perjantai 22. elokuuta 2014

I wanna let the rhythm set me free


Maanantaina
mentiin Fauskin kanssa aluksi n. puolisen tuntia kentällä, jonka jälkeen lähdettiin vielä maastoon käppäilemään pitkät loppukäynnit. Alkuun tehtiin käynnissä tuttuun tapaan avo- ja sulkutaivutusta pitkillä sivuilla, että sain ponin kuulolle ja selkää paremmin käyttöön. Lisäilin mukaan myös muutamat pohkeenväistöt ja käynti-seis-käynti -siirtymiset. Ravissa jatkettiin suurinpiirtein samalla teemalla, siirtymisiä tosin tehtiin niin askellajin sisällä kuin askellajista toiseen. Laukassa keskityin saamaan laukan  tahdikkaaksi ja hyvin pyöriväksi - lopuksi poni olikin tosi miellyttävä, että kevyt ratsastaa! En malta odottaa lauantain kouluvalmennusta, kun päästään valvovan silmän alle. Edellisestä (koulu)valmennuksesta onkin kulunut jo tuhottaman paljon aikaa, joten oli korkea aikakin mennä valmentautumaan.


Tiistaina tosiaan Annika kävi liikuttelemassa poitsun ja mie vuorostani keskiviikkona. Saara lähtikin meille Samin kanssa näyttämään maastoja ja melkein 5km lenkki tuli käveltyä vajaassa tunnissa. Sami on ollut jo 10kk kävelytyksellä jalkansa takia, toivotaan että ensi viikon klinikkakäynnillä tulee hyviä uutisia :) Pääsee pojat sitten jossain vaiheessa toivottavasti kunnon maastoon, kun eivät meinanneet nytkään malttaa aina ihan kävellä. Kerran otettiin pieni pyrähdyskin, kun ponit säikähtivät takaa lähestyvää skootterikuskia, jolla oli iso lepattava sadeviitta selässä.. No, olihan se kieltämättä aika hurjannäköinen! Loppumatka menikin pitkältä toipuessa tästä pelottavasta kokemuksesta, kun molemmat ponit steppailivat ja tipsuttivat eteenpäin, eikä käynnistä ollut tietoakaan. Fasu onneksi rauhoittui lopulta kävelemään ja Samikin pikkuhiljaa Fasun myötä. Kävin vielä maaston jälkeen kentällä pyörähtämässä kaikki askellajit läpi -periaatteella ja poni oli kaikenkaikkiaan oikein miellyttävä ja rento ratsastaa.


Tänään oli pidettävä Fasulle jonkin sortin hyppypäivä koska muuten ei oltaisi ollenkaan keritty tällä viikolla hyppäilemään. Fasulle ei pitkät hyppyvapaat kovin hyvää tee - hyvä että toinen pysyy nahkoissaan tällä kerta viikkoon hyppäämiselläkään! Päädyin lopulta irtohypyttämään poitsun, kun se on ollut mielessäni jo jonkin aikaa. Yksi apukäsi ei olisi ollut kyllä pahitteeksi, kahdestaan oli nimittäin vähän vaikea kunnolla irtohypyttää etenkin kun yhdeltä sivulta puuttuu vielä aidat.. :D No kovin paljoa ei sitten pystytty loppupeleissä irtohypyttämään, mutta ainakin poni pysyi kentällä ja sillä oli taas hirmu hauskaa!

Tein teille tästä tallipäivästä pienimuotoisen kuvapostauksen, toivottavasti tykkäätte!

Lähipäivinä ja tänä aamunakin on satanut ihan älyttömästi, onneksi ilma suosi meitä tällä kertaa!


Fasu syö tällä hetkellä aamuin illoin reilun litran Peacemakeria + kivennäistä ja biotiinia.

Näkymä tallin sivuovesta.

Kukas se täältä löytyykään! Mokoma korvakin oli mennyt toisella kaksinkerroin.Käytiin vielä ennen kentälle lähtöä ottamassa muutamat kuvat pihalla!
Pojat kävivät lopuksi n. 15min kävelylenkillä lähistöllä loppukäynneiksi.

Kylmäsin letkulla jalat, takasiin laitoin vielä hetkeksi kylmäpussit ja kaikkiin jalkoihin linimentit (+ arnikan selkään)

Venyteltiin nameilla molemmille sivuille ...

... ja myöskin alas.

Lopulta poni pääsi karsinaansa ja jäi sinne tyytyväisen oloisena syömään :)

Hirveän paljoa ei irtohypytyksen aikana ehtinyt kuvailemaan, mutta muutama klippi sentäs löytyi!Annikan piti liikutella huomenna (tai no tänään perjantaina) Fasu, mutta hän ei päässytkään niin mie käyn kevyesti palauttelemassa poitsun kanssa. Lauantaina meillä on tosiaan se Paken kouluvalmennus ja sunnuntaina Annika käy Fasuilemassa. Viikonloppuna saan meille todennäköisesti yhden estepenkin sovitukseen, toivottavasti tärppäisi! Kävin tänään kyselemässä läheisestä hevosliikkeestä satuloita, mutta sieltä ei löytynyt meille mitään sopivaa. Yhdestä satulaliikkeestä ei ole vielä vastattu, toivotaan että sieltä tulisi pian vastausta niin voisin käydä hetimiten hakemassa satuloita sovitukseen.

9 kommenttia:

 1. Ihanan hyvälaatuisia kuvia ja muutenkin hyvä postaus. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon kiitoksia siulle kommentistasi ja mukavaa kuulla, että postaus oli mieluinen! =)

   Poista
 2. fasulla on hyvä hyppy! mutta ihan vinkiksi, peacemaker kuuluu turvottaa.. ja venytykset sivuille kuuluu tehdä sivulle-alas, ei sivulle-ylös..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toinen oli vaan vähän liian tohkeissaan, että vähän liikaa vauhtia oli noissa hypyissä.. :D En ole missään tavannut, että Peacemaker pitäisi turvottaa ja ilman turvotusta ollaan jo monta vuotta menty. Eikä kyllä pussissakaan ole mainintaa turvotukselta ja varmistin vielä ammattilaiselta, ettei sitä tarvitse turvottaa.. :) Venyttelen Fasun ratsastuksen jälkeen aina molemmille sivuille + yläviistoon ja vielä alas. Kiitoksia kommentistasi!

   Poista
 3. Blogisi pääsi postaukseen "Lempparit linkitetyistä osa 1" osoitteessa http://riiviotjakaurakamu.blogspot.fi/ :)

  VastaaPoista
 4. Ihan mahtava blogi sulla, jään ehdottomasti seurailemaan!

  http://camillan-blogi.blogspot.fi/

  VastaaPoista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)