lauantai 28. joulukuuta 2013

I can't get you out of my mind

Tiistaina tosiaan oli jouluaatto ja viime postauksesta löytyneekin muutama "jouluinen" kuva (lumi vaan uupuu..) mitä tuli aattona otettua. Henni ja Tiia kävivät aamupäivällä tallilla vähän kuvailemassa ja olivat myös käyneet Helkan ja Viksun kanssa pikkukävelyllä lähistöllä. Itse pääsin vasta illemmalla tallille ja Henni tulikin vielä miun kanssa tekemään iltatallin. Henni lähti Helkan kanssa minun ja Fasun seuraksi lenkille, kun aamupäivän liikutus oli sen verran kevyt. Eikä kyllä muutenkaan tee yhtään pahaa tuolle ponille pieni "ylimääräinen" liikunta! Seikkailtiin maastoissa ja cityponeiltiin taas hiukan, kun käytiin vierailemassa Hennin äidin työpaikalla. Lenkkiin vierähti mukavasti noin puolitoista tuntia - pääosin kuitenkin käppäiltiin, mutta muutama ravi- ja laukkapätkäkin mahtui mukaan.


Keskiviikkona käytiin iltapäivällä hakemassa Erika Kouvolaan ja lähdettiin sitten melkeinpä heti tallille. Käytiin Erikan kanssa käppäilemässä kevyesti Helkalla ja Fasulla lähimaastoissa ilman satuloita n. 20min. Tiia suuntasi Vikin kanssa sillä välin "koirankoulutuskentälle", jossa tosin ei ollut kuulemma ihmeempiä pystynyt tekemään, kun pohja oli ollut paikoitellen huonossa kunnossa. Torstaina lähdettiin Helkalla ja Fasulla maneesiin, kun Erika halusi päästä Helkan kanssa kunnolla hyppäämään. Hetken mietittyäni pakkasin Fasulle koulupenkin mukaan, kun sunnuntaina vasta hypättiin ja halusin saada kouluiltua kunnolla, kun missään ei ole voinut kunnolla tuuppailla pitkään aikaan. Suunniteltiin ja rakenneltiin maneesiin Erikalle pikkuinen neljän esteen rata ja laiteltiin ponskit sitten valmiiksi.Erika verkkaili Helkan suht pikaisesti, ettei käytettäisi liikaa aikaa ja energiaa alkuverkkoihin ja aloitti sitten pikkuhiljaa hyppäämisen pikkuristikoista. Nostettiin ratakorkeutta muutamisen kerran ja korkeimmillaan se oli n. 60cm paikeilla. Kokonaisuudessaan Helka hyppäsi hyvin, paikat osuivat ja ponikin oli pääosin reipas! Lopuksi Erika hyppäsi muutaman kerran yksittäistä pystyä hiukan isompana (n. 75cm) ja se sujui oikein kevyesti. Sen jälkeen vielä muutama pienempi loppuverkkahyppy ja sitten eteen-alas venyttelyt, jonka jälkeen Erika tuli käväisemään Fasun selässä ja otti muutaman hypynkin. Poitsu oli vähän villinä ja kuskasi Erikaa ihan kiitettävästi välillä, mutta ihan hyvin kaksikolla kuitenkin sujui! Erikan blogista kannattanee käydä vielä lukemassa Erikan omia tarkempia analysointeja treeneistä, jos kiinnostaa!
Fasu oli alusta saakka aika hyväntuntuinen, mitä nyt paikoitellen vähän huono keskittymään varsinkin, kun Helka vieressä laukkaili ja hyppi esteitä. Ei mennyt oikein jätkän päähän, että tultiin maneesille pääosin kouluilemaan, eikä hyppäämään. Pyrin tekemään monipuolisesti siirtymisiä, väistöjä, avoja, kaarevia uria jne., että sain Fasun paremmin kuulolle ja tehtävien avulla sain myös selkääkin paremmin käyttöön. Vähän rajoitti kuitenkin maneesissa oleva rata ja Erikan hyppääminen, mutta kohtuuhyvin päästiin tuuppailemaan. Loppupuolella nappasin hetkeksi satulan pois, että päästiin Erikan kanssa ottamaan muutamat hypyt. Tuossa koulupenkissä kun on kiinteät polvituet niin sillä ei edes pieniä ristikoita mitenkään järkevästi mennä.. Jouduttiin vähän keskustelemaan kontrollista, kun Fasu intoili vähän liikaakin ja kolmipalat eivät vieraassa paikassa ole ainakaan esteillä mikään parhain valinta meille. Paikoitellen poitsu odotti ihan hyvin, tosin Erikan kanssa intoutui vähän liikaakin kuskaamaan.. :D

Lopuksi vielä koulupenkki hetkeksi selkään ja ratsastin nopeasti kerran kouluohjelman (He C) läpi, kun aikataulu tuli taas vähän vastaan. Mentiin vähän "kylmiltään" tuo koulurata - Fasullakin oli vielä hiukan estemoodi päällä, eikä keskittyminen ollut ehkä niin 10, eikä ponikaan ollut läheskään kunnoilla avuilla. No ihan kohtuu hyvin saatiin rata mentyä, loppua kohti Fabio rauhoittui vähän, mutta otti tosin lisäkierroksia laukoista. Tuossa ohjelmassa on laukkalävistäjät ilman vaihtoa molempiin suuntiin, joka vähän ehkä "hirvittää", kun Fasu vaihtaa loppupeleissä niin herkästi. Nyt saatiin tosin molemmat lävistäjät mentyä suht mallikkaasti ilman vaihtoja. Kotonakaan ei pystytä missään ratoja treenaamaan, kun ei ole tällä hetkellä mitään sellaista paikkaa, jossa pystyisi kunnolla menemään. Niitä lumia odotellessa edelleen..

Muutama kuvakaappaus sieltä sun täältä, älkää järkyttökö ainakaan pahasti!Myöhemmin iltapäivällä Tiia kouluili Vikin kanssa hiekkatiellä ilman satulaa noin puolisen tuntia ja kehui tamman olleen hyvä! Perjantaina liikuteltiin Tiian kanssa samaan aikaan Fasu ja Viki hiekkatiellä. Viki ei meinannut aluksi oikein keskittyä, eikä malttaa, mutta loppua kohden oli kuulemma parempi. Fasun kanssa kouluiltiin ilman satulaa, pääosin kuitenkin aika kevyesti. Huonompaan suuntaan poitsu oli aluksi vähän jäykkä, mutta vertyessään parani huomattavasti ja sain ratsastettua vaikeamman laukankin tosi hyväntuntuiseksi. Etenkin lopuksi Fasu oli tosi miellyttävä, että kevyt ratsastaa, sekä liikkui omalla moottorillaan eteenpäin ja liike tuli hyvin selän läpi. Hieno poitsu!

Enempiä en kerkiä nyt kirjoittelemaan, kun herätys on alle neljän tunnin päästä töihin ja viime yönäkin unet jäi todella lyhyiksi.. Sunnuntaina Tiia pääsee Vikin kanssa pitkästä aikaa hyppäämään, kun suunnataan maneesille ja tiistaina onkin Helkan ja Fasun kanssa vuorossa harkkakisat! Henni starttaa Helkan kanssa He D'n ja 40cm'n, me Fasun kanssa debytoidaan meidän ensimmäinen koulurata (He C) ja hypätään 80cm, sekä 90cm. Onneksi kyseessä on vaan pienet harkkakisat, niin ehkä me selvitään ihan kunnialla tuo kouluratakin läpi. Eihän C'ssä vaadita vielä oikeastaan mitään, mutta mie oon niin ärsyttävän pikkutarkka tälläisissä..

16 kommenttia:

 1. Olisi kiva jos sinulla olisi ihan ikioma blogi:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mmh, en kyllä ihmettele jos blogi on näin vähän epäselkeä tmv. Olen kohta kolmisen vuotta kirjoitellut meijän kolmikon elämästä, että tuntuisi vähän ankealta jättää Helka ja Viki pois.. :D Hennin blogi on vähän on-off ja Tiiakin asuu kouluaikoina Lappeenrannassa, jolloin Vikin ja Helkan touhuja ei pystyisi mistään seurailemaan :/ Jaa'a, paha sanoa mutta pääpaino blogissa on kuitenkin Fasussa :) Kiitoksia paljon kommentistasi!

   Poista
  2. tää blogi on paras just näin, älä vaan lopeta tätä! :)

   Poista
 2. Missä on kisat ? :O

  VastaaPoista
 3. HeC kannattaa muistaa ratsastaa tiet kunnolla, koska niitä arvostellaan siinä eniten :) mutta Fasu liikkui tosi nätisti ja oli kiva nähdä videoo teidän tuuppailuistakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jeps, pelkästään huolellisesti ratsastetuilla teilläkin saa jo hyvät pisteet :) Kunhan vaan jossain pystyisi kunnolla tuuppailemaan.. No ensi kuussa olisi tarkoitus mennä koulutunnille, joten siltä sitten viimeistään matskua! Ja suurkiitokset kommentistasi :)

   Poista
 4. hihii :)
  http://maalissa-taas-voittajana.blogspot.fi/2013/12/vuosi-2013-haaste.html

  VastaaPoista
 5. Missä niist kisoista on ilmotettu ? koska on viimeinenilmo pv vai menikö se jo ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole missään netissä tmv. ilmoitettu, kun on sen verran pienet harkkakisat. Viimeinen ilmo oli jo, en tiedä ottaako jälki-ilmottautumisia. Soita Lauralle ja kysy :)

   Poista
 6. Jes, vihdoin mä löysin sun blogin! Oon seuraillu sua youtubessa "anonyyminä" jo pidemmän aikaa, ja tuskaillu aina jos ei oo tullu uutta videota. Joten tää on tosi hyvä juttu että löysin sun blogin! :D Jos viitit, niin käy kattoo mun blogi! :--) Jäin seuraamaan sun blogias.
  http://kisaradoille.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, noni! :) Mukavaa, että löysit tänne ja kiva, että liityit myös lukijaksi! Sekä paljon kiitoksia kommentistasi =) Pitääkin käydä vilkaisemassa blogiasi!

   Poista
 7. Moi Jenna! Löysin sun blogin kun linkkasit sen ht.nettiin ja hyvä niin:D Huomasin Fasun nimessä tuon Kassarist liitteen ja tajusin sukupostin kautta tutkia sen sisaruksia sun muita. Ratsastin aikoinaan satunnaisesti Fasun veljellä, taisi olla kyllä puoliveli mutta kuitenkin. Veljeksissä on hirveästi samaa näköä ja tuo Fasun liikkuminen muistuttaa paljon veljensä liikkumista, joka oli todella miellyttävää selästä käsin:))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, hauska sattuma! :) Mutta paljon kiitoksia kommentistasi!

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)