perjantai 19. elokuuta 2011

kysymyspostaus ja muuta mukavaa!


Hih, huimat 16 kysymystä, mutta mitäs ette kysellees! ;D


1. Mitä kuolainta Helkalla käytetään ja miksi juuri sitä?

- Fullcheek-kuolainta koska sillä oli aikaisemmin hiukan ohjaus ongelmia joista on nyt kyllä jo päästy eroon :)


2. Paljonko hevoset ovat hypänneet kotona ratana & minkä kokoset on tähtäimessä?
- Viki on hypännyt kotona ratana 110cm. No tällä kaudella kisoissa 90cm ja ensi kaudella tavoitteena 100cm ja sit pitää kattoo jos sitä seuraavalla kaudella pääsisi sen 110cm :)
- Helkalla on hypätty kotona ratana 80cm. Tähtäimessä olisi päästä aluekisoissa 80cm, mutta korkeustavoitteita ei sinänsä ole, että mennään ihan ponin ehdoilla!
- Fasulla on 100-110cm rataa menty kotona ja ensi vuoden alueet tavoitteena!


3. Minkä ikänen Fasu on?
- 14.04.2003 syntynyt eli 8-vuotias.


4. Mistä löysit alunperin Fasun ylläpitoon?
- Keltaisessa Pörssissä (vikalla vai toka vikalla sivulla!) oli myynti-ilmoitus erilaisista poneista ja pistin ilmoituksessa olevaan osoitteeseen sähköpostia ja kysyin antaisivatko jonkun näistä poneista mahdollisesti ylläpitoon.. Siitä se sitten lähti!


5. Kuinka usein hyppäätte tai käytte maastossa näillä?
- Noin kerran viikossa hypätään ja pyritään sen lisäksi pitämään yksi puomipäivä. Maastoilu vaihtelee ihan viikottain, aika usein kuitenkin loppujen lopuksi maastoillaan, koska pyrimme ja tykkäämme liikuttaa ponskit mahdollisimman monipuolisesti!6. Mitä tarkoittaa eteen-alas ja mitä hyötyä siitä on?
- Eteen-alas venytyksessä hevonen venyy nimestäkin päätellen eteen ja alas (venyttää turpa kohti maata), jolloin hevosen selkä nousee ylös ja hyötynä sama kuin ihmisillä venyttely urheilusuorituksen jälkeen. Nyrkkisääntönä on, että mitä enemmän kootaan sitä enemmän venytellään!7. Miksi juuri Fasu?
- Fasu oli miulla ylläpidossa aluksi pari kuukautta ja paikka, josta Fasu miulle tuli meni konkurssiin ja kaikki minkä pystyi myydä oli myytävä, joten jos mie halusin pitää Fasun meidän piti ostaa se.. :-) Niinhän se meille sitten päätyi kun ei raaskinut luopua!


8. Kuka teistä on vanhin? Entä nuorin?
- Mie (Jenna) oon vanhin (15. marraskuuta -95) ja Elina nuorin (10. heinäkuuta -96).


9. Kuinka kauan olette ratsastaneet?
- Ella: Joku 6-7 vuotta.
- Elina: 8-vuotta.
- Jenna: ~8 vuotta, välillä tosin ollut taukoja.


10. Mitä koulua käytte?
- Ella aikoo valmistua joskus lomittajaksi, viettää tällä hetkellä välivuotta. Elina käy Kouvolan Yhteiskoulun 9B-luokkaa ja mie käyn Kouvolan Yhteiskoulun lukion 11C-luokkaa.


11. Kuinka kauan olette tunteneet?
- Ella ja Elina ovat tunteneet toisensa vähän kauemmin, mutta joku ~7 vuotta.


12. Onko ratsastus ikinä pelottanut teitä?
- Ella: Kerran kun Jennan entinen ylläpitohevonen Filly löi päänsä mun päähän niin kovaa, että näkökenttä meni mustaksi ja tämän jälkeen hyppäsi vielä tikkusuoraksi pystyyn takajaloilleen niin, että meinasi kaatua selälleen, jolloin hyppäsin selästä alas näkemättä mitään ja hyvä kun olin tajuissani. Se vähän hirvitti :D
- Elina: Kun olin vielä aika pieni putosin hevosen selästä ja siitä jäi pieni trauma ja pidin heppailusta vuoden taukoa, mutta sen jälkeen ei oikeastaan.
- Jenna: Ei ainakaan tässä lähiaikoina.. :D Joskus vuosia sitten on aika paljonkin!


13. Oletko kertaakaan hermostunut/suuttunut Fasulle?
- Joskus on vähän ärsyttänyt, jos herra on ollut vähän luupää ja esim. kiikutellut pelloilla tai muuten vaan ollut jästipää.. :D Esim. viimeeksi vedettiin raviradalla pari ylimääräistä kierrosta, kun herraa ei huvittanut hidastaa. Mutta on se vaan silti niin ihana ♥


14. Millainen on unelmahevosesi?
- Ella: Viki on aikalailla unelmahevoseni: se on minulle sopivan pieni ja sillä on estepuolella sopivasti kapasiteettia, mutta jos Viki ei kelpaa vastaukseksi niin sitten joku kuuma siro estetykki tai jytky tupsujalka joka hyppää pikkuluokkia ja on hyvä koulussa!
- Elina: Monipuolinen hevonen, jolla voisi harjoittaa monipuolisesti kaikkia eri lajeja ja tietysti myös mahtava luonteinen.
- Jenna: Upeasti hyppäävä hyväluonteinen norjanvuonohevonen ois aika ihana!


15. Kuinka paljon Fasu maksoi ?
- 1200€


16. Kuinka paljon Fasu hyppää? Entä muut ?
- Viki hyppää irtona 130cm, yksittäisenä 125cm ja kotona on menty ratana 110cm ja kisoissa menty vasta 80cm.
- Helka on hypännyt irtona 110cm ja ratsastajan kanssa 100cm. Ratana mennyt kotona korkeimmillaan 80cm ja kisoissa 60cm.
- Fasu on hypännyt tähän asti irtona 130cm, ratsastajan kanssa yksittäisenä 120cm ja kotona ratana 100-110cm.

--------------------------

Miun kamera on nyt Ellalla hoidossa ja laittelenkin tähän loppuun muutaman kuvasen, jotka Elina on napannut 14. päivä tätä kuuta! Vasta kuvista oon tajunnu kuinka paljon toi pulliainen onkaan laihtunut! Nyt alkoi ruokinnan nosto ja ohjelmassa massankasvatusta ;D

Muita tarkempia kuulumisia sitten seuraavaan postaukseen! Fasu on jo kerran mm. nakannut Ellan pusikkoon.. :-D JA SUURKIITOS MIUN TAI MEIDÄN YLI 100 LUKIJALLE !! ♥ :')

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)