lauantai 14. joulukuuta 2013

ready to work, ready to feel, ready to jump the galaxy

Keskiviikkona Fasu pääsi toisen kerran tänä talvena pulkan eteen, kun lumenkaatopaikantiekin oli vielä auraamaton ja hyvässä kunnossa. Kävin alkuverkkailemassa ponin kaikissa askellajeissa pellolla ympyrällä, jonka jälkeen laitettiin pulkka perään ja Henni, sekä Roosa kyytiin. Käveltiin ja hölkkäiltiin jonkun aikaa, jonka jälkeen Henni jäi hetkeksi pulkkaan yksin ja otin reippaammat laukkapätkät. Ja hetken kuluttua vaihdettiin Roosa vielä pulkan kyytiin. Meille rakenneltiin vielä hyppyrikin, jota Roosa, Tiia ja Henni pääsivät testaamaan. Fasusta oli aivan järjettömän hauskaa kiihdyttää hyppyrille ja hypätä sen yli.. :D Ylipäätänsä poni tykkäsi hirveästi olla pulkan edessä! Tiian hyppyristä meno ei sujunut ihan mallikkaasti, onneksi saatiin videot ikuistettua näistä - en vaan voi olla nauramatta..

Roosa pulkan kyydissä ja 10m lento:Tiia pulkan kyydissä (ei näin):Ansku ja Oskari pääsivät pulkan kyydissä takaisin tallille, jonka jälkeen kävin pelloilla tekemässä pitkät eteen-alas loppuravit Fasun kanssa. Myöhemmin Henni ja Tiia liikuttivat Helkan ja Vikin
ja olivat käyneet myöskin lumenkaatopaikantiellä rallittelemassa. Olivat Sports Trackerilla mitanneet nopeuksia ja Helkan maksiminopeudeksi oli tullut 40km/h ja Vikin 54km/h. Eihän tuo nyt 100% luotettava ole, mutta ainakin suuntaa antava! Torstaina palauttelin Fasun pelloilla kevyesti pääosin eteen-alas venytellen kaikissa askellajeissa. Käynnissä tehtiin muutamia avoja ja väistöjä, että saatiin selkä kunnolla mukaan ja takaosaa aktiivisemmaksi. Henni ja Tiia olivat aluksi tuuppaileet Viksun ja Helkan kanssa kentällä, jonka jälkeen olivat menneet hetken pelloilla ja sitten käyneet kävelemässä loppukäynnit lähimaastoissa.


^Torstaina oli sitten lopulta lumenkaatopaikantie aurattu ja hiekoitettu, jota oltiinkin "kauhulla" odotettu. Tosin eipähän se nyt enää mitään edes haittaa, kun ei ole lumiakaan. Tuolla tiellä on vaan niin hyvä mennä ja vetää esim. pulkkaa, kun tiellä on pituutta lähemmäs kilometri ja pohja on tosi hyvä, kun siihen päälle on satanut lumikerros. Eikä liikennettäkään pahemmin löydy, kun tie on suljettu moottorikäyttöisiltä ajoneuvoilta. Joka talvi päästään muutaman päivän ajan aina tuosta nauttimaan ennen kuin se aurataan ja hiekotetaan lumenkaatoa varten.

Perjantaina Viki ja Fasu pääsivät ihan vain maastakäsin lenkille, kun kaikki paikat ovat ihan hirveässä kunnossa (lähes peilijäässä..), kun ensin oli plussaa ja nyt pakkasta. Plussakelejä ja vesisadetta näyttää jatkun joulun ylikin, sinne meni näköjään pakkaset ja lumi.. Niitä tässä odotellessa, että päästään taas liikuttelemaan normaalisti! Ja Juha kävi myös Helkan kanssa kävelemässä jokusen aikaa lähistöllä.


Lauantaina suunnattiin Hennin kanssa Fasulla ja Helkalla maneesiin ja Tiia tuli meitä kuvailemaan. Tehtävänä oli suhteellisen yksinkertainen neljän hypyn rata, jossa tultiin eka kaareva suhteutettu linja ja sen jälkeen suora linja. Henni ja Helka olivat viimeeksi kunnolla hypänneet parisen kuukautta sitten, joten aloitettiin ja pysyteltiikin pikkukorkeuksissa. Hennin mukaan Helka oli alusta saakka tosi hyväntuntuinen, reipas, sekä herkkä pohkeelle että pehmeä kädelle. Vaihdotkin onnistuivat hyvin! Aluksi oli hyppyjen suhteen pientä alkukankeutta, eikä hypyistä meinannut tulla mitään, kun Henni unohti ratsastaa loppuun asti. Loppua kohti parani kuitenkin huomattavasti ja varsinkin, kun Henni muisti ratsastaa kunnolla loppuun saakka niin hypyt ja lähestymiset onnistuivat hyvin. Kokonaisuudessaan Helka oli kuitenkin tosi hyvä ja hyppäsi hyvin, eikä pudottanutkaan kuin vain kerran!

Fasun kanssa ei loppupeleissä otettu montaa hyppyä alle, kun maneesivarauskin alkoi uhkaavasti lähentyä loppuaan (oltiin vähän myöhässä paikalla..) Tosin ponilla hyppäsin viimeeksi maanantaina kentällä ja kun Fasu tuntui jo alusta saakka tosi hyvälle, niin ei tarvinnut montaa kertaa edes mennä. Poitsu oli kokonaisuudessaan hyväntuntuinen ratsastaa, kevyt avuille ja malttoi hyvin pyydettäessä! Meiltä oli tosin ketjusta (joka tulee kuolaimeen leuan alle) hävinnyt osa, jonka takia en pystynyt sitä laittamaan. Ketju nimittäin pitää mm. kuolainta hiukan vakaampana ja kuolain tuntuukin ketjun kanssa paljon paremmalta.

Tiian sensuuri.. :D Tai sitten me vaan hypättiin liian korkeelta!

Tallille palattuamme hoideltiin ponit pois ja Tiia ja Henni harjoittelivat Vikin kanssa lastausta. Fasu sai sen aikaa seisoskella kylmäyssuojat jaloissa, että putsailin ponin mökin ja purkailin auton tavaroista. Henni ja Tiia lähtivät käymään Kiviharjun pikkujouluissa, jossa Tiia palkittiin seuraestemestaruuden voitosta. Mie jäin sillä välin putsailemaan loput karsinat ja tekemään muutenkin iltatallin valmiiksi.

10 kommenttia:

 1. Voi apua Jenna ei saa laittaa noin hauskoi videoit tänne kuolen nauruu XD Illan piristys! Siis noi pulkkavideot ;))

  VastaaPoista
 2. Mahtavia nuo pulkkavideot! :D Sai kyllä nauraa ihan urakalla!
  Eikö Henni muuten myötää Helkan hypyissä yhtään? Näyttäisi vähän siltä :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, jeps! Tottakai Henni myötää Helkalle, kyllä poni tekisi sen jo selväksi ellei myötäisi. Toki voisi välillä olla ehkä hiukan parempi myötäys :)

   Poista
 3. vitsi noi videot! :D ja nää kelit, niin perseestä... Kävelemään pystyy maastoissa ja pellolla, ei muuta :/

  VastaaPoista
 4. Sulle ois haaste blogissani. http://stollejaserena.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Moi, joo ei kyllä kannata luottaa Sport Trakcerin antamiin lukemiin... 40 km/h on sama kuin 1,30 ja 50km/h on sama kuin 1,12 ravureitten ajoiksi muutettuna. 52 km/h 1,09,2 mikä taitaa olla maailman ennätys lv-hevosilla ? Sport Tracker on tarkoitettu ihmisille, hepoille on ihan omat gps:ssät, jotka ovat aikas tarkkoja :)) Toki sitä pätkän pääsee kovaa hyvissä rataolosuhteissa ratsuillakin (tai ex-ravureilla), mutta tuo 54km/h kuulostaa aikas hurjalta ;) Itse olen painatellut kiitolaukkaa hyvällä ravurilla n 46-47km/h n 500m ja kaasu oli pohjassa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, jeps.. :D Toi miun Sports Tracker sekoilee välillä maksiminopeuksiksi yli 100km/h. Eipä sillä nyt niin väliä ole mikä maksiminopeudeksi milläkin lenkillä tulee, mutta joo eipä tuohon kovin suuri luotto ole :)

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)