maanantai 24. lokakuuta 2016

torstain HIHS tunnelmia (+ päivä maalla videopostaus)

Alunperin ei ollut suunnitelmissa lähteä HIHS'iin tänä vuonna, mutta Roosan kanssa viime hetkellä päätettiinkin sitten lähteä kun meillä sattui kerrankin vapaapäivät yhteen. Sain Just Dressagen Matildalta torstaille lipun (paljon kiitoksia!), joten pakkohan se oli suuntaa auton nokka kohti Helsinkiä! Meinasi pieni paniikki tosin edellisenä päivänä iskeä kun oma autoni joutuikin korjaukseen, mutta saatiin onneksi kaveriltani auto lainaan.

Torstaina herätyskello soikin ruhtinaallisen aikaisin, noin kuuden pintaan.. Lahdessa oltiin hiukan seitsemän jälkeen ja Helsingissä puoli yhdeksän maissa. Haettiin tosiaan Lahdesta Erika kyytiin kun saatiin hänet ylipuhuttua meidän mukaan. Erikan tuttuja hyppäsi Amateur Tourissa, joten senkin takia piti olla jo aikaisin liikenteessä. Kertaakaan ei muuten edes Helsingissä eksytty ja muutenkin ihan hengissä selvittiin, joten ei siis yhtään hullumpi reissu. Aika pitkälti päivä vierähti luokkia katsellessa, välissä käytiin tosin syömässä viereisellä mäkkärillä ja pyörähtämässä expo-alueella. Etsinnässä oli Fasulle mm. uudet koulusuitset, huopa (koulu ja/tai este) ja liina, mutta liina olikin lopulta ainut ostos, joka tarttui näistä mukaan. En itseasiasiassa edes löytänyt yhtiäkään ruskeita koulusuitsia timanttiotsapannalla, huovatkin olivat ehkä vähän liian tylsiä makuuni. No, ei auta muuta kuin netistä tilailla!Vauhtia ja vaarallisia tilanteita riitti!

Niin suloinen töpöhäntä toisella!

Asiallinen klippaus ponilla ;D

Poniluokista tykkäsin itse eniten - upeasti kyllä osa suoriutui 115cm radasta!

Mahtavaa oli päästä myös paikan päälle kannustamaan Playsson -tiimiläistä Senniä ja Pyryä!

Tuo hevoskuvioinen sadeloimi oli niin söpö, että hetken jopa vakavissani harkitsin sen ostamista F'lle.. :DJa ei ollut muuten arvontaa, johon myö ei oltaisi osallistuttu!


^ Siinä ainakin kirjaimellisesti karvariimut, ehkä vuosia takaperin olisin innoissani ostanutkin, nyt jäi hyllyyn.. :D Täytyi ihan kunnolla pysähtyä ihailemaan Neal Cranston Arts'n taideteoksia - tuollaisen piirroksen kun saisi Fasusta joskus!
Just Dressagen osastolta muutama kuva, suurkiitokset vielä Matildalle!

Kaikinpuolin oli kyllä oikein kiva päivä, hyvin tuli taas motivaatiota omaan ratsastukseen! Olisi kyllä niin huippua päästä Fasun kanssa starttaamaan joku pikkuluokka Amateur Tourissa, mutta taitaa haaveiluksi jäädä - tai no eihän sitä koskaan tiedä mitä tuleva vuosi tuo tullessaan. Meidän estetreenailut on nyt lähiviikkoina muutenkin jääneet vähän enemmän ja vähemmän taka-alalle, on ollut niin paljon kaikkea tapahtumaa taas tässä ja Fasunkin vatsaongelmat ovat mietityttäneet. Heinä on onneksi jo parempaa kun nämä tämän hetkiset heinät tulevat nyt uudelta lohkolta. Lanta on ollutkin jo paljon kiinteämpää kuin mitä vaikkapa pari viikkoa takaperin. Poni söi juuri viikon psyllium kuurin - nyt hetki taukoillaan ja sitten aloitetaan kuuri uudestaan. Bentoniittisavi ja progutkin ovat vahvasti harkinnassa, näiden mahajuttujen kanssa kärsivällisyys on kyllä valttia. Olen sitä kironnutkin, että miun maha voisi kyllä hyvinkin olla Fasun mahan puolesta kipeä - todella inhottavaa tämä.. Mutta onneksi tällä hetkellä tilanne näyttää jo parempaan päin!

Tänään oli tallilta tullut jälleen viestiä, että Fasu makailee, eikä syö, mutta hetken kuluttua oli onneksi tullut viestiä, että poni oli mennyt takaisin syömään. Elina oli ihanana ihmisenä juoksuttanut Fasua hetken tarhassa ja juottanut sille ämpärillisen pellavaa. F oli ravannut ihan hyvin ja vaikuttanut suht pirteältä, mahaäänetkin kuuluivat. Liekö vaan joku pieru ollut jumissa, vähän poni kuulemma juostessa piereskelikin.. Kävin illemmalla töiden jälkeen tallilla ja poni vaikutti ihan normaalilta, ratsastaessakin oli oikein pirteä.
Tiedä nyt näistä sitten, pääasia että helpotti nopeasti.

Pellavasuinen poni

Tarinaa riittäisi taas enemmänkin, mutta kai se on pikkuhiljaa siirryttävä nukkumaan kun aamulla taas työt kutsuvat. Minulla on tässä nykyisessä työpaikassa vuoroviikoin 8-16 ja 11-19 vuoroja, eli enää ei iltavuoro alakkaan siinä iltapäivän puolella. Tuo 11-19 on talleilun kannalta vähän huono kun en ole sitten yhtään aamuihmisiä ja iltatallia ajatellen ei viitsisi kovin usein käydä 19 jälkeen. Nyt olen näillä iltaviikoilla käynyt aamulla tallilla, ettei tarvitse illalla pimeässä ratsastaa (tai onhan meillä siis kentällä valot), mutta pikkuhiljaa alkaa aamuisinkin olemaan yhtä pimeää. Että tervetuloa vaan talvi! 2014 kesästä asuttiinkin tämän vuoden tammikuuhun maneesitallilla, taitaa tulla kohta maneesia ikävä.. :D Etenkin niillä pakkaskeleillä kun maat on ihan umpijäässä, eikä luntakaan vielä ole. No ollaan me ennenkin pärjätty pelkällä kentällä, naapurimaneeseille pääsee sitten säänpakoon, jos ja kun kyydit vaan saa onnistumaan.


Ratsastettiin tänään illalla Hennin kanssa Sisu ja Fasu puoliksi. Olen nyt muutaman kerran mennyt Sisulla ja ihan positiivisesti kyllä yllätyin kuinka kiva se onkaan ratsastaa! Kyseessä on siis -09 syntynyt suomenhevosruuna, i. Pilven Poika. Sisu on mukavan pehmeä ja herkkä edestä, sopivan energinenkin ja ihan positiivisella asenteella puksuttelee menemään. Nyt kun valoisan aika on ihanasti vähentynyt niin kuvien saaminen taas vaikeutuu entisestään (ja työajatkin sotkee vaan lisää..) Mutta täytynee yrittää päästä seuraavana vapaapäivänä kameran kanssa tallille ja jos Sisukin sopivasti tarvitsisi liikuntaa niin saisi samalla poitsustakin ratsastuskuvia! Asiasta kolmanteen miun selkäkin alkaa olemaan pikkuhiljaa jo parempi, ainakaan se ei tämän päivän ratsastuksista kuollut, joten eiköhän se taas tästä.

Loppuun vielä parin viikon takainen videopostaus kun oltiin Hennin kanssa kaverin hevosia viikonlopun ajan hoitamassa. Toivottavasti pidätte - oli kyllä taas työn ja tuskan takana saada mitään aikaan näin hitaan koneen kanssa.. :D

2 kommenttia:

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)