torstai 4. toukokuuta 2017

The journey of a thousand miles begins with one step

Ponitkin ovat nauttineet lämpimistä päivistä (pahoittelut kännykkälaadusta)

Tällä viikolla on ollut niin mainiot kelit, että voisivat kyllä jatkua samanlaisina (mitä nyt jo ensi viikolle on luvattu jälleen kamalaa ilmaa..) Tarha on kuivunut hurjaa kyytiä ihan parissa päivässä, eikä ole enää kuin ihan muutamasta hassusta kohdasta märkä. Kenttäkin kuivui yllättävän nopeasti lauantaisen lumipyry-episodin jälkeen ja ollaankin päästy hyvin treenailemaan. Fasu on nyt parin viikon aikana liikkunut monipuolisesti niin kouluilun, maastoilun kuin esteidenkin merkeissä ja ollut kaikinpuolin oikein mukavan oloinen ja pirteä ratsastaa. Toivottavasti hyvä moodi jatkuu päällä, eikä tulisi enää mitään ikäviä takapakkeja. Maksoin nimittäin tänään kisaluvan itselleni ja elättelen kovasti toiveita, että päästäisiin vielä tämän kuun puolella korkkaamaan vihdoin kisakausi. Kaksi vuotta ollutkin taukoa jo kisakentiltä.


Ei heti uskoisi, että näiden kuvien välissä on pari päivää..

Maanantaina Erika tuli mukaan Fasuilemaan ja suunnattiin kouluilemaan läheiselle hiekkakentälle (joka ei ole siis enää millään käytöllä). Poni oli alusta asti mukavan rennon oloinen ratsastaa ja liikkui hyvin omalla moottorillaan eteen. Oikeaan kierrokseen kiinnitin erityisesti huomiota ponin suoruuteen - F helposti taipuu liikaa sisälle ja samalla ulkolapa karkaa ulos. Asettelin ponia pieniä pätkiä kerrallaan ulospäin, että saisin ulkolavan kuriin ja kiinnitin huomiota siihen, että runko pysyisi suorana. Laukoissa Fasu tuli lopuksi tosi kivasti läpi, jonka jälkeen ravikin tuntui paljon paremmalta etenkin vaikeampaan (oikeaan) suuntaan. Hyvillä mielin lopeteltiin treeni siihen ja Erika pääsi vielä hetkeksi hölkkäilemään ponin kanssa eteen-alas loppuraveja. 


Tässä poni on aavistuksen kiero oikeaan, pääkin hiukan vinossa
Tiistaina käytiin n. 40min/4.5km 
lenkki lähimaastoissa seikkailemassa ja keskiviikkona päästiinkin sitten hyppäilemään. Alkuverkkojen jälkeen otettiin ristikolle muutamat hypyt molempiin suuntiin, jonka jälkeen tultiin pari kertaa n. 60cm pieni 4 hypyn rata. Hyvien suoritusten jälkeen nostettiin vähän kerrassaan ja korkeimmillaan hypättiin n. 85cm rataa. Fasu oli oikein innokas, välillä vähän turhankin, mutta itse hypyt sujuivat tosi kivasti ja hauskaa oli! Korkeuskaan ei tuntunut missään, vaikka ennen hyppäämistä meinasi pieni rimakammo iskeä kun pitkään aikaan ei olla kunnolla hyppäilty. Sen verran kovaa ja korkealta mentiin, ettei estekorkeus tuntunut miltään.. :D

Suurin ongelma oli se mitä esteiden välissä tapahtuu - välillä tuntui jarrut olevan hukassa ja itsekin jäin killumaan liikaa eteen, vaikka pitäisi enemmän istua takana ja odottaa. Lopuksi Fasu malttoi onneksi jo paremmin, ainakaan videolla ei näy suurempaa kaaosta. Etenkin ennen sarjaa F jäi hyvin malttamaan eikä lähtenyt rynnimään esteelle. Muutaman kerran jouduin nimittäin ponin pysäyttämään ja peruuttamaan kesken rataa kun tuntui, että toinen repeää ihan liitoksistaan.. Paikkojenkaan kanssa ei ollut ongelmia, vaikka niistäkin tuppaan stressaamaan välillä vähän liikaakin. Muutamat paikat jäivät kyllä liian kauas, mutta ainakaan en kertaakaa nyppinyt ponia liian lähelle estettä ja tappanut rytmiä. 


Malttia pitää todellakin harjoitella etenkin esteiden välissä, mutta toisaalta sekin korjautuu osittain jo rutiinilla kun hyppääminen ei ole niin harvinaista herkkua. Noin kerran viikkoon jos saisi pidettyä estepäivän; välillä treenaisi rataharjoituksia ja välillä pienempiä kontrollitehtäviä. Huomasi kyllä, että kuski oli enemmän tai vähemmän ruosteessa, mutta siihen ei voi muuta sanoa kuin treeniä treeniä. Pääasia, että molemmilla oli kivaa ja eiköhän tästä ole taas hyvä jatkaa eteenpäin! Estetunneillekin olisi tarkoitus päästä jossain välissä kunhan saisi ensiksi koulutunnit rullaamaan.


Tänään ponilla oli rennompi palauttelu/taivuttelupäivä ja huomenna suuntaamme aurinkoisen päivän kunniaksi kahlailemaan läheiselle "rannalle". Viikonlopun aikana kelit kylmenevätkin sen verran, ettei tarvitse varmaan heti uudestaan rannalle mennäkkään. Viime postauksessa järjestin kyselyn liittyen blogin ulkoasuun ja voin sen verran paljastaa, että uusi ulkoasu on tilattu ja suunnitteilla. Toivottavasti saan sen pian teille esiteltäväksi!

Saanalla vierailemassa

Tuli tosiaan viime kuun lopussa tehtyä neljän päivän pieni roadtrip ja käytiin pyörähtämässä ihan Tromssassa asti. Lähdettiin lauantaina aamupäivällä ajamaan kohti Kilpisjärveä ja vihdoin ja viimein oltiin aamuyöllä perillä - sellainen kevyt 1200km ajoa yhdelle päivälle. Pari yötä oltiin Kilpisjärvellä ja viimeiseksi yöksi ajettiin Ouluun. Oli kyllä aivan mahtavat maisemat (etenkin Norjan puolella) ja sattui sopivasti aurinkoiset säätkin reissun ajaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)