sunnuntai 27. marraskuuta 2016

pikkujoulutunnelmia, blogiexpoa ja testissä polar padit


Palataan aluksi vielä hetkeksi viime viikkoon ennen pikkujoulutunnelmia. Viime sunnuntaina käytiin Erikan ja hänen poikaystävänsä kanssa vierailemassa Blogiexpossa, joka järjestettiin nyt toista kertaa. Viime vuonna tapahtuma järjestettiin Tampereella ja tänä vuonna siirryttiinkin Lahden Jokimaalle. Lahti oli mielestäni sijainniltaan paljon parempi, mutta Tampereen tiloista tykkäsin kuitenkin enemmän, vaikka tilaa olikin vähän. Siellä tapahtuma oli kuitenkin jollain tavalla tiiviimpi, eikä kylmyyskään päässyt yllättämään (toisaalta allekirjoittanut onkin oikea vilukissa..) Lisäksi olisin kaivannut tapahtumaan enemmän näytteilleasettajia, tälläisten tapahtumien yhteydessä on aina hirveän kivaa päästä seikkailemaan eri myyntikojuissa ja tekemään löytöjä.


Blogipaneeli meneillään, kuvasta kiitos Ellikki


Oltiin paikan päällä juuri ennen tervetuloa-puheen alkamista ja hetki sen jälkeen alkoi Maija Airevuon luento, jossa puhuttiin satulan vaikutuksesta ratsastajan istuntaan. Airevuon luennon lisäksi seurattiin mm. bloggaajien hevostaitokilpailua, Kirsi Ståhlbergin pitämää keskusteluluentoa nettikiusaamisesta, sekä Wilma Hurskaisen luentoa valokuvaamisesta. Mielestäni ohjelmat olivat ihan mielenkiintoisia ja luennoista sai hyvin vinkkejä omaankin tekemiseen. Meidän kolmen suosikiksi muodostui lopulta Kirsin pitämä luento, jota olisi hyvin jaksanut kuunnella vielä toisetkin 45min putkeen. Ihan loppuun asti ei keretty Blogiexpossa olemaan, mutta hyvää työtä oli tehty tapahtuman eteen ja mielestäni on mukavaa, että tälläisiä jaksetaan järjestää :) Ensi vuonna sitten uudestaan expoillaan, ties mitä kaikkea uutta ja jännää silloin onkaan! Erikan blogista löytyy myös päivästä postaus, jos kiinnostaa käydä lukemassa.

Blogiexpon tunnelmia löytyy myös näistä linkeistä:
Kaktu & Futura - Blogiexpo 2016

Pennie's based on true story - It's all about money
Muuliprojekti - Blogiexpofiilikset Jokimaalta

Saatiin myös testipakkaukset erilaisia rehuja - Fasulle ainakin upposi erittäin hyvin!

Fasulla oli maanantaina uudestaan kraniokäsittely ja poni oli tallin omistajan mukaan parempi kuin mitä hän odotti. Takaosa ja selkä avattiin kraniolla ja etupää hoidettiin akupunktioneuloilla. SI-nivelten seutu oli nyt paljon paremmin auki kuin viime kerralla. Ennen kraniota käytiin aamulla maastossa hölkkäilemässä kevyesti kaikissa askellajeissa ja tiistaina poitsu sai viettää vapaata kranion jäljiltä. Keskiviikkona minulla olikin sitten niin irtonaisesti ja rennosti liikkuva poni, vaikka vähän kauhulla odotin kun viime kunnon kouluiluista taisi olla viikkoja.. Keskiviikon kouluilut olivat kyllä oikein hyvän mielen treenit, Fasu tuntui alusta asti jo todella miellyttävälle, sekä kevyelle ratsastaa ja etenkin laukka oli super! Elina kehuikin, että F näytti tosi hyvälle ja mukavan rennolle. To-la oli vuokraajien päivät ja torstaina poni oli päässyt Kaisun kanssa koulutunnille. Virtaa oli ponissa ollut kuulemma kuin pienessä kylässä.. :D

Lauantaina kävin aamupäivällä vähän hypyttämässä Pinjaa ja Fasua, samalla asenneltiin Pinjan kanssa ponille polar padit (kärkihokkeihin kiinnitettävät tilsakumit) joka jalkaan. Voi luoja mikä operaatio. Tai ehkä se olisi ollut vähän miellyttävämpää, jos olisi varannut niiden rassaukseen puolet enemmän aikaa. Niskat ja hartiat on niin jumissa ettei ilman särkylääkkeitä pärjää ja käsissä kunnon taistelujäljet kun vuorotellen sai tapella hokkien ja saksien (jotka eivät meinanneet mitenkään purra muoviin..) 
Mutta siellä ne nyt jaloissa on, kaikki neljä kappaletta ja toistaiseksi ainakin pysyneet ja ajaneet erittäin hyvin asiansa. Ja kyllä se loppua kohden helpotti kun alkoi jo tekniikkakin löytyä. Eipä tullut lenkillä tilsan tilsaa, vaikka lauantaiksi oli satanut kunnon nuoskalumet.


Vähän tuli aikataulu vastaan kun kentällä oli alkamassa tunnit, mutta kerettiin ottamaan muutamia kavalettihyppyjä molempiin suuntiin. Kaksikolla sujui yleisesti ihan hyvin, vaikka Pinja ei olekaan hirveästi hypännyt. Alkuun oli hiukan rytmi, jonka myötä myös paikat hukassa, mutta pikkuhiljaa oikean rytmin löydyttyä löytyi myös paremmat paikatkin.

Kävin välissä kotona syömässä ja nappaamassa Hennin toiselta tallilta mukaani, jonka jälkeen suunnattiin takaisin tallille. Oltiin Elinan kanssa luvattu järjestää tallin pikkujouluihin pieni näytös yksäreiden toimesta ja esiinnyttiinkin Fasun kanssa kaulanaruillen. Viime kaulanarukerrasta oli varmaan pari kuukautta ehtinyt kulua, mutta hyvin käytiin kävelemässä maastossa alkukäynnitkin pelkällä kaulanarulla ja tallitiellä ravailtiin ihan ongelmitta.
Alkoi jo hämärtää, jonka takia laatu vähän kärsi. Tässä esiteltiin laukanvaihtoa.


Lopuksi näytettiin selästä käsin muutama temppu...


... ja myös maastakäsin mm. irvistys, kumarrus, vilkutus ja jalan ojennus.

Ripen lohikäärmepuku oli kyllä aivan mahtava!

Esitys meni oikein hyvin - otettiin kaikki askellajit läpi ja tehtiin muutama laukanvaihto, jonka jälkeen esitettiin muutamat temput. Fasu kuunteli ja suoriutui oikein hyvin, pohja tosin verotti aika paljon, eikä uskallettu hirveästi laukkailla. Mutta hauskaa ainakin oli! Tänään käytiin reilun tunnin käyntipainoitteinen maastolenkki ja ponilla tuntui olevan taas hirveästi menohaluja. Huomenna käydään reippaampi lenkki Elinan ja Ripen kanssa mikäli pohjat vaan sallii ja keskiviikoksi varasin meille läheisen maneesin, että päästään hyppäämään paremmin. Kauhea rumba vaan aina kun pitää erikseen kysellä koppi, kuski ja vetoauto.. Mutta maneesireissusta tulossa sitten seuraavaa postausta!

2 kommenttia:

 1. Heiii!!
  Kiitos kauniista sanoistasi, ja todella kiva, kun olit kuuntelemassa luentoani nettikiusaamisesta. Oli kiva olla puhumassa siellä. Vaikka aika kylmä olikin (toinen vilukissa täällä).

  Ja hei, siulla on tosi kiva blogi!

  T:Kirsi S.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitoksia paljon! :) Oli kyllä mielenkiintoinen luento, toivottavasti pääsen näkemään sinut vielä joskus uudestaankin livenä.

   Poista

Huom! Kommentit näkyvät vasta hyväksymiseni jälkeen, joten ethän lähetä samaa viestiä kahdesti! Kiitos :)