tiistai 31. joulukuuta 2013

vuosi vaihtuu, tervetuloa 2014!

Tähän pariin päivään on sisältynyt hyviä treenejä ja oikein innokkaita ponskeja! Valitettavasti kisojen suhteen tuli kuitenkin mutkia matkaan, siitä lisää alempana..

Lauantaina
Henni ja Tiia kävivät päivällä liikuttelemassa Helkan ja Vikin. Olivat menneet ihan rennosti noin puolisen tuntia hiekkatiellä. Myöhemmin illemmalla mentiin myös Fasun kanssa hiekkatiellä - otin itseäni niskasta kiinni
ja laitoin oikein koulupenkin ponille. Mentiin aika kevyesti noin puolituntia ihan vain, että sain otettua kaikki askellajit läpi ja ponin hyväntuntuiseksi.


Sunnuntaina suunnattiin taasen maneesille, tällä kertaa tosin vain Tiia ja Viki menivät hyppäämään. Sitkeä harjoittelu lastauksen ja kopissa olon parissa on tuottanut tulosta ja neiti matkusti oikein mallikkaasti molempiin suuntiin ja käveli myös suoraan koppiin. Koska Vikillä ei oltu hypätty kolmeen viikkoon kunnolla, eikä kotonakaan ole pystynyt missään edes kunnolla jumppailemaan niin päätin tehdä parivaljakolle muutamia jumppaavia tehtäviä. Pitkälle sivulle rakentelin jumppasarjan innariväleillä ja keskihalkaisijalle kolmoissarjan, jossa keskimmäinen este oli okseri. Tiia tuli myös alkuverkkojen yhteydessä muutamia ravi- ja laukkapuomeja, joissa ei nyt mitään ihmeellisempää ollutkaan.

Mittasuhteet vähän hakusessa, mutta pikkuvikoja!

Aloitettiin hyppääminen ihan matalalta korkeudelta ja nostettiin pikkuhiljaa hyvien suoritusten jälkeen. Viksu kuulemma tuntui jo alkuverkoista lähiten tosi hyvältä ja oli hyvin kuulolla. Muutamaan otteeseen kaksikolla oli hiukan liikaa vauhtia linjoille, mutta hienosti Viki sai jalkansa taiteiltua. Tiian mukaan Viki oli myös todella varmanoloinen hypätessä, vaikka Viki muuttuu yleensä jonkinverran epävarmaksi, kun tulee yhtään hyppytaukoa. Korkeimmillaan kolmoissarjan okseri oli n. 100cm ja kokonaisuudessaan estetreenit menivät oikein kivasti, eikä pudotuksiakaan tullut kuin yksi!

Tallille takaisin päästyämme oli vielä ihan valosaa, joten päätin liikutella Fasun heti ja Tiia tulikin meitä kuvailemaan. Menin vajaan tunnin verran hiekkatiellä ja poni oli oikein säpäkällä tuulella, välillä kuin lentoon lähdössä! Otettiin pari tyylikästä äkkilähtöä muutamaan otteeseen kun ensin Fasu säikähti Tiiaa ja jonkin ajan kuluttua pyörää.. Kiipeiltiin muutamia lähistöllä olevia mäkiä ja siitäkös poitsu vasta innostuikin ja nakkeli niskojaan. Otin myös hiekkatiellä muutaman hypyn - voi sitä riemun määrää! Halusin ottaa muutaman kavalettia isomman hypyn, mutta koska tolpat ovat rikki niin Tiia joutui nostamaan estettä vähän enemmän. Oli muuten kuskilla paikoitellen vähän vaikeuksia pysyä kyydissä tai ylipäätänsä jarrutella, kun oltiin vieläpä ilman satulaa kolmipaloilla liikenteessä.. Loppua kohden poitsu hiukan rauhottui ja loppuraveissa oli paikoitellen tosi hyvän-, että rennontuntuinen!


Lähdettiin hiukan kaukaa kuten näkyy.. Fasu taas niin totisena!

Lopuksi alkoi olla jo aika hämärää, mutta kyllä näistä selvää onneksi saa :)Maanantaina kävin Fasun kanssa käppäilemässä ilman satulaa n. 20min lähimaastoissa ja taivuteltiin hetki myös käynnissä hiekkatiellä. Tiia ratsasti Vikin
palauttelevasti hiekkatiellä pääosin eteen-alas venytellen kaikissa askellajeissa edellisen päivän hyppytreenien jäljiltä.

Ja tosiaan.. Tänään tiistaina oli tarkoitus lähteä Helkan ja Fasun kanssa lähitallin koulu- ja estekilpailuihin, mutta kuinkas kävikään. Meillä oli käynyt pieni väärinkäsitys päivämäärän suhteen ja Juha oli luullut kisojen olevan keskiviikkona. Nyt tiistaina Juha on tosiaan töissä, eikä pääse mitenkään meitä kisoihin viemään, eikä saatu myöskään muualta kyytiä. Joten harmillisesti jouduttiin Hennin kanssa kisat perumaan. No, tuleehan noita kisoja, mutta olisi ollut kyllä mukava päästä pitkästä aikaa skabailemaan ja debytoimaan myös meidän ensimmäisen koulustartin. Uusi vuosi, uudet kujeet vai miten se menikään.. ;D

En enää tämän vuoden puolella tule päivittelemään blogiin, joten toivotan nyt kaikille erittäin hyvät uudet vuodet! Jatketaan taas ensi vuoden puolella ja heti kuun alussa tulossa koostepostaus kuluneelta vuodelta. Ja haluan vielä loppuun kiittää meidän lukijoita, kiitoksia paljon kaikille :')

10 kommenttia:

 1. hö, teiän olis pitäny muistutella Juhaa siitä päivämäärästä :D

  VastaaPoista
 2. meette ihan superhienosti koulua! :)

  VastaaPoista
 3. ratsastat tosi siististi ja fasu kulkee tasaisesti ja tyytyväisenä :)

  VastaaPoista
 4. milloin tulee uusi postaus ?? ja entä tuo koostepostaus viime vuodesta :)??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulossa heti kun kerkiän päivittelemään, pahoittelut! On ollut lähiviikkoina niin paljon kiireitä, etten ole ehtinyt juurikaan koneella istumaan :/

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)