maanantai 4. elokuuta 2014

maastoesteitä ja varustehankintoja!


Itse olin siis ke-su asti töissä, mutta sain onneksi vaihdettua sunnuntain iltavuoron aamuvuoroon niin pääsin jo sunnuntaina liikuttelemaan Fasun. Vuokraaja kävi to ja pe liikuttelemassa poitsun ja hyvin oli kuulemma sujunut! Torstaina Annika oli kouluillut vajaan tunnin verran kentällä ja perjantaina oli käynyt kentällä menon jälkeen vielä hölkkäilemässä maastossa. Vähän oli ponilla kuulemma meno päällä ja hiukan Fasu oli myös kyttäillyt ja säpsynyt, mutta pysynyt kuitenkin hyvin lapasessa. Lauantaiksi kysyin Pauliinan juoksuttamaan poitsun, kun en vapaata viitsinyt pojulle pitää. Fasu ei muutenkaan niinkään vapaapäivistä välitä, mielummin pidän kevyempiä päiviä välillä kuin pelkän vapaan.. :)



^ Kylvyn jälkeinen piehtarointi & eilinen kävelylenkki maastossa

Eilen sunnuntaina pääsin vihdoin ja viimein itse tallille - olikin ponia jo hirmuinen ikävä! Fasukin oli niin suloinen kun se hirnuen tuli vastaan portille huomatessaan minut ♥ Tallissa pyöriessäni Iina ehdotti, että olisin hänen kaveriksi lähtenyt hyppimään vähän maastoesteitä pellolle ja niin me päädyttiin Fauskin kanssa Iinan ja Mokkiksen seurauksi! Alkuverkkailin hetken kentällä, josta siirryin pellolle ottamaan paremmat ravi/laukkatyöskentelyt ja aloiteltiin hyppäämään sitten pienen pientä tukkia.




Hyppäiltiin sen jälkeen muutamaa vähän kookkaampaa tukkia ja pari kertaa muutaman esteen tehtävää. Treenit menivät kokonaisuudessaan ihan hyvin, ponikin pysyi aika hyvin lapasessa ja oli selkeästi innoissan maastoesteistä! Eipä me olla pahemmin maastoesteitä hypätty ja ainut mikä aiheutti kyttäystä oli tuo taloeste. Ei käyty edes nuuhkimassa tarkemmin estettä ja ensimmäisellä kerralla tultiinkin aika kiemurrellen siihen ja hypättiin lopulta lähes paikaltaan.. :D Seuraavakin hyppy oli ihmeellinen ninjaloikka, mutta kolmas ja viimeinen kerta oli jo paljon parempi, että sujuvampi. Siihen olikin hyvä lopetella. Eikä estekään ponia loppujen lopuksi syönyt, vaikka meinasikin! Hypättiin loppuverkaksi samaa pientä tukkia kuin alkuverkaksi, otettiin eteen-alas ravit ja käytiin
maastossa kävelemässä loppukäynnit.




Tänään kouluiltiin Fasun kanssa ilman satulaa kentällä ja poni toimi ihan kivasti! Otettiin alkuverkat pitkän kaavan mukaan eteen-alas laukkaillen ja ravaillen - poni venytteli mielellään ja oli muutenkin hyvän rento. Työskenneltiin sen jälkeen hetki molempiin suuntiin käynnissä tehden avo- ja sulkutaivutuksia, sekä pohkeenväistöä. Poitsu yritti aluksi vähän luistaa töiden teosta ja ötökätkin haittasivat keskittymistä, mutta hyvien pätkien jälkeen siirryin ravailemaan. Jatkettiin taivutuksia, sekä väistöjä, että sain ponin selän hyvin käyttöön ja Fasun paremmin kuulolle. Laukoissa poni olikin alusta saakka jo hyväntuntuinen! Venyteltiin vielä lopuksi eteen-alas hetki laukassa, jonka jälkeen otettiin pitkät eteen-alas ravit.


Laitoin Fasulle tosiaan karvapehmusteen suitsiin & riimuun, kun niskasta oli hinkkautunut karvoja pois :/







^ Nenäkin rasvattu, ettei pääse palamaan auringossa!

Huomenna olisi tarkoitus käydä maastoilemassa jonkunlainen lenkki aamupäivällä, kun minun pitää ennen 12 olla jo Kouvolassa. Töitä olisi tosiaan viisi päivää vielä jäljellä, eli vuokraaja käy sitten ke-pe ja itse yritän päästä jo lauantaina Lappeenrantaan, mikäli saan vaan vuoron vaihdettua. Muutamaa eri satula-autoa on kyselty tännepäin, toivottavasti pian saadaan sellainen käymään, että löytyisi varmasti sopivat penkit poitsulle. Sitten päästäisiin ihan kunnolla kunnolla treenailemaan :)

Ja lopuksi vielä muutamiin varusteharkintoihin:

Euro-Starin punasinivalkoinen estehuopa, aivan ihana!

Talveksi 150g sisätoppis, oli Hööksin alessa -50%, joten piti investoida!

Samat meksikolaiset kuin meidän edelliset, mutta paljon paremmassa kunnossa. Olen jo jonkin aikaa tuloksetta yrittänyt etsiä v.ruskeita meksikolaisia kivoilla yksityiskohdilla, kun nykyiset on jo niin huonossa kunnossa.. Tämäkin kuva on 2012 otettu, jolloin suitset oli vielä jopa vaaleatkin! Uudet suitset löysin halvalla netistä, kerrankin kävi hyvä tuuri :)

Lisäksi muuton takia tuli ostettua kaikenlaista pientä käyttötavaraa, kuten nahkasaippuaa ja -rasvaa, haavasprayta, arnikaa, biotiinia, elektrolyyttejä ymym. Vielä pitäisi jonkunlainen ötökkämyrkky ja karvankiillotusaine shoppailla, kylmäsavi/linimenttikään ei olisi kyllä pahitteeksi. Uudet Roecklit tarttuivat tämänpäiväisellä Agrimarket käynnillä mukaan, kun kävin Fasulle ostamassa uuden säkin ruokaa jo varuiksi. Vanhat hanskat olivatkin jo niin kuluneet, että ne voisi suoraan heittää melkeinpä menemään!

Myös uutta kameraa olen pikkuhiljaa etsinyt, kun vanha alkaa sanomaan itsensä irti. Löysin itseasiassa äskettäin todella hyvän ja edullisen setin, kun selailin erästä nettimarkkinaa.. :) Laittelinkin myyjälle viestiä - ties vaikka kohta olisi jo uusi kamera! Sunnuntaina pääsisin kuvailemaan ja katselemaan noita Lappeenrannan kansallisia kisojakin, siellä näytti luokkia olevan mukavasti ihan 150cm asti.

Hennin äiti meni Fasulla vielä ennen Lappeenrantaan muuttoamme! Tässä muutama kuva lopuksi.



10 kommenttia:

  1. Minä päivänä ajattelit mennä kisoja kuvaamaan? (: Itse olisin halunnut perjantaina nurmelle hyppäämään 90cm kun ei viime vuonna päästy, mutta tänänkin vuonna joudun oleman töissä :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perjantai-lauantai olen töissä, joten ne eivät ainakaan onnistuisi.. :/ Sunnuntai on ainut päivä jolloin pääsen, joten silloin olen ehdottomasti menossa kuvailemaan/katselemaan! Oisi ollut kyllä siisti päästä Fasunkin kanssa hyppäämään, olin lukenut kisakutsunkin jotenkin huonosti niin katsoin ettei siellä ollut luokkia edes meille.. :D No tuleehan noita kisoja!

      Poista
  2. Vau miten upeita hyppyjä maastoesteille ja kivannäköisiä varusteita! Mukava kuulla, että Fasu on sopeutunut uuteen kotiinsa hyvin. :)

    Jos teet tarvikeostoksia lappeenrannassa, niin täältä puuilosta löytyy yllättävän suuri valikoima ötökkämyrkkyjä ja muita puteleita ja purkkeja. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuret kiitokset kommentistasi! :') On kyllä niin helpottunut olo, kun poitsu otti muuton niin rauhallisesti. Itseasiassa Puuilossa tuli toissapäivänä vierailtua, sieltä löytyy kyllä paljon erilaisia purkkeja ja puteleita, pitää käydä varmaan shoppailemassa!

      Poista
  3. Hyvä että Fasu on kotiutunut! Ja hyvä myös että sait vuokraajankin. Mitä koulua muuten käyt tuolla Lappeenrannassa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, pikkuhiljaa asiat järjestyy.. :) Pidän nyt välivuoden ja tarkoitus olisi aloittaa viim. lokakuussa työt jossain. En tosin päässyt kouluunkaan, että sen puolesta en olisi opiskeluja voinut (ainakaan vielä) aloittaa, mutta olin aika varma jo keväällä, että välivuoden tulen pitämään. Kiitoksia kommentistasi!

      Poista
  4. Etkö sä kylmää F:n jalkoja ollenkaan kovemman rasituksen tms jälkeen vai kylmäätkö vedellä..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tottakai hoidan ponin jalat rankemman rasituksen jälkeen.. :) Meiltä löytyy joka jalkaan tarroilla kiinnitettävät kylmäyssuojat, jotka ovat kyllä tosi tehokkaat, että näppärät. Jos en kylmäyssuojia ole käyttänyt niin aiemmin on tullut käytettyä yleensä kylmäsavea, siihenkin olen ollut tyytyväinen! Linimenttiä/arnikaa tulee silloin tällöin käytettyä, arnikaa enimmäkseen selkään. Tällä hetkellä meillä ei ole linimenttiä/kylmäsavea, tarkoitus olisi käydä ostamassa jompaa kumpaa vaikka meiltä ne kylmäyssuojat löytyykin :) Vedellä en ole kylmännyt pitkään aikaan, pitäisi melkein olla sellainen kylmäysjärjestelmä, että vedellä kylmäyksestä saisi tehokkaimmin kaiken irti.

      Poista
  5. Tosi kiva postaus 😌!
    Olis kiva nähdä minkälainen talli ja maneesit yms on kun edellisen fasun tallin tiesin jo melkein yhtä hyvin kuin omat taskut :), joten voisitko tehdä tallin esittely videon? tai edes kuvilla! 😊👋

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paljon kiitoksia! =) Pitää miettiä ja tietenkin pitäisi kysyä lupa sellaiseen. Mutta ainakin joku päivä on tulossa videopostausta/päivä kuvina tmv. erikoisempaa postausta, kunhan saan työt alta pois!

      Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)