lauantai 27. toukokuuta 2017

Kahden vuoden kisatauko ohi!


Torstaina startattiin pitkän tauon jälkeen estekisoissa kun läheisellä ratsastuskoululla järjestettiin seuraestekilpailut. Meidän piti jo alkuvuodesta korkata kisakausi, mutta yllättäen tulikin muutama muuttuja ja jouduttiin jättämään kisat välistä. Kovin pitkälle ei tosiaan uskalla enää mitään suunnitella - pidän tätäkin jo melko ihmeenä, että päästiin edes näihin kisoihin. Viimeeksi startattiin Fasun kanssa 2 vuotta sitten toukokuussa Lappeenrannassa, jolloin ikävästi kaaduttiin kutosesteelle. Kaatumisen yhteydessä ponilta murtui toisesta etusesta puikkoluu, sekä samaisesta jalasta löytyi kaksi hankkarivammaa. 2015 vuoden koostepostauksesta löytyy yhteenveto meidän "epäonnen vuodesta", jos kiinnostaa lueskella. 2015-2016 vuoden vaihteessa jalka todettiin parantuneeksi, eikä estettä normaalikäyttöön palaamiselle ollut.


Fasu tosiaan kävi viime vuonna yksissä estekisoissa Erikan kanssa, joten ponilla ei ehtinyt olemaan ihan niin pitkää taukoa kisakentiltä kuin minulla. Sen verran kyllä jännittikin, että hyvin huomasi, ettei hetkeen ole kilpaillut. En edes muista milloin olisi noin paljoa jännittänyt.. :D Mutta kunnialla selvittiin ja jännityskin kaikkosi pikkuhiljaa radan aikana!


Ajattelin ottaa tauon jälkeen ihan varman päälle ja ilmottauduttiin Fasun kanssa niinkin pieneen luokkaan kuin 50cm. Poni ei koskaan ole edes startannut niin pientä luokkaa kisoissa, mutta väliäkös sillä. Kunhan saadaan rutiinia ja hyviä ratoja alle! Ehdotin Erikalle, josko hän olisi halunnut myös hypätä samaisen luokan ja niinpä me molemmat startattiin 50cm, sekä minä vielä 70cm. 50cm oli Clear Round arvostelulla, suht helpon oloinen 8 hypyn rata. Erika starttasi luokassa ensimmäisenä, joten pääsi heti radankävelyn jälkeen verkkailemaan.
Rata sujui oikein hyvin, vaikka Fasu olikin paikoitellen hiukan vahva. Puhdas rata kuitenkin ja kotiin viemisinä punainen rusetti! Kuskin vaihdos ja hetken kuluttua pääsin itse verryttelyn puolelle. Otettiin pienet pätkät ravia ja laukkaa, sekä yksi hyppy, etten väsyttäisi ponia liikaa kun jäljellä oli vielä kaksi luokkaa. Meidän 50cm rataan olen myös tyytyväinen, hirveä jännitys ei onneksi näitä pahemmin välittyvän videosta. Ihan siisti, sujuva rata, viimeiselle linjalle tosin ampaistiin, mutta muuten ok. Hyvä mieli jäi radasta - pääasia, että pystyssä pysyttiin ja saatiin puhdas suoritus.Lähdin 70cm'ssä vasta loppupuolella, joten jouduttiin jonkun aikaa odottelemaan ennen kuin pääsin edes verkan puolelle. Tein nopean verkan, etten väsyttäisi Fasua ja juuri ennen radalle menoa otin vielä pari hyppyä alle. Hyvillä mielin lähdettiin radalle, vaikka meinasin ihan lamaantua jännityksestä. Aloin vielä panikoimaan sitäkin, että unohtaisin radan vaikka se oli sama kuin edellisessä luokassa. No, mitäpä en olisi jännittänyt, kaikki mahdolliset kauhuskenaariot ehdin jo manata mielessäni.. :D Olin jo yhdessä vaiheessa sitä mieltä, että Erika saa startata kun itse en kykene. Ehkä kisatauko on tehnyt tepposensa (ja viime kaatuaminen), en muista nimittäin aikaisemmin juurikaan jännittäneeni kisoja. 

70cm perusrata oli ihan ok, poni hyppäsi kyllä hyvin, mutta kuski sääti vähän väliä omiaan. Pätkä ristilaukkaakin tuli kun en saanut pidätettä kunnolla läpi ja muutaman paikan kanssa oli lieviä ongelmia. Loppuradasta Fasu oli hiukan vahvan oloinen ja alkoi painua hiukan etupainoiseksi, varmasti vähän jo väsyikin. Mutta hyvin poni korjasi kuskin virheet ja päästiin kuin päästiinkin uusintaan. Uusinta mielestäni oli paljon parempi, kuski olisi tosin voinut alkaa ratsastaa eteen jo heti lähtölinjan ylitettyään, eikä vasta vähän ennen ekaa estettä. Tärkeintä kuitenkin, että selvittiin virhepisteittä maaliin ja pysyttiin pystyssä! Aika ei ihan riittänyt sijoille, vaikka mielestäni suht sujuvasti mentiinkin (kaarteet tosin aika isot) ja 7 sijoittui koko luokassa. Kisojen kokonaissaldona kolme hyvää nollarataa ja kaksi rusettia - tästä onkin hyvä jatkaa eteenpäin, seuraavat kisat ovatkin jo mietinnän alla!Vuorokaudesta loppunut kyllä tässä parin viikon aikana tunnit ihan kesken. Muuta tässä oikein kerennytkään kuin käydä töissä, tallilla ja nukkua. Pitäisi vaan malttaa pitää niitä vapaapäiviä useammin kun kerrankin saa itse päättää työpäivät ja vapaat.. Eilen katkesi 13 päivän työputki kun maltoin yhden vapaapäivän edes pitää. No onneksi ylihuomenna on lähtö pariksi päiväksi Lontooseen niin sehän menee melkein kuin "pakkolomana".. :D Lontoo-reissun jälkeen olisi tarkoituksena tehdä teille pieni materiaalipläjäys rästissä olevista matskuista. Ja uusi ulkoasukin pitäisi pikkuhiljaa olla valmiina!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)