tiistai 24. joulukuuta 2013

valkea joulu taisi jäädä haaveeksi.. (paljon asiaa!)

Huhhuh - päälle viikko jo vierähtänyt viime postauksesta. Ihmeellisen kiireellinen olen näköjään ollut, kun vasta nyt kerkiän kunnolla kirjoittelemaan, vaikka lomahan meillä alkoi jo poikkeuksellisesti torstaina.

Noin vuosi sitten otettu kuva. Missä lumet ja pakkaset?!

Ihana talvi
(niin mikä..?) on rajoittanut huomattavasti ponskien liikuttamista, varsinkin kun ollaan vuorotellen plussan tai miinuksen puolella. Fasu sentäs on hokkikengässä, mutta Vikiä ja Helkaa on ollut lähes mahdoton välillä liikuttaa, kun kaikki paikat ovat olleet peilijäässä. Aikaisempina vuosina ei muistaakseni olla kelien takia oltu näin pitkään kunnolla poneja liikuttelematta ja hyvin ollaan kengättä pärjäilty. Liikutukset ovat koostuneet pääosin kävelylenkeistä, joihin on hyvällä tuurilla mahtunut vähän raviakin. Keskiviikkona käytiin Tiian kanssa vierailemassa Vikillä ja Fasulla raviradalla, ihan vain tsekattiin millaisessa kunnossa rata oli. Käveltiin kerran rata ympäri, jonka jälkeen otettiin vähän ravia ja laukkaakin. Sen enempää en viitsinyt Fasun kanssa tehdä, varsinkin kun oltiin ilman satulaa ja kolmipaloilla liikenteessä. Poni ei nimittäin meinannut oikein pysyä nahkoissaan, varsinkaan kävelypäivien takia.

Huhtikuun lopusta muutama kuva, kun oltiin Erikan kanssa raviradalla. F oli hiukan pyöreämpi keväällä!


Innostuin kaivelemaan vanhoja kuvia, nämä 2010 syksyltä. Toi turpis oli muuten aika hauska!


Torstaina Tiia kävi Vikin kanssa uudestaan raviradalla, tarkoituksena tehdä edellispäivää vähän rankempi treeni. Itse lähdin koulusta päästyäni Karolle viettämään "tyttöjen iltaa" ja pyysin Henniä liikuttelemaan Fasun. Henni oli käynyt kaverinsa Anskun kanssa lähimaastoissa kävelemässä Helkan ja Fasun kanssa myöhemmin iltapäivällä. Perjantaina lähdettiin kolmestaan Hennin ja Tiian kanssa maastoilemaan, kun osa hiekkateistä alkaa olemaan jo hyvässä kunnossa. Päästiin yhdellä hiekkasuoralla jo vähän baanailemisen makuun ja kyllä oli kolmikolla hirveän hauskaa! Lauantaina käytiin Tiian kanssa Fasulla ja Vikillä kävelemässä ~40min ilman satuloita, kun missään ei pysty järkevästi ympyrälläkään menemään. Perus taivutteluja, väistöjä, avoja yms. saa kyllä tehtyä vaikka suorallakin, mutta siihen se sitten jääkin..Sunnuntaina oli tarkoitus lähteä Fasun, sekä Helkan kanssa maneesille hyppäämään, mutta Hennin ollessa kipeänä päästiin vain Fasun kanssa matkaan. Kehittelin meille kuuden esteen pikkuradan, joka Tiian kanssa rakenneltiin maneesiin ennen kuin laitoin ponin valmiiksi. Aloiteltiin hyppääminen ihan pikkukorkeuksista, josta nostettiin rata ~80cm korkuiseksi ja sen jälkeen nostettiin vielä kaksi kertaa n. 10cm. Lopuksi ratakorkeus taisikin olla siinä suurinpiirtein metrin paikkeilla. Otin vielä muutaman "hyvänmielen" hypyn sarjalle niin, että a-osa oli ristikkona. Tiia nosti kerran b-osan okseria, joka olikin korkeimmillaan ~110cm.


Yleisesti olen treeneihin tyytyväinen, ottaen nyt vielä huomioon viime viikkojen liikutukset.. Kyllä tuntuu poni aluksi vähän jäykältä, kun ei olla kotona päästy tekemään oikein mitään järkevää. Lopputunnista Fasu alkoi vähän väsähtämäänkin, eikä mikään ihmekään että kunto on päässyt laskemaan. Poni hyppäsi hyvin, malttoi suht hyvin pyynnöstä, mitä nyt kuski mokaili muutaman kerran lähestymisien kanssa. Sarjan a-osalle otettiin muutama pudotus, kun en hahmottanut ajoissa paikkaa ja ajauduttiin liian lähelle rytmin kadottua. Välillä taas kuski vähän heilahteli hypyissä, kun Fasu otti liiankin varman päälle. Kokonaisuudessaan estehyppelyt sujuivat kuitenkin hyvin ja kunniamaininta Fasulle, joka tällä kertaa traikussa matkuski kiltisti _pystyssä_ molempiin suuntiin. (Fasu tosiaan välillä makoilee siellä)


"I believe I can fly" t. FabioIhana Vegas meni ja sensuroi vikan klipin, joten päätin ladata sen yksinään uudestaan:Tallille takaisin päästyämme normaliin tapaan venyttelin Fasun, laitoin arnikaa selkään, kylmäsin jalat ja sitten poni pääsikin ulos. Harjoiteltiin Vikin kanssa lastausta, kun koppi oli sopivasti pihassa ja suhteellisen mallikkaasti neiti sinne pari kertaa menikin eli edistystä on tullut! Lähdettiin välissä kahvittelemaan Ellalle hänen synttäreidensä kunniaksi ja illemmalla palailtiin takaisin tallille. Tiia lähti Vikin kanssa noin puoleksi tunniksi maastoon ja mie sillä välin putsailin karsinat, laitoin vedet, heinät ja lakaisin käytävän, eli ts. tein iltatallin ruokia vaille valmiiksi. Tallin jälkeen käytiin vielä baarissa juomassa muutamat Ellan täysikäisyyden kunniaksi! Siellä oli sopivasti bingokin, josta innostuttiin kovasti, joten sunnuntaina taas bingoilemaan.. :D

Maanantaina Tiia ja Henni kävivät Helkan ja Viksun kanssa raviradalla. Sofia oli parivaljakkoa kuvaamassa, mutta oli kuitenkin sen verran hämärää, etteivät kuvat oikein onnistuneet. Suhteellisen nätisti ponskit kuulemma käyttäyttyivät - mitä nyt Helka tuttuun tapaan hiukan possuili. Fasun kanssa käytiin myöhemmin palauttelevalla lenkillä ja onnekseni hiekkatiellä pystyi pitkästä aikaa taas menemään. Otin siinä kevyesti kaikki askellajit läpi niin, että poni sai pidemmällä ohjalla venytellä eteen-alas. Etenkin laukassa poitsu tuntui aluksi vähän jumiselta, mutta vertyi onneksi pikkuhiljaa. Harmittaa vaan, ettei missään pysty oikeasti kunnolla ratsastamaan - kunnon läpiratsastus ei tekisi yhtään pahaa!

Videolaatu, pahoittelen!
Keskiviikosta torstaihin olisi Erikan tarkoitus tulla Kouvolaan Helkailemaan. Oikein perinteeksi muodostunut tämä "tapaninpäivänä Helkailu", kun Erika on ollut kahtena edellisenäkin vuonna 26.12 Kouvolassa. Torstaina ehkä jo maneesille tai sitten sunnuntaina, riippunee ihan miten asiat nyt järjestyy. Vuoden viimeisenä päivänä olisi vielä harkkakisat läheisellä tallilla, jossa on yhdistetty koulu ja esteosuus. Ainakin Helka on lähdössä ja todennäköisesti Vikikin, eli Fasu ei tällä kertaa pääse mukaan. Poitsun
kanssa olisi ollut mukava päästä mukaan skabailemaan, kun edellisistä kisoista on jo parisen kuukautta. Oltaisiin päästy debytoimaan se meidän eka koululuokkakin, jonka muuten asetin tavoitteeksi tälle vuodelle, heh.. Tulossa kuitenkin koostepostaus kuluneesta vuodesta, jossa tarkempaa pohdintaa tästä vuodesta.

Käytiin toissa sunnuntaina hakemassa Ellalle mikropossu (haluatteko Ellan tekevän erikoispostauksen mikropossuista?)


Kellokin näyttää viittä ja mie vaan tyytyväisenä täällä jouluaattona päivittelen blogia. Tälle päivälle ei kuitenkaan sen suurempia suunnitelmia ole - myönnettäköön etten ole sen liiemmin jouluihminen. Joulusta on tullut aivan liian materialistinen, turhaa kiirettä ja stressiä kaikkialla, enkä tykkää edes jouluruoista ja lumeton joulu vielä kaiken päälle. On joulussa toki hyviäkin puolia -  älkää nyt suinkaan ymmärtäkö väärin, että suoranaisesti joulua vihaisin. Minulle joulu ei vain merkkaa niin paljon kuin mitä se osalle,
siinä se on yksi juhla muiden joukossa, sen enempää sitä kuitenkaan korostamatta.

Illemmalla tulossa vielä erillinen "joulun toivotus" -pikkupostaus, kunhan saan ikuistettua jonkunlaiset kuvat meidän kolmesta hirveän reippaasta tontusta!

14 kommenttia:

 1. Kuka vikillä ja helkalla lähtee sinne kisoihin?

  VastaaPoista
 2. missä on kisat? ja mikropossu postaus kuulostaa superkivalta! :)

  VastaaPoista
 3. Missä tallilla on kisat?

  VastaaPoista
 4. Onko ravirata vapaassa käytössä teillä? Meillä radalla ei saa ratsastaa saatika laukata sisäradalla ettei mene epätasaiseksi, ja tietysti ravureita pitää kunnioittaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On juu vapaassa käytössä, ei ole mitään tuollaisia sääntöjä :) Jep, tietysti ravureita pitää varoa ja Fasu niitä itseasiassa taitaa pelätäkkin aika paljon.. Ei ole kyllä sattunut yleensä samaan aikaan ketään.

   Poista
 5. Ööö miksi tuon mustan ponin satula on noin järkyttävän takana :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helka varmasti kyllä protestoisi esim. pukittelemalla ja jurnuttamalla, jos satula olisi liian takana.

   Poista
  2. no mutta herttinen, kato nyt missä se satulavyö on! puolessa välissä mahaa :o

   Poista
  3. Saattanut sitten valahtaa. Nykyään käytetään kyllä rintaremmiä satulan kanssa.

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)