tiistai 15. marraskuuta 2016

meidän kuulumisia (mm. ensi kertaa moksa-hoidossa)Vähän vanhempia irtojuoksutuskuvia Lappeenrannan ajoilta. Tekee kyllä ihan hyvää ponille päästä välillä kunnolla irroittelemaan "aivot narikkaan" -meiningillä. Aikaisemmin irtojuoksuttelin Fasua paljon useammin, tämän vuoden irtojuoksutuskerrat on laskettavissa yhden käden sormilla. Liinassa ponia on tosin sitäkin useammin juoksutettu, vähän nimittäin allekirjottanutta tuppaa jännittämään pysyykö poni tarpeeksi innostuessaan enää vapaana kentällä. Tosin vuosiin F ei ole enää karkaillut, mutta mistäs noita poninviikareen päähänpistoja aina tietää. Yhdessä vaiheessa irtojuoksutus oli muistaakseni kentällä kiellettyä, senkin takia se on vähän jäänyt.


Viime irtojuoksutuskerralla päästin ponin hölkkäilemään kentälle ja ihan asiallisesti se siinä ravailikin, kunnes otti kunnon koiskeet jostain. Ja no, se oli menoa sitten. Yritin äänellä turhaan rauhoitella ponia, jonka vauhti kasvoi vain kierros kierrokselta ja eihän siinä auttanut kuin mennä portille seisomaan, ettei se siitä kohdasta ainakaan yli yritä. Yhdessä vaiheessa en uskaltanut edes katsoa, jännitti liikaa miten mahtaakaan käydä.. :D Lopulta vauhti vähän hiljeni ja muutaman vihellyksen jälkeen poni ravasi kiltisti suoraan luokse. Että sellainen irtojuoksutus sitten, tarkoituksena oli tosiaan vähän ravissa hölkkäillä. Tekisi kyllä taas niin hyvää ponipojalle päästä vähän rallaamaan, tosin tämän hetkisellä kentän kunnolla ei semmoinen ole ihan mahdollista. Maneesissa nyt huoletta uskaltaisi juoksuttaa, mutta sinnekin pääseminen on suhteellisen vaikeaa kun ei omasta takaa löydy korttia, vetoautoa tai koppiakaan..


Ei ollut tosiaan tarkoitus kirjoitella mistään irtojuoksutukseen liittyvästä, mutta haitanneeko tuo nyt.. :D Viime viikon tiistaina Fasulla oli aamupäivällä kranio, jonka lisäksi ponille tehtiin vähän moksa-hoitoa ja laitettiin akupunktioneuloja. Moksaus on hoitomenetelmä, jossa sikarimaisella puikolla lämmitetään akupisteitä ja meridianeeja. F oli kuulemma ollut etenkin lavoista ja lantiosta jumista, oikealta puolelta enemmän. Poni sai myös tallin omistajalta kovasti kehuja, että sitä on ihana käsitellä, kun se ottaa hoidon niin hyvin vastaan. Nytkin oli kuulemma pariin otteeseen venytellyt oikein kunnon asennot. Toivottavasti pääsisin ensi kerralla seuraamaan, olisi kyllä ihan mielenkiintoista nähdä etenkin tuo moksa-käsittely tarkemmin! Voisin blogiinkin kirjoitella siitä sitten paremmin.

Elinan blogista lainattu kuva, jossa Elinan poni Rippe on moksa-hoidossa.

Myöhemmin iltapäivällä Fasulla oli vuorossa vielä klippaus, suurkiitokset vielä Hennille kun pääsi paikalle avuksi (itse olin tosiaan vaihteeksi taas koko päivän töissä..) Poni klipattiin samalla tavalla kuin aikaisempinakin vuosina, eli muuten kaljuksi, mutta jalat ja pää sai jäädä. Ensimmäistä kertaa klipattiin nyt posketkin, joka oli poitsusta ollut kuulemma niin ällöttävää, ettei muuta voinut kuin irvistellä.. :D Tuttuun tapaan jätettiin myös pepun päälle F1 -teksti, Fasun oikea nimen Ferrarin mukaan. Sisällä ponilla on nyt päällä 150g sisätoppis ja ulkona oli aluksi 150g ulkotoppis (ao. kuva), mutta jouduin vaihtamaan 300g ulkotopan ulos kun F paleli tuossa kevyemmässä. Sattuikin niin hyytävät ja tuuliset ilmat juuri kun toiselta lähti karvat - no kohta on taas 
näköjään plussakelit.. Pitää kuitenkin ponille tilata kovempia pakkasia varten paksumpi sisätoppis, ettei tarvitse ainakaan palella. Ja eiköhän tuo kerkeä toivottavasti kasvattamaan pientä turkkia ennen kuin enemmän viilenee. Mutta huomattavasti helpompi taas treenailla kun poni ei hikoa ihan märäksi.Ihan pohjien mukaan ollaan menty - nyt viime päivinä ollaan päästy paremmin liikkeelle kun lunta tuli ihan kiitettävästi viime viikon loppupuolella. Fasukin on ollut ihan onnessaan päästessään laukkailemaan maastoon, muutamia kenguruloikkia poni on esitellytkin innostuessaan. Hyvä vaan, että toisella on hauskaa! Tänään käytiin noin 11km maastolenkki, jonka jälkeen otettiin vielä kentällä kaikki askellajit läpi. Yhteensä meillä vierähti reilu pari tuntia lenkillä, pakko nyt tehdä kunnon lenkkejä ennen kuin loskakelit alkavat... Käytiin Korian ABC'n kautta pyörähtämässä kun kaverini tuli meitä siihen moikkaamaan ja Fasukin lahjottiin sokeripaloilla ja rapsutuksilla. Saa kyllä ponipojasta olla hirveän ylpeä kun se taas niin rohkeasti ABC'n pihalla olla möllötti, vaikka vilinää ja vilskettä siinä riitti mm. autojen, ihmisten ja rekkojen pyöriessä. Moni muu asia onkin sitten niin jännää - mitä nyt tänään yhdellä polullakin oltiin niin jännän äärellä kun pieni risu oli Fasun mielestä syödä meidät. Yksi ohikulkija pysähtyi hetkeksi ABC'n pihalla juttelemaan meidän kanssa ja yhdessä vaiheessa tokaisikin, että olisipa mielenkiintoista päästä hevosen pään sisään ja tietää mitä ne ajattelevat. Naurettiinkin siinä, että Fasun pään sisällä ei taida nyt pyöriä muuta kuin iso sokeripalan kuva.. :D

Pari päivää tässä olen jo kironnut loppuviikon säitä, juuri kun pohjat on ok niin eiköhän se puske vesisadetta ja plussaa, hmph. No toivottavasti sulaa sitten kokonaan ja nopeasti, eikä niin että jää sellainen peilijääkerros joka puolelle.. Kovasti yritän edelleen toivoa, että pliussakelit vaihtuisikin pakkaspäiviksi ja lunta tupruttaisi vesisateen sijasta, mutta kovin huonolta kyllä näyttää. Ei auta kuin nauttia nyt vielä kun voi!Tänään vuokraaja käy liikuttelemassa Fasun kun itse suuntaan suoraan töistä juhlistamaan synttäreitäni. Sain onneksi sunnuntain pyydettyä vapaaksi, silloin suunnataan Erikan kanssa Lahdessa järjestettävään Blogiexpoon!

"HEVOSALAN BLOGGAAJIEN JA HARRASTAJIEN OMA TAPAHTUMA ON TAAS TÄÄLLÄ!
Tämän vuoden BLOGIEXPO järjestetään sunnuntaina 20.11. Lahden Jokimaan ravikeskuksessa. Pääkatsomon ovet aukeavat klo 11.00. Tapahtumaan ovat tervetulleita kaikki hevosista kiinnostuneet, nyt ohjelmassa enemmän myös pelkästään bloggaajille suunnattua sisältöä. 
Sisäänpääsy on maksuton, paikalla buffetti. "

2 kommenttia:

  1. Kiva että teillä on lähtenyt taas hommat rullaamaan, ootte niin ihana parivaljakko! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, kyllä tää taas tästä pikkuhiljaa! Paljon kiitoksia! :')

      Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)