keskiviikko 2. marraskuuta 2016

josko marraskuu olisi enemmän meidän kuukausi

Hieman on ollut nyt huonoa tuuria meillä, mutta toivotaan, että marraskuu sujuisi lokakuuta mallikkaammin. Vihdoin ja viimein ollaan myös päästy mahaongelmista eroon (toivottavasti ihan lopullisestikin..) Fasun maha on tosiaan ollut nyt viime viikot ihan superhyvä, eli jotain positiivistakin löytyy meidän arjesta.


Aluksi F turvotteli aavistuksen normaalia enemmän toista etusta (ei onneksi sitä jalkaa, josta on aiemmin hankkari mennyt) ja hetki mentiinkin kevyemmin jalkaa seuraillen. Luultavasti poni oli vain kolauttanut jalan johonkin ja kevyellä liikunnalla ja kylmäyksellä oli nesteet lopulta tipotiessään. Mielummin otan kuitenkin varman päälle, siitä ei ainakaan mitään haittaa ole. Hetken aikaa tämän episodin jälkeen poni olikin hyvä - tosin tuli taas huomattua, että Fasun pääkoppa ei kyllä montaa kouluilupäivää peräkkäin kestä. Ekat pari päivää menee ihan mukisematta, mutta ainakin näin neljäntenä päivänä alkoi poniherralta kiinnostus loppua hommaa kohtaan. Laitoinkin sitten Pinjalle viestiä, että haluaisiko hän mennä seuraavana päivänä maastoon, ettei tulisi putkeen yhtään enempää kouluilupäiviä. Ja voi sitä onnen määrää kun Fasu oli maastoon päässyt - toinen oli kuulemma välillä hörissytkin.. :D


Montaa päivää ei mennytkään kun kävin tallilla aamulla ennen töitä ja huomasin ponin takajalan turvonneen ihan tukiksi. Pikaisella tutkailulla jalasta löytyi ainakin kolme haavaa, selkeä impparihan se loppujen lopuksi sitten oli. Kävin sitten muutaman päivän ajan aina aamulla ennen töitä kävelyttämässä ponin ja putsailemassa, sekä kylmäämässä jalan ja illalla töiden jälkeen kylmäämässä ja tekemässä Betadine-hauteen yöksi. Fasu käveli kyllä normaalisti ja mielellään, tosin jäykkähän jalka oli, mutta se nyt olikin ihan ymmärrettävää. Kolmena yönä pidin jalassa haudetta (ja samalla tuli todettua liimapintelit hyvin käteviksi!) ja lopulta nyt viime sunnuntaina jalka oli takaisin normaalien kirjoissa.


Saatiin eilen vielä sopivasti talvipopotkin jalkaan, eli nyt ei kun menoksi vaan! Kouluiltiin viikon tauon jälkeen kentällä ja se fiilis, joka oli viikko sitten hukassa löytyi (ja pysyi) nyt heti alkuraveista lähtien loppuun saakka. Kenttä oli keskeltä aika jäinen ja kova, jonka takia pysyteltiin sulalla uralla, mutta saatiin siitä huolimatta kelpo treeni tehtyä. Tehtiin paljon erilaisia siirtymisiä esim. käynnistä siirtyminen pieneen pätkään laukkaa, josta raviin ja uudestaan pieni pätkä laukkaa, josta pysähdykseen ja peruutuksesta uudestaan raviin. Samanlaista tehtävää tehtiin sunnuntaina maastossakin ja loppujen lopuksi poni oli kyllä niin kuulolla kuin vain olla ja osaa ja teki niin siistit siirtymisetkin. Alkuun Fasu saattoi jonkin verran kuumua, jonka takia jouduin välillä ottamaan aikalisää ja työskentelemään hiukan pidempään käynnissä, kunnes poni malttoi taas. Mutta jäi kyllä taas niin hyvä mieli näistä treeneistä, toivottavasti päästään samalla moodilla jatkamaan läpi talven! Kelit alkavat tosin rajoittamaan vähän meidän liikuntaa, pikkuhiljaa maa vetää taas ihan kivikovaksi.. No sen verran liikutaan mitä nyt vaan pohjien mukaan pystyy!Kaverini Hanna oli tänään tallilla mukanani ja pääsi pitkästä aikaa n. 6 vuoden tauon jälkeen hevosen selkään, oikein hauskaa olikin! Käytiin käppäilemässä n. 40min maastolenkki - pääosin talutin kaksikkoa, mutta pieniä pätkiä menivät vapaana. Muutama lyhyt ravipätkäkin otettiin ja kevennyskin muistui hyvin kuskille mieleen! Fasulla olisi kyllä virtaa ollut enemmänkin, mutta kiltisti malttoi kuitenkin kävellä.

Käytiin kentälläkin kokeilemassa vähän kääntämistä ja pysäyttämistä, ensi kerralla sitten jatketaan niiden parista!

Huomenna mennään ponipojan kanssa maastoilemaan kun pääsen vasta viideltä töistä ja tunnit on puoli 8 asti kentällä. No tuleepahan ainakin uusi otsalamppu samalla testattua! Viikonlopun ajan meneekin vuokraajat ja ensi viikolla onkin Fasulla tiedossa klippausta ja kraniota. Pitäisi ehkä itsekin mennä joskus sinne hierojalle ennen kuin selkä jumahtaa taas yhtään pahemmin, mutta helposti tulee vaan ponille tuollaisia tilailtua kun ei millään itselleen raaskisi.. :DEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)