perjantai 17. tammikuuta 2014

back in business! (pieniä muutoksen tuulia)

Hui - edellisestä postauksesta onkin vierähtänyt jo päälle kaksi viikkoa. Pahoittelen kovasti pientä taukoa, mutta itse olen ollut kyllä niin kiireinen lähiviikkoina, etten ole kerinnyt tänne päivittelemään. Mitään suurempia tässä ei ole kuitenkaan kerinnyt tapahtua ja keliolosuhteet rajoittavat edelleen ponien liikuttamista. Pakkasta ja lunta saatiin kyllä tänne eteläänkin, mutta jälkimmäistä tosin hiukan liian vähän.. Lunta ei tosissaan ole kuin pari hassua senttiä ja tiet, sekä pellot jäätyneet koppuroiksi, jonka takia emme pysty edelleenkään ratsastamaan kunnolla. Fasulta ehti olla melkein viikon kenkäkin toisesta etusesta kadoksissa ennen kuin sain kenkääjän paikalle - nyt on taas joka jalassa tuliterät uudet popot!

Ryhmärämä toissa talvena - oispa nytkin noin paljon lunta!

Erika kävi Kouvolassa Helkailemassa maanantaina 6. päivä ja kaikeksi iloksemme totesimme kentän olevan kunnossa! Alkuverkkojen jälkeen kaksikko tuli muutamisen kerran ravi- ja laukkapuomeja molempiin suuntiin, jonka jälkeen aloitti pikkuristikolla hyppäämisen. Helka oli oikein innoissaan päästessään taas pomppimaan ja hyppytreenit menivät kokonaisuudessaan oikein hyvin, pudotuksiakaan ei tainnut tulla yhtään. Nostettiin pikkuhiljaa estekorkeutta ja korkeimmillaan okseri nousi n. 80cm.


Hieno pikkuneiti ♥Helkan ratsastuksen jälkeen liikuteltiin Tiian kanssa Fasu ja Viki kentällä ja otettiin molemmilla myös muutamia hyppyjä, jotka sujuivat oikein mallikkaasti. Tiia hyppäsi Viksun kanssa lopuksi vielä yksittäistä okseria, joka oli korkeimmillaan n. 95cm. Tamma oli kuulemma tuntunut kokoajan todella hyvältä, että varmalta hypätä. Viimeeksi ollaankin tosiaan hyppäilty tällöin kentällä, joten olisikin jo korkea aika päästä kunnolla taas pomppimaan. Seuraavan kerran maneesi onnistuisi torstaina, toivottavasti päästäisiin silloin sinne! Ja tämän kuun aikana olisi tarkoitus vielä keretä Fasun kanssa Henkan estevalkkaan.


Peppi tuli käväisemään tallilla ja pääsi pitkästä aikaa käymään Fasun selässä. Kunhan pystytään jossain ratsastamaan paremmin niin Peppi pääsee ihan kunnolla kouluilemaan poitsun kanssa!


Vuoden alku on ollut kolmikolla poikkeuksellisen rento, kun ei olla päästy treenaamaan oikein missään. Fasu joutui irtokengän takia vieläkin kevyemmälle ja kengättömässä jalassa oli pidettävä töppöstä lenkkien aikana, kun kavio oli halkeillut molemmista reunoista. Töppönen ilman hokkeja ei tietenkään pitänyt mitään, joten kävelylinjalla mentiin ja yksi kokonainen vapaakin oli pidettävä. Tuloksena oli sitten erittäin räjähdysaltis ADHD-poni, kun Fasu ei muutenkaan noista kevyemmistä päivistä oikein välitä. Maanantaina sain melkein takajalasta päähän kun oltiin maastakäsin lenkillä. Fasu päätti hypätä ojan yli ja sen jälkeen ampaisi pukittaen vauhdilla eteen. Hetken kuluttua jätkä alkoi yllättäen keulimaan ja sotkeutui vielä etusestaan riimunnaruun, jonka seurauksena pääsi sitten irti pelloille. Muutaman rundin se rallitteli menemään, jonka jälkeen juoksi tallin pihaan tönöttämään ja antoi siitä onneksi suoraan kiinni.

Ja Sanna liikuttelee nykyään Fasua n. kerran viikkoon!

Henni tosiaan on nyt päässyt vain harvakseltaan oman ponin myötä liikuttelemaan Helkaa, mutta ponille on tiedossa jo uusi liikuttaja, Nea. Tiia lähtee reilun parin viikon päästä Espanjaan kahdeksi kuukaudeksi työssäoppimaan, joten jonkinlaisia muutoksia onkin nyt tulossa näihin "tallikuvioihin". Vikillä ei ole säännöllistä liikuttajaa tiedossa siksi aikaa, mutta ainakin minä, Ella, Roosa(?) ja Nea liikutellaan neitiä silloin tällöin. Meillä loppuu kuun vaihteessa tämä jakso, jonka jälkeen Roosa asuu kotonaan Kausalassa myös viikot, jonka takia merkkasin Roosan kysymysmerkillä.- Asioihin tulossa kuitenkin varmasti parin viikon sisään lisää selvyyttä, lupaan infoilla tänne blogin puolelle heti kun tiedän enemmän!

Pyrin postailemaan seuraavaksi sunnuntaina ennen kuin lähden abiristeilylle, joka kestää siis tiistaihin. Tästäkin postauksesta jäi varmasti jotakin oleellista pois, mutta pidettäköön tämä tälläisenä "hengissä ollaan" -postauksena. Ei oikein ajatus kulje tähän aikaan enää, varsinkaan kun päälle painaa reilun viikon univelat.. No ensi yönä saan nukkua sentäs ruhtinaalliset 9 tuntia, luksusta! Sunnuntaina palaillaan tosiaan ainakin kännykkäkuvien kera, joita onkin taas kertynyt ihan mukavasti lähiaikoina.. :)

2 kommenttia:

  1. Kuka nea? Ja kuka sanna? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiian kautta molemmat alunperin tiedän :) Sukunimiä en viitsi täällä julkaista.

      Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)