin lyhyt muutaman metrin ravipätkäkin ja lopuksi Atte sai itsenäisesti hetken kävellä ja harjoitella vähän kääntämistä ja pysähtymistä. Oikein mallikkaasti meni näin ensimmäiseksi kerraksi ja Fasukin oli oikea mallioppilas, eikä juurikaan jänskännyt - kyllä sai olla mamma hirveän ylpeä :) Kävin itse keventelemässä loppuravit, jonka jälkeen käveltiin jonkin aikaa ja palailtiin takaisin talliin, jossa venyttelin Fn ja laitoin kylmäyssuojat jalkoihin. Oli kyllä kerrassaan kaikinpuolin hyvän mielen treeni, hymyssä suin tätäkin kirjoittelin! Huomenna sitten kevyt päivä, todennäköisesti otetaan kevyesti kaikki askellajit liinassa ja torstaina sitten on vuorossa kouluilua.4 kommenttia:

 1. Oii, nuo peltokuvat on niin kauniita <3 ja hyvin meette ;)

  VastaaPoista
 2. Joku erikoispostaus ois aika kiva. Vaikka kännykän valokuvien tyhjennys postaus tai mielipidepostaus. Kiva postaus ! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jees, pitääkin kehitellä jotain erikoispostausta! :) Suurkiitokset kommentistasi!

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)