sunnuntai 10. elokuuta 2014

uuden kameran testailuja ja tämän päivän hyppelyitä

Lomalainen ilmoittautuu! Itselläni loppui lauantaina virallisesti työt ja lomailenkin nyt hetken aikaa ja etsiskelen täältä Lappeenrannasta töitä. Pari viimeistä työpäivää meni kylläkin saikkuillessa, kun niskat vetäisivät yhtäkkiä todella jumiin, eikä pää kääntynyt mihinkään.. Nyt niskat alkavat olemaan onneksi jo paljon paremmat, kun lääkkeet ovat pikkuhiljaa alkaneet tehoamaan.

Löysin eräältä nettimarkkinapalstalta edullisen kamerapaketin ja hetken mielijohteesta kävinkin sen tiistai-iltana töiden jälkeen hakemassa. Pakettiin sisältyi Nikon D5100 -järjestelmäkamera, 5 objektiivia, sekä mm. lisämikrofoni ja akkukahva. Muutama putki on minulle tarpeeton (Sigma 70-300mm F4-5.6 APO DG Macro, Nikon Nikkor AF-D 28mm F/2.8, sekä mahdollisesti myös Samyang MF 8mm f/3.5 Fisheye) Lisäksi myyn oman salamalaitteeni Nikon Speedlight SB-400, kun en sitä enää tarvitse. Kaikki ovat hyväkuntoisia, olleet todella vähällä käytöllä ja lähtevät edullisesti. Jos kiinnostaa niin ottakaahan yhteyttä sähköpostitse!

Kävin kuvailemassa Hennan koiraa Jamia kameran testailuna






Kameraa on tullut jonkun verran testailtuakin ja oikein tyytyväinen olen ollut! Objektiiveina tulee pääosin käytettyä Nikon Nikkor AF-S DX 18-105mm f/3.5-5.6G ED VR -objektiivia, sekä tuota edellisestä kamerasta jäänyttä Nikon Nikkor AF-S VR 70-300mm f/4.5-5.6G IF-ED -objektiivia. Tuota pidempää putkea en ole vielä tämän kameran kanssa testaillut, mutta sunnuntaina olisi tarkoitus käydä kuvailemassa estekilpailuja.

Roosaa ja hänen hevostaan Frodoa kävin myös kuvailemassa




Perjantaina lähdin tosiaan jo Lappeenrantaan, kun sain kyydin järjestettyä. Matkan varrella pysähdyttiin moikkaamassa Fasua ja vein tallille samalla ötökkämyrkkyä, linimenttiä ja karvankiillotusainetta. Annika olikin juuri sopivasti ratsastamassa poitsulla niin sain kaksikosta muutaman kuvankin napsittua!





Tänään mentiin tallille vasta seitsemän aikoihin, kun silloin oli mukavan viileä hypätä. Kenttä oli muutenkin aiemmin varattu valmennuksen takia, joten ihan hyvään aikaan mentiin! Lähes kaikki tolpat oli kuitenkin viety Rakuunapäiville, joten pitikin tehdä pieni muutos suunnitelmiin. Laittelin ponin kuntoon ja Heikin talutellessa poitsua rakensin meille yhden yksittäisen pystyn toiselle sivulle. Alkuverkkojen jälkeen aloin hyppäämään estettä ja voi kun poni oli aivan innoissaan! Nostettiin aina hyvien hyppyjen jälkeen ja korkeimmillaan este taisi olla n. 90cm paikkeilla. Fasu hyppäsi tosi kivasti, paikat kävivät, eikä pudotuksiakaan tullut yhtään. Käytiin vielä hyppäämässä pellolla muutama maastoeste, jonka jälkeen loppuverkkailin poitsun kentällä. Kokonaisuudessaan meni siis oikein hyvin :)












Satula-autokin saadaan vierailemaan tässä parin viikon sisään ja ilmoittauduin jo parin viikon päästä olevaan kouluvalmennukseen! 24.08. olisi tiedossa alue-estekilpailut, joihin on tarkoitus mennä skabailemaan jos ja kun kyydit saadaan vain järjestymään. Mutta palaillaan taas piakkoin, kellokin näyttää jo yli neljää niin pitäisi ehkä käydä nukkumaan, että jaksaa huomenna heräillä kisoja kuvailemaan.. :)

10 kommenttia:

  1. No sua ei oo kyllä järjellä siunattu kun hyppäät jo toistamiseen maastoesteitä ilman turvaliiviä... Vai onko se liian noloa käyttää turvaliiviä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämän kerran maastoesteet tulivat vähän yllättäen, eipä tullut oikeestaan mieleen laittaa turvaliiviä.. :D Eihän se noloa ole, halpa henkivakuutus, aikaisemmin olen käyttänyt paljon enemmän turvaliiviä, mutta nykyään vaan omaa laiskuutta jäänyt. Ehkäpä nyt ensi kerralla kun meen noita maastoesteitä loikkimaan laitan sen päälleni :)

      Poista
  2. Kuinka vanha tuo Frodo on? On kovin hoikan näköinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kolmevuotias. Oli pitkään ollut kipeä, jonka takia laihtunut, mutta nyt parantumisen myötä alkanut lihomaan :)

      Poista
  3. Kivaa että ootte kotiutuneet hyvin! :) Missä päin siulla on kämppä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeps, Fasu on kyllä ottanut tosi lungisti tuon muuton :) Tällä hetkellä majaillaan Pallossa, jossain vaiheessa muutetaan isompaan kämppään jonnekinpäin keskustaa.

      Poista
  4. Miten postauksistasi on saanut sellaisen kuvan, että hyppäät aina kun liikutat itse fasun? Ja tuntuu muutenkin että hyppäät todella usein, ja sitäpaitsi etkös (vissiin) viime postauksessa sanonnu että toi teijän satula on epäsopiva ja silti käytät sitä :o

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen pitänyt Fasulla kerran viikkoon hyppypäivän, välillä saatan sen ohella jonain toisena päivänä mennä puomeja/kavaletteja (joita pitäisi kyllä mennä enemmän, kun on taas jäänyt..) Talvisin hyppelyt ovat saattaneet mennä moneksi viikkoihinkin jäihin sääolosuhteiden yms. takia. Pääosin kesät ollaan päästy treenaamaan vain kunnolla.

      Viimeeksi hyppäsin 9.8., josta kerroin tässä postauksessa ja sitä ennen 3.8. jolloin pelkkiä maastoesteitä ja sitä edellinen hyppykerta oli 30.7., jolloin hyppäsin yhtä pientä yksittäistä. Ihan kunnolla ei olla päästy vielä edes hyppäämään, tarkoitus olisi päästä tällä viikolla menemään pientä rataa tmv..

      Liikutan Fasun 4x viikossa, vuokraaja 3x viikossa. Olen postaillut nyt niin, että hyppykerrat ovat tulleet vissiinkin joka postaukseen(?), ehkä se siksi sinusta tuntuu siltä. Mielestäni kerta viikkoon hyppääminen, joskus harvoin 2x (ei kuitenkaan molemmat rankasti) on ihan "inhimillistä" vielä. Ainakin tähän asti ollut.. :D

      Onhan se estesatula hiukan epäsopiva, mutta ponin selkä ei siitä ole kipeytynyt, eikä Fasu muutenkaan vaikuta huonolta estepenkin kanssa. Samalla kun etsin meille koulupenkkiä niin voin ihan hyvin vaihtaa estepenkinkin, että saadaan ihan 110% istuva satula.. :) Satula-auto on tulossa ensi viikon maanantaina/tiistaina, niin saadaan sekin asia järjestymään. Jos estesatula olisi epäsopiva, en käyttäisi sitä vaan menisin ilman satulaa/tekisin maastakäsin/lainaisin sopivampaa satulaa. Hevosen hyvinvointi kuitenkin ennenkaikkea.

      Poista
    2. 'Onhan se estesatula hiukan epäsopiva' - 'Jos estesatula olisi epäsopiva' ?! Ristiriitaistako? :D

      Poista
    3. Tällä hetkellä estesatula on ihan hyvä romaanin kanssa - ei häiritse hevosta, ei kipeytä selkää, F liikkuu ihan normaalisti estepenkin kanssa. Jos se häiritsisi/kipeyttäisi yms. niin silloin en käyttäisi sitä.

      Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)